COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 683
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 250
  • Варна
о

Не бих казала. Ако хората спрат да им купуват боклуците, ще умрат от глад.  Тъжното е, че в международен мащаб търговията с тях ще продължи, защото е евтино да се поръчват от тях части за телефони например и всякакви подобни.
  Китай отдавна не е само боклуците. Дори хляба, който се продава във веригите и смески за всякакви здравословни брашна са от Китай. Това е само един пример.

# 8 251
Скрит текст:
В Китай вече е забранено да се публикуват доклади за произхода на вируса без предварително одобрение на правителството... интересно.

https://edition.cnn.com/2020/04/12/asia/china-coronavirus-resear … tl-hnk/index.html
Отнасяйте се с крайна подозрителност към американски източници, тези всичките "канали" за пропаганда.
Отдавна е известно, че в Китай се забраниха подобни публикации. Тези са закъснели.

Аз предпочитам да вярвам на американците, отколкото на китайците.
Ако не друго, американците са доказали, че са световни лидери и светят със собствена светлина, а не като китайците - с отразена. Американците имат демокрация, китайците - комунизъм. Всеки си гледа интереса, така е, но аз предпочитам да подкрепя американският интерес, пред китайския просто, защото американската цивилизация ми е по-близка до собствените ми разбирания за живота, отколкото китайската.
На мен ми е по-близка Европейската цивилизация... "Демокрация" в САЩ? ... може, може. Има избор? ... да, само че няма от какво да се избира. Само на пръв поглед Ви се струва че има "демокрация" там. Говорилнята не значи "демокрация". Няма значение, че имате право да си "говорите". Има значение да Ви "чуват". А там, вижте, нещата "куцат".
Апропо, чудесен резултат постигнаха с пропагандата, щом Европеец иска на "прилича" на американците. Те и това искаха де...30 годинки работят в това "направление".

А какво ще кажеш за хората тук, които искат да приличаме на китайците...

# 8 252
Аз от ръкоплясканията на медиците ни видях, че имат съвсем различни предпазни средства в различните болници и градове

Мхм, на много места е "кой каквото си купи сам" и "на кой каквото му дарят". В малките населени места са най - зле, те са в 3та глуха. Събираха дарения, милите, за да си купят сами шлемове и тн., молят се в общата група за дарения..абе, мъчна история
какво се случва с нашата продукция облекла

# 8 253
Аз от ръкоплясканията на медиците ни видях, че имат съвсем различни предпазни средства в различните болници и градове

Мхм, на много места е "кой каквото си купи сам" и "на кой каквото му дарят". В малките населени места са най - зле, те са в 3та глуха. Събираха дарения, милите, за да си купят сами шлемове и тн., молят се в общата група за дарения..абе, мъчна история

Ами май има някакви раздадени, и продадени в чужбина разбира се...

# 8 254
  • Варна
Много се извинявам, ама да твърди някой с дете първи клас и/или такова в ДГ, че не може да работи... А тези с по трима ученици вкъщи какво правят? А ако учениците са 7. клас или 12.клас? Да, те са големи, но това, което им предстои, е много по-сериозно от свидетелство за завършване на 1. клас. А учителите, които работят от вкъщи, повечето без възможност да варират с времето, защото са онлайн уроците им? Техните деца какво правят в тези моменти? А на лекарите, дето "това им е задължение", "нали за това са учили, да са си направили сметката" - техните деца кой ги гледа?

Скрит текст:
И да питам пак... Колко хора ще си пратят децата на спорт, уроци, курсове и подобни на момента, в който падне ИП?

И горките деца, дето "до обяд са на училище, а следобед уроци"... Без ИП и онлайн обучението как са, че нещо не схващам? Ааа, сетих се, на целодневно обучение, сигурно, да се белосват "даскалките" с тях от 8 до 5.
Белята, аз имам 3 деца-1,2 и 7 клас. Мъжа ми се занимава до обед, аз следобед и не насмогваме. Занимаваме се с МАЛКИТЕ ДЕЦА. Големия няма нужда от над. 7 клас децата си пускат компютъра, отварят си класрума, зуума или каквото ползват и се справят САМИ. И какво, като им е важна година? Да уча вместо тях ли? Или смешно, да кажете, че един 12класник има по-голяма нужда от родител от първолак. Направо сте смешни. И въпроса в 1,2,3 клас не е до свидетелството, а до фундаментални основи за правопис, за основи по математика също. Дупки, които остават за цял живот. 7класника може да седи дам вкъщи, да си сипе да яде и прочие, 7,8 годишни деца как?!! Говорите нелепости от амбициозната си висота.
Скрит текст:
За другите неща за вируса не ми се коментира. Да се отнасят с мен като с рая, да размахват сопата всеки ден, да изтапанят 3 лекари да плашат стадото... Грозно. Гнусно. Опитват се да разделят народа. И го правят. Кои са тези, кои са вие, които не спазват мерките? Който не ги спазва, пак няма да ги спази, ама такива като мен, дисциплинирани и подкрепящи, се отвращават и започват да искат другото. Колко време очаквате да чакаме пик? С по 10 случая на ден? Стойте, стойте, до кога, джанъм, с тази риторика става ясно, че трябва да седим до Нова година. И колкото повече седим, толкова повече да се кефим на "мерките". Че той вируса може да мине и замине ид а не разберем. 20 години след края на 2 световна война има хора, дето са ги откривали в горите, криейки се от нея. Такива ли искате да станем? Това ли да ни чака? Аз ако питам родителите ми и тези на мъжа ми дали искаъ да живеят 10 години, но заключени и без да виждаъ внуците си, или да ги виждат, но да живеят 6 месеца, знаете ли какво ще кажат? Какъв живот е това да се крием, чакайки нещо да се случи. И не сме рая. Аз не се идентифицирам с рая, за да си ползволи някой такова отношение.
Люба Ризова, не сте ме разбрали. Нямах предвид, че децата в 7. или 12. клас имат нужда от грижи и помощ в ученето, а че те губят неща, които после няма как да наваксат. В този смисъл за тях несвършеното в момента е по-проблемно, отколкото при първолака или друго дете от начален курс. Далеч съм от мисълта, че някой трябва да учи с тях. Опазил ме Бог.
Малките ще наваксат. Никой начален учител няма да допусне недобре усвоеното по време на онлайн обучението да продължи да стои като пропуск до безкрайност. Не говорим за системни пропуски, все пак. Да, те отварят дупки, които никога не се заполват, но една такава форсмажорна ситуация няма да бъде неглижирана от начален учител. Или поне искрено се надявам на това.
Къде казах, че трябва да насмогнете и че щом не можете, не сте кадърни? Моля, четете какво съм написала. Всички си гледат децата в момента. Няма привилегировани. Само че не всички са хоум офис. Някои съвместяват ходенето на работа с "учителстването" у дома. Има семейства, където и малките се налага да се оправят сами, докато родетилите/родителят е на работа. А след работа е всичко останало.
И няма да е лошо да запазите добрия тон, както аз го правя. Не съм обидила никого.

И аз спазвам мерките, без да истерясвам. Но понеже спазвам, не се припознавам във "вие, които не спазвате". И не се обиждам. Не го правете и Вие.

# 8 255
А ние като че спряхме да ръкопляскаме на тях, а? Бог да ги пази.
Важно е да уважаваш хората на действие, не просто да им пляскаш. Не ме разбирайте погрешно, това е много хубав жест за съхраняване на духа и на медиците, и на населението, просто се преекспонира важността му сам по себе си. Щото много хора пляскат, щото така пише във фейса, а по принцип не уважават лекарското съсловие. То част от него не е и за уважение, но точно тези, в спешното- са.
Абсолютно. Тези, от които чух за пляскането, пляскат, ама сега мислят как да излъжат системата и да забегнат извън София. То нямало проблем в това, нямало да се събират на тумби. Мдам.

# 8 256
....Ковида...и се вменява вина на здравите хора, че не пазят болни, които не знаят, че са болни - това, последното, звучи малко като оксиморон, но, това е положението.
Не е оксиморон. Много хронични заболявания не се усещат като специфични симптоми. Освен това хората с години не ходят и на профилактични прегледи. Имат си проблем и си го влачат. И по този начин се водят здрави, а не са.

Мой познат повече от 5 г. го боля глава, преди лекар да го светне, че вероятно има хипертония.

# 8 257
о

Не бих казала. Ако хората спрат да им купуват боклуците, ще умрат от глад.  Тъжното е, че в международен мащаб търговията с тях ще продължи, защото е евтино да се поръчват от тях части за телефони например и всякакви подобни.
  Китай отдавна не е само боклуците. Дори хляба, който се продава във веригите и смески за всякакви здравословни брашна са от Китай. Това е само един пример.
Почти всичко е от там.
Това и бе стратегията на чичко Дън Сяо- "... ще ги гушнем, и после ще ги управляваме". "Ще използваме алчността им, а после ще ги управляваме отвън, индиректно." И така и стана- напъхаха се в Китай с милиардни инвестиции в местно производство (почти всички американски компании, без изключение произвеждат само и изключително в Китай), грабеха, ползваха евтина китайска работна ръка, криха по офшори, лъжеха, мамеха на "широко", даваха лобистки подкупи (всяко лобиране в Парламент е форма на непряка корупция). Сега "дайте ни помощ- фали...иираме". Бог вижда-всекиму според делата. Рано или късно. Но винаги.

Виж, в немската "Миеле(Миле)", "Сименс" не се "запътиха" в Китай.
АЕГ го направиха, пък макар и не в Китай- и какво стана-сега се вижда.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 17:20 от Birdie

# 8 258
Скрит текст:

Ами май има някакви раздадени, и продадени в чужбина разбира се...

Влезте в ей тази група : https://www.facebook.com/groups/576567709599713/?ref=share
Разгледайте просто колко отделения и болници молят за подкрепа със защитни всеки ден. Хората помагат, колкото успяват, намират от някъде, изпращат.. И аз не знам къде са ни хилядите произведени маски и облекла.

# 8 259
Алтернативата:

Ползите от приложението на озон при лечението на коронавирус съобщи проф. Иво Петров https://www.standartnews.com/balgariya-zdraveopazvane/kak-ozont- … irusa-420751.html

Ибиза/Испания:
Ozone Therapy Proving Successful In Covid-19 Patientshttps://theibizan.com/ozone-therapy-proving-successful-in-covid-19-patients/

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:45 от Анонимен

# 8 260
  • София
Някъде има ли статистика за смъртните случаи в БГ по години? Сякаш имаме повече млади починали, отколкото възрастни, а Мангъров вчера каза по Нова, че в България до момента само възрастни хора били загинали.

Като специалист силно, силно ви съветвам да не се самолекувате с хининови препарати, в какъвто и да било стадий без консултация с лекар, който да ви провери чернодробната функция и дали нямате ритъмни нарушения.

# 8 261

На мен хич не ми е жал, но то е, защото съм си имала вземане-даване с обикновени китайци. Изключително нахални, груби  и невъзпитани хора. Ще те прегазят без да им мигне окото.

имам същия опит с китайци. Дори и да  не се държат грубо са такива подмазвачи, но само там дето имат полза. И умират от яд като видят, че някой движи напред с акъл, а не с мазнене и бутане там дето има далавера и гледат да му навредят всячески. Меркантилни, напористи и безскрупулни

# 8 262
Нама такава статистика, но според мен броят на починалите под 60 години е същия или близък до този на тези над 60 години. Това, че само 80 годишни умирали едва ли не, не е вярно, поне не и за България.

# 8 263
Една обширна статия и доста интересна.
Снощи обсъждахме за ковид има или няма, дали наистина е от Китай и ...
Много въпроси за отговори има тук и я споделям, ако имате интерес и време -прочетете.
https://bgr.news-front.info/2020/04/12/operacziya-korona-pandemi … 4s5KlxcpkCs-S999g

# 8 264
Италианец предпочете да плати глоба, вместо да остане у дома с жена си

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Italianec-predpochete- … s-zhena-si-955996

Само за месец карантина италианските правоохранителни сили са заловили повече от 250 000 нарушители на въведените мерки.

Общи условия

Активация на акаунт