COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 423
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 605
Пускам този линк, на немски е, сега не мога да го преведа изцяло,може в гугъл транслейт да го пуснете. Но в резюме резултатът е, че вирусът засяга ендотела на кръвоносните съдове и причинява възпаление. Тоест се касае за съдово заболяване, освне за пневмония. Нещо, което се подозираше, но вече има и проучване по въпроса.
http://www.usz.ch/news/medienmitteilungen/Seiten/mm-covid-19-gef … sserkrankung.aspx
Аз го преведох и копирах. Слагам го в скрит текст за който иска да го прочете.
Не му разбрах много, ама се знае, че поразява къде свари в организма.
Не разбрах защо, ама ни утрепва.
И не, не е преминала за мен опасността. На мен ми се вижда много сериозен проблемът и много напред във времето ще отиде за съжаление.
Скрит текст:
20.04.2020 г. - медийно съобщение
COVID-19: Също системно съдово възпаление
COVID-19 стана известен като белодробно заболяване. Досега не е ясно защо пациентите изпитват и животозастрашаваща недостатъчност на други органи. Интердисциплинарен екип от Университетската болница Цюрих показа, че SARS-CoV-2 задейства възпалението в съдовете и може да доведе до органна недостатъчност и смърт.
Първите пациенти с тежки заболявания на COVID-19 страдаха главно от вирусна, трудно лечима пневмония като усложнение. Типично заболяване за коронавирусите, защото те атакуват предимно дихателните пътища. Въпреки това лекарите установили, че увеличаващият се брой пациенти също показва сърдечно-съдови проблеми или мултиорганна недостатъчност. Не беше ясно дали има някаква връзка с пневмония. Тъй като по-възрастните пациенти бяха особено засегнати, лекарите предположиха, че излагането на болестта предизвиква сърдечно-съдови проблеми в типичната възрастова група.  

Промени и SARS-COV-2 във всички съдове

При изследване на тъканните проби на починали пациенти с COVID-19 след аутопсия, патолозите в Университетската болница в Цюрих забелязаха, че пациентите не само страдат от възпаление на белите дробове, но и че възпалението засяга целия ендотел на различни органи. Освен това патологът проф. Зусана Варга успя да използва електронния микроскоп за откриване на SARS-CoV-2 за първи път директно в ендотела и клетъчната смърт, причинена от вируса там.  

Ендотелът е клетъчен слой, който образува един вид защитен щит в съдовете и регулира и балансира различни процеси в микросъдовете. Ако този процес на регулиране е нарушен, това може да предизвика например нарушения в кръвообращението в органите или в телесните тъкани, които водят до клетъчна смърт и по този начин до смъртта на тези органи или тъкани.

Атака на вируса на защитата на организма

Изследователите заключиха, че вирусът не атакува директно защитата на организма през белите дробове, а по-скоро чрез АСЕ2 рецепторите, намиращи се в ендотела, се разпространява над него и води до генерализирано възпаление в ендотела, което спира защитната му функция носи. Следователно вирусът не само задейства пневмония, която след това причинява допълнителни усложнения, но директно системен ендотелит, възпаление на целия ендотел в тялото, което засяга всички съдови легла: сърцето, мозъка, белите дробове и бъбреците, както и съдовете в Чревен тракт. С фатални последици: възникват тежки нарушения на микроциркулацията, които увреждат сърцето, т.е.

Ендотелият на по-младите пациенти обикновено се справя добре с вирусна атака. Ситуацията е различна при пациенти, страдащи от високо кръвно налягане, диабет, сърдечна недостатъчност или коронарна болест; Заболявания, които имат общо, че ограничават ендотелната функция. Инфекцията със SARS-COV-2 е особено опасна за тези пациенти, тъй като отслабената ендотелна функция продължава да намалява, особено във фазата, в която вирусът се размножава най-много.

Спасявайте високорискови пациенти с двойна терапия

„С нашето разследване успяхме да докажем нашата хипотеза, че COVID-19 може да засегне не само белите дробове, но и съдовете на всички органи. COVID е системно съдово възпаление, сега трябва да опишем клиничната картина като ендотелилит на COVID », обобщава проф. Франк Рушицка, директор на Клиниката по кардиология, откритията за които са допринесли кардиолозите, инфекциолозите, патолозите и лекарите от интензивното лечение.

За Франк Рушицка това означава също, че терапията за пациенти със COVID-19 трябва да започне от две точки: «Трябва да инхибираме размножаването на вируси в най-пролифериращата им фаза и в същото време да защитим и стабилизираме съдовата система на пациента. Това засяга особено пациентите ни със сърдечно-съдови заболявания и известна ограничена ендотелна функция, както и известните рискови фактори за тежък курс на COVID-19. »

Утрепва ни, пък в Германия 95%от приключените случаи са излекувани. В Италия май беше обратното.
Що не станах учен или статистик поне. Щях да си дрънкам на воля и баламите да ме слушат.

# 13 606
В Германия отменят Октоберфест. Параноици. Сега всички ще отидат в парка.

Досега не ходеха, така ли?
Никога не съм бил на Октоберфест, предполагам е много масово събитие, но на открито? И е чак в края на септември, не е ли малко рано отсега да го отменят или?
Всички събития в благата Западна Европа до края на годината са отменени. Рано, късно,  ген Мутафчийски им нарежда и ги отменят. Факт.

# 13 607
  • София
Вижте броя на кацналите самолети само за днешния ден и сами ще разберете. Както и сами ще се сетите кои са прибиращите се.

Ето, точно 3. Сигурно наполовина пълни. И може да са пълни със студенти, на които определено родителите плащат здравно осигуряване с техни пари.

https://www.sofia-airport.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8 … D0%B0%D1%89%D0%B8

# 13 608
А което не е скъпо го правят скъпо за нас. Нали се говореше, че ще заредят хлорокин в аптеките до май месец (като излезе разрешението за употреба) и щял да бъде 100 лв. опаковката.
А в Турция аналгин-хининът е жълти стотинки.

# 13 609
Скъпо е, не знам дали изобщо се прилага у нас.

# 13 610
Пускам този линк, на немски е, сега не мога да го преведа изцяло,може в гугъл транслейт да го пуснете. Но в резюме резултатът е, че вирусът засяга ендотела на кръвоносните съдове и причинява възпаление. Тоест се касае за съдово заболяване, освне за пневмония. Нещо, което се подозираше, но вече има и проучване по въпроса.
http://www.usz.ch/news/medienmitteilungen/Seiten/mm-covid-19-gef … sserkrankung.aspx

То това се оказа дори още по-гаден вирус, отколкото предполагахме в началото. Освен дробовете, уврежда редица други органи. Ние всъщност още нищо не знаем какъв процент от хората, които прекарват инфекцията, получават след това трайни увреждания. Трябваше това нещо да го смачкаме с всички сили, още докато беше малко.

# 13 611

Това го дискутирахме много отдавна.
Затова преливане на плазма с антитела от преболедували дава много добър резултат.

Нашите не бяха ли казали, че това е скъп метод и няма да се прилага в България? Колко скъпо може да е?
Във видеото се няма предвид плазма с антитела, а свежа кръв с нормален хемоглобин, който не е блокиран от коронавируса

# 13 612
Нали ББ, каза, че спират износа на аналгин - хинин и ще бъде пуснат на нашия пазар. Кой го стопира и защо?

# 13 613
  • гр.Видин
Четене с разбиране му е майката! Описах Ви най- грубо какво е необходимо за да работя в рамките на месец, ако се наложи да си го купувам, защото според Вас и НОЩ сме безотговорни и се имаме за безсмъртни и следва сами да се осигурим!
Така се работи / както рече Генерала/ с презумпцията, че всеки пациент е потенциален covid- 19. Питайте Него, защо не е приет в повереното му лечебно заведение, защо не е приет мъжът на нашата съфорумка и какъв е бил мотива?
Ще Ви помоля да влезете в която и да е болница и да видите лично, как е " оборудван" персонала и дали, как и защо спазва изконни правила!
Изчетете и заповедта на Ананиев за плановият прием, представете си, че сте в болница и... бъдете здрави и щастливи!
Маски не крада за у дома,' щото ми се полага по една за деня! Какво още ми се полага го изтриха няколко пъти и повече няма да се жалвам!
Моля Ви не пляскайте лицемерно никому от балконите! Бях трогната в началото - след n- брой негативни и обвиняващи нас постове вече не съм!
За последно ще подчертая, че се опитваме да си вършим работата максимално ефективно за Вас и максимално щадящо за нас, защото не сме си намерили живота на пътя

Трийте! Хляб и зрелища му трябват на народа! Пътуващите срещу барикадирали се в къщи! Отговори срещу безотговорни! Столичани срещу столичани в повече! Драма! Драмата според мен е, че при прием в болница тест не се препоръчва и вероятно няма да има и още амнайсе отделения ще пламнат!
Напълно съм съгласна. И искам да Ви уверя, че не всичко пишещи и четящи в тази тема / и всички живеещи в България/ са идиоти. Знаем,  че е така и ви уважаваме за усилията.

# 13 614
Вече започвам да си задавам въпроса дали излекуваните са наистина излекувани? Кои са най-патогенните щамове и как се разпознават, има ли такива които заразен човек кара на крак или почти без симптоми? Или зависи само от човека - възраст пол и дори етнос защото в щатите над половината от починалите са афроамериканци.

# 13 615

Във видеото се няма предвид плазма с антитела, а свежа кръв с нормален хемоглобин, който не е блокиран от коронавируса

Да, и преливане на свежа кръв също.
Поне преди 2-3 дни го дискутирахме това нещо. Че всъщност няма нужда от аспиратори, а от кръвопреливане. И че затова много хора умират точно след интубация.

# 13 616
  • Пловдив
Вижте броя на кацналите самолети само за днешния ден и сами ще разберете. Както и сами ще се сетите кои са прибиращите се.

Ето, точно 3. Сигурно наполовина пълни. И може да са пълни със студенти, на които определено родителите плащат здравно осигуряване с техни пари.

https://www.sofia-airport.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8 … D0%B0%D1%89%D0%B8
Грешка, студентите са осигурени за сметка на държавата без значение къде учат.
Дали имат допълнително осигуряване е друг въпрос.

# 13 617
  • Точно където трябва
И изобщо стопира ли го. Никой вече не пита за това.

# 13 618
  • Немция

Да, и преливане на свежа кръв също.
Поне преди 2-3 дни го дискутирахме това нещо. Че всъщност няма нужда от аспиратори, а от кръвопреливане. И че затова много хора умират точно след интубация.
Не съм съгласна. В Германия се интубира - колкото по-навреме, толкова по-добре.

# 13 619
  • гр.Видин
Не разбирам защо се приема за нормално да не се тества? Какво от това, че сме малка държава???  Да, хората от хората в завод Мизия, които са почти 1000 и техните близки трябва да се тестват. Да, теста не лекува, но лечението зависи от него...
За случая в Иван Рилски, ако не ги тестват, как биха могли да знаят дали е вътрешно болнична инфекция или не? И ако е, то трябват бързи мерки и тестване на мед. персонал и болните в болницата. Защото във болницата във Видин отказваха да тестват лекарите и като се вдигна пушилка и започнаха, се видя,  че е страшно - има много болни лекари, сестри и санитари. Пациентите не се тестват просто, а трябва.  И аз не мисля, че болницата във Видин е единствена… И ако си заровим главата в пясъка т,е не тестваме и говорим за малко случаи, това как помага??? Нали задника ни стърчи отгоре.
Независимо от стърчащия з@дник няма как да тестват, след като няма тестове. Казаха ни го няколко пъти, намекнаха ни го още толкова. Това, което най-много ме дразни е фактът, че продължаваме да си прибираме "скъпите ни и мили сънародници" от чужбинско, които никоя нормална държава не иска, защото трябва да ги лекува за нейна сметка. Вижте броя на кацналите самолети само за днешния ден и сами ще разберете. Както и сами ще се сетите кои са прибиращите се.
Няма ли някой журналист, който да се осмели да попита, докога ще продължаваме да си внасяме външни зарази? Ние седим по къщите месец и половина, търпим загуби от всякакъв характер, за да може бай ...........да си дойде, и след като се види с родата и разпространи хубаво заразата да се лекува, заедно със същата тази рода с нашите пари!
Стига с тези глупости!!! Тестове няма, намекнали ни го! Отворете си очите. Как другите имат?

Общи условия

Активация на акаунт