COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 989
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 225
Lea привет!

Работниците които са в Ирландия в момента, пътували са с чартър на ryanair, нает от работодател, изпратен празен от дъблин специално за тях. Преди полета всички са прегледани от лекар, премерена температура. Към момента били под карантина изолирани.

Fallon_fallon,  това е и аргумента на формата която ги е наела. Но не се приема лесно ..

Тук има инфо: https://www.rte.ie/news/ireland/2020/0417/1132089-keelings-fruit-covid19/
Много е вероятно да са ни определили като страна, от която е безопасно да наемат работници, заради малкото случаи.
То вече се върти като инфо, че сме безопасни и за туризъм... 😂

Иначе за берачите, ми хората си знаят интереса. Ние сме втора ръка хора за жалост за тях и пак го показахме, дори в тези времена. Англичани, германци, испанци няма да си хвърлят своите граждани сега, те са под карантина, те трябва да са защитени. Пък тези ... който е най-изпаднал и захлупен да идва да бере. Мен това ме дразни, правят ни на глупаци и правителството го разрешава по този начин. Да, трябват пари. Но , трябва и малко ум, защита и ако ги нямат хората , затова са мерките.  А ако там се разболеят е лесно-на самолета и фър, фър айде тук.
Оценката, която дават на нашите работници е много добра, справят се супер за малко пари. Ако трябва да наемат хора от собствените си държави, няма да им излезнат сметките.
Всичко в този свят е пари, даже и този вирус, носи пари на някои хора.

Не му е тук мястото, но по принцип как са регулирани взаимоотношенията работодател-работник в тази ситуация с хората, които берат плодове в чужбина?
Ако някой (дано не се случва) се разболее, защо да го пращат със самолета обратно в България?

# 12 226
  • BG
Христос воскресе! Нека бъдем здрави и щастливи!
Имам молба към някои потребители- моля да бъдете по-кратки в споделяне на мислите и разсъжденията си, освен ако не предавате някаква информация. По този начин вероятността да ви прочетат повече хора е много по-голяма.

# 12 227
Много странно това с опитите на някой си работодател да праща болни работници където и да било. Всеки, който има договор за работа, за повече от 9-12 часа на седмица труд, следва да е здравно осигурен в Германия. Работодателят му може да се опитва да го уволни, особено сега в някои сфери уволняват много народ, но чак опити да праща, някой, някъде, не би могъл дори да мисли за възможни.
Праща ги, защото може да е много скъпо лечението там, а като не знаем с какви застраховки са, само гадаем.

Англичаните заслужават да им изгният всички ягоди и аспержи. Да ходят да си ги берат сами.

# 12 228
Аз само за Германия мога да кажа, за ирландски и др от UK, нямам представа с какъв тип договор работят.
Тук, в Германия, все още всички сме равни.

# 12 229
Мъжът ми сега честити празника на сина си и говорят...
Оказа се, че в гр.Казанлък нямало КППта. (Не е областен) и който желае може свободно да се придвижва до всякъде. Кеф ти до селата, кеф ти до Карлово, Калофер, Созопол и Несебър.
За справка - градът със сигурност е над 50 000 души. Уикипедия казва 69 хил.

Ето за това мрънкам аз. Не, че има вирус, а че буквално нищо не се прави. Само показно в София за да гледат нещо хората по телевизията. Излишен ресурс се харчи. Мерки на парче, само на места, без цел и без визия.
Утре вечер отново ще има цирк. В София ще спрат няколко коли на КППтата, други ще минат, медиите ще гърмят, форума ще гърми от злорадство и задоволство, а вирусът... на кой му пука за него вече....

Имам молба към някои потребители- моля да бъдете по-кратки в споделяне на мислите и разсъжденията си, освен ако не предавате някаква информация. По този начин вероятността да ви прочетат повече хора е много по-голяма.
Имам молба към някои потребители - моля да прескачате това, което ви мързи да прочетете. Simple Smile
Аз пък чета всички - от романите на Тесла до твоя пост. Simple Smile

# 12 230
Защо да е ужас, още е 19 април, вие вече сте се окопали до Коледа.

Защото обикновено сезона започва в средата на май с първите туристи от  .....всички знаем от къде са, но айде няма да ги казвам, за да не излезе, че нарочвам определена група от хора за заразоносители.

В Китай вируса се разпространява от ноември до днес, това са близо 6 месеца.
Как мислиш, дали в другите държави ще го прекарат за по-малко време?

Определят държавата ни като не рискова за туризъм, защото са открити все още малко случаи. Но никой не се замисля, че потока от туристи ще е от рискови държави.
От икономическа гледна точка и хотелиерите искат да работят, ресторантьорите също, авиокомпаниите също, туристическите агенции също....разбирам ги. Но ми се струва много прибързано, ако отворят още през май. Много се извинявам, че го казвам, но съм ставала свидетел на бутането по бюфетите в големите хотели, работещи на принципа на ол инклузив. Нещо  безобразно е по време на закуската, деца тичат около масите, хора се бутат един през друг при соковете и кафетата, храна се опипва и въобще.....не виждам вариант човек да се опази, ако в хотела има дори  само един заразен.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 11:29 от Lea_Lea

# 12 231
Здрастиии, най-накрая ми свърши бан-а, върнах се!

Въпреки многобройните позитивни публикации тези дни, тук все още се наблюдава масово черногледство, много жалко...

Относно Еквадор и предполагаемите трупове по улиците, които видиш ли палили - за ваше сведение те палят ковчези, не трупове, и го правят като протест срещу нефункциониращата им здравна система. Инфо от Еквадор.

# 12 232
Леа, все още не е отпаднало ограничението за 14 дневна карантина за влизане  от рискови държави.
Аз лично се надявам да не отпадне тази година, или поне до някакво разумно развитие. Я откриване на лекарство, я нещо друго.
Никоя държава не би рискувала сигурността на гражданите си. Вярвам, че и нашите няма да го направят.

# 12 233
Ама Германия скоро ще спре да е рискова държава, не знам доколко Бълг ария тогава ще има право да ограничава разходките на немските пенсионери из курортите си. Меркел ще се разсърди, никой не иска Меркел да му е сърдита. България сама трябва да реши колко и кои( чии 😂) точно хотели имат право да работят.. И ше настане една....

# 12 234
  • Sofia
Естествено че докарването на чужди туристи в БГ е рисково. Но хич няма да се изненадам, ако го направят. Парите управляват и движат света! Лично аз няма да хукна да почивам в чужбина тази година. Имах две планирани и предплатени морски почивки извън страната. Първата трябваше да е през май, втората септември. Еми ще пия една студена вода и кротко ще си налягам парцалките!

# 12 235
kostamosta Благодаря за инфото. Аз го казах не за друго,а защото самите хора в коментарите под клиповете го пишеха. Дано наистина не е така, защото ако е така, много жалко за хората.

# 12 236
То па у нас е "бъкано" от немци Blush.

Ако направят някакви изключения, вече народът ни ще изтрещи. Не можем да стоим като послушковци и да се пазим, а да ни вкарат туристи.
При сегашната ситуация.
Аз лиично ще протестирам, кУ щЕ и Меркел да иска да почива тук.
Всяко нещо има граница.
Аз съм си патриот и ще надигна глас.

# 12 237
Ако не могат на Майорка, не знам къде ще се денат.

# 12 238
Ама Германия скоро ще спре да е рискова държава, не знам доколко Бълг ария тогава ще има право да ограничава разходките на немските пенсионери из курортите си. Меркел ще се разсърди, никой не иска Меркел да му е сърдита. България сама трябва да реши колко и кои( чии 😂) точно хотели имат право да работят.. И ше настане една....

Много е вероятно да се направят опити да се окаже натиск върху нашето правителство по някакъв начин.
Не само отвън, както ти даваш пример с Меркел, но и отвътре - хотелиери, ресторантьори и др.

Ако не могат на Майорка, не знам къде ще се денат.

Ха, покрай това се сетих, че на Майорка в действителност има два огромни квартала, разположени в двата края на град Палма, в единия са само къщи и хотели на германци, а в другия на англичани. Май така ги и водят Германския плаж и Английския плаж.
Като нищо ще доприпкат при нас.....

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 11:43 от Lea_Lea

# 12 239
Aз нали ви бях пуснала една туристическа анкета. Подобна пуснах и на хотелиери.
Малките хотели са доста оправни и гъвкави. И все още имат много резервации и малък % анулации.
Големите все още си чакат туроператорите и чартърите, стоят "празни" и пръста не си мърдат да измислят нещо друго.
А големите хотели обикновено са собственост на хора, близки до властта. Очаквам от тях да има някакъв натиск.

п.с.Днес ще обобщя анкетите и ако ви е интересно мога и хотелиерската статистика да ви пусна да разгледате.

Общи условия

Активация на акаунт