COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 673
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 990
  • София
колко ли случаи на грип са се превървали в корони в статистиката?

# 12 991
В Париж са открили коронавирус във водата с която мият улиците. Не много, но пробите показали наличие. Питейната не е засегната.
https://nakratko.bg/category/25/192091/?fbclid=IwAR2BE7q7vYrUNKz … VUYoslZGxIPYI-Htk
А в Израел наблюдават странно явление прилепите умирали масово. Искали учените да видят на какво се дължи. Не мога сега да намеря статията, но го смятат необичайно .

# 12 992
Има голяма разлика между:
"Вирусът не се предава от човек на човек."
и
"Все още няма доказателства, че вирусът се предава от човек на човек."
Както и между:
"Не се изгражда траен имунитет."
и
"Все още няма данни дали се изгражда траен имунитет."

Научете се да я правите. СЗО и по принцип организации от този род са консервативни организации и за да излязат с някакво официално твърдение за нещо, зад него първо трябва да стоят солидни доказателства. Доста тромаво в някои ситуации, особено по време на пандемия, когато трябва да се действа най-вече превантивно, но това е положението.

# 12 993
СЗО не бяха ли ония същите, които бяха туитнали, че вирусът не се предава от човек на човек? На тях им вярвам по-малко, отколкото вярвам на китайците.

СЗО са тези, които на 14 януари казаха, че предварителните проучвания на китайците не са дали ясни доказателства за предаване на човек от човек, а на 22 казаха, че има доказателства за предаване на човек от човек.
СЗО нямат информация априори, те съобщават данни, които се появяват в хода на изследванията.

# 12 994
В сутрешните новини на БТВ имаше случай на КПП - то на хванат с 2 промила алкохол. Пътува от Плевен за Гърция, прибрал се е преди 2 дни , за погребението на майка си. Тези хора не подлежат ли на 14 дневна карантина ??? Или влиза в страната с уважителна причина , ходи където ходи и след 2 дни тръгва обратно , шофирайки с 2 промила алкохол....

# 12 995
Точно това се чудех и аз.
Скрит текст:
На 06.08 НОЩ обявиха грипна епидемия.
Справка за епидемичната обстановка в страната за периода 02.03.2020 г. – 08.03.2020 г.
През изминалата седмица в НРЛ "Грип и ОРЗ" са изследвани за грипни вируси чрез Real Time RT-PCR 55 респираторни проби (носогърлени секрети и др.). Доказани са 2 грипни вируса A(H3N2) и 12 вируса B/Victoria.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/epidemichna-obstanovka/sp … a-v-strana-10-20/
Справката за следващата седмица липсва информацията за изследвани и доказани.. първите заразени с коронавирус бяха обявени на 08.03
https://www.mh.government.bg/bg/novini/epidemichna-obstanovka/sp … a-v-strana-11-20/
колко ли случаи на грип са се превървали в корони в статистиката?

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 15:09 от Анонимен

# 12 996
  • There I was on a July morning
В сутрешните новини на БТВ имаше случай на КПП - то на хванат с 2 промила алкохол. Пътува от Плевен за Гърция, прибрал се е преди 2 дни , за погребението на майка си. Тези хора не подлежат ли на 14 дневна карантина ??? Или влиза в страната с уважителна причина , ходи където ходи и след 2 дни тръгва обратно , шофирайки с 2 промила алкохол....
Международните шофьори не подлежат на задължителна карантина. Те могат да се върнат в БГ и след това отново да заминат. Не знам дали е такъв случаят, тъй като не съм гледала новините.
А относно карането след употреба на алкохол, надявам се да получи съответното наказание.

# 12 997
  • София - Рим и обратно
Изследователи от Станфорд: Броят на заразените с ковид-19 до 85 пъти по-висок от данните. Тази статия я имаше на английски по-назад в темата.

Аз единствено искам да ни позволят да разхождам децата на Витоша. Вече е топло, паркът не ме устройва по редица причини, включително и струпването на хора, мръсен въздух, пейки на които децата искат да сядат и някои лични.
Е това е.
Всеки си гледа от собствената камбанария.
Аз пък искам да мога да се разхождам в Борисовата градина.
Защото съм израсла там
И аз съм се родила близо до нея и съм израсла в нея. Сега също я обикалям всеки ден с кучето. Не мога да си кривя душата, сега е просто рай този парк! Няма тълпи народ, няма мърсотия, смрад на скара бира и остатъци от храна навсякъде. Само птички и пролетен аромат... Няма и фекалии! Хора, моля ви, като се върнете по парковете, от сърце ви моля - не ги осирайте! Не изаквайте децата в гората или поне ги събирайте и изхвърляйте в кошчетата. Кучето ми познава човешките и ги яде, а сега просто няма! Паркът е такъв, какъвто е в детските ми спомени.
И все пак, не мога заради собствения си рахат да кажа, че всичко това е правилно и нормално. Не мога да кажа, че нямаше начин да не гонят хората от парка и да им отнемат правото на движение и въздух. Има начин да следят за струпвания и да ги предотвратяват.

# 12 998
Подлежат, ама май никой не ги проверява. Има защо да го твърдя. Наскоро се водеше спор тук и една дама твърдеше, че ги проверяват ежедневно - не е така.

# 12 999
Някои изказвания са ми много интересни. СЗО едикогаси казала едно, след седмица-друго. Ами те да не са Ванга? Събират информация-нова и нова. Излизат нови неизвестни данни, нови успехи някъде и провали другаде. Става дума за нов, неизвестен вирус с неизвестно и неизучено поведение и с неизвестен начин на превенция и лечение. За съжаление проба-грешка.

# 13 000
Има ли как да разбера кои са заразените лекари от спешното във Видин? (инициали или години поне). Страх ме е, че ОПЛ, който работи там, може да е сред тях. Същият, който се подиграва на пациентите с маски.
Бясна съм направо!

Ако му се обадиш, че уж ще водиш роднина на преглед при него, дали няма да разбереш? Ако е положителен, едва ли ще се осмели да приема пациенти.

# 13 001
Вчера по повод Великден интервюираха грък, дошъл тук за празника. Доколкото разбрах, ставаше въпрос за София. Не вярвам да е дошъл преди 2 седмици, да се е карантинирал и чак, сега да е излязъл, точно за Великден.

# 13 002
  • Другата България

Липсата на план за бъдещето,
Скрит текст:
липсата на здравна грижа и липсата на човешка комуникация с матрИЯла си казват думата. Вече мина повече от месец все пак. Ако в началото смятаха, че могат да озаптят хората със страх от вируса, глоби и тръшкане на брифингите, вече ще става все по-трудно.
Надявам се, че лекарите в НОЩ ще стигнат до извода, че трябва да покажеш как се грижиш за народа: лекуваш, тестваш. А правителството да покаже, че ще помогне на хората да си върнат препитанието час по-скоро.

Много агресия в тая тема, я излезте малко по терасите, подишайте и се успокойте, толкова е хубаво навън. Никой не ви  разваля темата, тя е за всичко, свързано с вируса и ИП и трябва да има различни мнения.
Откъде става ясно, че план  за бъдещето липсва? Някъде официално ли е казано, че няма такъв?
А трябва ли официално да се декларира нещо,което е очевАдно?!?
За кого? За този, който разсъждава субективно, или за разсъждаващия обективно? Според него самия?

# 13 003
Някои изказвания са ми много интересни. СЗО едикогаси казала едно, след седмица-друго. Ами те да не са Ванга? Събират информация-нова и нова. Излизат нови неизвестни данни, нови успехи някъде и провали другаде. Става дума за нов, неизвестен вирус с неизвестно и неизучено поведение и с неизвестен начин на превенция и лечение. За съжаление проба-грешка.
Ами по-добре хич да не се изказват тогава, докато не наберат достатъчно вярна, проверена от тях информация. Това им е работата. Като не знаят - да се въздържат.

# 13 004
Подлежат, ама май никой не ги проверява. Има защо да го твърдя. Наскоро се водеше спор тук и една дама твърдеше, че ги проверяват ежедневно - не е така.
Зависи къде, аз знам за трима, проверяват ги всеки ден.
Шофьорите докато изпълняват курсовете са в постоянна карантина, или си в камиона, или вкъщи. Ако спреш - 14 дни карантина.

Общи условия

Активация на акаунт