COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 164
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 220
В Китай вече е забранено да се публикуват доклади за произхода на вируса без предварително одобрение на правителството... интересно.

https://edition.cnn.com/2020/04/12/asia/china-coronavirus-resear … tl-hnk/index.html

# 8 221
Объркали сте случаите и има няколко излишни коментара.

Ние Андариел говорим за дядото от България. Много е вероятно да е преувеличено.

# 8 222
  • Пловдив
Добре, като се абстрахираме от пускането на музика и държането за ръце, този случай прилича на първите двама починали у нас - семейство, възрастни, първо мъжът се влошава и т.н. Защо трябва да се разчувстваме от историята на чужденците, а за тукашните основно се наблягаше на това дали били цигани и колко били безотговорни? Каква е разликата между едните и другите? Че историята на тукашните не е захаросана?
Също така, който смята, че лекарите убиват хора, интубирайки ги, да подпише декларация за отказ от интубация, да не губи времето - на лекарите и на други пациенти. Че като вземе да се декламира как интубация = смърт, все едно някой интубира хора за кеф, а не защото не могат да дишат сами...

# 8 223
  • София
Приберете си иконите и свещите. Вярата няма общо с тях, те са комерсиален израз на човешката глупост.
Сега остава темата да се превърне в езотерики и светлини. Една позната откачалка всеки ден пуска във фб подобни щуротии и да ви кажа честно отстрани е много жалко и смешно.
Вирусът ще ти се лепне, ако имаш кофти имунна система, независимо дали си на щанда с тоалетна хартия или палиш свещи.

# 8 224
Гледам в worldometer, Китай пак почна да отчита нови случай в графиката със стълбовете....

# 8 225
На мен историята за двамата възрастни и дъщерята ми издиша в момента, в който я пускат при тях  (абсолютно забранено по принцип), облечена в специален костюм, защото "случаят бил по-специален". Какво точно го прави по-специален? Е, може просто да е била с връзки в болницата ..

# 8 226
  • Пловдив
А и нали един от най-големите проблеми на тая пандемия е, че системата не смогва. Хем няма достатъчно медицински персонал, хем има време за музика...

# 8 227
Добре, като се абстрахираме от пускането на музика и държането за ръце, този случай прилича на първите двама починали у нас - семейство, възрастни, първо мъжът се влошава и т.н. Защо трябва да се разчувстваме от историята на чужденците, а за тукашните основно се наблягаше на това дали били цигани и колко били безотговорни? Каква е разликата между едните и другите? Че историята на тукашните не е захаросана?
Също така, който смята, че лекарите убиват хора, интубирайки ги, да подпише декларация за отказ от интубация, да не губи времето - на лекарите и на други пациенти. Че като вземе да се декламира как интубация = смърт, все едно някой интубира хора за кеф, а не защото не могат да дишат сами...

Аз написах в моя пост, че мъжът е бил сред първите починали от вируса в Норвегия. И двата случая са еднакво трагични. Съгласна съм и с това за интубирането.

# 8 228
  • София
Какво странно има, хората от време оно обичат да романтизират страданието. Затова и в изкуството има толкова много филми, книги, песни за любов по време на Апокалипсис.  Вероятно е украсена историята.

# 8 229
  • В заешката дупка
В Исландия пък съветват всеки, който има симптоми, да се свързва с лекар (по телефона, разбира се). Това не значи, че ще го приемат в болница или че ще отиде веднага на преглед,  но за него трябва да се знае и да се следи състоянието му. А вече няколко пъти казаха на брифинга и че доста са намали обажданията за оплаквания, несвързани с ковид и симптомите му, и че това е притеснително. Окуражават хората да се обаждат ако имат други болежки.

# 8 230
Пък и напоследък всеки лекар говори неща, които след 2 дни се оказват неверни,просто защото няма за момента достатъчно достоверни научни данни.
Като нямаш достоверни научни данни , не натискаш за решения които ще разболеят милиони . без да имаш идея за последиците . Това са действия на престъпник и психопат . Част от мантрите на Мангъров са бълнувания на лунатик , особено в часта че 80% от хората в Ухан били прекарали болеста без никой да разбере .

Той много добре знае, че в Ухан няма стаден имунитет, че мерките работят и т.н. но просто лъже. А и неговите фенове явно чуват доста избирателно. Той например казва следното:
"Като продължаваме да изследваме хората, които отделят вируса, ние намираме само, че има хора, които отделят вируса", обясни доц. Мангъров. Тази информация обаче не служи кой знае за какво.
Неговите фенове обаче разбират, че Мангъров казва да тестваме и да изолираме болните, както се прави по учебник, въпреки че той на практика казва точно обратното.
Недоумявам зашо на този човек му се обръща толкова голямо внимание.
На този човек се обръща внимание целенасочено.

# 8 231
Също така в доста статии, включително тази, която постнах, има изказвания на китайски учени, които са анонимни, заради страх да не им се случи случка... абсолютно неприемливо. Много ми се иска след пандемията да се предприемат някакви действия срещу Китай, но пък от друга стана обикновените хора там и сега си страдат достатъчно и ми е жал за тях...

# 8 232
Смятам, че оставянето на църквите отворени е много добър ход на нашите, иначе незнаещи какво правят по принцип управляващи. Така ще се види нагледно колко е всъщност заразен този вирус. Аз смятам, че няма да има особена разлика в бройките заразени, освен, ако не изкопаят отнякъде десетки хиляди тестове и почнат масово тестване.

# 8 233
Също така в доста статии, включително тази, която постнах, има изказвания на китайски учени, които са анонимни, заради страх да не им се случи случка... абсолютно неприемливо. Много ми се иска след пандемията да се предприемат някакви действия срещу Китай, но пък от друга стана обикновените хора там и сега си страдат достатъчно и ми е жал за тях...

На мен хич не ми е жал, но то е, защото съм си имала вземане-даване с обикновени китайци. Изключително нахални, груби  и невъзпитани хора. Ще те прегазят без да им мигне окото.

# 8 234
Аз от ръкоплясканията на медиците ни видях, че имат съвсем различни предпазни средства в различните болници и градове

Общи условия

Активация на акаунт