COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 734
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 535
  • София
май е същият, който даваха миналата седмица.

# 11 536
  • BG
Я кажете какво смятате да правите с резервациите за лятото, че ей го къде е.
Може ли поне това в темите за туризма, че ще стане голямо мазало тук.

# 11 537
Не е ли по добре първо за се намери лекарство?

Да кажем, че 1 г трябва да чакаме за ваксина. И колко точно време ще е нужно да се ваксинира целия свят?
Как точно ще чакаме?/quote]
[/quote]
Чудодейно лекарство бързо как да се намери, в какъв смисъл, те повечето хора си го карат в къщи тоя вирус, и голяма част от тях даже и не разбират че го имат (безсимптомните). Чудодейното лекарството е важно за възрастните, но как правиш нещо толкова безобидно (малко по опасно от грип), още по безобидно, малко трудно ми се вижда, ако се открие ваксина ще е чудесно, защото това е начина да направиш едно безобидно нещо напълно да изчезне като фактор. Затова са ваксинациите срещу грип, защото без тях той убива, малък процент и отново най вече възрастните но убива, както и това чудо, съсед е на грипа по смъртност, за съжаление не му е съсед по зарязаемост, иначе нямаше да е проблем.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 23:48 от Анонимен

# 11 538
Явно е вярно това за неврологът, които си е ходил на работа въпреки, че е подозирал, че е болен. Сега цялата болница във Видин е пламнала. Чудесно само това липсваше! И без това е в ужасно състояние...
https://www.bnr.bg/vidin/post/101261003/18-stanaha-bolnite-s-kor … irus-vav-vidinsko

# 11 539
  • на пистата
А мислите ли,че ще направят ваксината задължителна?И дали ще има ограничения за хората ако не я поставят.Изключвам детските градини.Ще ни принудят ли с нещо за да "дишаме" Sad

# 11 540
На мен ми се ходи поне за седмица на море, но... Гърците със сигурност няма да пуснат туристи. Те са друго тесто, колкото и да са хитри си се пазят.
Четох, че италианците мислели да слагат паравани на плажа между шезлонгите)) Съответно във фейса гледам някаква снимка уж от плажа в Бургас-наредени шезлонги и някакви паравани ги оградили с малко отворче за вход, на шега направено, но... Не мога да слагам снимки тук да се посмеете.
Лично аз не знам, шезлонги няма да смея да ползвам. Хавлията обира всичко, да пера всеки път..не става. На пясъка добре, ама пак си има малко риск. Но го обмислям и може и да рискувам. Дано се оправят нещата, аз съм в някакъв сън си мисля, нещо претръпнах и не мога да го възприема какво точно става.

# 11 541
Цитат
Скандално е че за някой човешкия живот е просто част от статистиката. Бабата на мъжа ми е на 94 и ако за Мангъров или Тенгеле е взела- дала, то за нас не е. С акъла си е, води си пълноценен живот. За тях може да 0.00001% за нас си е 100%.
И как точно това влиза в противоречие с Мангъров или Тенгеле, айде за Тенгеле не знам, ама Мангъров казва че за възрастните е този вирус е опасен за разлика от младите, т.е. той не твърди че за тях риска е 0,000001% и затова мерките трябва да бъдат ориентирани за тяхното опазване а не да блокираш цялата държава до незнайно кога, щото ние не знаем докога, ама едно знаем, това не може да продължи 2 години до измислянето на ваксина. И то не е сигурно че ще бъде измислена, че за доста по опасните САРС и МЕРС май няма ваксина. Аз не знам как си го представят тук някои хора че няма да се разхлабват мерките до заветната ваксина. Това можеше да е така ако вируса наистина е толкова смъртоносен колкото е в официалната стат. Само че той не е.

И аз се разочаровах от коментарите ти. Не съм социолог или експерт, за да изчислявам проценти. Има хора и време за това. Ти, ако си, сподели.
 Освен това как предлагаш да опазим възрастните? Да ги впишем в Червената книга ли? Или да им забраним да излизат изобщо? Или да ги пратим в лагери? Те са основите на обществото ни и не може да ги “опазиш”щото си мислиш, че заради тях ти “ блокират” държавата. А явно огнищата са съвсем на друго място и от друг източник.
Рискови и умиращи не са само и изобщо възрастните, а и много млади хора с хронични заболявания. 10000000 пъти го казаха всички, ама ти си слушай Мангъров.
Единственото, което може да се направи сега против разпространението е ограничаване на контакти и изолация. Не знаем и какъв имунитет се изгражда и дали изобщо се създава  такъв. Мерките действат за ситуацията, в която сме, след това ще се мисли. Лекарство, ваксина или “!изчезване” на вируса ( ти не поддържаше ли тая теория за топлото време още от тема 1- Вирусът в Китай, даже писа, че си мислил да излизаш от темата като случаите в Китай намаляха)?

# 11 542
Не съм следила темата и ще задам един, може би за някого, тъп въпрос. Ако се самоизследваш с тъй наречения бърз тест и се окаже, че си прекарал безсимптомно заболяването, имаш антитела - какво се случва?Ще те докладват и изследват с PCR тест?

# 11 543
Монтание освен спин, казал и елементи на малария, Института Луи Пастьор не са съгласни с него, доколкото гугъл ми преведе по-дългата статия тук. https://www.cnews.fr/france/2020-04-17/le-coronavirus-issu-dun-l … -lhypothese-du-pr
Дано поне лекарствата срещу спин и малария помагат.
Монтание е един изчаткал старец, уви, случва се и при великите умове, не е единствен.

А маларията се причинява от паразит, а не от вирус, как така има общо?

# 11 544
На връщане от Баня, Черноморец,Созопол и т.н глоба пълен размер трябва ....и  за умишлено заразяване под отговорност.....Уникална наглост....
А КПП само в големите градове ли има, в Созопол, Черноморец всеки си влиза и излиза свободно ли?
да, КПП на Бургас, после на юг свободия.
Щях да ги призная, ако си бяха напазарували от Сф. На малък град е достатъчно да  заразиш продавачи. Всички купуваме от 2-4 магазина

# 11 545
Именно. Светът се бори с видове болести сред хората непрекъснато. Правят се ваксини, лекарства, науката напредва и стават чудеса понякога. В селското стопанство също вече не може без препарати, при животните също...
Е, как така за един вирус от прилеп дори не може да се намери или да има вече нещо да го пребори, та пламна цял свят. Това кога е било последно да има пандемия и всички страни, ама всички да са засегнати? В моя досегашен живот за пръв път усещам такава безпомощност. Кога сме били така, ако пандемиите са били преди страшни, то науката не е била така напреднала. Та ние сме 21 век хора. Това е невероятно, не се ли замисляте. Нереално е просто. Не, това не е вирусче за мен просто.
Вероятно ще намерят лечение, но не може да очакваш че ще стане веднага, а още по-малко да очакваш да има готово за нещо, което го е нямало досега.

# 11 546
  • BG
А мислите ли,че ще направят ваксината задължителна?И дали ще има ограничения за хората ако не я поставят.Изключвам детските градини.Ще ни принудят ли с нещо за да "дишаме" Sad
Дори и да направят, изисква повече време за тестване. Мангъров каза за ваксина може до 2-3 г. Преди време имало някакъв проблем с не запомних каква точно, но дала поражения и явно  вече са по-внимателни. То не е шега работа да ваксинираш цял свят, трябва да е на 100% изпитано, доказано и т.н., което не става за година.

# 11 547
  • В.Търново
Може ли поне това в темите за туризма, че ще стане голямо мазало тук.
]Ами точно там като го коментираме получаваме предупреждение от модератор и ни трие коментарите и ни кара да пишем в тези теми за Коронавируса!!!!!!![/color

# 11 548
Цитат
И аз се разочаровах от коментарите ти. Не съм социолог или експерт, за да изчислявам проценти. Има хора и време за това. Ти, ако си, сподели.
Е предполагам че не само ти си се разочаровала, всички от началото на темата, които са се радвали на мненията ми колко е опасен и смъртоносен тоя вирус, сега са разочаровани. Ами съжалявам, аз на черното бяло не мога да кажа, не мога да кажа на данните от Исландия, Банско, Стокхолм, Австрия, че това чудо е изключително смъртоносно, ами съжалявам не е, това е истината.

# 11 549
  • Другата България
Ще кажа за втори път това, което казах преди два часа, и което на някой му се струва патетично, на друг обидно, но то е единствено и само от чисто човешко разбиране и съчувствие към тази жена и наистина горчива практика и наблюдениия върху това спазват ли се или не се спазват мерките, не само по КПП-тата, от друга.

Два примера от новините на НОВА, централните в 19:00 часа.
Единия от някакво село до Банско /дано не бъркам/, от един двор на къща, в който на кръгла софра е наредена родата - от най-младия, до най-стария, на хапване и пийване, естествено. Репортерката пита една жена как са дошли до там, до селото, и отговорът беше /съпроводен със самодоволна усмивка/:"С декларации, ние имаме възрастни родители".
Малко преди това, на голямата опашка днес на излизане от София полицай е спрял сама жена в автомобил, която държи некролог. Полицаят я пита къде отива и защо, жената обяснява:"Днес е 40 дни на мама, исках да ѝ направя помен, там отивам...". Полицаят не я пусна, жената безропотно се съгласи с мотива му и през сълзи каза: "Бях длъжна да опитам...".
Всякакъв коментар е излишен предполагам, но аз ще го направя. Правилно или не, редно или не, нормално или не, мерките ги има, и трябва да се спазват. Заради всичко, което вече месец четем тук, а и виждаме навън, заради безотговорността на едни /много/ хора, които и за които това да седнат на трапезата, оправдавайки се с възрастни родители е приоритет, една жена не можа да направи помен на майка си. Която вече я няма, друга няма и да има. Ама какво толкова, нали трябва да "пазим"живите, пък било то и с цената на чуждото страдание.....
И знам, знам, не сме виновни ние, виновен е полицаят, бездушния полицай, който не можа да си затвори очите, виновен е министър Ананиев заради безумната заповед, виновен е Мутафчийски заради лъжите сутрин, виновен е Бойко Борисов заради чувалите с трупове, виновен е Младен Маринов, заради това, че не контролира служителите си, виновни са всички останали, но не и ние самите. Защото на нас никой не може да ни каже какво да правим след като ние сме решили, че няма смисъл за нас, персонално, защото това, че заради нас друг може да страда не е важно, защото ние  сме епидемиолози, вирусолози, доценти и професри в едно, математици-лауреати на Нобелова награда, юристи, всякакъви други, но не и Човеци.

Надявам се да има санкции за тези, които излъгаха, но се съмнявам това да се случи. Дори и да се напишат АУАН-и, и въпреки тях.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 00:02 от Merri_An

Общи условия

Активация на акаунт