COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 370
Разбира се, че е от мерките. В Австрия, със сходни мерки R, а не R0 е в момента 0,63.

# 11 371
Според мен е неморална, защото се предполага, че е само за фирми, които чрез нея спасяват служителите си от съкращение. Някак не ми се връзва Лудогорец точно с това определение.
В Лудогорец са само Домусчиев и футболистите? Няма други работещи там.
И когато трябва да плащат данъци, може, но когато има някакви мерки от държавата, за коректен данъкоплатец не може. И защо така?
И аз си мислех, че това е мярка за малки бизнеси, застрашени от фалит, но щом Лудогорец се вписва - ОК, да взимат.

# 11 372
Скрит текст:
Най-накрая взеха да се усещат, че вирусът не е толкова вирулентен, колкото го изкарваха.
Току що съобщиха, че в Германия вече са излязли публикации, че вирусът заразява по-малко от един човек.

П.С. Добро утро, Минке, как спа? Това откога го коментираме няколко души тук в този форум. И то базирано на факти, които сме прочели и проучили - аз лично, никога не си позволявам голословни твърдения.
В смисъл? В резултат на карантината се е стигнало до R0 < 1 или винаги си е било така?
Дайте линка най-добре, моля ви. Мерси.
[/quote/]

Ето линк за тази новина, която съобщиха и в Новините на Нова, че вирусът е клас R от един, а именно, един човек може да зарази по-малко от един човек.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8228801/Germany-sees-hi … ses-six-days.html

Благодаря!
Както и предполагах, уви, вследствие на строгите мерки в Германия вирусът в момента е спаднал на R0 < 0,7. Да видим след разхлабването как ще е....
Поне аз това разбрах, някой по-добър с немския - да съдейства.
От мерките е, няма нужда да го чета.

Добре де, а след като в България няма тези мерки и няма тази заболеваемост и смъртност, какъв е изводът?

# 11 373
означава ли, че ако съм пеша, с велосипед или каруца ще може да влизам/излизам от София ?
това е заповедта :

Надявам се, че докато дойдеш пеша от Буркина Фасо, епидемията ще е преминала.

# 11 374
Боже, народът изтрещя!

При това, много преди пандемията.

# 11 375
Пак да питам - защо от циганските махали се пускат да ходят хора на работа?
в циганските квартали на София: 50% от тестваните са с коронавирус
Всички тези хора работят в сметоизвозването, ако не ги пускат на работа, само след три дни ковид ще е най-малкият ни проблем.
Вярно е, не искам да си представям. Живеех в Атина по времето на голямата стачка на боклукчиите, цял месец не събираха боклука, а беше лято 45градуса...Направо кошмар. Потърсете за стачката в гугъл и ще разберете какво ще стане и тук , ако не работят.

# 11 376
  • Варна
Лудогорец кандидатсва за мярката 60/40, и държавата да поеме част от заплтите на футболистите. Всичко това чудесно ама като знам какви заплати взимат то даренията дето ги е направил Домусчиев държавата ще му ги върне под формата на заплати на футболистите. Някак не ми се вижда много морално тази мярка да се прилага за 5-цифрени заплати. Все пак аз като данъкоплатец не съм видял и лев от приходите на Лудогорец за да им поемам сега огромните разходи.

Компенсацията, която дава държавата, е в размер на 60% от осигурителния доход на служителя за януари, а максималният осигурителен доход в България към момента е 3000 лв. Така че няма да ги компенсират с 5-цифрени суми, а с по 1800 лв. максимум на човек Wink

# 11 377
Цитат
Nikola Tesla, ти къде видя държави, "връщащи назад"? Аз не виждам такива. Виждам държави с план за поетапно възстановяване, проточено в широк период от време
Ами именно де, аз това имам предвид, под заден ход от строгите мерки. Според теб щяха ли да го правят ако вирусът е толкова смъртоносен колкото изглежда от официалната стат. Преминаваме от строги мерки към по либерални. (Светът, ние не, ние вървим в обратна посока.)

Ох, Тесла, строгите мерки бяха да не лумнат всички държави като Италия и Испания и затова никога не съм била на мнение, че тези извънредни положения ще продължат с години, както тук си мислят част от пишещите. Целта на тези мерки беше да не се заразят бързо много хора по едно и също време във всяка една страна, а след това логично започва отпускане на мерките постепенно - заразяването пак си продължава, но контролирано. И това затваряне и отпускане не е продиктувано, че чак сега са прозряли, че този вирус не е толкова смъртоносен по твоите криви сметки.

# 11 378
  • Пловдив
И знаем, че и в селата в планината има магазини, там живеят хора.
Да, с продукти, които да осигурят съществуването си. Чудя се, защо след като това е напълно достатъчно според вас,  пред строителните хипермаркети в областните градове се вият опашки като пред хранителните такива ?
Първо въпросът ти няма общо с предходната дискусия.
Второ никой никога не е спирал ремонтните дейности, доколкото ми е известно.

# 11 379
Скрит текст:
Скрит текст:
Най-накрая взеха да се усещат, че вирусът не е толкова вирулентен, колкото го изкарваха.
Току що съобщиха, че в Германия вече са излязли публикации, че вирусът заразява по-малко от един човек.

П.С. Добро утро, Минке, как спа? Това откога го коментираме няколко души тук в този форум. И то базирано на факти, които сме прочели и проучили - аз лично, никога не си позволявам голословни твърдения.
В смисъл? В резултат на карантината се е стигнало до R0 < 1 или винаги си е било така?
[/quote/]

Ето линк за тази новина, която съобщиха и в Новините на Нова, че вирусът е клас R от един, а именно, един човек може да зарази по-малко от един човек.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8228801/Germany-sees-hi … ses-six-days.html

Благодаря!
Както и предполагах, уви, вследствие на строгите мерки в Германия вирусът в момента е спаднал на R0 < 0,7. Да видим след разхлабването как ще е....

Добре де, а след като в България няма тези мерки и няма тази заболеваемост и смъртност, какъв е изводът?

Delta, как да няма мерки в България? Не знам иначе в България на колко оценяват  моментното R0. Може някой журналист да пита Мутафчийски.

# 11 380
Лудогорец кандидатсва за мярката 60/40, и държавата да поеме част от заплтите на футболистите. Всичко това чудесно ама като знам какви заплати взимат то даренията дето ги е направил Домусчиев държавата ще му ги върне под формата на заплати на футболистите. Някак не ми се вижда много морално тази мярка да се прилага за 5-цифрени заплати. Все пак аз като данъкоплатец не съм видял и лев от приходите на Лудогорец за да им поемам сега огромните разходи.

Компенсацията, която дава държавата, е в размер на 60% от осигурителния доход на служителя за януари, а максималният осигурителен доход в България към момента е 3000 лв. Така че няма да ги компенсират с 5-цифрени суми, а с по 1800 лв. максимум на човек Wink
Не беше ли 60% от заплатата и 60% от осигуровките?

# 11 381
Скрит текст:

[/quote/]

Благодаря!

Бързаш. Ще си правим изводи след 2-3 седмици.

# 11 382
Цитат
Nikola Tesla, ти къде видя държави, "връщащи назад"? Аз не виждам такива. Виждам държави с план за поетапно възстановяване, проточено в широк период от време
Ами именно де, аз това имам предвид, под заден ход от строгите мерки. Според теб щяха ли да го правят ако вирусът е толкова смъртоносен колкото изглежда от официалната стат. Преминаваме от строги мерки към по либерални. (Светът, ние не, ние вървим в обратна посока.)

Ох, Тесла, строгите мерки бяха да не лумнат всички държави като Италия и Испания и затова никога не съм била на мнение, че тези извънредни положения ще продължат с години, както тук си мислят част от пишещите. Целта на тези мерки беше да не се заразят бързо много хора по едно и също време във всяка една страна, а след това логично започва отпускане на мерките постепенно - заразяването пак си продължава, но контролирано. И това затваряне и отпускане не е продиктувано, че чак сега са прозряли, че този вирус не е толкова смъртоносен по твоите криви сметки.

Пюр, ако твърдението е, че пазим възрастните хора да не умират, тогава твоето съждение не е правилно, нали? Защото ако ще градим колективен имунитет няма значение бързо ли ще е, или бавно - колатералните смъртности ще си съществуват. Тогава защо е всичко това? За едни или два месеца повече живот на някого ли? Хм....
А ако е да се пази системата, то тогава вече трябваше да се започне с отпускането на мерките по региони през определено време, за да се отива нанякъде все пак, не мислите ли? Аз за това опявам от тема 2.

# 11 383
1000 от 2300 от служещите на френски самолетоносач дотук положителни, чакат резултати на още 300 теста. И там има напрежение, не било вярно, че отказали на капитана да останат на пристанището и им наредили да продължат мисията.

# 11 384
  • София
DeltaAzimut, засега проучванията са, че вирулентността му е 2-2,5 (грипът е с до 1,5). С карантина, мерки, социална изолация, както казахте и вие - тестване и проследяване на контакти, може да падне и под 1, което разбира се води до разхлабване на мерките, след това обаче.... предстои да видим.

Разбира се, че короната не е най-заразния вирус, не помня някой някога да го е твърдял. Ебола, морбили, та дори варицела са в пъти по-заразни, в пъти по-високо R. Това е ноторно и неоспоримо! Но има една тънка разлика, и вие я знаете....

Общи условия

Активация на акаунт