COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 895
  • Bulgaria
Разбирам че има хора, на които много им се иска да продължи всичко поне до септември, но те най-вероятно ще бъдат разочаровани когато всичко се отпусне най-късно средата на юни, че може и по-рано.Както се казва "пак ще си говорим".

И как го разбра? Прочете на някой мислите ли?

Нищо не зависи от това на кой какво му се иска. На мен например ми се иска въобще този вирус да не беше стигал до България, но нищо не зависи от мен и моите желания. Още повече след свършен факт. Рано е още да се настройваме, че ще свърши ИП през май. Аз по-скоро бих казала, че няма да свърши още дълго време и то защото те точно това правят в момента - забавят нещата, забавят, което по никакъв начин не решава проблема.

# 8 896
А замисляли ли сте се, какво би се случило, ако изведнъж мерките у нас отпаднат, но в същото време във всички останали държави се задържат?
Сигурно ще сме в положение, съседните държави да ни обвиняват, че "сме си пуснали детето на площадката, а те тяхното го държат у дома".
Simple Smile
Всички знаем, до какво доведе разликата в мерките предприети от БПЦ и Църквата в Гърция.

# 8 897
  • Mediterraneo
Относно КПП-та, откакто ги измислиха, се чудя защо хабят ресурс всякакъв- полицаи, принтери, хартия... Даваш декларация и минаваш, може да си писал, че отиваш да пикаеш в съседното село!

# 8 898
Скрит текст:
Единственото важно в случая е какво се случва с вируса на нашата територия и оттам ще се решава какви мерки ще се приедприемат.

Никой не знае какво се случва с вируса на нашата територия. Аз викам, че вече е минал и заминал и това му е опашката.

Не бързай. Предстоят ни 2 големи празника с потенциално масово предаване и заразяване: Великден и 1ви и 6ти Май. Ако мрънкачите (които излизат без маски и не спазват разстояние) си седнат на Дто до 13ти Май, ще потриваме ръчички за кръчмета и молове. Но ако мрънкачите не се спрат, защото видиш ли, те имали права и свободи, може и да повторим качването нагоре на кривата. И тогава няма да казвам ние ще сме си виновни, щото аз си стоя вкъщи и като изляза съм с маска, ръкавици и спазвам дистанция, те ще са.
Хайде, ако обичате, спестете ни този назидателен тон и вменяване на вина. Има една специална група хора, които достатъчно добре си вършат работата да сочат с пръст и да товарят чували с трупове. На тези хора даже им плащаме от нашия джоб за тази дейност в "в ползу роду", не виждам смисъл от доброволци за споделяне на "тежкото" им бреме!

# 8 899
А замисляли ли сте се, какво би се случило, ако изведнъж мерките у нас отпаднат, но в същото време във всички останали държави се задържат?
Въобще не съм се замисляла, защото това няма да стане. Ние бяхме едни от първите и ще сме от последните вдигнали мерки.

# 8 900
Някой беше писал за един от първите случаи на заразен в Италия. Бил е в заведение със заразен и са седяли на съседни маси, с гръб един към друг. Заразяването е станало когато единия е поискал солницата от другия...
Ехааа... А солта йодирана ли е била?
Имах предвид, че не могат да се сравняват магазините за хранителни стоки и заведенията за хранене. В хранителните магазини няма консумация на място, и съответно там не би имало подобни конкретни ситуации при които един да зарази друг.

# 8 901
Никой не е толкова откачен да премахне мерките изведнъж. Кафетата според мен няма да отворят на 13.05, много мечти са това. По-скоро се очаква първо да пуснат парковете, пътуванията, такива неща. Заведенията, моловете, концертите и всякакви мероприятия и места, които събират много хора на едно място, ще са последни.

# 8 902
Някой спомена тук, че младият мъж, който почина в София е бил в Банско. В Банско е имало огнище, затова и Банско беше карантинирано. Но огнището не е било огромно и Банско е доста далече от групов имунитет, това е единственият извод, който можем да извадим на този етап. Всичко останало са спекулации и невярни сметки.
Да, Банско си е било точно огнище, но овреме е потушено с карантинните мерки! И затова сега я има, я няма 7-8%, а не поголовно както алписйките курорти, дето месец-два са си го развъждали и разпращали по света.  И като огнище може да се съди, че на другите места пак поради карантината не може да се очаква повече от 1-2 % с антитела.
Отделно пуснах едно видео от Господарите, което е със субтитри от разследване на РАИ-3, които показват мудността и забавянето в Ломбардия, грешките там и нечовешкото отношение на бизнесмените там, също и криенето на жертвите, които са в пъти по-високи. А от днес и Англия се доказа, че отчита само починалите в болниците, а не по къщите. По къщите си умират от други болести... Тя истината може би някой ден ще излезе, но за днешните калкулатори това не е важно. На 7/8 дали стана ясно, че ковида не е грип, че и тази сутрин се изложиха като кифладжии доволно.
Обаче да не съм на мястото на Мутафчийски - ако умрат малко вече е виновен, че държи народа по къщите, а ако умрат много пак ще е виновен, че не е осмирил тези по пазари, улици и прочие. Lose-Lose situation...

# 8 903
Снежана, Кунчев каза сутринта, че резултатите ще се обобщят едва когато изследват половината от населението в Банско, ти не та не, продължаваш да смяташ и да развиваш теории на базата на малко случаи от рискови групи и както се оказа тестове с доста голям процент грешка. Просто изчакай малко, това е.
Все още помня как се твърдеше, май от вас двамата с Тесла, че този вирус е опасен само за азиатци пак на базата на някакви откъслечни и изкривени статистики. Към днешна дата огромното мнозинство от жертвите са европейци и американци. Затова ти казах да изчакаш малко.

# 8 904
Знае ли някой дали италианците подават данни за излекуваните? Започва много да вади очи, че Германия, Швейцария, Австрия, а дори и Испания поизплуваха, а италианците имат страшно малко излекувани .

# 8 905
Знае ли някой дали италианците подават данни за излекуваните? Започва много да вади очи, че Германия, Швейцария, Австрия, а дори и Испания поизплуваха, а италианците имат страшно малко излекувани .

Да, очевадно е. Но всеки ден в данните за деня и има и брой излекувани.
Сега не мога да дам линк, но в сайта на ministero della salute има данни от вчера и на излекувани за последните 24 ч.

# 8 906
Има една специална група хора, които достатъчно добре си вършат работата да сочат с пръст и да товарят чували с трупове. На тези хора даже им плащаме от нашия джоб за тази дейност в "в ползу роду", не виждам смисъл от доброволци за споделяне на "тежкото" им бреме!
Наистина ли толкова много хора, са приели изказванията буквално или това е просто издребняване!
В петък по Панорама, говори Алистър Кембъл, относно комуникацията на лидерите с хората. Каза много интересни неща. От 27-та минута започва разговора с него.
https://bnt1.bnt.bg/bg/a/kakvo-shche-kazhe-generalt-prof-ventsis … hiyski-v-studioto

# 8 907
  • В планината / На морето
Сигурна съм, че има още много семейства и деца, страдащи от създалата се ситуация с вируса и наемодатели, които не влизат в положение.
А не ви ли идва на ум, че наемодателите разчитат на наема и не те са длъжните да поемат негативите,
като "влизат в положение" и освобождават от "негативи"  наемателите си,
 а е длъжно правителството , което остави хората без работа, да раздаде помощи ?

# 8 908
  • Italia
Ето една много подробна статистика за Италия, данните са от Министерството на Здравеопазването, обновяват се ежедневно след официалния бюлетин (19:00 бг време).
https://lab.gedidigital.it/gedi-visual/2020/coronavirus-i-contag … 5-C12-P8-S1.12-T1

# 8 909
Да затворят и хр. вериги за празничните дни.Там винаги има опашки.

Кауфланд ще е затворен на Великден - в брошурата са го написали.

Общи условия

Активация на акаунт