COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 884
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 540

Те и към днешна дата са си затворени. Simple Smile Просто имам чувството, че известно време беше по-хлабаво положението. Сега ще са стриктни, съобразно заповедта от преди.

# 9 541
Току-що прочетох, че Борисов иска да налага пълна забрана за излизане от областните градове от петък до понеделник. Някой знае има ли такова нещо реално или попадам на фалшива новина?

https://nova.bg/news/view/2020/04/15/285132/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D … 0%B4%D0%B5%D0%BD/

# 9 542
Пак любимото му на Бойко. Където седне и където стане само едно повтаря - трупове и чували...
Цитат
"Нищо по-добро не е приложила някоя страна от България. Всички мои колеги, които го наричаха "леко грипче" и се правеха на бабаити, сега като хилядите трупове ги слагат по найлонови чували и няма къде да ги погребат, ние, Господ да е с нас (прекръства се - бел.ред), така да минем. Така че, ще започвам и свършвам с едно - искам да запазим българите живи и здрави", каза Борисов и допълни, че е убеден, че до месеци ще има ваксина срещу коронавируса.

# 9 543
Какво толкова смешно има в социалното дистанциране повече от година? В Италия вече се мисли за фаза две точно в тази насока - излизане по възрастови групи в определени часове, работа на смени, хоум офис във всички случаи когато това е възможно, училище също на смени. Т.е. всичко да се организира така, че да е възможна дистанцията.
Не познавам ежедневието и организацията на италиянците, но при нас не виждам как ще стане.
Това означава работодателите да организират дни, в които да работят различни групи. Тоест да наемат повече служители и да намалят заплатите.
При лекари, учители и т.н. как ще стане номера? Освен, ако не го направим пак с изключения. И накрая изключение до изключение до старото положение.
А с личния живот как ще стане? Ако с половинката, децата, внуците попадате в различни възрастови групи, няма да можете да излезете година или две заедно?
Училище и детски градини на смени и с разредени класове в България? Ами то си е на смени (училището) в голяма част, учители няма или масово са възрастни, децата са по огромен брой в паралелка...

Практически е невъзможно не в България, а в целия свят. Simple Smile

# 9 544
Ice Queen, тук потребителките от Австрия и Германия казаха, че точно такива неща се обсъждат и при тях.

Невъзможни неща принципно няма. Има трудно изпълними, но възможни.

# 9 545
  • София
Само споделям какво видях, не съм го решила аз Wink София е огромно село, та затворено или не е все тая, проблемът е да не разнесем заразата из страната, предполагам, тук ще си стане мазаляк. Това с чувалите и лука е прекалено, но Боци си е селянин, не може да се очаква повече.

# 9 546
В САЩ се тества много по-масово, отколкото в Европа, затова се знае точно какво се случва, за разлика от в Европа - пример България и други страни, където тестването е изключително рехаво. Въобще и дума не може да става за сравнение и да, бих искала да имаме един подобен Тръмп начело на ЕС. Ама нямааа...няма... Sad
САЩ към момента е на 41-во място в света по интензивност на тестването.

# 9 547
  • Другата България
Всъщност никъде в този линк не го пише горното твърдение.
Няма заповед все още, която да е качена на сайта на МЗ.
Но се очаква да има.

# 9 548
Току-що прочетох, че Борисов иска да налага пълна забрана за излизане от областните градове от петък до понеделник. Някой знае има ли такова нещо реално или попадам на фалшива новина?

https://nova.bg/news/view/2020/04/15/285132/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D … 0%B4%D0%B5%D0%BD/
Той си мисли, че не се работи на разпети петък. Работи се като стой, та гледай. И то не само в петъка, ами и в съботата и в понеделника.  Значи ММ или няма да отиде на работа, или ще трябва да си изкара Великден там. Или най-накрая работодателя му да се усети, че ги кара да бачкат навръх Коледа и Великден.

# 9 549
  • в страната на чудесата
Дори и да се направи масово тестване у нас, резултати под 70% с IgG няма да ни позволят да се омешваме смело и да си живеем както преди. А както се видя, ние сме далеч от този процент все още. Но ще  се хванат безсимптомните и ще се отделят, което сега няма как да стане.
С братята ли да се МЕшаме
Аз и досега не съм го правила
Намирам данъците за достатъчна лепта при пълния им отказ да допринасят за обществото

# 9 550
Ice Queen, тук потребителките от Австрия и Германия казаха, че точно такива неща се обсъждат и при тях.

Не знам... мисля, че на хората скоро ще им писне и ще предпочетат да покашлят и покихат пред всички рестрикции.

И сега да не ми каже някой - иди в Пирогов и се зарази умишлено. Аз и при грип и варицела не се бутам умишлено. Но пред живот пълен с безсмислени ограничения, предпочитам да кашлям и кихам. Simple Smile

# 9 551
Делта, ти съвсем сериозно ли ги пишеш тези работи?

САЩ допреди две седмици и в топ 100 по тестване не се класираха.

# 9 552
В САЩ се тества много по-масово, отколкото в Европа, затова се знае точно какво се случва, за разлика от в Европа - пример България и други страни, където тестването е изключително рехаво. Въобще и дума не може да става за сравнение и да, бих искала да имаме един подобен Тръмп начело на ЕС. Ама нямааа...няма... Sad
САЩ към момента е на 41-во място в света по интензивност на тестването.

В момента в САЩ има около 600 000 заразени. Направих си труда да сметна за Европа, но в един момент ми писна, като стигнах до 1 500 000 - имайте предвид, че това не са всички европейски държави, защото са много и не ми се занимава.
А, включила съм и България със 700-тях в тази бройка.

# 9 553
  • София
Ето информация на частните лаборатории
https://www.labtestcovid19.com/dashboard

За мен щаба не ги устройва да има такава информация,  изнасяна публично. В началото е била забранена, но след надигането на глас на различни лекари, аптекари, са се покротнали и все пак оставиха да се изнася тази информация.

Някой по напред пита има ли още вярващи, че имало стъкмистика. Специално за наща държава вярвам, че има такава.
По аптеките вече се появат бързи тестове. Първо упорито ги отричаше щаба, сега започнаха с тях да тестват Банско и други групи.
За мен не изнася на главните, да се тества по мащабно народа.

# 9 554

Не знам... мисля, че на хората скоро ще им писне и ще предпочетат да покашлят и покихат пред всички рестрикции.

И сега да не ми каже някой - иди в Пирогов и се зарази умишлено. Аз и при грип и варицела не се бутам умишлено. Но пред живот пълен с безсмислени ограничения, предпочитам да кашлям и кихам. Simple Smile

Така, както го виждат повечето държави, живот, по старата дефиниция на "нормално", не се очаква да има скоро. От сега съм приела варианта наличието на ограничения от типа на маски, дистанция и тн да са нещо, което ще остане за известно неопределено време. Хората сме изключително адаптивни същества, ако се наложи - и към това ще се нагодим временно

Общи условия

Активация на акаунт