COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 470 019
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 495
Ама карантина няма, че да я спазваме.
Идеално, излезте на разходка без маска в някой парк. Или пробвайте да влезете в София без декларация. Цяла София е един вид под карантина.

# 12 496
  • Бургас

Да, но някои така и не разбраха. А може би не са в Б-я.
но има извънредно положение

# 12 497
Идеално, излезте на разходка без маска в някой парк. Или пробвайте да влезете в София без декларация. Цяла София е един вид под карантина.

Това е абсолютна глупост.
Няма нужда от декларация, а от проста служебна бележка. Ей ги как си излизаха и ще се приберат утре.
В парк няма нужда да ходя. Карантината е тотално ограничаване и забрана за излизане. Аз излизах днес три пъти. Носенето на маска няма общо с карантината също.
Наистина ли за 1 месец не научихте какво е точно карантина?
При нас дори на връх Великден има и работещи магазини.
Освен всичко, половината народ навън е без маски.

# 12 498

а няма ли да е по евтено, хотела да не работи
туризмът е единствен поминък на много общини

# 12 499
Новият вирус е добре забравен стар

Скрит текст:
2003 година е бил баща му.
В статията се говори за странни  атипични пневмонии в периода 1997-1999 /мисля/...кой е изтипосал този червен лозунг отдолу.... не може да се прочете статията ....
Доколкото можах да прочета, през 1997-1999 година е имало случаи на нетипични пневмонии, при които е починал един вирусолог ... Предполагам, че когато излиза статията - 2003 г., с информацията за ТОРС, донякъде се обясняват тези случаи.
Статията обаче говори за  SARS/ТОРС. Епидемия от 2003 година, със симптоматика като на сегашния вирус, но с много по висока смъртност. Лечение и тогава не е имало, не е създадена ваксина.
Тъй като и двата вируса -  ТОРС и Ковид 19, са коронавируси, се среща на доста места, че първият е баща на сегашния. Дали обаче е мутирал ТОРС или има нещо друго не знам.
Вирусът на ТОРС и епидемията от 2003 г.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 17:38 от Mama_Nana

# 12 500
Фръц, все си мисля, че хората отиват на почивка не с мисълта дали ще може да ги поеме инфекциозното в Бургас. Ако ще е така, да си стоим в София по-добре.
аз споделям мисълта на домакините. Мисълта на гостите вероятно не е такава.

# 12 501
  • София
Няма понятие "един вид карантина". Или има, или няма карантина. Хората, които са поставени под карантина, не могат да излизат от дома си – със или без маска, независимо в кой град се намират. Хората, които не сме поставени под карантина, можем да излизаме от дома си. При определени условия, да, но не сме под карантина.
Банско беше под карантина.

# 12 502
  • Бургас
Няма понятие "един вид карантина". Или има, или няма карантина. Хората, които са поставени под карантина, не могат да излизат от дома си – със или без маска, независимо в кой град се намират. Хората, които не сме поставени под карантина, можем да излизаме от дома си.
Чл. 2. Министърът на здравеопазването освен по Закона за здравето може да въвежда и други временни мерки и ограничения

# 12 503
  • София
Точно така, да – има мерки и ограничения, но освен в Банско (и може би Паничерево – не съм проверявала), карантина не е въвеждана.

# 12 504
  • Бургас

а ако хората построят болници и лекарства, дали няма да са по бедни или хотелите които претендират да са частни, искат от държавта
осигуряването на здравеопазване е задължение на хотелите ли?  Това къде го прочете?
държавата осигурява само на лицата които живеят постоянно там

# 12 505
  • Бургас
Точно така, да – има мерки и ограничения, но освен в Банско (и може би Паничерево – не съм проверявала), карантина не е въвеждана.
а има ли практична разлика между карантина и ограничения

# 12 506
Всички хора които познаваме си празнуват фамилно или с приятели по 10 15 човека.
Пият си ,ядат си ,целуват се,събират си се  -та това ме кара да си мисля ,че доста хора ще се върнат към предишния си начин на живот без абсолютно никакъв проблем-даже като им отказахме покана за обяд с приятели ни помислиха за луди.

# 12 507
  • Бургас
Никога не съм твърдяла, че не трябва да се пазим един друг. Против носенето на маски на открито съм както и против полицията която дебне да глобява бедните хорица. Но явно има причина да го прави и тя е, че хората сами не го правят. Щом бабички се бутат в хората и ги плюят явно е наложително. Тук на такива простотии не съм била свидетел. Уж софийски бабки коренячки, ама ще си излезнат прости селянки
маските ще паднат лятото, идеята е като кихне болен пръските да не ходят далече, а сега ще се изпаряват
времето сега ще е с нас, но трябва да го ползваме рязумно

# 12 508
Скрит текст:

а ако хората построят болници и лекарства, дали няма да са по бедни или хотелите които претендират да са частни, искат от държавта
осигуряването на здравеопазване е задължение на хотелите ли?  Това къде го прочете?

държавата осигурява само на лицата които живеят постоянно там

Държавата осигурява здравеопазване на всеки осигурен гражданин, независимо къде се намира в границите на България. Даже и на неосигурените не може да се откаже спешна помощ.

# 12 509
Няма понятие "един вид карантина". Или има, или няма карантина. Хората, които са поставени под карантина, не могат да излизат от дома си – със или без маска, независимо в кой град се намират. Хората, които не сме поставени под карантина, можем да излизаме от дома си.
Чл. 2. Министърът на здравеопазването освен по Закона за здравето може да въвежда и други временни мерки и ограничения
Убедихте ме, София не е под карантина, но не може да се влиза или излиза само с адресна регистрация.

Общи условия

Активация на акаунт