COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 202
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 255
Цитат
Габито, дано да е така.
Така е, и други хора които наистина разбират материята освен Мангъров го твърдят.

# 9 256
Фанфанито,
Май наистина пишеш колкото да всяваш паника. Кои са тези учени дето били казали, че антителата са малко?

Кое не е ясно за имунитета?

Някои хора не образуват антитела. Някои.  Вероятно много малко. В момента никой не може да каже колко траен ще е имунитетът.

Иначе да, може да се измери количеството на образуваните антитела, но това е отделно изследване и към.момента няма как някой да каже от каква стойност нагоре е ок. Твърде е рано още.

# 9 257
Фани, нямам идея за точните стойности на титъра, но в лабораториите са запознати, убедена съм.
Логиката(и учебниците) говорят за имунитет(дори и 6 месеца да е), аз чакам с нетърпение европейските проучвания по въпроса.

Хеликаза, тиражираше се някаква статия тук, в която се твърдеше, че 1/3 от преболедувалите нямат имунитет.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 01:42 от Gabito1504

# 9 258
Цитат
На друго мнение съм от вас, но предпочитам вие да сте прави.
Simple Smile Аз също предпочитам да съм прав, надявам се, макар че в случая не го твърдя аз а и наши и чужди специалисти които за това са учили.
Цитат
Кое не е ясно за имунитета?

Някои хора не образуват антитела. Някои.  Вероятно много малко.
Няма някои, няма много, няма малко вероятно, данните за повторно инфектиране и за липса на имунитет се дължат на други причини, а не на липса на имунитет, което ти като биолог би трябвало да го знаеш няма нужда аз да ти го обяснявам, излишна паника се вкарва с твърденията че някои не изграждали имунитет.

# 9 259
Много ме съмнява имунитетът да е вечен. По-скоро ще е временен, но е още по-вероятно вирусът да изчезне като предшественика си.
Четох за някакви уж заболели отново, но бройката беше пренебрежимо малка на фона на стотиците хиляди оздравели. Може би 50-60. Изключения винаги има.

# 9 260
Тесла, хайде да се спреш, че.много се излагаш...

Имунният отговор е индивидуална реакция.на всеки организъм срещу даден причинител на заболяване. И да, понякога не се изработват антитела, ама това се преподава в университета и не се учи по форумите.

Счита се, че имунитетът срещу варицелата е траен, но това не означава, че някои хора не ги повтаря.

# 9 261
Скрит текст:
Много ме съмнява имунитетът да е вечен. По-скоро ще е временен, но е още по-вероятно вирусът да изчезне като предшественика си.
Четох за някакви уж заболели отново, но бройката беше пренебрежимо малка на фона на стотиците хиляди оздравели. Може би 50-60. Изключения винаги има.

Така де, нали това обясняваме. Ама друго си е някоя медия да пусне статия със заглавие "Няма имунитет срещу ковид" или "Вирусът лети на 4 метра" и настъпва повсеместна паника. За която са виновни журналистите обаче, защото не е необходимо всеки да разбира от медицина, имунология и вирусология.

# 9 262
Тесла, хайде да се спреш, че.много се излагаш...

Имунният отговор е индивидуална реакция.на всеки организъм срещу даден причинител на заболяване. И да, понякога не се изработват антитела, ама това се преподава в университета и не се учи по форумите.

Счита се, че имунитетът срещу варицелата е траен, но това не означава, че някои хора не ги повтаря.
Дори и да не изградиш траен имунитет, не е ли по-вероятно следващата ти среща с тоя вирус да е по-лека?

# 9 263
Да бе ясно, разбрах те, аз все се излагам и за Банско и за имунитета и т.нат. Друго си е един биолог дето ми писа 2-ойка да опонира на учебниците по биология, на това какво представляват коронавирусите, колко е траен имунитета срещу тях, да твърди че при някои не се изграждал имунитет и т.н., това го казва форумен експерт. Ами извинявай аз предпочитам да вярвам на истински специалисти които да речем не твърдят че мутациите настъпили  във вируса от появата му насам били пълни глупости.

# 9 264
Няма наука с повече ако-та от имунологията. Имунната ни система има толкова много нива и е толкова зависима  от индивидуални особености, че е изключително сложно да се предвиди как и на какво ниво ще се задейства. Това, че не се образуват антитела , не означава, че няма имунен отговор.

# 9 265
Ако антителата са ти малко на брой, то и имунитет нямаш се разбира изграден (без значение за колко месеца и време, още не е ясно)
Тогава как се твърди, че преболедувалите имат имунитет, ако антителата не покриват нужното за него.
Но пък навсякъде обърнете внимание, като стане въпрос за антитела, всички учени и медици казват, че не са много. Днес покрай тази статия, където ви ядоса и решихте, че всявам смут, ама все пак е СЗО , се сетих и запитах за това. Обърнете внимание, ако следите и чуете някой по интервюта за това. Само Мангъров не зачеква това, за него щом си оцелял значи си ок.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 01:51 от Анонимен

# 9 266
Фани, кои са тия всички учени и медици, които казват, че не са много? Хеликаза е много по-добре запозната с имунологията и вирусологията, предполагам, че ще ти отговори на въпросите.

# 9 267
Да бе ясно, разбрах те, аз все се излагам и за Банско и за имунитета и т.нат. Друго си е един биолог дето ми писа 2-ойка да опонира на учебниците по биология, на това какво представляват коронавирусите, колко е траен имунитета срещу тях, да твърди че при някои не се изграждал имунитет и т.н., това го казва форумен експерт. Ами извинявай аз предпочитам да вярвам на истински специалисти които да речем не твърдят че мутациите настъпили  във вируса от появата му насам били пълни глупости.
Тесла,
Хайде да разбирам от мутации повече от теб, а?

Никога  не съм твърдяла, че вирусът не мутира, а че R0, не се изменя в следствие на мутацията му.
Това, че един геном се променя, не значи автоматично, че това го променя в значима степен.

# 9 268
  • Там,където се събуждам щастлива.
  Gabito1504   по BBC имаше едно интересно  предаване, че е възможно ДНА да играе роля за  това в каква степен го изкарва вируса даден човек.
Има ли в Германия подобни предположения/ изследвания ? И какво мислиш по този въпрос?

# 9 269
  • София
Моски, на теория е така. Дори и при нетраен имунитет ако се срещнеш отново с вируса ще го изкараш много по-леко, а някои няма и да разберат. Но винаги ще има и изключения. Както се е случвало и с хора, които са ваксинирани срещу даден щам да се разболеят и умрат, но това са нищожни бройки, няма място за паника. По-вероятно е да те убие някоя саксия докато се разхождаш по тротоара. Simple Smile

Фани, радвам се, че се оправяш и горе главата, ще преборим вируса лятото. Simple Smile

Колкото до сериозния процент на безсимптомни при тази пандемия. Хеликаза, не знам дали е така, какво пише в учебниците? В смисъл според теб правилно ли е да се разсъждава само от тази гледна точка, че голямата бройка на асимптоматични в световен план означава, че вируса не е толкова вирулентен/опасен сам по себе си? Изключвам процент смъртност, фактор на заразяване и т.н. Просто ми е любопитно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт