COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 907
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 595
Основната грешка на Тесла е, че тълкува числа, без да разбира какво стои зад тях. И в желанието си да излезе прав си ги наглася както му изнася, а на места даже си ги измисля.

Но за смъртността е в известен смисъл прав, не излиза да е чак толкова висока, колкото се смяташе преди.

# 11 596
  • Другата България
Gabius. Това , което пишеш е ужасно. Страшното е по - страшно с тези факти. Защото да си стоиш вкъщи и да си пиеш кафето е едно , но не е само кафе...
Страшно е в момента да си болен от всичко, различно от коронавирус. Днес се сблъсках с реалността и беше наистина безнадеждно. Лекарите с линейката буквално не знаеха какво да правят с пациента в тежко състояние, защото болниците отказваха да го приемат. Казаха, че ако и седмата болница не го приеме, ще трябва да го върнат обратно вкъщи. Хората се чудеха как да помогнат, буквално се молеха да го приемат, но ни отказваха... В болниците чакат пациентите с коронавирус и нищо друго не ги интересува в момента. Как може линейка да обикаля пет часа от болница на болница, и да няма никакъв обмен на информация къде да закарат човек в тежко състояние. Направо не е за вярване какво се случва в нашата държава в момента..
Ето това е за телевизията. Не софрата на стрина от село...кое беше, не новооткрития участък от 500 метра на магистрала ....коя беше, не карантината на министъра, отишъл до Дубай за стафиди или фурми, или там какво беше, не глобата на Каракачанов или онази на министъра на културата, че пушил на заседание /и която ще си плати разсрочено, защото сега е без заплата и няма пари/. А ето такива неща, реални, които се случват сега. И това обсъждаме в темата, нещата, случващи се сега и довели до това сега, не какво ще стане след месец и накъде сме тръгнали. Защото ако така се продължава, много хора няма да стигнат до никъде, а на близките им няма да им пука за това дали Китай и СЗО ще си понесат последствията. Съжалявам, ако отново на някого звуча патетично, но аз вярвам на потребителката, за реалността в момента.

# 11 597
Положението с приема в болница на човек с диагноза различна от коронавирус, е мисия невъзможна. Буквално. Мъжът ми получи белодробен кръвоизлив и линейката го кара в шест болници в София, в които му беше отказан прием, защото пазят леглата за болни от коронавирус. Шест софийски болници и близо 5 часа обикаляне с линейката. Лекарите от Бърза помощ бяха безкрайно човечни и искрено се възмущаваха на ситуацията. В седмата болница го приеха. Реално тази линейка, вместо да спасява човешки животи, пет часа обикаля с един пациент, за да му търси място в болница. Ненормално, тъжно и обречено. Колко човека умряха през това време от нещо, различно от коронавирус?
Ако горното е истина съм абсолютно съм отвратена! Какво са се барикадирали тия наши болници? Пълно безобразие, струва си да уведомите медиите за случката.
На брифингите се твърди, че болниците реагират адекватно на всички спешни случаи, различни от коронавирус, но това изобщо не е вярно. Писах на btv, не реагираха.
Можете да го напишете публично във фейсбук, за да го видят хората. Нашите телевизии в момента не са най-обективните медии за жалост. Ако изобщо имаме такива в момента... Не съм сигурна... Но просто е пълен кошмар това, което казвате. Дано се оправи мъжа ви.

# 11 598
Цитат
Кой и къде твърди, че “1% от населението е рално заразаено”? Ако обичаш цитат.
Отваряш ми поста и четеш линка от него. Твърдението е на deCode Genetics с които вашето правителство извършва масовото тестване в страната. И между другото е направено преди близо 1 месец, тогава вирусът е достигнал 1% от вас, сега около месец по късно положително е достигнал до много повече от 1%, а починалите са 9, това като процент смъртност не правещите криви сметки да извадят населението на Исландия и да кажат колко е, ама май няма защото не им отърва.

# 11 599
  • София
Положението с приема в болница на човек с диагноза различна от коронавирус, е мисия невъзможна. Буквално. Мъжът ми получи белодробен кръвоизлив и линейката го кара в шест болници в София, в които му беше отказан прием, защото пазят леглата за болни от коронавирус. Шест софийски болници и близо 5 часа обикаляне с линейката. Лекарите от Бърза помощ бяха безкрайно човечни и искрено се възмущаваха на ситуацията. В седмата болница го приеха. Реално тази линейка, вместо да спасява човешки животи, пет часа обикаля с един пациент, за да му търси място в болница. Ненормално, тъжно и обречено. Колко човека умряха през това време от нещо, различно от коронавирус?

Как така? Кои са тези болници, от които са го върнали? А и Covid отделенията са тотално отделни, те не се смесват с останалите и нямат общо. Как така пазят места?
Болниците, които отказаха днес да приемат пациент в тежко състояние, са ВМА, Пирогов, Белодробна болница, Инфекциозна болница, Токуда, София мед. Окръжна болница го прие. Лекарите от Бърза помощ са коментирали, че причината е- пазене на легла и ресурс за коронавирус пациенти. Самите лекари загубиха в обикаляне близо 5 часа. Каква е вътрешната организация на болниците, не знам. Знам само какво се случи днес.

# 11 600
gabiplus, моля ви не оставяйте нещата просто така!
Свържете се с колкото може повече медии, разшумете в социалните мрежи. Наемете адвокат. Консултирайте се как да действате. Просто не оставяйте нещата да отминат със "здраве да е, нали вече сме добре".

# 11 601
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ако горното е истина съм абсолютно съм отвратена! Какво са се барикадирали тия наши болници? Пълно безобразие, струва си да уведомите медиите за случката.
На брифингите се твърди, че болниците реагират адекватно на всички спешни случаи, различни от коронавирус, но това изобщо не е вярно. Писах на btv, не реагираха.

Потърсете Kristina Baxanova във Фейсбук и й пишете. Може да се отзове.

# 11 602
  • В заешката дупка
Смъртността може и да се окаже по ниска. Не е Тесла първият, който го казва.  Но начинът, по който той се заиграва с цифрите и я “изчислява” е неадкватен.

# 11 603
Цитат
Но за смъртността е в известен смисъл прав, не излиза да е чак толкова висока, колкото се смяташе преди.
Добро утро, тепърва още и още изследвания ще излизат в тази посока и ще видите колко е истинската смъртност и като се разбере ще ми е интересно тогава какво ще кажат всички като стане ясно че кривите ми сметки са били прави. Simple Smile

# 11 604
  • Другата България
https://
gabiplus, моля ви не оставяйте нещата просто така!
Свържете се с колкото може повече медии, разшумете в социалните мрежи. Наемете адвокат. Консултирайте се как да действате. Просто не оставяйте нещата да отминат със "здраве да е, нали вече сме добре".
Напълно съм съгласна с написаното и аз.
Те, че очакват наплив от болни очакват, но наистина тежките случаи като описания е безумно да отказват да ги приемат, и говорим за най-големите болници в София.

# 11 605
Тесла, ти по-добре кажи в Южна Корея как го спряха този супер заразен вирус, ако са ловяли само 1 на 10 случая да речем. Ще е много интересно да разберем.

# 11 606
  • Немция
Пускам линк за процент смъртност до момента в различни държави.
Зависи и от начина на водене на статистика, какви групи са засегнати, колко от населението е тествано, дали ковид се развива неконтролируемо и лавинообразно. Там, където има много починали, се предполага, че много повече хора са заразени отколкото е дадено в официалната статистика.
Надолу в линка има също таблица.

https://de.statista.com/statistik/daten/studie/1103785/umfrage/m … us-nach-laendern/

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 01:05 от Бибит

# 11 607
Ние също имахме проблеми с болница.
След като си направихме тестове за ковид и те бяха отрицателни мъжа ми продължи да поддържа субфирилна температура 4 дни след като спряхме лекарствата.
По съвет на личната лекарка трябваше да му направят и белодробна снимка за да сме 100 сигурни че тя е от опашката на прекарана инфекция или нещо по сериозно.
Обадих се в сити клиник на околовръстното попитах ги имат ли скенер за снимка-обясних им ме има тест за ковид отрицателен-и какъв е реда да отиде там да си направи снимка-увереха ме  ,че няма проблем да отида когато реши.
След 10 минути беше там ,премерили му темп на входа 37.3 -неможе..обяснил ситуацията-не може..
Това беше на етап 75 положителни проби комин
Представям си ако не дай си Боже ти потрябва друга спешна помощ по друг повод как ще се вредиш

# 11 608
  • София
gabiplus, Слава Богу, че съпругът ви е приет. Нека по-бързо закрепне. Нека повече не страдате нито вие, нито той. Hands Pray
Кошмарът обаче, през който сте минали е колосален. Не зная как да коментирам,  безсилна съм пред  такива ситуации, срамно е, че са го допуснали, напълно вярвам, че така са ви отпращали.

# 11 609
Ами аз не съм кон с капаци, за да твърдя че вируса има смъртност 6% като стат, 12% като Италия и не знам какви глупости при положение че има изследвания показващи че има смъртност 0,15-0,30% и то преди тия изследвания да сочат тоя диапазон немски учени заявиха че истинската смъртност е 0,37%, след това пък британски учени заявиха че процента безсимптомни и случаи с леки симптоми е още по голям, в Италия според тях е гигантски над 130 пъти повече са заразените там от тези влезли в стат.

Ма ако ще твърдиш че съм трол и са ми платили, не смятам да те убеждавам в каквото и да е.

Ами, да, честно казано заслужаваш си да бъдеш наречен трол.
Пишеш някакви фермани от уж супер прецизни сметки, а вътре пляскаш числа и предположения най-произволно. Astonished
Обясни ми, ако обичаш, откъде сега извади тези 130 пъти повече? Цитат, източник?!
Само преди броени дни писах за разликата между реално отчетени и предполагаеми реално заразени. Аз не пиша денонощно тук, който иска да ми рови в публикациите и да се увери.
Цитирах специалист с титла и име и предположението му беше: В Милано случаите вероятно са 5-6 пъти повече от отчетените, а в Ломбардия 10 пъти повече.
Линк, можеш да си преведеш: https://notizie.tiscali.it/feeds/galli-in-lombardia-casi-sono-10 … elli-accertati-a/
Как тези 10 пъти за Ломбардия (!!!) се превръщат в 130 пъти за цяла Италия за целите на твоите измислени сметки? И щом обичаш да смяташ, имай предвид, че в 4 северни региона на Италия (от общо 20) са концентрирани 78% от всички смъртни случаи от коронавирус. Така че изобщо трябва да можеш да правиш разлика между Италия, Ломбардия, Бергамо, преди да пляскаш случайни цифри и да се правиш, че смяташ там нещо в скала от Стокхолм до Банско.

Общи условия

Активация на акаунт