COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 779
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 960
48 нови, 28 настанени в болница.
Пак не казват колко са тестваните.

# 9 961
Чета сега статия в немски вестник, в която пише че шведите или ще излязат прави, или са големи късметлии. Въпреки липсата на почти всякакви мерки, вчера са имали само 170 нови случая, а на 8 и 9 април са имали по 500. Оттогава падат всеки ден надолу.

https://www.n-tv.de/panorama/Hat-Schweden-am-Ende-recht-gehabt-a … icle21716911.html

# 9 962
Ако знаем броя на тестваните, това какво ще помогне. Очевидно е, че София, Смолян са огнища. Не спазват ли никакви мерки хората. Може и фалшиви декларации да попълват.

# 9 963
Ами едно  е 48 заразени от 500 тестувани и съвсем друго е ако броя на тестуваните е 1000 или повече

# 9 964
Горната статия означава ли, че хората с ниски нива на хемоглобина и желязодефицитна анемия са по-застрашени и с минимум шанс да се преборят? При такива състояния хемоглобина също е намалял и сатурацията е ниска по принцип.
Аз не разбрах доколко е достоверна тая статия.
напълно достоверна

# 9 965
Ами едно  е 48 заразени от 500 тестувани и съвсем друго е ако броя на тестуваните е 1000 или повече

Точно така. Хората почнаха масово да се тестват сами и от там се вдигат бройките на заболелите. Другата причина е липсата на контрол в махалите. Колко акта са написани във Факултето? Няма ли кой да попита. Най-лесно му е на генерала да ни обвини, че не сме спазвали карантината по градинките.

# 9 966
https://bluntforcetruth.com/news/covid-19-had-us-all-fooled-but- … 98_ZLD5RUxJDOw2nA

Снощи мъжът ми беше приет в болница със съмнения за Ковид-19 ( висока температура, която не можехме да овладеем). Имаше и накъсване в дишането. Тестът за Ковид -19 беше готов 1 час след приемането ( не използват бързи тестове). Оказа се отрицателен.
та в Хюстън има и друг вирус в момента със същата симптоматика. И при неего сиптомите започват от нищото - за 2 часа вдигна температура от 40С.
По протокол докато чака резултатите беше сложен на подаване на кислород. Придружаващи не се допускат в болнижцата, няма место за чакане. Лекарите не са облечени със скафандри, като българските.

Странно, че са се усъмнили за Ковид веднага, предвид, че тук  непрекъснато се обяснява, че температурата не е висока първите дни, около 38.
Бързо се вдига температура при останалите грипове...

# 9 967
Колко са "спрелите" страни в света според Apple COVID‑19 mobility trends: [/spoiler]
Много интересно, благодаря! В България резултатите също са добри, ако мога да преценя с просто око.

Иначе снощи четох един отговор на тукашния министър на здравеопазването, където казва, че не обичал задължителните ваксини, но трябвало на нас да ни стане ясно, че всеки отговорен човек щял да си бие ваксина срещу корона... Аз не мога да си бия някаква нова ваксина срещу нещо толкова малко познато. Вие как мислите? По-добре над лекарство да работят.

Скрит текст:
Точно думите му са: „Ich war noch nie ein Fan von Verpflichtungen. Aber für jeden verantwortungsvollen Menschen müsste es nachvollziehbar sein, dass man nach der Corona-Krise impfen geht.“

"Никога не съм бил фен на задължителните ваксини. Но за всеки отговорен човек трябва да бъде разбираемо, че след корона кризата ще се ваксинира. "

# 9 968
48 нови, 28 настанени в болница.
Пак не казват колко са тестваните.

Е какще кажат?! Нали трябва да плашат хората за да не хукнат. Как ще ги удържат иначе по празниците. Залагам, че след Великден броят на заразените ще намалява до към 6 май. После пак изведнъж ще скочи и те така до безкрай.

# 9 969
  • Пловдив
Това, че сме в ИП не означава, че хората трябва да се лишат и от отбелязване на празника. Ами дай и яйца да не боядисване, защото трябва да отидем до магазина. Това е прекалено. И не действа никак добре на психиката.
И излезре бе, хора. Една малка разходка за 30 мин по улицата е напълно възможна. А тези, които искат да занесат храна на някого, ще го направят, трябва малко организация. От друга страна не вярвам в толкова много села да няма магазин, откъдето да си купиш нужното.
Човек трабва да бъде адаптивен. И това ще мине.

# 9 970
срещу корона... Аз не мога да си бия някаква нова ваксина срещу нещо толкова малко познато. Вие как мислите?

Скрит текст:
Точно думите му са: „Ich war noch nie ein Fan von Verpflichtungen. Aber für jeden verantwortungsvollen Menschen müsste es nachvollziehbar sein, dass man nach der Corona-Krise impfen geht.“

"Никога не съм бил фен на задължителните ваксини. Но за всеки отговорен човек трябва да бъде разбираемо, че след корона кризата ще се ваксинира. "

То е същото като с останалите ваксини, които не са задължителни в много държави, но хората ваксинират себе си и децата си. Аз ще се ваксинирам, надявам се близките ми също.

# 9 971
  • Русе
Нетествана ваксина поне година и то такава комплексна ,може да е по-опасна от вируса.
Последните публикации и мнения на лекари затвърждават мнението ми, че голяма част от починалите са жертва на вътрешноболнично заразяване и неправилно лечение.

# 9 972
Не знам писано ли е и се извинявам, но...
Българите са с пробив в лечението май на короната и са на крачка от лекарството. Само, че нямаме пари, САЩ иска да купи разработката и финансира. Лекарство ще има, но ще се води...американско((
Толкова ли не можем да намерим финанси и да си е наше.
Пред подписване на договор били.

https://news.bnt.bg/news/balgarskite-sazdateli-na-molekula-sresh … NuOtsE2J9RF17hgUw

Държавата няма 8 мин лева? Айде стига! Има 2 млр за самолети, които някога ще се произведат в бъдещето, а 8млн за лекарство няма. Глупости. Бойко може да ги извади от собствената си сметка. Пеевки, Домуса и още кой ги имат на ръка. Моля ви се....

Другата абсолютно глупост е, че трябва да живеем още 2 години в пандемия. Китай се справи за 3-4 месеца, а са два пъти повече от Европа. До лятото смятам ,че може да се изчисти континента. Ние-още по-рано, защото сме само 6-7 милиона. Колкото половин Ухан. Воля и желание у управляващите няма. На тях им е изгодно да има извънредни мерки. Това е. Така държат плебса под контрол и ще си прокарат всичко, което искат.

# 9 973
"Мутафчийски опроверга и една фалшиво оптимистична новина - в медицинските издания имало достатъчно публикации, че няма защита за този, който го е преболедувал, и не е вярно, че "изработваме една армия", недостижима за вируса."
https://clubz.bg/97241-695_zarazeni_gotvqt_vryshtane_na_imunizac … TyxSwgv7-hWT57Zdk
И още от същия брифинг:
Мутафчийски обаче отбеляза и още нещо интересно - че в някои страни започват да водят починалите със съпътстващи заболявания като жертва именно на съпътстващото заболяване. А за жертви на COVID-19 смятат само болните без друго заболяване.

Ужас. Не знам дали е некомпетентен (по вирусната част, иначе може да е чуден хирург и военен), или просто е получил инструкция да поддържа паниката на тих огън дори с цената на такава професионална излагация. То не бяха военни камиони и черни чували, не бяха грозни и недоказани намеци и директни обвинения към Мангъров, сега и другите държави си намалявали жертвите, пък имунитет нямало, абе мазало. И всичко това, след като беше един от първите, които заявиха, че то било грип. А сега ни спасявали от чума. Типично.

Много благодаря на човека, публикувал статията за химичното въздействие на вируса върху хемоглобина и съотвтетно за голямото заблуждение относно пневмониите! Докато седна да пиша, линкът потъна назад по страниците и дори не запомних кой съфорумец го постна, но беше много интересно и обосновано.

Статията, за която говорите ще ми е интересно са прочета. Ще се радвам, ако някой постне линка отново.

# 9 974
  • София
Гледам Тервел Пулев в сутрешния блок станал доброволец. Болниците празни, той доброволец. Създава се илюзорно усещане, че болниците са препълнени, пръскат се по шевовете и лекарите не смогват, а това не е вярно. Харесвам го Тервел Пулев, но това си е един пиар.

Общи условия

Активация на акаунт