COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 994
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 020
ColorIndex всеки човек има различни представи за думата - неотложно. За мен поливането на градината може да е от изключителна важност, но полицая като няма градина да си каже, дреме ми за доматите на тази. Цял месец има КПП-та, защо не си седнаха на задниците да се измислят, точни и ясни правила? Вместо това, те затвориха София. Пак с неясни правила, защото сега не е ясно, какво става с хората, които си живеят в София.

П.П. Да уточним - в София няма карантина, като тази в Банско. А и Банско, като беше поставен под карантина, пак не бяха доизмислили нещата.

# 13 021
ColorIndex всеки човек има различни представи за думата - неотложно. За мен поливането на градината може да е от изключителна важност, но полицая като няма градина да си каже, дреме ми за доматите на тази. Цял месец има КПП-та, защо не си седнаха на задниците да се измислят, точни и ясни правила? Вместо това, те затвориха София. Пак с неясни правила, защото сега не е ясно, какво става с хората, които си живеят в София.

П.П. Да уточним - в София няма карантина, като тази в Банско. А и Банско, като беше поставен под карантина, пак не бяха доизмислили нещата.
Поливане на градина от живущ в София НЕ Е НЕОТЛОЖНО събитие.  Има малки компютърчета за регулиране на поливането.

# 13 022
Това с възвръщането на плановите операции не е ли нож с 2 остриета? Съгласна съм, че има неотложни операции, които трябва да се направят, но в същото време се оказва, че болниците са най-големите разпространители на вируса.
А от утре се възобновяват детските консултации и ваксинирането на децата. Не виждам подобна нужда, при условие, че с тази карантина реално ще се спре/ограничи разпространението на всички заразни болести.
Големият ми син септември трябва да е първи клас. Не мога да си представя да го пусна на училище, ако продължават да изникват нови случаи. Някой има ли идея дали се предлага дистанционно обучение за първолаци? Не говоря за сегашната ситуация, а по принцип?

# 13 023
Изчетох ви, ура!
Някой пише, че сме искали да пием бира в парковете, ми това е забранено и без ИП.
За маските - никой лекар / зъболекар не ползва платняна маска. Преди 10 дни изкарах 1 час с маска от плат докато напазарувам. Бях се филмирала, че се разболявам.. Болки в гърлото все едно таралеж бях глътнала, покашлях и все ми беше сухо на гърлото. Е като се накашлях и преспах нямаше и помен от таралежа Обаче от къде медицинска маска под 2,50 и колко хора могат да си позволят да дават по 2,50 за маска 2-3 пъти в седмицата за да си напазаруват?

На НОЩ  изобщо вече не вярвам, правят гаф след гаф и е цяло чудо, че не сме пламнали благорение на тях  Нямат смелост и политическа воля да наложат сериозни мерки в София. Пуснаха софиянци да щъкат из страната и затвориха областните центрове за всички от съседните села
Ченгетата по КПП от 4-ри дни обясняват на селяните, че си имат селски магазини и нямат спешни нужди от влизане в градовете, като се почувствали зле да викат линейки и толкоз.
Апропо мина седмица от Цветница, не трябваше ли да има увеличение на случаите, защото и тогава бяхме разхайтени.

Днес четох опровержение на шефа на РЗИ- Разград, че в област Разград са тествани 200 души, както съобщиха от НОЩ. Реално проби са взети от  20 човека - 10 в Раград и 10 в Исперих, лежащи в болниците, и са изпратени в лабораторията във Варна
Лъжат за 10 пъти повече направени тестове, т.е  не се тества; А за какво се лъже още?
Искам на сутрешните брифинги не само НОЩ, а и Боко и Маринов да обяснят каква е функцията на КПП на областните центрове и докога ще ги държат в райони където активните случаи се броят на пръстите на двете ръце, очевидно не е проблем да избягаш от болницата да минеш през КПП  и да заразяваш у село

# 13 024
[q
Скрит текст:
uote author=Ън link=topic=1198767.msg40597323#msg40597323 date=1587388648]

Пак питам, кой кога освободи хронично болните да си стоят вкъщи и да не ходят на работа?

От името на хронично болните, с които общувам всеки ден, ти отговарям: никой никога не ги е освобождавал да не ходят на работа. Почти всички обаче са си взели отпуската и сега са у дома. Все още. Всички спазват карантината.
Докога? Докато им свърши отпуската. За повечето е около 1 май. После се връщат на работа и тогава ще започне масовото заразяване на болни хора. Защото почти всички работят. И повечето не са от вкъщи, а са навън по 8 часа.

Отделно: трябва да ходим по лекари да си следим болестите. Аз трябва да ида на контролен преглед този месец. Обаче как да ида, като по болниците заразените са основно лекари и медицински сестри. Вероятно и лаборанти. Аз общувам с тях от близко разстояние, преглеждат ме, взимат ми кръв, пипат ме.
Какво очаквам?
Някои ще зарежат превенцията и ще карат така вкъщи, каквото стане. Дали ще умреш от болестта си или от короната, все тая. Ако удържиш до отминаване на заразата, добре.
Други ще излязат навън и пак каквото стане -ако нацелиш заразен медик, отиваш и ти. Ако се отървеш, може да доживееш отминаването на заразата.
Както каза сестра ми: решавай за себе си. Всеки ще се спасява поединично. Вие поне сте свикнали.

Не ги интересуват нито хронично болните, нито старите. викат да седяли вкъщи и да се пазят. В същото време ТЕЛК върви. Спират ти пенсията и искат да се явиш наново. С документи, набавени чрез лежане в болница и обикаляне по доктори. Току -виж ти поникнал нов крак, или нелечимата болест се излекувала сама. Колко удобно да се отърват от болните и да олекне социалната система. После те сами са си виновни, че не са стояли у дома. Без пари.
[/quote]
Имам 4 ма колеги в категорията хронично болни и над 60 г. Никой не пожела да си остане вкъщи и ги принудиха да си вземат отпуската. Станаха и някои други неща, та със сигурност няма да продължат да работят при нас. Единствено 5-я човек, една от чистачките само поиска да се възползва от препоръките и да си остане вкъщи.

# 13 025
Специално за първолаци дистанционното обучение е “ кауза пердута”.
Освен това трябва да си готова да се превърнеш в помощник - учител.

# 13 026
Тези дни имаме малко нови случаи. Днес сега обявиха 14. Лабораториите не работят и тестват, защото са празници или имаме реален спад?

# 13 027
Празници са и не работят всички лаборатории.

# 13 028
Тези дни имаме малко нови случаи. Днес сега обявиха 14. Лабораториите не работят и тестват, защото са празници или имаме реален спад?
Следващ въпрос. (както казва еди кой си)

# 13 029
Щом магазини работят, няма как лабораториите да почиват точно сега.

# 13 030
Излизат все повече и повече новини и изследвания които насочват към това, че:
а) реалния обем на пандемията е чудовищно по-голям
б) болестта изглежда страшна заради обема на заразяването си а не заради изхода от нея

Тестове за антитела предполагат, че заразените са много повече от официалното

https://www.nature.com/articles/d41586-020-01095-0

"Анализ на кръвта на около 3 300 души, живеещи в окръг Санта Клара в началото на април, установи, че един на всеки 66 души е бил заразен от SARS-CoV-2. Въз основа на тази констатация изследователите изчисляват, че между 48 000 и 82 000 от приблизително 2 милиона жители на окръга са били заразени с вируса по това време - числа, които рязко контрастират с официалния брой на случаите на около 1000 души, докладвани в началото на април, според към анализа, публикуван днес в medRxiv. Работата все още не е била прегледана."

Високо разпространение на инфекцията SARS-CoV-2 при полети за репатриране в Гърция от три европейски държави

https://academic.oup.com/jtm/article/doi/10.1093/jtm/taaa054/5820895

"При пристигането на пътници на репатриращи полети в Гърция от Обединеното кралство, Испания и Турция, те бяха тествани с тампони за инфекция SARS-CoV-2. Въпреки че почти всички пътници са асимптоматични, много от тестовете са положителни (3,6% от Обединеното кралство, 6,3% от Испания и 6,3% от Турция), което показва, че широко разпространение на SARS-CoV-2 в тези страни

Средната възраст на пътниците е била 27 години (диапазон 22–40 години). Всички пътници съобщават за никакви общи или респираторни симптоми при пристигането, с изключение на един човек.

В момента на извършване на всеки полет, Обединеното кралство е отчело едва 3 983 потвърдени случая на COVID-19 със 177 смъртни случая, Испания 28 603 случая и 1756 смъртни случая, а Турция 2433 случая и 59 смъртни случая.
Още по-забележителното е, че разпространението на инфекцията при тези пътници е много по-голямо, отколкото при репатриращите полети от Ухан по време на пика на епидемията там, за който се съобщава при <1%
".

# 13 031
Още са празници, да изчакаме вторник, сряда да видим какво е положението.

# 13 032
  • Мадрид / София
Симптомите се проявяват средно към 14 ден +- няколко дни.

# 13 033
  • София
Още са празници, да изчакаме вторник, сряда да видим какво е положението.
Абсолютно. Даже по-вероятно другата и по-другата седмица за реални резултати

# 13 034
Специално за първолаци дистанционното обучение е “ кауза пердута”.
Освен това трябва да си готова да се превърнеш в помощник - учител.
И какво е лошото, да учите заедно с детето си, че не разбрах? Или ви е досадно? За справка - дъщеря ми е първокласничка, изчетохме половината читанка през ваканцията. И е страхотно да го правим с нея!

Общи условия

Активация на акаунт