COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 988
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 960
  • София
Изследователи от Станфорд: Броят на заразените с ковид-19 до 85 пъти по-висок от данните. Тази статия я имаше на английски по-назад в темата.

Аз единствено искам да ни позволят да разхождам децата на Витоша. Вече е топло, паркът не ме устройва по редица причини, включително и струпването на хора, мръсен въздух, пейки на които децата искат да сядат и някои лични.
Е това е.
Всеки си гледа от собствената камбанария.
Аз пък искам да мога да се разхождам в Борисовата градина.
Защото съм израсла там

# 12 961
Скрит текст:
Понеже видях по-назад да се споменава Холандия - съвсем не мисля, че нещата са песен там с разходки, паркове и социално дистанциране.
https://twitter.com/Pog3ko1/status/1251269911130902530?s=19

В Берлин е подобно, както и в много други "махали" както им казват в бг.

Не знам за Холандия, току що се прибирам отвън. За Германия става въпрос, НРВ. Ами отворени са повечето магазини, дори и тези в мола, което мен лично ме изненада, мислех, че им е забранено. Има си доста хора навсякъде, наистина не се спазва особено дистанция, но никой не се е и бута. Ще видим къде ще му излезе края. А, и полиция нямаше.

# 12 962
Защо се измества темата. Не говорим кой лош и кой добър, а за това да се затворят рисковите по къщите, за да може останалите да се веят в парка. Всички трябва да имат равни права в това отношение.
Добре де, това не се ли прави всяка зима, при всяка обявена епидемия?
Децата се спират от училище, възрастните и хронично болните се предупреждават да не щъкат много много, докато не отмине грипа/епидемията.Здравите, младите и правите продължават да се "веят" на работа...или където там им се вее.
Тогава никой не "реве", че има грипна епидемия и че са му нарушени правата.
Защо сега е различно?Като ситуацията е същата.....децата, възрастните и болните-по къщите да се пазят, здравите, младите и правите ходят на работа.

# 12 963
Е това е.
Всеки си гледа от собствената камбанария.
Аз пък искам да мога да се разхождам в Борисовата градина.
Защото съм израсла там

Нямам против и парковете да са отворени, просто изразявам мнение защо бих предпочела да продължа да водя децата си на Витоша. Не мисля, че има голям шанс да се заразим там и затова ми се иска скоро да позволят.

# 12 964
  • Пловдив
Грипна ваканция повече от седмица не е имало. Да не говорим как се спазваше в мола.......Сега вие тук говорите за 2 години тези хора да стоят затворени......Хайде да мислите малко, защото съм свикнала на детето по 100 пъти да говоря едно и също, ама вие не сте деца.

# 12 965
„Преди 15 дни пътувахме до Пазарджик. В момента мен ме допускат, а моята приятелка не я пускат, защото е с настоящ адрес. Казаха ми, че аз трябва да ида на работа, а нея да я оставя, тук“, посочи мъж, опитал да влезе в София.

Баааааам..къде е тук?

https://nova.bg/news/view/2020/04/20/285609/%D0%B4%D1%80%D0%B0%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/

# 12 966
Скрит текст:
В друга тема описах случай на болна позната. В тази нито веднъж не съм намеквала/писала, че няма вирус. Вирус има. Не ме е страх от него, не ме е страх да се заразя от него.

Чудесно. Но дали всички хора с диабет и хипертония или онкологично заболяване биха били толкова спокойни, тъй като при тях успешния изход от ситуацията не е сигурен? И това не са 100 човека в България.

То за тях при никоя инфекция не е сигурен успешния изход. Учудена съм, че много хора чак сега го осъзнават.

# 12 967
Още нещо, на 26-ти пада задължението за носене на маски на открито и аз ще си я махна с най-голям кеф.
И аз, и аз. Задуших се вече. Маските трябваше да бъдат само на закрито. Даже и русенският лекар от предаването на Ахчиева каза, че така ще хванем бактериална пневмония с тия маски на чист въздух.
+ 100 за всичките ти постове.

В САЩ също масивно протестират срещу мерките. Виждам, че и в Европа на много места.

Липсата на план за бъдещето, липсата на здравна грижа и липсата на човешка комуникация с матрИЯла си казват думата. Вече мина повече от месец все пак. Ако в началото смятаха, че могат да озаптят хората със страх от вируса, глоби и тръшкане на брифингите, вече ще става все по-трудно.
Надявам се, че лекарите в НОЩ ще стигнат до извода, че трябва да покажеш как се грижиш за народа: лекуваш, тестваш. А правителството да покаже, че ще помогне на хората да си върнат препитанието час по-скоро.

Много агресия в тая тема, я излезте малко по терасите, подишайте и се успокойте, толкова е хубаво навън. Никой не ви  разваля темата, тя е за всичко, свързано с вируса и ИП и трябва да има различни мнения.

# 12 968
  • Там,където се събуждам щастлива.
Скрит текст:
Понеже видях по-назад да се споменава Холандия - съвсем не мисля, че нещата са песен там с разходки, паркове и социално дистанциране.
https://twitter.com/Pog3ko1/status/1251269911130902530?s=19

В Берлин е подобно, както и в много други "махали" както им казват в бг.

Не знам за Холандия, току що се прибирам отвън. За Германия става въпрос, НРВ. Ами отворени са повечето магазини, дори и тези в мола, което мен лично ме изненада, мислех, че им е забранено. Има си доста хора навсякъде, наистина не се спазва особено дистанция, но никой не се е и бута. Ще видим къде ще му излезе края. А, и полиция нямаше.

В Холандия имахме проблем в Лимбурх, където има хълмове и е много популярно за колоездачи. Не е забранено да се ходи, но е имало големи групи (клубове) В неделя, защото времето е чудно. Затворили са пътища, но глоби не е имало, защото е било първо предупреждение, а и те са се разотишли.

Видеото е от проблемен квартал в голям град, където населението не е от етнически холандци. Там по принцип си има проблеми. В подобен квартал в Хага в момента имат програма, в която подканят младежите (много от тях от български, румънски и марокански произход) да помагат с пакетирането на пакети за нуждаещи се. Ще им издават сертификати и започват да им помагат да си намерят работа / обучение. Дано повече градове последват този пример.

Аз съм в северната част, където % чужденци е много малък. Нямаме подобни неща. Ние не сме и гъсто населено, така че има пространство за всички любители на карането на колело. Магазините са отворени. Утре трябва да съм на работа, защото се провеждат последните изпити за завършващите. Онлайн са и трябва да наблюдавам камерите на 12 деца. Интересното е, че вчера беше (все още е) прекрасно време, а моите ученици масово ме бомбандираха с въпроси, защото искаха да учат. Доживях и това. В неделя да пишат домашни. Simple Smile

За маските: вчера в православното ни манастирче имаше една жена. Рускиня. Друг не носи. Изключително нисък процент от заразени имаме и болниците са нормално заети. Приятелка работи с възрастни хора. Имат много хора, които умират от инфаркт ( липсата на контакт с близките им действа стресово).

# 12 969
Кой говори за 2 години вкъщи? Ама ако продължавате да се шляете, може и 4 години да е.
Пак питам, кой кога освободи хронично болните да си стоят вкъщи и да не ходят на работа?

# 12 970
  • София
Големите заведения са ясни
Ама се чудя кой ще иде в кварталното кафене
Според мен точно никой.
Народа е стресиран
Е има поне една полза, да не се завират един в друг по магазините

# 12 971
Този Русенският лекар да вземе да си скъса дипломата.
Ако се развиваше пневмония от носене на маски, в нашия завод трябва жив човек да няма.
Пълни глупости!
Франсоаз, хората и сега ходят на работа.
Половин София се оказа, че работи в провинцията.

# 12 972
В друга тема описах случай на болна позната. В тази нито веднъж не съм намеквала/писала, че няма вирус. Вирус има. Не ме е страх от него, не ме е страх да се заразя от него.

Чудесно. Но дали всички хора с диабет и хипертония или онкологично заболяване биха били толкова спокойни, тъй като при тях успешния изход от ситуацията не е сигурен? И това не са 100 човека в България.

Като гледам как масово са се юрнали всички навън, или хроничноболните са някаква минимална бройка, или не са се притеснили много, или много добре знаят как да се пазят.

# 12 973
И един интересен положителен ефект от м ерките срещу ковид-19 в Австралия. Освен срещу коронавируса, изглежда че са ефективни и срещу един друг враг, който всяка година ни тероризира - грипа.

https://amp.smh.com.au/national/flu-season-that-looked-like-a-bi … 00420-p54lh7.html

Австралия, между другото, е една от много добре справилите се държави досега.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/australia/

# 12 974
„Преди 15 дни пътувахме до Пазарджик. В момента мен ме допускат, а моята приятелка не я пускат, защото е с настоящ адрес. Казаха ми, че аз трябва да ида на работа, а нея да я оставя, тук“, посочи мъж, опитал да влезе в София.

Баааааам..къде е тук?

https://nova.bg/news/view/2020/04/20/285609/%D0%B4%D1%80%D0%B0%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/
Да я върне в Пазарджик, щом не работи в София?

Общи условия

Активация на акаунт