COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 734
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 385
Пюр, ако твърдението е, че пазим възрастните хора да не умират, тогава твоето съждение не е правилно, нали? Защото ако ще градим колективен имунитет няма значение бързо ли ще е, или бавно - колатералните смъртности ще си съществуват. Тогава защо е всичко това? За едни или два месеца повече живот на някого ли? Хм....

Явно нищо не си разбрала от това което пиша за Швеция. Не за първи път ми прави впечатление, че не четеш с разбиране. Швеция гради колективен имунитет, но бавно и с натискане на кривата като се опитва да пази възрастните, защото не се знае дали след месец или два няма да има лекарство.

Кое не е правилно - да се изпоразболеят всички заедно като в Италия и в болниците да се стига до триаж?!

Или да се разболяват на порции и всеки да получи лечение?!

# 11 386
  • Пловдив
60 на 40 е за всички, които са спрели работа или могат да докажат спад в оборота. Вчера даваха, че за мярката са одобрени Шишеджам, в чийто борд на директорите е Лидия Шулева, както и огромните хотели по морето на брата на Милен Велчев и съдружник.
За малките фирми говореха за кредити при облекчени условия, но не съм видяла нищо конкретно, а за фирмата, в която работя, това ще е интересно.

# 11 387
Цитат
Няма информация за "ми не е толкова смъртоносен, споко" на този етап.
Е как да няма, това че не ви го казват официално е друг въпрос, то и така трябва. В Исландия четете ли колко са заразени, смята се около 1% от населението на цялата държава.  Това прави 3 600 а починалите са 9, смъртност 0,25%. Аз дълбоко се съмнявам че заразените са толкова малко там при положение че там мерките са много по либерални и те са изтествали само малка част от държавата, около 5% и то само за активна инфекция и въпреки това се смята че са открили половината от всички заразени с 5% тестване. А къде отиват хората с антитела щото там са открили половината заразени само с мащабно прс тестване за което тия хора които са изкарали болестта оздравели са, не са умрели няма да ги хване никакво мащабно пср тестване повече, остават завинаги под радара и за него те завинаги ще си останат като незаразени и никога няма да свалят смъртността в официалната стат. за Исландия до истинските и нива. Но това не важи само за Исландия а за целият свят. Но в Исландия са успели да изтестват 5% от населението за активна инфекция, нещо от което другите държави са много далеч, (освен държавите-джуджета където това е лесно). Но ще си оставя съмнениеята за себе си, че дори най пълната картина в света за вируса, картината на Исландия е непълна и че извън радара остават много повече от половината заразени плюс всички с имунитет и смъртността е под 0,25% а се доближава до истинската смъртност. каквато е например в Италия според учените от Стамфорд. 22 млн. заразени (което обяснява защо мерките не дават резултат, просто вируса продължава да си циркулира вътре в домакинствата) и около 22 000 починали което прави смъртност 0,10% с лага разбира се ще скочи и ще си влезе в диапазона 0,15-0,30% както показват всички изследвания, дори нашето Банско.

Иначе аз бих бил против ако съм по върховете на управлението в държавата Х да се каже официално че заразата е с много ниска смъртност, защото тогава забравете за спазване на всякакви мерки. Страхът е един от най мощните инструменти за контрол и спазване на реда.

# 11 388
И знаем, че и в селата в планината има магазини, там живеят хора.
Да, с продукти, които да осигурят съществуването си. Чудя се, защо след като това е напълно достатъчно според вас,  пред строителните хипермаркети в областните градове се вият опашки като пред хранителните такива ?
Първо въпросът ти няма общо с предходната дискусия.
Второ никой никога не е спирал ремонтните дейности, доколкото ми е известно.
КПП тата ги спират. Или пазаруване на строителни материали за частни дейности е основание?

# 11 389
Пюр, ако твърдението е, че пазим възрастните хора да не умират, тогава твоето съждение не е правилно, нали? Защото ако ще градим колективен имунитет няма значение бързо ли ще е, или бавно - колатералните смъртности ще си съществуват. Тогава защо е всичко това? За едни или два месеца повече живот на някого ли? Хм....
А ако е да се пази системата, то тогава вече трябваше да се започне с отпускането на мерките по региони през определено време, за да се отива нанякъде все пак, не мислите ли? Аз за това опявам от тема 2.
Делта, ами за някои хора месец-два живот не е малко! Даже ден -два са ценни!
Как бързо отписахте хората!
Може ли да попитам на каква възраст си, ако не е тайна? Може и на лични! Не се заяждам, но наистина ми е любопитно.

# 11 390
Хора погледнете страните, които са тествали повече хора. Първенци са Исландия. В Исландия са тествали 10% от населението. От цялото население има 0.5% болни. От всичките потвърдени има 0.5% починали. В момента в Исландия има 3ма човека в интензивно и трима са с усложнения(но все още не са стигнали до критична фаза). Ако не вярвате на тези цифри, може да погледнете друга страна ОАЕ, която има 0.58% смъртни случаи. Те са тествали 7.8% от населението. Да речем, че само Исландия по чудо има такива цифри, ами другата?! 
Фарьорски острови имат 184 случая от които нито един починал, тествали са 12% от населението.
И още нещо любопитно, в Исландия 43% от потвърдените с ковид, нямат никакви симптоми, или ако имат са много леки(нещо като настинка). Това са тествани контактни лица.

# 11 391
  • София
Някой пита как може да се победи вируса без ваксина и без стаден имунитет. Ами много 'просто' като падне R0 под 0.5% и това трайно. 2 седмици подред в най-добрия случай.
Това за съжаление едва ли ще се постигне масово и скоро, но очаквам някъде през лятото и това да се случи, визирам Европа разбира се. Едва ли ще е като по учебниците и имам някакви съмнения, но ще сме драстично, ама драстично по-добре от сега.

Имаше и въпрос, какво искате да отвори веднага, кое ви липсва.
Ами на мен ми липсва плуването. То си е малко като дрога. В момента ми липсва тази енергия и свежест, но мога и да си внушавам. Уж правя упражнения вкъщи, ама не е същото.
Кино и театри, липсват ми, особено киното, но там лятото с тези климатици не знам честно дали бих отишъл, освен ако не се открие сигурен лек дотогава. Не че ме е страх да се разболея, но като всеки трезво мислещ човек нямам такова намерение. Уж рядко боледувам, спортувам, не знам да имам някакви заболявания и въпреки всичко не ми се среща с вирусчето, ако че процента на смъртност е нисък.
Това е положението ако трябва да съм откровен. Simple Smile

# 11 392
  • София
Фен съм на Биг Брадър, но сега вече не съм .

# 11 393
Мисля, че скоро ще разберем истината за т.н. вирус и как се е появил.

"Откривателят на ХИВ: COVID-19 е грешка от проект за ваксина срещу СПИН

Професор Монтание, носител на Нобелова награда за медицина за 2008 г., твърди, че SARS-CoV-2 е манипулиран вирус, който случайно е изпуснат от лаборатория в Ухан, Китай. Според проф. Монтание в генома на SARS-CoV-2 са открити фрагменти от ДНК на вируса на ХИВ."

статията
http://www.transmedia.bg/2020/04/17/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0% … P80gOc8XTuJFUnWjE

# 11 394
Ох, аз със СЗО тотално се обърках. Сега пак бият аларми
“What the use of these tests will do will measure the level of antibodies. It’s a response that the body has a week or two later after they’ve been infected with this virus,” she said. “Right now, we have no evidence that the use of a serological test can show that an individual is immune or protected from reinfection."
https://www.cnbc.com/2020/04/17/who-issues-warning-on-coronaviru … how-immunity.html

# 11 395
Фанфанито и аз така мисля. Но съм една обикновена даскалица. Това неща според мен си е "направено".

# 11 396
Сзо всеки ден излизат с противоположна информация. Но те толкова се осраха, че вече никой не им вярва, дори и да говорят истината.

За мен вирусът е правен в лаборатория, това съм го казвала и преди.

# 11 397
  • София
Мисля, че скоро ще разберем истината за т.н. вирус и как се е появил.

"Откривателят на ХИВ: COVID-19 е грешка от проект за ваксина срещу СПИН

Професор Монтание, носител на Нобелова награда за медицина за 2008 г., твърди, че SARS-CoV-2 е манипулиран вирус, който случайно е изпуснат от лаборатория в Ухан, Китай. Според проф. Монтание в генома на SARS-CoV-2 са открити фрагменти от ДНК на вируса на ХИВ."

статията
http://www.transmedia.bg/2020/04/17/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0% … P80gOc8XTuJFUnWjE

Това за случайното изпускане на вируса го чувам вече няколко пъти. Може ли някой запознат да ми обясни, как "случайно" се изпуска вирус? А и защо в тези лаборатории има изобщо изкуствено създадени вируси? Наистина ми е любопитно

# 11 398
  • Мадрид / София
За любителите на задачките: Еквадор - нормално за 1 месец умират около 2000 души. Сега за 15 дни са умрели 6000. В задачата се пита Колко смъртоносен е вирусът?

# 11 399
Обявиха глобите за лъжливи декларации

Казаха, че няма да правят изключения за хората, работещи на смени, нито за тези, които са закъсняли за работа. Влизане и излизане само в определените часове.

Общи условия

Активация на акаунт