COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 745
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 110
  • София
Не, не е ясно. На брифинга казаха, че далеч Не е само в тези два района (Факултета и Филиповци).
Не е лошо да ги казват.
И да си знаят хората в кооперациите, в които има такива случаи и да се извършва стабилна дезинфекция.
И аз така мисля, но генералът е на друго мнение В България са 28 области и за всяка от тях се съобщава поотделно.
В София има почти толкова райони (общини), но... не се съобщава, неясно по каква причина.

# 10 111
Това с изнасянето от София е безотговорно най-вече към роднините в провинцията и към рисковите хора, които са тръгнали точно сега да пътуват. Аз съм от София, съпруга ми е от София, всичките ни роднини са в София и въпреки това няма да бъдем с тях на празниците. Баща ми е много безотговорен човек, не си седна на д-то изобщо от както е въведено ИП, постоянно се мотае с приятели къде ли не и аз отказвам да рискувам моето здраве и това на съпруга ми, заради няколко часа ядене и пиене на една маса с него и всички останали роднини. Не сме се ненаяли и ненапили, та да не можем да устискаме един празник.

А относно учениците - ако след края на ИП се даде възможност за избор на родителите, аз лично няма да си пусна децата на училище и на ДГ, макар че сина ми е в 7-ми клас и му предстои НВО

# 10 112
Относно ваксината, която някои чакат като спасение, а други се опитват да наложат на световното население, добре е колкото е възможно повече хора да изгледат следното видео от 70-те (тоест, от епохата на истинската журналистика) , преди да са го свалили от тубата:

https://www.youtube.com/watch?v=3I0hIC6GqMc

# 10 113
Проф. д-р Радка Аргирова
"Много е странно, че всички ние заедно заразени и незаразени седим под карантина и се надваме на едно пасивно изследване"

Поредния специалист, който чака специално да бъде поканен от Щаба, за да участва пряко в решенията. Съвета не беше достатъчно поле за изява, а и само специалисти бяха и никой не можа да изпъкне.
И тъй като не е добре човек да бъде бездеен, обикалят напред - назад предавания по различни телевизии и сочат предимно грешките. А вярна/правилната посока пак остава неясна.
Какво целят всички тези предавания и участници, които уж градивно критикуват действията, които се вземат в БГ!  Не може ли гостите /все изтъкнати хора/ да направят своите предложения там където трябва или то говоренето не е като действието/работата.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 13:59 от Mama_Nana

# 10 114
Кметът на Осло признава, че са сгазили лука с чужденците в Осло, които не са получили навременна информация за опасностите и какво да правят. Сега расте ужасно бързо броя заразени в кварталите с най-много чужденци, особено сред сомалийците. Те живеят по много в тесни апартаменти и в допълнение често имат диабет и наднормено тегло, което повишава риска от сериозно развитие на болестта. Пълно е и с малки магазинчета, в които е невъзможно да спазваш разстояние.
Проблемът е, че много от чужденците не знаят норвежки и не разбират информацията, която постоянно се поднася в медиите. Правителството също признава с половин уста, че не са поднесли информация на повече езици още в началото.

(друг въпрос е защо тия чужденци не си дадат труд да научат езика в страната, в която живеят, ама никой не го задава, защото не е политкоректен)

Та кметът на Осло казва, че е дадена много информация, ама не помага, когато тази информация не се разбира. Кметът е от партия, която разчита основно на неевропейски чужденци за избиратели и активно действа в национален план да докара още нови гласоподаватели (Работническата социалистическа партия), така че провалът е пълен. Единственото решение е да се изолира Осло от останалата част на страната, докато не отмине епидемията там.

# 10 115
  • София
Как няма да има повече нови бройки! Та умният щаб сега почва тестване.
Всичко нагласят така,че да удължат ИП.

Какво има да нагласят! Сами ще си го направим супер успешно удължаването с това пътуване като гламави.
И на мен ми е мъчно, че няма да съм с родителите си на празника, даже вчера малко си поплаках. Но отказвам да рискувам здравето им заради това.
Гледам сега и чета за колоните коли, излизащи от София ... какво да коментраме, вече си го удължихме ИП-то.

# 10 116
Така е. Каквото сам си направиш, друг не може да ти го направи.
Лошото е, че не само тези гуляйджии ще пострадат от удължаването на ИП, а всички.
Ние сме в един град със сестра ми и пак няма да сме заедно.
Голям зор за ядене и пиене...

# 10 117
Да, хем се мрънка за ИП и мерки, хем те като не се изпълняват всичко се обезмисля .....То има много повече смисъл сега като сме в напреднал стадий да сме се изпокрили по домовете, отколкото в началото, а не е така определено.

# 10 118
  • Bulgaria
Това с Великден беше най-голямата грешка, която можеха да допуснат. Аз до последно не вярвах, че може да оставят нещата просто така. Много жалко, защото 4 дена невнимание могат да ни докарат 4 месеца агония.

# 10 119
  • София
Освен ако не се цели това и после нови ИП и така до безкрай.
Но не искам да вярвам в конспирацията.

# 10 120
Много хора не искат, не могат или отказват да разберат ситуацията, нейната сериозност и нейния потенциал да се превърне в бедствие. Дори лошия пример на всички западни държави, не е в състояние да отвори очите на някои хора. За мен това наистина граничи с простотия, която е опасна.
Честно казано, покрай този вирус, си проличава кой колко багаж има в главата.

# 10 121
  • София

Честно казано, покрай този вирус, си проличава кой колко багаж има в главата.
Всеки човек ако е достатъчно уплашен и стресиран спира да бъде умен. Нека не избързваме с изводите за ум.

# 10 122
Сетих се за едни табелки в ГТ едно време, "Секунда невнимание - цял живот страдание".
И сега ще е така.
4 дни яли, пили и се веселили, после 4 месеца без работа и доходи. Tired Face

# 10 123
  • София
Хм, те и умните англичани в началото много ларж го раздаваха, сега вече друга песен пеят:
Ограничителните мерки във Великобритания остават до появата на ваксина
У нас хората на управниците си не вярват - и не без основание, доста сме лъгани, на информацията отвън също не вярват, че много фейк-новини ни заливат, та остана само да разчита човек на здравия си разум, доколкото ги има.
Някои явно го нямат, надеждата е все пак такива да са достатъчно малко.

# 10 124
Надявам се, когато всичко това приключи, всички политически фигури и фигури от властта, които са подавали грешна информация, които са въвеждали в заблуждение, в ненужно успокоение, които не са взели навременни мерки, за да предотвратят страшните последствия, да се изправят пред съда. Тези неща вече усилено се обсъждат в някои страни (Франция).

Общи условия

Активация на акаунт