COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 235
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 985
  • София
Следващата стъпка ще е да ни задължат да ги купуваме тия български стоки и ще сме преоткрили социализЪма.

То и сега в Лидл има голямо количество българска стока по общото наименование "Родна стряха"

Именно.
Всичко е прах в очите, че уж се прави нещо, вземат се мерки, вервайте...

# 8 986
Интубираните не са ли в безсъзнание?

# 8 987
Следващата стъпка ще е да ни задължат да ги купуваме тия български стоки и ще сме преоткрили социализЪма.

А, да - и в Ахтопол да е задължително да ходиш поне 2/3 от отпуската си.

Ахаххах, чете ли предложението на ВМРО? На всеки гражданин по 100лв ваучер да си го използва на българското черноморие тази година
Това за колко време? 5-7-10 дневна почивка? Grin

Имаше интересно предложение от колежка-хотелиерка. Министерството е заделило 15 млн. лева за участие в международни изложения и реклама. Тези 15 млн лева могат да бъдат раздадени като ваучери за почивки на лекари, полицаи и друга "фронтова линия". Съответно парите за реклама да се завъртят във вътрешен туризъм.
Има "хляб" в идеята й, но си мисля, че както всичко останало, ще има големи злоупотреби. Ще се раздадат само на "наши хора" и ще се задължат да ходят само в "наши хотели". Wink

# 8 988
  • Мадрид / София
Испания - 1 мин. мълчание за всички онези, които Коронавируса покоси и вече не са сред нас:

# 8 989

Не винаги.

# 8 990

Тези вероятно са били, макар че не е задължително. В някои случаи може и да са будни. Примерно на познатата ми детето с рака след влизане в PICU, детето го интубираха, защото не можеше да диша самостоятелно, но по някое време го събудиха и беше в съзнание, макар и с тръба. Не става въпрос за България обаче.

# 8 991
Биг Брадър гледа!:grinn:

Сега чета за Норвегия, че Теленор и Телиа давали редовно данни на правителството за движенията на хората. Гледали се мобилните телефони и колко често напускат пределите на общината, как хората спазват мерките и ... анализ как би се разпространил вируса.
 Оказало се, че Осло и община Барум в засегнатия регион Викен са най-''послушните'', където хората най-много си стояли в рамките на града/общината. И понеже хората са били толкова ''послушни'' и са спазвали мерките, правителството е решило да ги поотпусне малко след Великден. Nerd Laughing

# 8 992
  • MI
Спокойно, лъжат ви, огромен заговор за крадене на пари е(Ню Йорк от кого ще ги краде всъщност?!) или за ограничаване на свободата ви е. Мъртви няма, нищо че в някои общини в Италия смъртността за март спрямо предните години е увеличена със 73%(https://www.rainews.it/tgr/fvg/articoli/2020/04/fvg-Mortalita-Co … b6f9fdaa8342.html). В Ню Йорк копаят масови гробове за да се отърват от бедните или черните, не защото има пандемия. В Еквадор има трупове по улиците защото са диваци със странни обичаи, не защото не се справят със ситуацията. И в Москва има опашки от линейки както всеки грипен сезон през април.

Та, излизайте, правете каквото ви душа иска, тъкмо после няма да сте разочаровани от мерките и щаба. Само не забравяйте преди това да подпишете декларации че се отказвате от всякакви медицински грижи в случай на заразяване с вируса. Идеята не е моя, крада си я от пост на италианска медицинска сестра.

# 8 993
Истината е, че в по-голямата си част хората умират СЪС ковид-19, а не ОТ ковид-19.
Естествено. Италия така ги брои, сигурно и други държави, не ги следя толкова стриктно.
В началото тук гледахме worldometer всеки ден. Сега поспряхме, защото повечето разбрахме, че там пада мощна стъкмистика и нищо не е такова, каквото изглежда.
Аз, разбира се, се радвам двойно. Едно, че нещата са позитивни и имаме един конвенционален вирус, с който можем спокойно да съжителстваме. И това е добре, защото ще ни се наложи.
Второ, че инстинктите ми не ме подведоха и от ден първи гледам на истерията с една вдигната вежда.
И пак, знаете си, това не значи, че не изпълнявам(е) мерките, напротив. Доста стриктни сме цялото семейство, защото така сме свикнали - да спазваме правилата. Но нека спазването на правилата не ни лишава от мозък, мисъл и сърце.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 17:09 от Анонимен

# 8 994
Скрит текст:
Понеже виждам, че много държиш на цитиране на достоверни източници в подкрепа на дадено твърдение, та аз да се самоцитирам от вчера, предполагам поради заетост не си отговорил на това мое питане:

Цитат
След като регистрират само критичните случай или такива които са пътували, то картината в този случай би била доста изкривена.

Това откога е така? Предполагам от днес. Може ли да го прочета някъде от официален източник?
За да съм по ясна, имам предвид къде официално да прочета, че в България се регистрират САМО критичните случаи ИЛИ тези които са пътували? Може ли и по-конкретно да изброиш местата, или страните, или направо континентите, от и към които са пътуванията?
Признавам, това за тестването е чисто моя спекулация, тъй като е маловажно сравнено с данните за смъртността които публикувах нееднократно и никой не обори.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 18:36 от bubanka

# 8 995
  • Мадрид / София
Не, дрогират ги за да не страдат.

# 8 996
Истината е, че в по-голямата си част хората умират СЪС ковид-19, а не ОТ ковид-19.
Същото както и СПИН - никой не умира от него, а от някоя пневмонийка, или друго предшестващо заболяване. То не случайно Ковида има 4 белтъка от HIV-1.
Хубаво. Съгласен, че малко преувеличавам и иронизирам, но можеш ли да цитираш данни за по-висока смъртност сред населението.
Айде втори път това видео, гледай след 29.50 мин:
https://gospodari.com/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4 … 0%BD%D0%B8%D1%8F/
Гледах след 29-та минута. Пълни глупости. Сравняват пик в смъртноста подпомогнат от вируса с ден в който имало най-малка смъртност в историята на града.
Колко е годишната смъртност в тези градове и колко е била преди?
Всъщност очаквам повишение с нарастването на застаряващото население.

# 8 997
  • Другата България
Признавам, това за тестването е чисто моя спекулация, тъй като е маловажно сравнено с данните за смъртността които публикувах нееднократно и никой не обори.
Аха. Така и си мислех, поне си призна доброволно, че други си пишат глупостите и спекулациите все още.
И предполагам нямаш предвид тестване, а регистриране, защото ти точно това твърдиш-че се регистрират само критични ИЛИ пътували, а то не е вярно.
Що се отнася до смъртността, не знам кое "оборване" визираш. И кое си "публикувал", не мога да следя постоянно творчеството на всички. Но ако и ти ще ми кажеш, че смъртността в България на починали от коронавирус /или с коронавирус/, доказани починали се определя като процент от общото население на страната, а не от броя на всички заразени, то отново ще поискам да го прочета някъде официално.

# 8 998
Ама...то и досега имаше български стоки по веригите, включително плодове и зеленчуци.Unamused

Когато въведоха КПП-тата, във Фейса хора от Пловдивско се оплакваха, че няма да могат да си изкарат разсада на полето навреме ... та не знам и каква продукция ще дочакаме есента

# 8 999
Ееее, "браво" на Англичаните, ако не е ясно на някого къде се корени проблемът

(игнорирайте Хари и Мегън)

Общи условия

Активация на акаунт