COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 537
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 800
Флейм. На едно мнение сме тук. Спор няма.

На Склек намеците, че ковид се лекувал с чайче не са съвсем точни.

Какви намеци, ти продължаваш да бълнуваш. Препредадох думите и директно. Аз също не смятам, че трябва да се пие антибиотик ако няма основание за него. Но както вече стана ясно, ако чакаш на парацетамол само да се подобриш от самосебе си вариантите са 2 - наистина да започнеш да се подобряваш след 2 седмици, или да се влошиш. А влошаването значи интензивно отделение и несигурност, че ще оцелееш. Един вид оставят те на късмета. За мен трябваше да и предпишат някакви противовирусни. Нали сега експериментират с кое действа кое не. Тъкмо ще разберат. Щото като се влоши не знам дали вече няма да е късно за тях

# 13 801
  • Пловдив
Skrekkelig , кои противовирусни? Онези, които още не се ги змислили? Пайде успокой се малко.
Да, оставят те организмът ти сам да се справи с вируса, ако може. Като не се справи, стават усложнения, влиза се в болница, но не винаги се стига до интензивно отделение.

# 13 802
Flame, да плюс положителен тест за вируса. Не за всяка кашлица и главоболие. Не става въпрос за започване на аб само, а за лечение.
И да, при грип има хора, познавайки се как карат грип, започват Тамифлу при първи симптоми-отпадналост и Т. Там даже и кашлица няма.

Абсолютно всички противовирусни за познатите ни щамове грип А и Б (тамифлу, реленца, ремантадин) действат само, ако ги започнеш от появата на първи симптоми. Такава им е цялата концепция. Пише си го на листовката.  Няма противовирусно, което да влияе по този начин, на този етап, за Covid19. Сравняваш несравними неща. Особено намесвайки и АБ.

# 13 803
  • Bulgaria
Днес Мутафчийски съобщи за 2 смъртни случая на хора без придружаващи заболявания - мъж на 49 години и жена на 77 години. От толкова спорове за глупости пропускаме важните неща.

# 13 804
Също на познат с тежест в гърдите, задух и настанен в отделение най-накрая, въобще не са споменали за тест.С доказана пневмония е бил.

А личния лекар с какво го е лекувал.

# 13 805
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Начи женицата с корона се е изолирала в стаята си. С главобол е, кашля и познайте как я лекуват. НИКАК. Казали и да пие парацетамол ако се чувства зле и да се налива с течност. Ето това се случва тук когато ти сложат диагноза Ковид-19. Никакви антивирусни, антибиотик - НИЩО не и е предписано и тя разбира се няма как да си купи каквото и да било без рецепта освен парацетамол и витаминки. Хем работи в болница и до оня ден е лекувала корона пациентите им - никаква грижа за нея и не може нищо да направи освен да си седи в стаята и да се надява, че ще оживее. На 38 години е, майка на 5 деца

Теб трябеа да те баннат за разпространение на лъжи!!

Пациентите с корона или със съмнение за корона ГИ лекуват с антибиотици и ИМ предписват хапчета спрямо симптомите.

За разлика от твоята измислена "38 годишна с 5 деца", която "лекувала" болните като санитарка може би, аз имам лични примери как и а какво ги пращат болните вкъщи така че палчеъо информирай модератор и полицията е натиснато. Пък ти продължавай в този дух.
Чакай сега...защо трябва да се започне прием на антибиотици за кашлица и главоболие? Аз не бих пила антибиотик само на база тези 2 симптома. Ще си пия парацетамол и сироп за кашлицата. Не разбирам това огромно желание тук да се тъпчете с лекарства, дори да не са предписани от лекар. Като обсъждането защо няма Хлороквин по аптеките. Ми не е добра идея и да има да ви кажа честно. Мен ми замитат всички коментари, в които спомена, че Хлороквинът специално има много тегави странични ефекти и знам, защото съм го пила. Вирусът се лекува симптоматично в момента. При липса на необходимост от антибиотици - за чий да ги предписват?
Защото е Ковид, а не обикновен грип. Точно от това чакане на чай хората се влошават много.

Сериозно според теб за САМО кашлица и главобол трябва да се почне курс антибиотици? В медицинско семейство съм и съвсем сериозно ти казвам, че ако това ми го сервират на мен - няма да ги започна. Не и докато няма реална нужда от тях. Кашлица и главобол НЕ са достатъчни симптоми, за да се тъпчете с химия, която даже има съмнителен ефект. Ако има упорита температура + кашлица и главобол, да, окей, може и да се помисли за АБ, но ей така..тц. Против съм. Антибиотик се изписва за набор симптоми, а не просто "отпаднал си? - Ок, ей ти тия хапчета" . Затова е добре тия неща да не се продават свободно...

Изненадваш ли се? Народът е възмутен, че не им дават аналгин хинин или хлороквин на Птица-фарма Simple Smile Защото ако не е сигурно, че вирусът ще ги погне, то поне да си помогнат с нежелани реакции да влязат в болница.

За чуждите лекари - респект, за нашите - само подигравки и "обади се на шефа си, нали ти пращаме смс-и". Страхотно отношение, както винаги Simple Smile

Статията за "псевдопневмонията" и връзката с хемоглобина беше официално отречена от платформата, която е качила проучването. Ето коментара на автора.
https://medium.com/@amdahl/covid-19-debunking-the-hemoglobin-story-ce27773d1096

Аз видях няколко скенера на болни от ковид, далеч не е спевдо, направо са като без дробове.

# 13 806
Абсолютно всички противовирусни за познатите ни щамове грип А и Б (тамифлу, реленца, ремантадин) действат само, ако ги започнеш от появата на първи симптоми. Такава им е цялата концепция. Пише си го на листовката.  Няма противовирусно, което да влияе по този начин, на този етап, за Covid19. Сравняваш несравними неща. Особено намесвайки и АБ.

как пък ще да няма антивирусни, които действат на Ковид:

Скрит текст:
Remdesivir is an antiviral medication developed by the American biopharmaceutical company Gilead Sciences. It is a nucleotide analog, specifically an adenosine analogue, which inserts into viral RNA chains, causing their premature termination. It is being studied during 2020 as a possible post-infection treatment for COVID-19.

Remdesivir е антивирусно лекарство, разработено от американската биофармацевтична компания Gilead Sciences. Това е нуклеотиден аналог, по-специално аденозинов аналог, който се вмъква във вирусни РНК вериги, причинявайки преждевременното им прекратяване. Той се изследва през 2020 г. като възможно лечение след инфекция за COVID-19.

In February 2020, favipiravir was being studied in China for experimental treatment of the emergent COVID-19.[15][16] Trials are also being planned in Japan. A study on 80 people in comparison to lopinavir/ritonavir found that it reduced viral clearance time, and that 91% of people had improved CT scans with few side effects. The limitation of this study was that it was not randomized double-blinded and placebo-controlled. The drug has been approved for use in clinical trials of coronavirus disease 2019 in China. In March 2020, Italy approved the drug for experimental use against COVID-19 and has begun conducting trials in three regions most affected by the disease. The Italian Pharmaceutical Agency, however, has reminded the public that the existing evidence in support of this drug is scant and preliminary

През февруари 2020 г. фавипиравир се изследва в Китай за експериментално лечение на възникващия COVID-19.  Предвиждат се изпитания и в Япония. Проучване на 80 души в сравнение с лопинавир / ритонавир установи, че той намалява времето за вирусен клирънс и 91% от хората са подобрили КТ с малко странични ефекти. Ограничението на това проучване беше, че то не беше рандомизирано двойно заслепено и плацебо контролирано. Лекарството е одобрено за употреба в клинични изпитвания на коронавирусна болест 2019 г. в Китай.  През март 2020 г. Италия одобри лекарството за експериментална употреба срещу COVID-19 и започна провеждането на опити в три региона, които са най-засегнати от болестта. [20] Италианската фармацевтична агенция обаче напомни на обществеността, че съществуващите доказателства в подкрепа на това лекарство са оскъдни и предварителни

Предполагам и Тамифлу или друго противогрипно да беше почнала да взема, защото са открили короната преди още да има симптоми, щеше малко от малко да помогне

# 13 807
  • София

как пък ще да няма антивирусни, които действат на Ковид:

Скрит текст:
Remdesivir is an antiviral medication developed by the American biopharmaceutical company Gilead Sciences. It is a nucleotide analog, specifically an adenosine analogue, which inserts into viral RNA chains, causing their premature termination. It is being studied during 2020 as a possible post-infection treatment for COVID-19.

Remdesivir е антивирусно лекарство, разработено от американската биофармацевтична компания Gilead Sciences. Това е нуклеотиден аналог, по-специално аденозинов аналог, който се вмъква във вирусни РНК вериги, причинявайки преждевременното им прекратяване. Той се изследва през 2020 г. като възможно лечение след инфекция за COVID-19.

In February 2020, favipiravir was being studied in China for experimental treatment of the emergent COVID-19.[15][16] Trials are also being planned in Japan. A study on 80 people in comparison to lopinavir/ritonavir found that it reduced viral clearance time, and that 91% of people had improved CT scans with few side effects. The limitation of this study was that it was not randomized double-blinded and placebo-controlled. The drug has been approved for use in clinical trials of coronavirus disease 2019 in China. In March 2020, Italy approved the drug for experimental use against COVID-19 and has begun conducting trials in three regions most affected by the disease. The Italian Pharmaceutical Agency, however, has reminded the public that the existing evidence in support of this drug is scant and preliminary

През февруари 2020 г. фавипиравир се изследва в Китай за експериментално лечение на възникващия COVID-19.  Предвиждат се изпитания и в Япония. Проучване на 80 души в сравнение с лопинавир / ритонавир установи, че той намалява времето за вирусен клирънс и 91% от хората са подобрили КТ с малко странични ефекти. Ограничението на това проучване беше, че то не беше рандомизирано двойно заслепено и плацебо контролирано. Лекарството е одобрено за употреба в клинични изпитвания на коронавирусна болест 2019 г. в Китай.  През март 2020 г. Италия одобри лекарството за експериментална употреба срещу COVID-19 и започна провеждането на опити в три региона, които са най-засегнати от болестта. [20] Италианската фармацевтична агенция обаче напомни на обществеността, че съществуващите доказателства в подкрепа на това лекарство са оскъдни и предварителни

Предполагам и Тамифлу или друго противогрипно да беше почнала да взема, защото са открили короната преди още да има симптоми, щеше малко от малко да помогне

Нямаше.

# 13 808
  • BG
Днес Мутафчийски съобщи за 2 смъртни случая на хора без придружаващи заболявания - мъж на 49 години и жена на 77 години. От толкова спорове за глупости пропускаме важните неща.
Уточни, че няма данни за такива, също и каза, че след определено възраст човек развива хронични заболявания. Разбирам го, че човек може да има такива, без да знае за тях.

# 13 809
Това с възвръщането на плановите операции не е ли нож с 2 остриета? Съгласна съм, че има неотложни операции, които трябва да се направят, но в същото време се оказва, че болниците са най-големите разпространители на вируса.
Това трябваше да се случи така или иначе, защото не могат да се отлагат до безкрай тези операции и хората да се влошават. В това има логика. Няма логика обаче да го наричаш "разхлабване" на мерките. Разхлабването, както казва любимият на всички в темата Мангъров, трябва да започне от отваряне на спортни площадки, фитнеси, изобщо съоръжения, които се ползват от млади и здрави хора, училищата, детските градини и в този ред. Сега какво излиза, ако плановите операции са "разхлабване на мерките"? Че точно хора в не особено добро здраве ще се изложат на риск?

# 13 810
Аб е само част от коктейла.Пък ние ще стоим да чакаме на чай, за да видим дали сме изтеглили късата клечка, както стояха и "чакаха" депутатът и милионерът.
 Противовирусните за обикновен грип се започват при първи симптоми, за да се инхибира размножаването на вируса.
И изобщо не ги сравнявам с нищо. Дадох ти ги за пример, защото се започват САМО ( да извикам и аз като теб) при главоболие и Т. Моля те да четеш с разбиране. Това  какво ти би правила при някакви симптоми, е без значение.

Мередит, за тази статия писах още преди сто страници, че е свалена и няма автор.
Всъщност преди триста страници
https://bg-mam.ma/p/1198767/40572922

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 10:50 от Дъждец

# 13 811
Статията за "псевдопневмонията" и връзката с хемоглобина беше официално отречена от платформата, която е качила проучването. Ето коментара на автора.
https://medium.com/@amdahl/covid-19-debunking-the-hemoglobin-story-ce27773d1096

Благодаря за това инфо, следях развитието на теорията и аз.

# 13 812
  • Пловдив
На всички май ни е ясно, че докато Урсула и Ангела не звъннат лично на ББ да му кажат как да действа, той сам мерки за облекчаване на режима няма да предприеме. За сега повечето страни от ЕС може и да вдигнат някои ограничения в началото на май, други към средата, но и това не е сигурно. И то за неща, които у нас не са спирани изобщо. По това, което чета, при разхлабване на режима навсякъде ще се въведе носенето на маски под една или друга форма /дали навън, дали само в магазин и градски транспорт/. 
Вчера са правили проучвания по детски градини по колко деца в група има с родители, работещи на първа линия.
Смятам, че у нас децата няма да се върнат на училище преди септември. Или ще има по няколко седмици занимания само за 7, 10 и 12 клас, за да се проведат прословутите външни оценявания и матури.
За отваряне на граници и свободно пътуване само ще си мечтаем още немалко време. И то не защото България ще ограничи излизанията, а защото другите държави ограничават достъпа до техните територии.

# 13 813
Ще чакаме, щото хаосът в системата е чутовен. Ама не искам да пиша повече, че ще ме обвинят, че обиждам нашите медици, които ние неразумно заразяваме. Сякаш това е наш избор.

# 13 814
  • София
С мерките трябва нещо да се направи, най-вече с информацията, на хората им писна и наистина носят маски за красота само, никакъв разум и лични ограничения не виждам като излизам. И тепърва ще изпокапят работещите. Днес на брифинга казаха, че всички мерки зели в шивашкия цех, но те обядвали на едно и също място...Очевидно не обядват с маски и всеки е бил в стол, направо ако са били с маски през останалото време са се душили по цял ден за нищо. То нали това е проблема по света с училищата. Хубаво ще ги разредят в класните стаи, но в повечето страни се учи по цял ден – тръгнат ли да обядват заедно, а то няма как иначе, и край с всичко.

Бояна, за първото болднато - много си права. Разум няма в някои мерки, съответно няма и спазване. Маските на открито трябва да паднат и да остане изискването за дистанция, което да се следи как се спазва.
За второто - как се обядва с маска? Joy Joy Не ми отговаряй, знам, че в бързината така е излязло написаното, не се заяждам, просто ми стана смешно.
И тези хора, като работят по цел ден, наистина трябва да имат условия къде да се хранят, на разстояние един от друг.
За учениците проблемът е напълно нерешим, малките са в клас по цял ден, обядват в стола и обилно обменят генетичен материал. И понеже са малки, стриктното носене на маски и дистанцията са невъзможни. Ако отворят за тях училищата, трябва да учат по 5-6 деца в клас, т.е. пак невъзможно.  Или ги отварят нормално или въобще - не, т.е. патова ситуация.
Ами смешно си е, нарочно така го написах. Има неща, които не могат да се правят с маска и храненето е едно от тях. Какво значи мерки, когато имаш хора да обядват на закрито и един до друг? То ако е ок защо са затворени ресторантите? Очевидно просто са решили да ги жертват тия хора и това е.

За училищата е същото, особено за малките, а то за тях е нужно да се отворят, защото няма кой да ги гледа, докато родителите са на работа. Аз лично не виждам решение на това. Ще се върнем към епохата, в която един родител си стои вкъщи и не работи поне за известно време. Във всяка държава е различно, но Щатите, ако не се лъжа, до 14 децата не могат да стоят сами в къщи. Но и до 8-10 годишни да са, пак не става. Детегледачки също не става в тази ситуация и не знам.

Общи условия

Активация на акаунт