COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 689
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 625
Не, не ми е това логиката, но спирам да спекулирам с логика. Simple Smile)))

# 11 626
Всъщност има такива хора, които масово лансират идеята, че той е минал вече пикът и в Италия, и в България. Били сме го минали на крак повечето българи още Февруари месец. Онзи, грип А не бил грип А ами корона вирус. И сега ни лъжели по новините, за да си правят далавери.

(Не че не правят далавери, не че още Февруари не е имало заразени, ама чак пък толкова доукрасяване..)

# 11 627
Е как да не ти е това логиката като ме караш да деля 26 000 на 3 600. За да ме караш да го деля това значи че според теб истинските заразени и на 6 март и на 18 април са едни и същи 26 000, т.е. епидемията в провинция Падуа е овладяна,  от 6 март има 0 нови случая. (В реала, не в стат. щом ме караш да деля тогавашният реал на сегашната стат.).

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 02:35 от Анонимен

# 11 628
И в интерес на истината два пъти видях братята да ровят в кофите и бяха с маски. Може би те мислят, че ние ги застрашаваме тях. Ехх, никога не е късно да научиш нещо ново 😁 Друга гледна точка.

Еее, там още март месец започнаха да работят здравните медиатори, а и не само там де. Ходиха да им обясняват как да се пазят, та за маски, ръкавици, лепяха инструкции из махалите. Вчера видях местния ни 1 представител на общността им, той е от относително нормалните, ексклузивен извозвач на боклуци след ремонт за квартала ми и даже има GSM, обаждане му се като трябва нещо да се изнесе всички Joy
Та той, с каруцата и кончето, ама с маска и ръкавици! Питах го за предпазните средства, каза, че са им обяснили в махалата. Трябвало да се пазят

# 11 629
И в интерес на истината два пъти видях братята да ровят в кофите и бяха с маски. Може би те мислят, че ние ги застрашаваме тях. Ехх, никога не е късно да научиш нещо ново 😁 Друга гледна точка.

Еее, там още март месец започнаха да работят здравните медиатори, а и не само там де. Ходиха да им обясняват как да се пазят, та за маски, ръкавици, лепяха инструкции из махалите. Вчера видях местния ни 1 представител на общността им, той е от относително нормалните, ексклузивен извозвач на боклуци след ремонт за квартала ми и даже има GSM, обаждане му се като трябва нещо да се изнесе всички Joy
Та той, с каруцата и кончето, ама с маска и ръкавици! Питах го за предпазните средства, каза, че са им обяснили в махалата. Трябвало да се пазят
Хаха, ми така де. Каруца каруца, ама с маска и ръкавици. Да не излезе накрая, че ние сме по-непослушни и те се чудят хората как да се опазят от нас хаха...

# 11 630
Добре де, след като преболедуването не създава имунитет, защо се очаква това от ваксината?

Не се очаква. По-скоро се опяква да се ваксинираме всяка година, като за сезонен грип. Само дето може да решат да е задължително.

# 11 631
Е как да не ти е това логиката като ме караш да деля 26 000 на 3 600. За да ме караш да го деля това значи че според теб истинските заразени и на 6 март и на 18 април са едни и същи 26 000, т.е. епидемията в провинция Падуа е овладяна,  от 6 март има 0 нови случая.
Абе, Ники. Някои сме учили математика в България, преди да дойдем да се подчиняваме тъпо на карантините в Италия. Сам пренасяш процентно отношение от село с 3 300 към провинция с 940 000 и отбелязваш, че това съотношение е 26 000. После ти делиш 26 000 на 198, защото толкова били случаите в Падуа, за да получиш 130. Забележи, че ти обяснявам твоята логика. Сега аз ти предлагам, при положение, че Во' не се е променило (има статии за това) и провинцията в съотношението е все същата, сметни си логиката с по-актуални данни. Хайде, лека нощ.

# 11 632
Ама ти пак не разбра защо учените от Станфорд гледат данни към 6 март нали, (защото изследването е направено тогава и се гледа тогава колко са били официално регистрираните случаи)  и защо не е коректно да гледаш съотношение на заразени в реала на 6 март към такива в стат. за областта на 18 април както искаш аз да го гледам. Защото не знаеш колко са в реала на 18 април, нито във Во нито в областта, и т,като ти по принцип не можеш да изследваш 955 000 души за да видиш в областта дали същият процент заразени са и в реала, затова учените стигат до това заключение, след като в едно градче са толкова процентно значи и в областта положението не е по различно. А дали е вярно можем да видим колко са починалите във Во, и колко са в областта, (както казва Мутафчийски труповете не лъжат) защото вируса е един и същ независимо дали е във Во или не и да видим дали са направили правилно заключение учените от Станфорд.

Барбабьо не е съгласна с тях, докажи го. Ама да не се окаже че като погледнем труповете в област Падоа към 6 март в сравнение с тези във Во, то те не са прави и в провинция Падоа вируса е бил още по масово разпространен от тези 2,7% което прави разликата между реала и стат. повече от 130 пъти, и затова тая информация ще я спестиш.

Защо им казвам на всички които се заяждат с мен за ниската истинска смъртност че ще им го припомня когато официално се каже че истинската смъртност е 0,15-0,30% освен изследванията показващи това, да видят и че гледаме 2-ра серия на един и същи филм за смъртност от непозната болест с тези 2 линка.
https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/ese.14.33.19309-en
https://www.reuters.com/article/us-health-flu-who/world-must-pre … ays-idUSKBN1QS1EP
Цитирам от линк 1:
The quality and completeness of the data regarding age, sex, date of death and the notion of underlying disease varied greatly for each case. The overall 'computed CFR' (number of reported deaths per number of reported cases as of 16 July 2009) was 0.6% and varied from 0.1% to 5.1% depending on the country (and the accurate quantification of deaths and overall case counts) (Table 1).

И цитирам от линк 2: (в който СЗО ни предупреждава за следващата огрормна грипна пандемия няколко месеца преди появата на Ковид)
The world’s last flu pandemic was caused by the H1N1 virus, which spread around the world in 2009 and 2010. Studies of that pandemic found that at least one in five people worldwide were infected in the first year, and the death rate was 0.02 percent.

Разликата между линк 1 и линк 2 е че линк 1 е по време на епидемията и смъртността е на база официалната стат. защото и тогава по същият начин всяка държава си е отчитала смъртност само за регистрираните случаи и смъртността е варирала от 0,1 до 5,1% както сега по същият начин се отчита само за регистрираните случаи на Ковид и затова варира от 0,4 - 12% а в линк 2 е истинската смъртност. При нас филма все още е на вълна линк 1.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 03:49 от Анонимен

# 11 633
Защото не знаеш колко са в реала на 18 април, нито във Во
Напротив, за Во' се знае, тествани са всички, в пълна карантина са и няма промяна. Нали затова се занимават с него учените в Станфорд. 🤦‍♀️
Втори ред. Дата 17 април.
Общо случаи във Во' 87.
Нови 0, починали 3, оздравели 75, все още позитивни 9 (=87).
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 14:23 от Barbabeau

# 11 634
Случаи на коронавирус в Северна Корея
https://news.bg/world/sluchai-na-koronavirus-v-severna-koreya.html
Случаи на коронавирус вероятно вече са регистрирани в Северна Корея, въпреки че Пхенян все още не потвърждава официално.

Властите в Северна Корея съобщават на гражданите на публични лекции, че е имало потвърдени случаи на коронавирус още в края на март, съобщи RFA.

Според лекторите, местните жители са виновни, че са допуснали това, тъй като не са изпълнили изискванията за предотвратяване.

Според съобщенията, има потвърдени случаи само в три области - Пхенян, провинция Южен Хванхе и провинция Северен Хамгьон. Жителите обаче намират това за подозрително.

На въпроси как така има случаи, след като властта официално твърди, че няма, е получаван стандартен отговор, че КНДР има най-добрата здравна система.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 06:10 от Анонимен

# 11 635
  • Мадрид / София
Цитат на: The_Third в пт, 17 апр 2020, 22:46
В селското стопанство постоянно тече война и ако ги няма препаратите за защита няма да има и добиви. 

Това е спорен въпрос. Гледах един репортаж от азиатските страни относно отглеждането на ориз. Двама човека отглеждащи ориз - единия употребява тор и препарати, другия - не. Този който купуваше препарати се нуждаеш всеки път от повече такива, защото реколтата не беше достатъчна за да си плаща дълговете за покупката на препаратите. Освен това му вредяха на здравето.
Другия използваше бабините методи за защита и получаваше реколти, с които си плащаше дължимото и му оставаше за него.

# 11 636

Какво е  "медиатор" ? В Wiki ми излиза биологично активно химическо в-во Anguished !
Taкаа, излюпихме се и днеска.Надзъртам във форума с надеждата да вдигна  адреналина с новини за трупове и лешояди, а то пък само блудкавите постове на дежурните математици за съотношението на заразените спрямо незаразени такива еди къде си на "майна" си, все неща които ме вълнуват колкото ланшния сняг.Остава да чакам  Щаба в осем да задоволи жаждата ми за кръв с поредната сводка , както и призива на поредния държавен служител ( полицаи/лекар и т.н) които да ме зове да си стоя в къщи, понеже той заради мен представете си бил на работа.Мисля да им предложа  да си сменим местата само - те да стоят без работа и заплата в къщи а аз да съм с джипката навън да обикалям. А мога и доктор да бъда в нашето градче - просто ще ги препращам на домашно лечение.Нещо като като супервайзър.

# 11 637
  • София
Направиха тази история с медиаторите преди много години, за да се намалят културните различия и ромските общности да започнат да слушат какво казват властите. (американците навремето направиха нещо такова в полицията - в кварталите с афро-американци започнаха да изпращата афроамериканци като патрули, които не толкова арестуват, колкото опознават района, хората и ги агитират да спазват закона). Здравните медиатори са една междинна роля, често се изпълнява от роми, които са по-образовани, някои са с медицинско образование, други са с педагогическо - те хем са от общността, приемат ги за свои, хем са достатъчно образовани, за да разясняват за това децата да ходят на училище, да им се слагат ваксини и т.н. Видя се, че работи.

# 11 638
Направиха тази история с медиаторите преди много години, за да се намалят културните различия и ромските общности да започнат да слушат какво казват властите. Видя се, че работи.
Аха.Аз понеже съм от старата Живкова генерация та не бях наясно. А дали "работи" - не съм много сигурна. Навремето обаче съм сигурна че и без "медиатори" нещата бяха в ред. Много повече от сега...

# 11 639
Gabius. Това , което пишеш е ужасно. Страшното е по - страшно с тези факти. Защото да си стоиш вкъщи и да си пиеш кафето е едно , но не е само кафе...
Страшно е в момента да си болен от всичко, различно от коронавирус. Днес се сблъсках с реалността и беше наистина безнадеждно. Лекарите с линейката буквално не знаеха какво да правят с пациента в тежко състояние, защото болниците отказваха да го приемат. Казаха, че ако и седмата болница не го приеме, ще трябва да го върнат обратно вкъщи. Хората се чудеха как да помогнат, буквално се молеха да го приемат, но ни отказваха... В болниците чакат пациентите с коронавирус и нищо друго не ги интересува в момента. Как може линейка да обикаля пет часа от болница на болница, и да няма никакъв обмен на информация къде да закарат човек в тежко състояние. Направо не е за вярване какво се случва в нашата държава в момента..
Не е само в момента. Преди появата на коронавируса у нас имаше подобен случай с малко дете, което в последствие почина.
Нарастващият процент болни медици обаче със сигурност ще създаде проблеми. Във Видин са затворили неврологичното отделение, защото персоналът е болен от коронавирус. Сега спешните случаи ще бъдат насочвани към Лом. А докато стигнат до там...
Всичко това се случило благодарение на безотговорното поведени на един лекар, които е разнасял заразата доста време там. Чудя се за него няма ли да има санкции? Освен персонала колко ли пациенти е заразил...

Общи условия

Активация на акаунт