COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 530
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 460
А 'адът' тази или другата седмица кой го 'предсказа', че им загубих дирята на звездобрйците?

Премиерът.

# 8 461

Живея срещу стадион. Мъжът ми звъня на 112 преди час, имаше 20 човека ритащи футбол. 20, не 5, не 10.
леле, наистина ли?  Мъжът ти е изненадан , че футбол се играе от 20, а не от 5 Joy

# 8 462
Имам и още едно любимо. За излекуваните от ковид казва:  " по-правилно е да казваме, че на тях им е минало, а не, че са излекувани, защото в крайна сметка лекарство срещу този вирус все още няма."
И защо те изненадва това професионално мнение? Или си убедена, че тези, които са си стояли у дома на парацетамол, чакайки дали ще им посинеят устните , за да звънят на 112 са излекувани от парацетамола ли?
Или просто на тях им е минало...
С това, че извършват системен псих.  тормоз над населението
.
М даа и върши работа явно.

Аха, не знаех, че и на тези, които ги приемат в болница, просто чакат да им мине. То значи не било болница, а нещо като чакалня. Мерси за "професионалното" откровение!

# 8 463
COVID, верно ли? Затова ли сме на път да станем 10 милиарда на земята?
Ама много е лесно да драскаш глупости за естествения подбор, скрит под шапката на цивилизацията.

# 8 464
При нас в Италия потвърдиха, че училищата ще отворят чак септември.
Говори се вече плахо за отваряне на това или онова, но всъщност в момента мислят стратегии как може да стане, без да има последици от зараза. Казват, че докато не са готови с пълна стратегия по цяла една верига, няма нищо да отваря. (Примерно дистанция на работното място - транспорт и условия на придвижване - предпазване на семейството на работещия - готовност на регионалната здравеоп. система да поеме нови случаи, ако се наложи... и т.н.)

# 8 465
  • Варна
Ако Меркел свали ИП, при нас вируса ще изчезне.

# 8 466

Аз още от вихъра в Ухан бях удивен, че не се ползва този доказан и най-древен метод! Със сигурност има специфики, но все пак сме 21и век - кръвни групи, заболявания и прочие може да се анализират бързо.

Щото няма как да източат кръвата на оздравелите против желанието им.
ОК и аз това си мислех, в началото, ама сега имат по 40-60 хиляди излекувани... Както и да е, със сигурност до 3-4 седмици ще има събрана база данни както за плазмата, така и за потенциалните лекарства.

# 8 467

Живея срещу стадион. Мъжът ми звъня на 112 преди час, имаше 20 човека ритащи футбол. 20, не 5, не 10.
[/quote]

Обърнаха ли му внимание. Зад блока ни има детска площадка. Разбиха и вратичката за да си играят децата докато родителите си изпият бирата след работа.

# 8 468

Аз още от вихъра в Ухан бях удивен, че не се ползва този доказан и най-древен метод! Със сигурност има специфики, но все пак сме 21и век - кръвни групи, заболявания и прочие може да се анализират бързо.

Щото няма как да източат кръвата на оздравелите против желанието им.
ОК и аз това си мислех, в началото, ама сега имат по 40-60 хиляди излекувани... Както и да е, със сигурност до 3-4 седмици ще има събрана база данни както за плазмата, така и за потенциалните лекарства.
Амин!  Още 4 седмици , надяваме се и ние маргиналите на това.

# 8 469
Ако Меркел свали ИП, при нас вируса ще изчезне.

Меркел нищо не сваля сама и никога не е ставало въпрос да се сваля всичко наведнъж. Изискването за спазване на разстояние от поне два метра и несъбиране на повече от двама човека на едно място казаха, че най-вероятно ще остане още 3-4 месеца. Как ще го комбинират с ходенето на малките деца на училище, не знам. А може до средата-края на май и това да отменят.

# 8 470
  • Mediterraneo
При нас в Италия потвърдиха, че училищата ще отворят чак септември.

А с какви оценки минават годината? В Испания битува слух, че са пуснали всички ученици напред( няма да има повтарящи годината). Вярно ли е това? Че и при нас се очертава такова положението с учебната година, някак не вярвам, че ще върнат децата през лятото да учат.

# 8 471
Да, абсолютно всички ученици минават в горен клас. Тези, които имат матури (след 8 клас и след гимназия), пак ще имат, но ще са в различен формат и основното ударение ще пада върху устен изпит онлайн.

# 8 472
Лечението на много болести струва големи суми в България. Но пациентът има достъп до него, ако разполага с пари. По отношение на Ковид явно не е така.
"Чайка фарма" не разбрах каква съпоставка направи между плазма и бъдещите техни хапчета. В задачата се пита как се лекуват тези, за които е противопоказен хлорокин.
Ето го протоколът, нямам представа лекарството срещу спин доколко е достъпно. И все пак - всички казват, че лекарство няма. Просто хората опитват да помогнат. https://www.rzi-varna.com/docs/protokol_BDIB_Cov.pdf

# 8 473
Скрит текст:
Аз тотално съм объркана, сега мъжа ми говори с двама приятели единия в Белгия, другия в Германия и двамата казват, че няма нищо, всичко е ала- бала. Даже в Брюксел имало размирици, онзи ден, обръщали, чупели коли и тн. Тук по новините нищо такова не са казали.
Вече не знам на кого да вярвам. В Германия вече ресторантите работели, дори.

Няма такова нещо, ресторантите работят само за взимане на храна за вкъщи,и то не навсякъде. Доколкото знам и в другите провинции е така.

# 8 474
Скрит текст:
То мерките са някакви типично български - не знаем каква е заболяваемостта сред населението, но понеже забравихме да купим тестове - марш всички вкъщи, не можем да контролираме пазарите спазват ли разпоредбите - затваряме ги, парковете - затваряме ги, не можем да осигурим на ОПЛ и на всички доктори на първа линия защитни костюми - решението е да не преглеждат пациенти и т.н
Скрит текст:
Много хубав, пост, браво! И аз това пиша тук от известно време, но ти си резюмирала чудесно.
Пълна абдикация на грижата за хората, за сметка на репресиите, които се налагат с видимо удоволствие.
Хубавото е, че при цялата стъкмистика и хаос и тук, и в Европа, все пак се забелязва тенденция на спад в докладваните болни. Дано скоро се отървем от този кошмар, наречен ИП.
С интерес следя как най-големите защитници на мерките и скафандрите, полека-лека проглеждат. Видяха, че няма труповалеж, изчислиха това-онова за смъртността и нещата бавно си идват на мястото. Интересно е, от чисто социална гледна точка. Някои имат доблестта да признаят, че не е толкова страшно.
Скрит текст:
Поредните вопли на хора несвикнали да спазват ред и имащи огромно АЗ.
Пълна абдикация от грижа за населението. И в какво се състои тя.
В това че не сме като Швеция, да се заразяваме с любов. И после щастливи да обявим "Ами умряха едни двайсетина хиляди но това е за добро".

Репресии...какво знаеш ти за тази дума. Или просто си я подхвърляш за тежест. Тук има хора, на които близките са били истински репресирани,които са пращани по концлагери, които са убивани като животни и никой и днес не знае къде са гробовете им.
Айде малко по спокойно с определенията. И се молете наистина някой ден да не разберете наистина какво е хаос, анархия и репресия.
С такива върли активисти, като теб, репресията изглежда все по - близо.

Просто знам какво е да си репресиран.

Общи условия

Активация на акаунт