COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 510 739
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 290
Скрит текст:
Ами...от днес всички пътуващи за работа ще могат да минават през целият ден.
Заповед на Ананиев от преди малко.
Е, "Всяко чудо за три дни!".....    Smiley
Писах ли назад, че всички ще се приберат в Сф?И че няма смисъл да злорадствате?
Да си проверяват декларациите-ако имат време, и ако хванат откровени лъжи, да глобяват.
Ама, да създават проблеми и неудобства на хиляди, заради единици, беше глупост.
Обратното е- създадоха се неудобства на единици, заради хиляди.

Ананиев има право да си промени Заповедта.
Не могат да оставят днес работниците да висят по магистралите заради хилядите туристи.
Все още вярвам, че наказанието им няма да е единствено да ги връщат обратно.
Какви "невинни" мутри  имаше сутринта Flushed

# 13 291
Аз не бих пуснала дъщеря си. Тя е трети клас и ако става въпрос за две седмици връщане на училище след ИП не бих си го причинила.
Около мен се носи слух, че трябва държавите да спазят 90 дневна карантина, за да усвоят парите от ЕС. И затова пуснали хората на Великден, за да имат причина после да удължат ИП.

# 13 292
Е то беше ясно, че мерките ще са за 3-4 дни.
Изобщо у нас мерките не са никакви мерки, имитация на мерки, не разбирам за какво пищите толкоз? Имаме затворени няколко мола на кръст и няколко парка, ресторантите работят с доставки, на хотел тъй или инак никой няма да отиде, салоните работят, на практика мерки няма.

# 13 293
  • Sredets/Burgas

По същата причина по която в парка те дебне COVID в храста, но в магазина, банката, метро и ГТ е напълно безопасно.

За парковете и градинките... Цитат. Не са мои думи, а на микробиолог:
"Xopaтa нe paзбиpaт, зaщo ce нaлaгa пapĸoвeтe дa ce зaтвopят. Bcяĸa тpeвичĸa, вcяĸo лиcтo e пoвъpxнocт. Oгpoмнa пoвъpxнocт, въpxy ĸoятo мoжe дa пoлeпнe миĸpoб. Oгpoмнa пoвъpxнocт, ĸoятo нe пoдлeжи нa peaлнa дeзинфeĸция. Πoвъpxнocттa нa тpeвичĸитe и лиcтaтa в пapĸoвeтe e мнoгoĸpaтнo пo-гoлямa oтĸoлĸoтo нa вcичĸo дpyгo в eдин гpaд. А сега е сезонът на активен растеж. Дори да дезинфекцираш, след ден има толкова много нова зеленина.
Не е ли по-добре да се пести финансов, времеви и човешки ресурс, за да се дезинфекцира по улици и тротоари?
И най-вече вътре в сградите?
Pacтeниятa oтдeлят вeщecтвa, ĸoитo yнищoжaвaт миĸpoбитe, нo ce дoĸaзвa, чe тoвa нe e дocтaтъчнo, ĸaĸтo нe e дocтaтъчнo и cлънчeвoтo лъчeниe. Дaлeч нe вcичĸи pacтeния oтдeлят пoдoбни биoлoгичнo aĸтивни вeщecтвa."

# 13 294
  • София
Аз не бих пуснала дъщеря си. Тя е трети клас и ако става въпрос за две седмици връщане на училище след ИП не бих си го причинила.
Около мен се носи слух, че трябва държавите да спазят 90 дневна карантина, за да усвоят парите от ЕС. И затова пуснали хората на Великден, за да имат причина после да удължат ИП.
Не разбирам смисъла.
Да ги затягат още ли, щото ние, кажи речи, месец и половина сме с някакви мерки.
Или се има предвид нови 90 дни, считано от първи май? Направо до септември да затворят държавата?

# 13 295
Скрит текст:
Няма дим без огън...то си беше ясно, че "Когато няма логика, проследете парите!".
Просто не бе ясен механизма....

# 13 296
И аз се наслушах на такива истории.Само че и мои познати ми развиваха теория,че за всеки починал от ковид,държавата получавала финансово обезпечение.И естествено ми дадоха пример с човека,починал от ковид с придружаващо заболяване черепно-мозъчна трамва.Не веднъж съм казвала,че се опитвам,но не успявам да убедя поне 80% от познатите ми,че има вирус.

# 13 297
Децата ще ги пуснете ли на училище (по-големите) или не? Ще им давате ли да се събират с приятели или не?

Надявам се да приемат завършването на учабната година дистанционно. В нашето училище има и топла вода, и сапун, но изобщо не искам да рискувам да се събират толкова много деца заедно. При нас дори ще удължават учебната година с 3 седмици, но пак се надявам да е само дистанционно.
Не мисля да пускам детето да се събира с приятели май-юни. Нататък ще видим как се развиват нещата.

# 13 298
Не разбирам смисъла.
Да ги затягат още ли, щото ние, кажи речи, месец и половина сме с някакви мерки.
Или се има предвид нови 90 дни, считано от първи май? Направо до септември да затворят държавата?
90 дни предполагам от март, което значи до средата на юни. Не да ги затягат, а да ги удължат с мотива, че нашите разходки са довели до това.
Споделям слух, иначе аз съм фен на мерките.

# 13 299
  • София
Децата в училище не си падат много-много по миенето на ръцете, особено пък, миенето със сапун, а да не говорим за преди-след тоалетна или преди да ядат нещо. Дори когато има топла вода и сапун в училище, много от децата редовно ги подминават.

# 13 300
Не разбирам смисъла.
90 дни общо ИП предполагам.

Ще се вместим. Още само 1 месец над сегашното ИП.

# 13 301
Каква 90 дневна карантина за парите от ЕС, тук още не сме имали карантина.

# 13 302
А, и още нещо от Дростен : според него човек е зарАзен само в първата седмица след появата на симптомите, след това не е. Две проучвания го потвърждавали: едно от Китай и едно от Мюнхен.

# 13 303
Въобще има ли държава, която да е била под карантина 90 дни?

# 13 304
  • София
За парковете и градинките... Цитат. Не са мои думи, а на микробиолог:
"Xopaтa нe paзбиpaт, зaщo ce нaлaгa пapĸoвeтe дa ce зaтвopят. Bcяĸa тpeвичĸa, вcяĸo лиcтo e пoвъpxнocт. Oгpoмнa пoвъpxнocт, въpxy ĸoятo мoжe дa пoлeпнe миĸpoб. Oгpoмнa пoвъpxнocт, ĸoятo нe пoдлeжи нa peaлнa дeзинфeĸция. Πoвъpxнocттa нa тpeвичĸитe и лиcтaтa в пapĸoвeтe e мнoгoĸpaтнo пo-гoлямa oтĸoлĸoтo нa вcичĸo дpyгo в eдин гpaд. А сега е сезонът на активен растеж. Дори да дезинфекцираш, след ден има толкова много нова зеленина.
Не е ли по-добре да се пести финансов, времеви и човешки ресурс, за да се дезинфекцира по улици и тротоари?
И най-вече вътре в сградите?
Pacтeниятa oтдeлят вeщecтвa, ĸoитo yнищoжaвaт миĸpoбитe, нo ce дoĸaзвa, чe тoвa нe e дocтaтъчнo, ĸaĸтo нe e дocтaтъчнo и cлънчeвoтo лъчeниe. Дaлeч нe вcичĸи pacтeния oтдeлят пoдoбни биoлoгичнo aĸтивни вeщecтвa."

Не искам да споря с учени, но се питам все пак колко болни трябва да накихат тия листчета и тревички, за да станат заразни?  newsm78
Нали не си мисли някой, че тия вируси са навсякъде и ни дебнат, та трябва да се крием и мием денонощно, за да не се заразим? Това е абсурд.
Според мен причината е тази, която казаха днес на брифинга - трудно е да се проследи дали хората в парка няма да се събират на тумби, което си е най-верният начин за обмяна на вируси. Иначе според мен друга причина да е забранено разхождането в парка няма.

Общи условия

Активация на акаунт