COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 184
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 060
В Белгия няма ограничение за разходките, периметъра и времевата зона. Още в началото на 'локдауна' премиер министърът Софи Уилемс се обърна към гражданите да се разхождат на открито, да карат колело и да спортуват, като спазват дистанция, и че това е добре и важно за физическото и психическото здраве.
Министърът на здравеопазването отговори относно въпрос на журналист за мярката във Франция да имаш право да се придвижваш в рамките на 1км от дома си и прилагането на това в Белгия, "Това не е релевантно за Белгия, ние нямаме намерение да превръщаме държавата в отворен затвор, и ние се борим срещу вируса, не срещу гражданите ".
Там нямат ли най-голяма смъртност на милион? Тук така пише https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR06T0-hEvDi … QsQetNWtG4m6TEorM
А това, че се борят срещу вируса, а не срещу хората ми напомня в Италия дето прегръщаха китайци, защото те били "хора, а не вируси".
Да, така е, но това е заигравка с лозунги по време на пандемия.

# 12 061
В Белгия няма ограничение за разходките, периметъра и времевата зона. Още в началото на 'локдауна' премиер министърът Софи Уилемс се обърна към гражданите да се разхождат на открито, да карат колело и да спортуват, като спазват дистанция, и че това е добре и важно за физическото и психическото здраве.
Министърът на здравеопазването отговори относно въпрос на журналист за мярката във Франция да имаш право да се придвижваш в рамките на 1км от дома си и прилагането на това в Белгия, "Това не е релевантно за Белгия, ние нямаме намерение да превръщаме държавата в отворен затвор, и ние се борим срещу вируса, не срещу гражданите ".
Там нямат ли най-голяма смъртност на милион? Тук така пише https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR06T0-hEvDi … QsQetNWtG4m6TEorM
А това, че се борят срещу вируса, а не срещу хората ми напомня в Италия дето прегръщаха китайци, защото те били "хора, а не вируси".
Да, така е, но това е заигравка с лозунги по време на пандемия.

Можеш да прочетеш предишните ми публикации как отчитат смъртността в Белгия от ковид.

Нямам намерени е да пиша едно и също през една страница.

Отделно като отговориш аргументирано са факти на заяждания колко зле е Белгия, ти трият мнението, а мнението на заяждащият се остава.

# 12 062
Гледам във ФБ на живо литургиите в няколко столични храма и съм впечатлена. Наистина е много културно, няма хора почти, свещениците и те са с маски и шлемове, хората също. Това е поне, което се вижда, но дано е така наистина.

# 12 063
  • Мадрид / София
@Angela61

Испания/ Италия, поне до началото на Юни, нищо не могат да направят. Всичките тези "графици" са за съжаление, без реална аргументация.
Не те разбирам. Това е план, но какво реално ще направят, това зависи от как се развият събитията.

# 12 064

Хора, които пренасят вируси и които са разпространили този конкретен. Италианците като Борис Джонсън ''няма да спра да се ръкувам с хората''. Ами не спирай, ама ето ти този корона вирус. Сега дали е на същото мнение за ръкуването?

# 12 065
Гледам във ФБ на живо литургиите в няколко столични храма и съм впечатлена. Наистина е много културно, няма хора почти, свещениците и те са с маски и шлемове, хората също. Това е поне, което се вижда, но дано е така наистина.
Simple Smile За какво беше цялото скачане срещу църквите, понеже си спомням че точно с теб спорехме за тях. България ще оцелее и след Великден както се вижда, няма да изчезнем.

# 12 066
Тесла, поне тази вечер хайде да не подновяваме спора, не е сега моментът - както виждаш те прескачам в коментарите. Благодаря на организаторите, проявили са разум, вярващите също. Впрочем най-празно е на Ал. Невски. Дано така добре мине до края.

# 12 067
Добра вечер!
Знае ли се, България разрешила ли е на свои граждани да пътуват по въздух, за да работят в други държави? Сезонна работа?
Добър вечер!
Не е важно какво Бг е "разрешила".
Важно е кой ще ги пусне там, където смятат да ходят.

# 12 068
За Испания вчера отидох до супера, на вратата полицай. Като излязох от нас мина пред мен полицейска кола. Нямам против да съблюдаваме карантина, но сякаш неработещите мерки са прекалени.

# 12 069
  • У дома !
Затвориха ни пазарите за плодове и зеленчуци по време на празниците , които бяха на открито на въздух и ни набутаха в тъпите супермаркети,където струпването на хората е огромно и няма проветряване. Е как да не си мисли човек,че има нещо гнило в цялата работа?!Или искат да се разболеем повече хора накуп И да дойде по-бързо пика на вируса или  някой печели много пари от цялата работа!

# 12 070
@Angela61

Испания/ Италия, поне до началото на Юни, нищо не могат да направят. Всичките тези "графици" са за съжаление, без реална аргументация.
Не те разбирам. Това е план, но какво реално ще направят, това зависи от как се развият събитията.
Това е даване на надежда на хората, че има светлина в дъното на тунела. Иначе няма да могат да ги задържат да спазват мерките.

# 12 071
Гледах сега данните от последния ден. Какво става в Белгия? Втори по зараза на калпак след Испания и първи по смъртни случаи (изключвам малки градове-държави). Много късно ли взеха мерки, не ги спазват ли?

# 12 072
@Angela61

Това е даване на надежда на хората, че има светлина в дъното на тунела. Иначе няма да могат да ги задържат да спазват мерките.
Ако питаш мен- още утре всички да излязат... .
С толкова загинали и нови случаи- как?

# 12 073
  • София
Малките квартални магазини за зеленчуци си работят. Пазарувам плодове и зеленчуци от там и никога от хипермаркетите.

# 12 074
Скрит текст:
@Angela61

Ако питаш мен- още утре всички да излязат... .
С толкова загинали и нови случаи- как?
Стоенето в къщи не помага особенно. Аз не знам кое е правилно.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 23:56 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт