COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 059
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 885
  • Street of Dreams
Понеже видях по-назад да се споменава Холандия - съвсем не мисля, че нещата са песен там с разходки, паркове и социално дистанциране.
https://twitter.com/Pog3ko1/status/1251269911130902530?s=19

В Берлин е подобно, както и в много други "махали" както им казват в бг.

# 12 886
Като дойде и тук всичко във вихъра си, друга песен ще запеят. Още малко има, няма да ни подмине и нас, нито Япония, Сингапур и всичките останали хвалени и прехвалени държави.
България е с ниска гъстота на населението. София също, в сравнение с други големи градове в Европа. Води Париж с 21 000 души на кв. км., /ние сме 900/, за сравнение Швеция като цяло е с 2. Зависи от мерките и от гъстотата на населението, освен това по-интелигентни хора с по-висока култура, които спазват хигиена /вкл. и стоенето вкъщи и неомешването с масите/, го хващат по-малко.
Не четете ли за т.нар. Испански грип, залято е с инфо.

# 12 887
  • София
МК, защо си мислиш, че всички се страхуват от този вирус? Аз нямам почти никакви съмнения, че в един момент ще се заразя от него.

# 12 888
  • Bulgaria
МК, защо си мислиш, че всички се страхуват от този вирус? Аз нямам почти никакви съмнения, че в един момент ще се заразя от него.

Защото очевидно повечето са на мнението, че щом никой от познатите и роднините ми не е болен, значи вирус няма. Хората извън тази тема са на същото мнение, както и, че това е конспирация на Бойко, за да "усвои едни пари".

# 12 889
Снежана привет,
Може ли връзка към тези данни за смъртност отнасящи си за България.
Благодаря предварително!

Мен друго ме вълнува, колко е броят на починалите от други болести, различни от КВ от 13.03. 20 досега?

Точно от 13.03 не ми се рови, но статистиката на ООН за 2020г показва спад на смъртността в България. За 2019г death rate е 15.433, това прави средно 296 починали на ден. До момента според ООН в България са починали 31720, за днес 133. Премахваме 133 от общият брой починали, до 19.08 вкл. са починали 31587. От началото на 2020г до 19.04 има 110 дни. 31587/110 прави средно 287 човека на ден. Death rate е паднал 14.973.  Тези цифри са без починалите от Ковид. За Италия Death rate от 10.5 за 2019, е паднал на 9.6 за 2020г. Това са данни от ООН, не случаен източник. Повтарям, че в тези цифри не попадат починалите от Ковид по официални данни.

# 12 890
ох, на Генерала май му идва в повече и има нужда от малко почивка..Станал е рязък и видимо изнервен. Е, то и журналистите задават масово глупави въпроси, но не може така да им отговаря, все пак цяла България го гледа за информация.

А, аз бих му препоръчала вместо да послъгва в ефир как всички медицински лица имали необходимите предпазни средства, да вземе да види реално какво става в болниците, особено в малките населени места, извън Covid отделенията. Дори аз, когато звъннах в РЗИ и им вметнах за едно отделение, което приема по 40-50 пациента на ден, а имат само платнени маски, получих отговор "да, наясно сме, че някакси там останаха "забравени" ?!?!
И моята маска е "платена". На мъжа ми, който е куриер също съм му я осигурила аз, а не шефа му. Всички които ходят на работа в момента също си купуват сами маските. Неразумно е да се изтипосват без маски на работните си места служителите по болниците, щото видиш ли, не им осигурили. Личните лекари сами си осигуряват предпазните стедства.

Написала съм платНена, а не платена всъщност. Въобще не говоря за ОПЛ или куриери. Аз тук визирах цяло онкологично отделение. Абсолютно никой не може да ме убеди, че лекари и сестри са длъжни сами да си купуват гащеризони, шлемове, да търсят читави маски. Задължение на държавата е да им осигури такива и е задължение на държава да им осигури безопасна работна среда. Естествено, че си купуват накрая, а не ходят "ей така". Къде го прочетохте това, че решихте да ми говорите кое е разумно и кое не? Въобщеее..не знам защо ви отговарям.

Но, ако някой го интересува или се съмнява в истиността на думите ми в какви условия работят в момента извън Covid отделенията, ами влезте в ей тази прекрасна група : https://www.facebook.com/groups/576567709599713/ , за да видите колко болници и отделения се молят за защитни средства. Еми сори, не е редно. Добре, че има кой да им помага.

# 12 891
  • София
В друга тема описах случай на болна позната. В тази нито веднъж не съм намеквала/писала, че няма вирус. Вирус има. Не ме е страх от него, не ме е страх да се заразя от него.

# 12 892
Мен друго ме вълнува, колко е броят на починалите от други болести, различни от КВ от 13.03. 20 досега?

Точно от 13.03 не ми се рови, но статистиката на ООН за 2020г показва спад на смъртността в България. За 2019г death rate е 15.433, това прави средно 296 починали на ден. До момента според ООН в България са починали 31720, за днес 133. Премахваме 133 от общият брой починали, до 19.08 вкл. са починали 31587. От началото на 2020г до 19.04 има 110 дни. 31587/110 прави средно 287 човека на ден. Death rate е паднал 14.973.  Тези цифри са без починалите от Ковид. За Италия Death rate от 10.5 за 2019, е паднал на 9.6 за 2020г. Това са данни от ООН, не случаен източник. Повтарям, че в тези цифри не попадат починалите от Ковид по официални данни.

След като спада смъртността защото болниците не работят това поражда много сериозни въпроси към здравната система.

# 12 893
  • на пистата
Бареков дарява заплата на лекар инфекционист,който да работи във Видинската болница.

# 12 894
Супер е, че не те е страх, ако обичаш не омаловажавай тревожността и притеснението на останалите хора.
А вие ако обичате не засилвайте паниката. Услуга за услуга ?

# 12 895
  • София
Супер е, че не те е страх, ако обичаш не омаловажавай тревожността и притеснението на останалите хора.
Точно обратното е – започва да ме хваща страх до какви епидемични размери стигат.

П.П. Всъщност, всеки избира от какво да се страхува и от какво – не, в никакъв случай не отричам това. Всеки е с различна психика.

# 12 896
  • Bulgaria
В друга тема описах случай на болна позната. В тази нито веднъж не съм намеквала/писала, че няма вирус. Вирус има. Не ме е страх от него, не ме е страх да се заразя от него.

Чудесно. Но дали всички хора с диабет и хипертония или онкологично заболяване биха били толкова спокойни, тъй като при тях успешния изход от ситуацията не е сигурен? И това не са 100 човека в България.

# 12 897
Преди малко в новините по БТВ даваха пациент обикалял болници и не са го приели,чак накрая в Св.Ана -дали това не е случая обяснен от съфорумка преди 2 дни?

# 12 898
  • Варна
Защо не засилват мерките в огнищата на зараза? В София как я ограничават?
"Борбата" с вируса ще е много ефективна с разходките на сезонните работници.

# 12 899
По въпроса за защитното облекло на лекарите. Всички са наясно с проблемите, които имаше с него, даряваше се и т.н.
Аз пък не мога да разбера тяхното мислене. След като от това ти зависи здравето пък отиди и си купи, направи нещо. Да момента е такъв, но видяхме всякакви иновации по света за защитното облекло, докато ти подсигурят погрижи се сам за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт