COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 904
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 775

Все ад се чака, а той пък все не идва. Еййй, българска работа! Безсмъртни българи, бе!

Малииийй, като започнат да ме обиждат на българска работа и паля метлата.

Никой не чака ад, освен може би вас госпожо. Ако не сте участвали в дискусиите, значи ви е убягнало, че коментираме разликата между отговорни граждани и селски тъпотии като "Ограничават ми свободата. Нема да им нося маските. Нема'а си Арча пАрите за маски. Ма аз сам си здрава, защо да се пазя" . И едните и другите сме с български паспорти, но не сме в един отбор с "българската работа". Капиш?

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 11:33 от Елфичка

# 8 776
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Безсмислено заяждане и наглост от страна на журналиста.
Къде бил апокалипсисът и що казали първо, че маските не са за здрави, а после обратното. Генералът можеше да се измъкне с това, че вирусът има много дълъг скрит период и не се знае кой е здрав,но той не е политик все пак.

Натиснаха го здраво генералът тази сутрин и за съжаление, все по-зле ще става за него. Защото адът така и не дойде и в един момент обществото ще се извърти и народната любов ще се превърне в народна омраза.
Аз на негово място бих казала, че те следват световните тенденции и ако това наистина се окаже един обикновен грип, ще го съобщят на хората и ще кажат, че са сбъркали. По-добре е човек да вземе мерки да се предпази от неизвестната опасност, която настъпва (по данни от Китай, които данни се оказва, че са доста дискутабилни, защото китайците лъжат и мажат както за произхода на вируса, така и за протичането на заболяването) и после да се окаже, че е сбъркал, отколкото да не си вземат мерки. Честност, честност, честност! Никой няма да се сърди, че е направен опит да ни предпазят. Но да се настоява, че черното е бяло, това разклаща доверието на обществото към властта и отговорните за мениджмънта на кризата институции, а именно Щабът
.
Просто им трябва PR. Няма как да съобразява всичко в реално време. Личи си, че няма голям опит. Дори и езикът на тялото му понякога издава нервност. Мен причините за повечето мерки ми изглеждат близки до ума и всеки средно интелигентен ще се сети защо го правят. Също като за ада. Не съм слушала кога Бойко го е казал, но е съвсем ясно, че е било за сплашване и вразумяване на хората преди празника. Разумният човек ще се радва, че ад не е дошъл и значи мерките работят.
Затова намирам въпросите от журналистчето от 7/8 за търсене на внимание.
Това не е така. Дебилът ще се зарадва, че Ад не е дошъл. Разумният ще попита защо беше нужно сплашването на хората.
То всъщност се вижда, че никой не им вярва.
Точно.
Никак не е едно и също да кажеш:
-Идва невиждана ЗАПЛАХА.Нов, Смъртоносен, ужасен, опасен вирус.Хиляди умират на ден в Китай/Италия....Стойте си в къщи, ако не искате и тук чували с трупове, хладилни камиони да извозват починалите ви близки!"
и
-Установен е/засечен е нов вирус, различен от всеки друг, който познаваме до момента.Не знаем какъв е, колко е опасен, колеги от други страни споделят че.........затова, за да СЕ предпазим, АКО се окаже, че наистина е толкова смъртоносен, колкото се твърди, предприемаме :мерките!

Е, има ли разлика?
Когато обясняваш адекватно нещата и ситуацията на хората, и показваш, че разчиташ и на тяхната подкрепа, като им гласуваш доверие, че ще проявят разбиране и ще са съпричастни с теб ,го получаваш.
Когато им нареждаш като на стадо тъпи овце, без да обясниш каквото и да е, разчитайки те сами да се осведомяват от къде ли не, ами получаваш точно това-противодействие, непослушание и бунт.
В това отношение човечеството не се е, и няма да се промени.Без значение дали на 3, на 33, или на 103 години, когато му заповядваш каквото и да е, без логично обяснение, естествената реакция е "НЕ".
Като не им е в компетентността, поне да се бяха консултирали с психолози как точно да поднасят новините и забраните.Не е трудно.

А аз никакъв Ад/Апокалипсис/Пик или друго не чакам.Нито се радвам, нито ме е яд, че ги няма.
Просто ми е супер нелогично, странно и озадачаващо-както в началото, така и към днешния ден, защо са тези мерки, като нищо не ги налага.
На теб специално, никога няма да ти стане ясно.

# 8 777
Скрит текст:
Няма угодия, дори мисля, че доста хора по някакъв вътрешен саморазрушителен подтик търсят и искат да има апокалипсис, за да оправдаят страданието си, лишенията, които търпят. И ако няма апокалипсис за какво е била цялата работа, някак ще се чувстват прецакани, че са страдали за нищо.

Скрит текст:
Не знам за угодия, но простотията и търсенето на реалити шоу в цялата тази работа все още ме изумява.

Точно тия, които най-много се оплакват от ограничаването на собствената им глупост въобще не спазват мерките. Препоръчителни били, те обаче имали свободи.  

Мерките, които имаме са като във всички страни на Европа, даже по-леки (липсва вечерен час, карантиниране на цели блокове, спиране на градски транспорт, следене на телефоните, мерене на температура на всички), обаче тука имало конспирация да ни правят комунисти.
Виж сега, много добре е, че хората тук са чувствителни по темата с отнемането на правата и свободите. Може би, защото не беше много отдавна времето, когато това практически съществуваше в България. И смятам, че хората трябва да продължат да мислят и да разсъждават и когато видят опити за отнемането на правата и свободите (за което са дали съответния толеранс - в случая 1 месец), да не се съгласяват.

Топката е в полето на правителството от тук нататък и то трябва да действа много внимателно и обосновано, защото вече толерансът, даден от хората, е на изчерпване.[/spoiler]
Е тъй де, някои хора тук сте чувствителни, когато им ограничат личните правата и свободите. Но къде слагате правото на живот на хронично болните и старите хора? Щото според вас май те нямат такова!

Тяхно право е да си спазват карантина и когато има грипна епидемия не да щъкат наоколо, като полудели. С други думи, чуят ли, че се затварят училищата, да си седнат на задните части за известно време.
Малко мисъл за собствената сигурност никога не е излишна.
Хубаво е също така хората, които са болни, да не ходят на работа, но това е пожелателно, защото знаем какво е положението и че животът е тежък - хората трябва да работят. За това, като са болни, поне да носят маски и да стоят настрана от другите ще е едно отговорно поведение. Но да се затваря цялата държава - това не.

# 8 778
Мога ли да ида да видя роднина и дали ще ме пуснат през КПП? Че 2 КПП трябва да мина. Освен декларация, друго? И на връщане?

# 8 779
  • София
Аз имам обяснение защо смъртността и заболеваемостта в Бг са толкова ниски. България е на първо място в света по смъртност....Страната е с най-бързо топящото се население, за 20-30 г. е загубила над 2 млн жители и с перспектива след около 50-100 г. да остане съвсем без население ако територията не се засели от пришълци. При това положение, да губим още хора и от епидемии, ми се струва ту мач. Природата все пак се грижи и за баланса и не би го допуснала. Пренаселените територии вероятно имат нужда от леко разреждане, обезлюдените като нашата - не.

# 8 780
Мога ли да ида да видя роднина и дали ще ме пуснат през КПП? Че 2 КПП трябва да мина. Освен декларация, друго? И на връщане?

Не мисля. Всеки иска да види роднина, особено по Великден. Доколкото разбрах тотално ще забранят мърдането от петък.

# 8 781
  • Bulgaria
МК, не мога да се съглася, мисля, че вече почти навсякъде двустранните пневмонии се тестват за ковид, ако не е изолиран друг причинител. Съмнителните симптоми, стигнали до болница, също се тестват. Да не говорим, че има и страни, които директно пишат починалите от старчески домове с пневмонии към починалите с ковид, без дори да са тествани. Нека някой ме поправи, ако греша.

Много хора не могат въобще да стигнат до болница. При нас също не се тества почти. Така, че в момента никой няма да си направи труда да направи тест на починал и аз си оставам на мнението, че ние въобще не виждаме цялата картинка не само на заразените, но и на починалите. За мен реалната смъртност се вижда от значителното повишаване на средната смъртност за същия период от миналите години по градове, по области. Да, може да има някакъв % разлика, но не може 2000 човека примерно повече починали за същия период да ги пренебрегнем, независимо тествани или не.

# 8 782
Скрит текст:
Напротив, Снежана - точно така се изчислява. Погледни тук, където всички гледаме всеки ден.

Всеки ден с новите данни се обновяват процентите, но в момента всички страни изследват при проявени симптоми.

И при проявени симптоми в момента от 5 души 1 умира. 21%

Много хора със симптоми и ковид изобщо не са тествани, не стигат до болница и НЕ умират. Склонна съм да вярвам, че са доста повече от регистрираните. То и си го казват, че е така, не е някаква тайна. Така че тази смъртност не е реална просто.

Германците си признаха, че откриват само 6 процента от заразените. Много ме съмнява всички останали 94 % да нямат въобще симптоми, ама никой не ходи на лекар, ако му потече носа, заболи го главата или се пос*ре (с извинение) за няколко дни.

# 8 783

Не мисля. Всеки иска да види роднина, особено по Великден. Доколкото разбрах тотално ще забранят мърдането от петък.
Аз днес и се прибирам надвечер. Нали позволиха тази опция

# 8 784
  • София
МК, не мога да се съглася, мисля, че вече почти навсякъде двустранните пневмонии се тестват за ковид, ако не е изолиран друг причинител. Съмнителните симптоми, стигнали до болница, също се тестват. Да не говорим, че има и страни, които директно пишат починалите от старчески домове с пневмонии към починалите с ковид, без дори да са тествани. Нека някой ме поправи, ако греша.

Много хора не могат въобще да стигнат до болница. При нас също не се тества почти. Така, че в момента никой няма да си направи труда да направи тест на починал и аз си оставам на мнението, че ние въобще не виждаме цялата картинка не само на заразените, но и на починалите. За мен реалната смъртност се вижда от значителното повишаване на средната смъртност за същия период от миналите години по градове, по области. Да, може да има някакъв % разлика, но не може 2000 човека примерно повече починали за същия период да ги пренебрегнем, независимо тествани или не.

Къде видя повишаване на средната смъртност?

# 8 785

Да, няма проблем. Приготви си 4 декларации, за да отидеш и да се върнеш без проблем, но ме съмнява да те спрат въобще.

# 8 786

Хубаво е също така хората, които са болни, да не ходят на работа, но това е пожелателно, защото знаем какво е положението и че животът е тежък - хората трябва да работят. За това, като са болни, поне да носят маски и да стоят настрана от другите ще е едно отговорно поведение. Но да се затваря цялата държава - това не.

Мечтая си за този момент, но народопсихологията ни не е такава.

Само като се сетя колко майки набутват сополивите си деца в градината друг да им бере гайлето и въобще не се заблуждавам, че с разумни доводи ще се стигне до някъде пред стадо диви магарета.

# 8 787
Къде германците са признавали, че откриват само 6% от заразените? Може ли линк?

# 8 788
  • Bulgaria

Къде видя повишаване на средната смъртност?

За България е рано да говорим. Говоря за всяка от засегнатите държави или там не се е повишила смъртността?

# 8 789
Доколкото разбрах тотално ще забранят мърдането от петък.

Какво имате предвид с "тотално"?

Общи условия

Активация на акаунт