COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 239
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 560
  • София
Локваме София, но не локваме границата. Правилно.

# 10 561
Забранява се и влизането. Да видим докога и какво ще направят сега всички тарикати.

# 10 562
  • София
Пак "разделяй и владей", пак добрите и съвестни граждани, всички до един в БгМама, ще страдат заради лошите и безотговорните, които не слушат и не слушат добрия генерал. Все една и съща песен. В извънредно положение сме, за какво го обявиха, само за да теглят заеми и да пренасочват бюджети ли? Забраняват да се излиза от населените места и толкова. Не само София, всички. Точка. Изключение за аварийни екипи на енерго, ВиК и т.н. Лекари, пожарни и полицейски коли се подразбират. Това е, чиста работа. даже италианците го направиха, дето като общество са по-голяма паплач и от нашето.
Ама не, нямат топки да го направят, що електорат ще се разпсува по български, фейсбукът ще гръмне, на добрия генерал ще му падне рейтинга, затова за пореден път гледаме номинациите за най-добро драматично изпълнение по телевизията: просълзени политици, ръкопляскащи медици, управленски капацитет - нула, макар че само тая линия ("административен капацитет" на клиширания евроезик) одрънкаха десетки милиарди само от ЕС в последните 15 години.
И накрая пак всички ще патим, теглим и умираме заради ония лошите наши съграждани, а импотентното правителство ще излезе чисто като сълза. "Казахме ви"... То не се прави с казване бе, прави се с действия, не да се гънат пред свещеници, пред цигани, пред селяни, пред граждани и накрая "ми ние ви молихме да сте добри и да слушате". То и ние пък ви молим да си заслужите заплатите, за окраденото и дума не добавям, ама на, правите се на глухи, после защо цял народ е оглушал за евтините ви призиви.

ПП. Аз не съм привърженик на твърдите мерки, привърженик съм на последователната политика.

# 10 563
А ще могат ли да се завърнат ?

Дано не се връщат никога.

# 10 564
Дано не ги пуснат и да се върнат. Лъжци.

# 10 565
  • MI
Йей, и на тема София - провинция ли ще се скубят коси? И сега кой тук се смееше на италианци и французи, дето хукнаха да се прибират по родните места точно преди обявяването на карантината?! Wink

# 10 566
А ще могат ли да се завърнат ?

Дано не се връщат никога.
Дано ви се върнат двойно повече като бройка.

# 10 567
Влизането също е забранено.
Кой където е заминал, там да си стои.

# 10 568
  • София
Скрит текст:
Понеже гледам, че всеобщото мнение за пътуващите е, че това са хора ненаяли се, ненапили си, Бай Ганьовци и т.н.
От началото на ИП сме в състав- аз , мъжа и децата. Единствените хора, които виждам са продавачките в магазина.
Имаме къща в едно пернишко село и в същия състав, в който сме в апартамента, се пренесохме тук за 4- те почивни дни.
Нямаме роднини, съседи почти няма около нас и с никой не се виждаме.
С какво сме застрашили здравето на обществото ?
Ние пък имаме имот по морето, знаеш ли как ми се ходи точно в това слънчево време, ама нА, седя си в София и спазвам разпоредбите. Ако съм вирусоносител, нали ще пазарувам и там, ще отида да изхвърля боклука и т.н., не искам да сея зараза из цяла България, защото така ми е кеф.

Аз боклук изхвърлям и в София, пазарувам също толкова, колкото и досега.
Срещите ми с представители на обществото са дори по- ограничени, защото както споменах, селото е почти безлюдно.
Именно, де. В София се движа ограничено, а сега да ида и по морето ли да ги изпозаразя? Колкото и да е безлюдно, не живеете сами в това село. И един човек да се зарази, пламва цялото село.

Хахахахахаха, отивам да си изхвърля зелето.Smiley (от брифинга)

# 10 569
Ето, поредното доказателство колко са неадекватни. И вие им се кефите? Честно ли?
Какъв е смисълът от локната празна София? Който имаше да се изнася се изнесе.
Защо нямаха топки и воля да я локнат от снощи?
И сериозно ли смятате, че в понеделник, вторник няма да пуснат завръщащите се обратно? Моля ви, големи, умни жени, не бъдете наивни. Simple Smile
Преди две седмици подобно нещо се разигра и в Гърция.

# 10 570
  • София
Айс, то се очакваше, просто софиянци прекалиха. Като не става с добро, става с лошо. Сега катосе изнесоха ще бъде проблем с връщането и да видиш как всичко ще се кротне.

# 10 571
Това е нелепо! Означава ли, че ако някой вече си е легнал и не гледа среднощните театри на НОЩ няма да може да се прибере у дома си???

Предвиждам сериозни пробеми в понеделник.

# 10 572
Злорадстващите да пият една студена вода, защото за работа от вторник ще пуснат хората обратно.

# 10 573
  • София
Влизането също е забранено.
Кой където е заминал, там да си стои.

Това трябва да важи първо за тези по чужбините обаче.

# 10 574
А забраната важи ли за българи, постоянно живеещи в чужбина, които ще напускат страната? Оказа се, че дъщерята на моя позната, е в София, а иначе студентка в чужбина и иска да се прибира там, където учи.

Общи условия

Активация на акаунт