COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 779
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 945
Горната статия означава ли, че хората с ниски нива на хемоглобина и желязодефицитна анемия са по-застрашени и с минимум шанс да се преборят? При такива състояния хемоглобина също е намалял и сатурацията е ниска по принцип.

# 9 946
Е, какво, да затворят хипермаркетите ли? Та да се вият опашки между блоковете?
Не, но не е нормално да тичаш за пакет брашно в един хипермаркет, после за пакет захар- в друг и за хляб- в трети, защото било на промоция.

Не е нормално, щото не си от тия дето цепят стотинката на две, а кризата ще става сериозна близките месеци, ако не и години..иначе аз почти никога не виждам някой на лентата в хипермаркета с един или 2 продукта, обикновено са поне кошница продукти...

# 9 947
Да де, ама сега някои го имат като повод за разходка - хем пазаруват, хем шляй-гащи цял ден...

# 9 948
 Аз пазарувам от промоции без да се налага да обикалям всекидневно по 2-3 магазина.

# 9 949
Да де, ама сега някои го имат като повод за разходка - хем пазаруват, хем шляй-гащи цял ден...

Ами какво е решението...те могат и из кварталните магазинчета да обикалят, за да видят какво са заредили?

# 9 950
Ами какво е решението...те могат и из кварталните магазинчета да обикалят, за да видят какво са заредили?
Няма решение. Всико е до самосъзнание и дисциплина. Тези хора със забрани не можеш да ги накараш да се спрат, винаги ще измислят "вратичка" 🙄 да не им се наруши равновесието в живота Simple Smile

# 9 951
  • Пловдив
На кой  му дреме за медкейта в Щатите, сметищата в Бомбай  или атмосверното налягане в Гренландия ?
Дреме не е точната дума, но на мен лично ми е интетересно. Иначе тук се въртят периодично едни и същи теми само потребителите са различни.

# 9 952
  • София
Не знам дали е пускано тук, но на мен сега ми попадна и споделям - любопитно четиво за това как се тества в Южна Корея и как се проследява заразяването на примера с прочутия там "Пациент 31":
Как един пациент може да зарази хиляди, повече подробности - ТУК

# 9 953

Цитират Харвард, където направили някаква симулация. И в МЕИ-то могат, сега всеки се упражнява.
За Германия не видях да пише нищо.

# 9 954
Има ли някъде резултати от частните лаборатории?
И казаха ли как ще става това масово тестване. Много новини изпускам последните дни, но имам друга работа.

# 9 955
  • София
Сега гледах проучване по БТВ даваха резултатите - колко време могат да издържат по самооценка българите. 30тина процента бяха казали месец. Болшинството бяха до 3 месеца. 10% казваха, че вече им е трудно... А в друго, още по-любопитно проучване четох днес, че 50%се тревожат за здравето си и 68%-за икономическото си състояние. Това по повод предния пост какво можем да си позволим.
Така не се правят проучвания, но нейсе. На всеки и един ден му е трудно (ако на някого е приятно е луд, наистина), но вероятно всеки може да издържи много повече, отколкото му се иска. Има в момента много сериозни институти, международни, към които се включват и български научни звена, които проучват състоянието на хората по време на пандемия, нивата на тревожност, на отрицание и тн. Поне техните резултати могат да послужат за нещо, да са от помощ на хората.
Българските медии имат един безкрайно времеден навик – да пригласят на аудиторията, вместо да я информират и напоследък това заема застрашаващи живота размери. Особено в комбинация с нулевото качество на информационната стратегия на щаба и безумията на правителството, както и традиционно ниското доверие в институциите. Искрено се притеснявам, че и най-здравите сред народа ще се смахнат накрая от всичко това, защото информационното поле е буквално шизофренично.

# 9 956
Скрит текст:
Е, какво, да затворят хипермаркетите ли? Та да се вият опашки между блоковете?
Не, но не е нормално да тичаш за пакет брашно в един хипермаркет, после за пакет захар- в друг и за хляб- в трети, защото било на промоция.
Такива са реалностите в нашата държава. Ако очакваш, че заради какъвто и да е вирус българинът ще изпусне промоцията, в грешка си. Той не е достатъчно богат, за да си го позволи.
Става дума за разлика от няколко стотинки до 1-2лв. и то за срока на ИП. После нека си тичат по промоциите. За мен не е нормално цял ден да тичаш като гламав от един хипермаркет в друг по време на пандемия, пък било то и за да спестиш някой лев. Юрнали се в "Лидл" за агнешко (разбирам от комшийка), че ходят и по няколко пъти, за да хванат зареждане. Ще кажеш, че ако на този Великден не ядеш агнешко, ще стане голямо чудо. В "Кауфланд" пък търчали за пакет кафе на промоция. Сакън, ако не пиеш точно това кафе 2 месеца, ще свърши света. Голяма социална изолация няма що!
Ей ги и сега! Ще ме пуснат ли утре до нашите, до роднините, до приятелите???? Хората им казват НИКЪДЕ да не ходят, те си знаят "ама само до нашите". Не мислят нито за техните, нито за никой. Какво щели да сложат на масата, ако не им занесяли? Еми, ще намажат по една филия хляб и готово. 4 дена няма да им стане нищо. Голямо напъване да се празнува по време на ИП.

Изобщо дисциплина нулева!
Абе жена, температура ли имаш? Нашите са възрастни хора, ММ всяка седмица им оставя покупки пред портата. Не сме тръгнали да празнуваме, спокойно. Не сме се виждали от началото на Март, няма и да се видим скоро. От тогава и аз и децата не сме и излизали от вкъщи. Сигурна съм, че сме много по-стриктни в спазване на правилата от теб, но това не означава, че трябва да оставя родителите ми гладни или на филия с хляб. Какво значение има дали ще им занесе покупки в петък или във Вторник? До тогава какво ще се е променило? Това, че ММ няма да може да занесе храна на близките ми, ще спре хората от малките населени места да се съберат на маса?

# 9 957
Аз излизам веднъж на 7-10 дена по големите вериги.Вярно е,че обикалям 2-3 часа,но си купувам всичко,което ми трябва.В кварталния ходя на два дена,като първо проверявам дали има хора и тогава "се изстрелвам" за хляб и цигари.Но сте прави.Имам един съсед,който все ходи някъде.Човекът явно не прави разлика между ИП и карантина,така че ходи буквално 4-5пъти до магазина.Вчера реших да го питам.Към 10 ходи за цигари.Към 12 за мая.Към 2 за вестник.Към 5 за семки.И който го срещне,казва,че отива да пазарува😂.
П.п.Знам,че веднага ще ме упрекнете,но вече направо се задушавам от стоенето вкъщи.Имам защитно облекло,чулки,ръкавици и маски.Имам и един син дъждобран,който се закопчава чак до горе,както и скиорски очила.Снощи нямаше какво да правя,изперках тотално,облякох се и реших да звънна на братовчед ми в Англия.Той чака да се успокоят нещата и да се прибере.Представих му се за медицинско лице и му казах,че се следи комуникацията чрез социалните мрежи и въобще да не си помисля да се прибира.Като си дойде,ще трябва да остане 3 месеца под карантина в Софийско общежитие,пригодено за това.Е,реакцията му беше безценна.Проблемът е само,че като разбра истината,малко ми се разсърди🤔.Не ме упреквайте,просто тотално изтрещях вече🥺.

# 9 958
  • София
Има ли някъде резултати от частните лаборатории?
И казаха ли как ще става това масово тестване. Много новини изпускам последните дни, но имам друга работа.
Тук са частните лаборатории, но още попълват базата данни.
https://www.labtestcovid19.com/dashboard

# 9 959
  • София
Горната статия означава ли, че хората с ниски нива на хемоглобина и желязодефицитна анемия са по-застрашени и с минимум шанс да се преборят? При такива състояния хемоглобина също е намалял и сатурацията е ниска по принцип.
Аз не разбрах доколко е достоверна тая статия.

Общи условия

Активация на акаунт