COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 530
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 290
@red_balloon
Ако трябва да се направи класация на патологичните лъжци, след англо-саксонците, и изключая комунистите/ "реформирани комунисти"/ "пост-комунисти в зимен сън", първи " на кантара" ще дойдат шведските "социалисти". Не вярвайте нито на една тяхна дума. Същите са както англо-саксонците. Но по рафинирани, по-елегантни - лъжат тънко, "с вкус". Не си позволяват директни, хм, ... как да се изразя ..."партенки" (простете). Лъжите на шведските социалисти са обвити в дебел, швейцарски шоколад.

Ето тук, картина от страната на лилипутиновия ботокс "император".
https://www.bbc.com/russian/features-52288837

Ето тук е "тихият", истинският "социализъм":

Моля, изгледайте внимателно- видеото си заслужава. Видеото има собствени (не автоматични) английски субтитри-включете ги. Директорът на училището, 16:02, има годишна заплата -106.000$, което прави някъде около 8.830 $ месечна заплата.
Вижте как в училището носят маски- две години преди сегашната епидемия.
Моля да не цензурирате японското видео с организацията на детското хранене в училищата в Япония!!
Видео-каналът е на канадец, женен за японка. Каналът е много ценен- изгледайте задължително и другите видео (особено за собственика на рамен- ресторант- как се трудят японците... и защо Япония никога няма да се завлече на дъното на САЩ/УК и "последователите" на двете).

Япония, 128млн население -  заразени 8.528.         Починали 165.
САЩ, 328 млн население     - заразени  644.188    Починали 28.579
Дребната, островна държавица УК --  68млн население - заразени 103.093   Починали   13.729

За данните на САЩ/УК, сложете едно + % ( колкото смятате).

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 17:35 от Birdie

# 10 291
На мен също ми е интересен развоя на Швеция и следя публикациите на живущите там. Странно ми е как не "пламнаха" и се чудя дали просто хората не се пазят самосиндикално, без да им се налагат ограничения? Сами да се ограничават?

Ами как да не са пламнали, като са пламнали! Щом отказват интензивно лечение на половината болни. Вижте статистиката по възраст тук  - хората над 60 са половината от случаите.

Предполагам това с отказа за лечение е твърде твърде пресилено

# 10 292
Коментирате надълго и нашироко Швеция, а какво ще кажете за Русия? Рапортуват по 20-30 смъртни случая на ден, а дали са толкова? Твърдят, че били направили 1,6 милиона теста, дали?

Аз смятам, че повечето държави крият случаи. Нямам предвид, че не тестват и не знаят, а че крият. Русия затвориха цялата страна на някакви смешни бройки, което по принцип е пълен абсурд. Киргистан не отчитат нищо. И това за мен еа бсурд. Малко по комунистически.

Какво имаш предвид? Не те разбирам.

# 10 293
Скрит текст:
Швеция продължава с платото, дано все така да се задържи и да последваме и другите държави в намаляването.
Около 60 починали на ден подържаме последните дни.
223 нови заразени.

https://www.svt.se/datajournalistik/har-sprider-sig-coronaviruset/

На шведски е линка но има малко графики, които се разбират.

Има английски версия, благодаря много. А как тестват и смятат? По Евронюз настовят, че Швеция е изоставила същественото тестване още през втората седмица. Т.е. рисковите групи, които няма да се лекуват тестват ли ги?
И да уточня, не се заяждам. Много страни се заиграват с това. Германия не отчитат много от починалите, масово натестваха здрави и млади, а в болниците не и тн. почти всички отчитат само смъртните случаи в болница и прочее.

Ама наистина ли не отчитат смъртните случаи в Германия? Откъде е тази информация изобщо? И как си представяте някой със задух да умре вкъщи? Защото аз хич не си го представям.

# 10 294
  • София
Уф, този с дългата коса като го видя вече ми се повдига. Голям рев, голямо чудо! Ами, така е, брато, в икономиката - някои бизнеси загиват, други са в подем, свиквай! Със сигурност не му дреме за работниците, а само за това на него как му се движат числата.  Бизнесът си е бизнес и той прекрасно го знае.

# 10 295
Връщам се от пазар и искам да похваля Фантастико. Пропусквателен режим, всеки чака през 2 метра, на входа има охрана, който пръска ръцете на всеки влизащ с дизинфектант. Бях с ръкавици и ми се размина. 😀 Касиерките с маски, ръкавици и шлемове. От колата мернах и кварталната Билла, пред нея около 20 човека, събрани на групички, не ми се мисли вътре какво е. 🙄

Ръкавиците също трябва да се почистват с дизенфектант, пазят теб, но като пипаш замърсени неща също разнасяш, не е задължително да  е вируса, а всички останали мръсотии също. С тия ръкавици нали си бъркаш в портмонето и т.н. Та едни ръце с ръкавици, които не се почистват с дизенфектант е по-зле от от ръце без ръкавици,  които често се почистват с дизенфектант.

# 10 296
Коментирате надълго и нашироко Швеция, а какво ще кажете за Русия? Рапортуват по 20-30 смъртни случая на ден, а дали са толкова? Твърдят, че били направили 1,6 милиона теста, дали?

Аз смятам, че повечето държави крият случаи. Нямам предвид, че не тестват и не знаят, а че крият. Русия затвориха цялата страна на някакви смешни бройки, което по принцип е пълен абсурд. Киргистан не отчитат нищо. И това за мен еа бсурд. Малко по комунистически.

Какво имаш предвид? Не те разбирам.
Ами това ,че отказвали лечение на половината болни

# 10 297
Не може да правите някакви заключения, че 4 от 5 човека в Швеция умират от Ковид. И това на база приключени случаи. В Швеция има
10876 активни случая, от тях се вижда, че 9% да в интензивно.

На тази схема се вижда, как този процент се променя всеки ден.

П.П. Швеция прави 3 пъти повече тестове на милион население от България. По Вашата логика, тук нямаше да имаме 30 починали, а много повече.

# 10 298
  • София
Уф, този с дългата коса като го видя вече ми се повдига. Голям рев, голямо чудо! Ами, така е, брато, в икономиката - някои бизнеси загиват, други са в подем, свиквай! Със сигурност не му дреме за работниците, а само за това на него как му се движат числата.  Бизнесът си е бизнес и той прекрасно го знае.
Докато другите страни тестваха всички хоспитализирани с пневмонии в Германия не го правеха. Често пишат като причина за смъртта придружаващите заболявания. Например у нас болен от рак с Ковид влезе в статистиката като починал от Ковид, а в Германия щеше да е починал от рак. Докато другаде тестваха и вече починали хора в Германия тестваха масово младите и здравите, не всички безплатно, при това. Реално този подход е по-смислен, защото не обслужва статистиката при смъртността, а цели да има по-малко смъртност, предполагам, та само разказвам, не ги критикувам. Истински достоверни данни за смъртност и всичко останало ще има след края на пандемията.

iliana__, не е преувеличено изобщо. Възприели са подход да не подлагат на интензивно лечение цял списък с хора, на които не предстои дълъг и щастлив живот. При критериите за тестване също са отпаднали голям списък с хора. Тестват основно старчески домове, хора с нужда от болнично лечение и с остра симптоматика, както и медицински персонал. Поне това чета в последните публикувани критерии.

# 10 299
Учени от Харвард: Вирусът ще остане до 2024, периодични карантини до 2022
В страните по света и в частност в Съединените щати може да се наложи да се въвеждат многократни периоди на мерки за социално дистанциране като тези, приети по време на избухването на коронавируса, които ще продължат до 2022 г. Това твърдят изследователи от Харвардската школа по обществено здраве. Еднократното блокиране няма да спре новия коронавирус, казват те.

# 10 300
Скрит текст:
Цитат на: A m b e r link=topic=1198767.msg40574372#msg40574372 date=1587029
888
Скрит текст:
Цитат на: papi6 link=topic=1198767.
msg40574343#msg40574343 date=1587029672

Няма как лечението да е неправилно като още няма известно такова.
И щом няма лечение, смяташ че всичко приложено не може да доведе до усложнения.
Много лекари твърдят, че интубирането често има негативен ефект и трябва да се подхождя индивидуално като се лекуват конкретните усложнения според конкретното състояние на човека.

Витамини, минерали, джинджифил, куркума, шуслерови соли, диети, спорт, чесън, нечесън... Всевъзможни мерки може да се вземат.
Според мен интубирането физически наранява дроба и от там емболии. Опасно си е.
Необяснимо ми е защо толкова хора се пънат да се изказват по медицински въпроси, при положение че си нямат хал хабер от медицина...

И на мен ми е необяснимо Laughing В интерес на истината не се напънах много - извътре си ми дойде съвсем естествено. От де да знае човек  някой стажант дали не се е учил и да е заврел тръбата къде не требе без да иска. Знаеш ли колко народ умира от лекарски грешки. Ама им е правило никога да не признават - пазят си гърбовете.

# 10 301

А въобще някъде по света "толкова" ли са?
И други държави отчитат малък процент заразени, а да вярваме ли?

# 10 302
Снежана, писала съм, че става въпрос за приключили случаи до сега. Това не са заключения, а реални данни. До този момент.

П.П. Швеция прави 3 пъти повече тестове на милион население от България. По Вашата логика, тук нямаше да имаме 30 починали, а много повече.

И като се има предвид, че тестват само тежко болните и мед.персонал, смятай за каква епидедемия става въпрос.

За България съм сигурна, че смъртните случаи са много повече. Само за пример майката и дъщерята от Благоевград -ако детето не беше изкарало 200 лв да плати тест, щяха да си умрат в къщи и извън всяка статистика.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 17:06 от Анонимен

# 10 303
  • MI
Ще ви кажа в Италия какво направиха за Великден - сложиха полиция, карабинери, военни - каквото има, на изходите на градовете и проверяваха всички. Включително на гари и подобни. Доста глоби направиха, доста хора върнаха. Та не е невъзможно

# 10 304
То при нас в статистиката влезе и мъж с тежка черепно-мозъчна травма.
Сгази го влак, умря от ковид

Всяка държава си ги брои както и е угодно и си прави стъкмистики с политико-икономически цели. За какво смятате , че ББ се разбърза да влизаме в чакалнята?

Общи условия

Активация на акаунт