COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 230
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 135
  • София
Кога успяха да поставят ваксина на човек "след широка гама проучвания"? Че и изпитанията ѝ щели да приключат през август. Не трябва ли по-дълго технологично време за изпитания? https://dariknews.bg/novini/sviat/izpitaniiata-za-vaksina-sresht … na-avgust-2222416

# 12 136
Мда, брейййй , на площадките и парковете дето пипат какво ли не децата не е опсано.
Да си дават декларации, да говорят по телефоните им полицаите са задължени, няма проблем видиш ли.
Ама едно писъмце , едно листче написано с благодарност вече става заплаха.
Че и едни яйчица направени и занесени (което е жест и не ги задължава с нищо) просто знак на внимание, вече тук ги обелихте и наредихте.
На мен са ми давали през живота безброй неподходящи подаръци, неща които грам не са ми харесвали, ама са били дадени с желание или поне са се сетили за мен. Не съм ги ползвала, носила или изобщо употребявала, ама жеста ме е трогвал. Никой не ми е държал сметка или карал да ги ползвам, нося, ям и т.н.
Далече отидохте наистина. То човек да съжали да направи добро, да покаже добри намерения и да иска да зарадва някой.
Дано и вкъщи и навън сте толкова стриктни.

Врабчо, не беше ли ти с воплите за свободен режим и излизане навън. Пък сега ...едно яйце те уплаши.
Сега остава и Кафето медено да се появи и чете лекции за спазване на строг режим и въздържание и вече ще се гръмна направо.

# 12 137
Добра вечер!
Знае ли се, България разрешила ли е на свои граждани да пътуват по въздух, за да работят в други държави? Сезонна работа?
Аз по-рано писах в темата за близо 200 души сезонни работници пристигнали вчера с чартърен полет от София в Ирландия да берат ягоди.

# 12 138
Фанфанито, Нема се плашиш, аз ще съм тук и ще рева за свобода.
✌ Кръга на шегата, донякъде.

# 12 139
Според мен е плюс и това, че няма особено много старчески домове в България.

Абсолютно. И колкото и гадно да звучи, ниската продължителност на живота в сравнение с други държави, ограничава вируса по отношение на този процент смъртни случаи. Както се вижда при нас починалите са в разнообразна възраст с няколко придружаващи заболявания. Проблемът с хронично болните си остава, на този въпрос трябва да се обърне особено внимание в бъдеще.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 01:11 от Анонимен

# 12 140
  • София
Едит

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 10:58 от Andariel

# 12 141
Подадох си сигнала за струпване на хора / 20 човека/ на 112. Къща за гости.
Нищо не можели да направят. Подала съм сигнал, който е далеч от локацията.
Там има деца, бебета, възрастни, щото им е скимнало да ходят на Велчево, в " Максимус", къщата за гости.
Извинявайте, ако ме четете повечето, с които се засичаме по темите.

# 12 142
Нека не забравяме, че тези сезонни работници отиват там, за да хранят преди всичко семействата си. Често са от бедни региони, в които работа за тях няма. Едва ли го правят от любов към ягодите и аспержите. Айде малко смиреност да проявим на този ден. Щом са ги приели чужденците, значи нямат проблем. Като се завърнат у нас, ще стоят в карантина.

# 12 143
То изобщо забранено ли е струпването на хора на необществени места? Защото при нас се оказа, че не е забранено.

# 12 144
Според мен е плюс и това, че няма особено много старчески домове в България.
Възрастните хора при нас често живеят сами. 20-30 годишни активни хора и 80+ годишни в едно домакинство според мен е по-скоро рядкост.
Бих добавила и че при нас огромен % от възрастните живеят по селата, където няма особено движение и наплив (изкл. селата до София и още 2-3 града).
И тъй като съм прекарала летните ваканции на село, знам и как си общуват хората. Не съм виждала бабките и дядовците да се прегръщат и целуват по три пъти като се видят. Обикновено разговорът протича на 2м разстояние на улицата. По-опасни са седенките по пейки, но за щастие хванахме студен период и не се беше стигнало до пейки.
Като добавим и, че възрастните хора, независимо в село или град, са със 100 - 400 евро месечен доход... ето изключихме и социален живот, ходене по масови прояви и събития и т.н.
Бедността ни е в плюс. Flushed

Христос Воскресе!

# 12 145
Стига сте плюли жената, че е поискала да направи един жест към полицаите. Някоя от вас да си спомня безкрайните репортажи по всички телевизии, когато млади жени подаряваха цветя на доста по-сериозно екипирани полицаи. И те са хора, при това работещи на един от най-големите празници.

# 12 146
  • При семейството си
Площадките и парковете са затворени за посещения от деца и не само от 20. 03.
Оххх, някои много се превъзбудиха с разни яйчица и писъмца.

# 12 147
То изобщо забранено ли е струпването на хора на необществени места? Защото при нас се оказа, че не е забранено.

Не е забранено. Могат да си се събират.
Такова дебнене и донасяне сигурно не е имало и в най-гадните първи години на комунизма.

# 12 148
Не ме е уплашило яйцето, фанфанче, става дума за правилата, които полицаите трябва да спазват.
Ако държите на правилата, бъдете последователни, а не избирателно - за майките по пейките и бабите с разсадите -линч. А за импулсивния съфорумец -осанна.
Спирам и аз по темата, който иска, разбра.
Лека нощ на всички.

# 12 149
precious*,

По този повод питах и аз, не знаех че е споменато а прегледах.. Само, че разбрах че полета е бил на 13.04 (понеделник), София - Дъблин.

Явно е проблема, че са наети за сезонна работа и транспортирани се разраства там...

Добра вечер!
Знае ли се, България разрешила ли е на свои граждани да пътуват по въздух, за да работят в други държави? Сезонна работа?
Аз по-рано писах в темата за близо 200 души сезонни работници пристигнали вчера с чартърен полет от София в Ирландия да берат ягоди.

Общи условия

Активация на акаунт