COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 516
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 190
  • София
Само на мен ли ми прави впечатление, че всички снимки илюстриращи статиите за ковид са чужди и няма нито една родна направена в наше отделение, може и да съм пропуснала, не претендирам да познавам какво пускат по цялото медийно пространство.

Не са за показване нашите. Имаше една снимка от инфекциозното отделение във Видин. 15 век ряпа да яде.

# 14 191
  • Пловдив

Защо да не подбира, ето че например казаха, че тези които са кръвна група А са по - податливи към вируса.
Има немалко заболявания които са характерни само за определени групи, като например сикъл сел който е характерен само и изключително само за чернокожи.
"Сикъл сел" всъщност е сърповидно-клетъчна анемия и не е само и изключително при чернокожи, макар да е много по-честа при тях.

# 14 192

П.П. Нищо лично към никой, ама напоследък това забелязвам, че се вярва само на Италия.

Близък манталитет, в който най-важното е да се реве. Добре че няма никакво значението в какво вярват българите, но е тъжно като гледаш масовото изкукване за нищо на родна земя. Подчертавам, че изкукването е за нищо и наистина е точно такова.

# 14 193
Аз си отговорих на въпросите.
Няма план, няма стратегия , ама плюенето е яко
Не чух майки да са ок да си смесват децата с други деца .
Не чух маските да са животозастрашаващи. Ще ходим по парковете без- няма зараза, да дишаме на воля.
Не чух учителки да прегърнат идеята децата да са в градините.
Но чух колко е лошо, че мерките пречат на кредитите. Явно всяко същетво в сивия сектор е скючило кредит за луксозно возило и апартамент в Младост. Ми , честито. Сега имате отсрочка.
За евтаназята- ми хуманно е . Да си ходи Мутафчийски  и да дойдат инженерите на новия свят.
Благодаря.

# 14 194
Само на мен ли ми прави впечатление, че всички снимки илюстриращи статиите за ковид са чужди и няма нито една родна направена в наше отделение, може и да съм пропуснала, не претендирам да познавам какво пускат по цялото медийно пространство.

Не са за показване нашите. Имаше една снимка от инфекциозното отделение във Видин. 15 век ряпа да яде.
За Видин се оказа фейк новина. Разпространителят (известен най-вече с поведението си и желанието да търси сензации) е погнат от прокуратурата.
Отделението е "нормално", доколкото е нормално да бъде във видинска болница:
https://bnr.bg/vidin/post/101259745/pokazaha-otdelenieto-i-ekipi … T4P8Snd8BrO_7ayZI

https://bnr.bg/vidin/post/101260499

Отделението е разделено на 2:
Изолатор, в който ще са леките случаи (онази малката къщичка, кото показвахме преди в темата) и
Първия етаж в основната болница (като този етаж си има отделен вход и нямат допир с другите отделения), където ще местят тежките случаи.

# 14 195
MK
Глупост е да чакаме и агонизираме в домовете си....Вие това ли предлагате?
За претоварването...
https://czpz.org/treatment/professionals/12438-2020-04-03-09-35- … EAdiat9PzZUBeaA00
По-добре, да натоварим  20 000 лекари за два месеца и после финансово да ги обезщетим, отколкото ситуацията в момента с нейните дългосрочни и в пъти по-големи щети...

Ако следите внимателно историята на епидемиите и пандемиите, трябва да сте забелязали, че с нарастване на човешката популация, нейната концентрация на единица площ и все по честото навлизане в някои ареали и контакт на хората с някои животни - зачестяват пандемиите. Следващата може да бъде след 8-10 години. Тогава пак ли ще  блокираме всички по-домовете им? Съгласен съм, че това е добре при висок процент на смъртност, но когато  процентът е минимално по-висок от този ни грипа, не виждам смисъл от сегашните мерки.
Да- като страничен ефект при сегашните мерки намалихме смъртността от грипа. Каква е разликата, дали един човек ще умре от вируса на грипа или от коронавируса?

# 14 196
Ако банките дават кредити на същества от сивия сектор, проблемът би бил изцяло техен, а не на съществата. Само че далеч не е така. А мерките са несъразмерни и напълно неадекватни в частта с КПП-тата и забраните за посещения на паркове, планини и плажове.

# 14 197
  • София

За Видин се оказа фейк новина. Разпространителят (известен най-вече с поведението си и желанието да търси сензации) е погнат от прокуратурата.
Отделението е "нормално", доколкото е нормално да бъде във видинска болница:
https://bnr.bg/vidin/post/101259745/pokazaha-otdelenieto-i-ekipi … T4P8Snd8BrO_7ayZI

https://bnr.bg/vidin/post/101260499

Отделението е разделено на 2:
Изолатор, в който ще са леките случаи (онази малката къщичка, кото показвахме преди в темата) и
Първия етаж в основната болница (като този етаж си има отделен вход и нямат допир с другите отделения), където ще местят тежките случаи.

Отделението е новоособено. Аз писах за снимка от инфекциозното. Преди да го лъснат за камерите.

# 14 198
Вече в няколко болници искат да си платил тест, за да те приемат. Хронично болни с инвалидни пенсии плащат тест. А персонала- с по една маска и без тестване....не знам... журналистите дремят и се чудят какъв смотан въпрос да изсмучат...
Мога да потвърдя, че за Иван Рилски от 1ви април за прием се искаше тест за коронавирус. Пък както искаш си го прави... и по ирония точно там ги удари най-зле и то от пациент, приет ден по-късно с отрицателен тест. Едва третият тест, който са му направили е бил положителен, като през това време са пламнали и двете отделения, където е лежал.

# 14 199
  • Bulgaria
Аз също знам от близка за болница в София, в която са я накарали да си плати бърз тест, за да я приемат. При нея ставаше дума за манипулация набързо, не е настанявана в болницата. Но не знам защо разчитат на тях, при положение, че не са точни.

# 14 200
MK
За претоварването...
https://czpz.org/treatment/professionals/12438-2020-04-03-09-35- … EAdiat9PzZUBeaA00
По-добре, да натоварим  20 000 лекари за два месеца и после финансово да ги обезщетим, отколкото ситуацията в момента с нейните дългосрочни и в пъти по-големи щети...

Ако следите внимателно историята на епидемиите и пандемиите, трябва да сте забелязали, че с нарастване на човешката популация, нейната концентрация на единица площ и все по честото навлизане в някои ареали и контакт на хората с някои животни - зачестяват пандемиите. Следващата може да бъде след 8-10 години. Тогава пак ли ще  блокираме всички по-домовете им? Съгласен съм, че това е добре при висок процент на смъртност, но когато  процентът е минимално по-висок от този ни грипа, не виждам смисъл от сегашните мерки.
Да- като страничен ефект при сегашните мерки намалихме смъртността от грипа. Каква е разликата, дали един човек ще умре от вируса на грипа или от коронавируса?
каква ли да е разликата? Смъртността от ковид 19 в момента е добавена смъртност. Голяма част от починалите сигурно щяха да са живи и  сега. Имаше оздравели над 90 годишни. Ден,  два, месец, година или пет. Кой ще решава, колко дни ти остават, че да те лекуват или не? Ти?

# 14 201
ColorIndex как не разбирате, че аз просто Ви дадох пример, че за едни хора разбират "важно" за някой неща, а от среща за полицая, това не е "важно" и за това ти казва, не отговаряш на изискванията по заповед на Ананиев.
Друг пример ще Ви дам, на майка ми приятелка, съпругът и починал на 11.03, на 17.04 жената иска да изнесе 40 дни, съпругът й е погребан на 30км от София. Полицаят е казал, не може, ще изнася 40 дни след 10.05. Както искайте ме разбирайте.
Та и това ли трябва да го правим онлайн вече? Посочете ми една страна в Европа, която да си е затворила столицата? Съжалявам, но това не е никаква мярка. Тези полицаи, които седят на КПП-тата, може да следят за спазването на мерките в града, а не да събират декларации само.
Нали ви писах, че вие приемате това, което ви изнася, и скачате срещу всичко друго. Заповед да сте чули какво означава? Изпълнява се! Няма това, няма онова. Бог да прости починалите, във всеки дом може да се принесе 40 дни, да се запали свещ и да се почете починалия. Няма нужда да се постави полицай до всеки, тръгнал по негово усмотрение. Щото сигурно аз като бях в чужбина можех да си позволя да идвам за всеки помен на баща ми... За европейска столица - Мадрид да не би да не ви идва на акъл, Атина, Скопие, Тирана, Белград? В Скопие и цяла Македония имаше 84 часа полицейски час за Великден и НИКОЙ НИКЪДЕ НЕ СИ ПОКАЗА НОСА ИЗВЪН КЪЩИ?! Това някак си дали не ви е минало покрай ушите? Дайте сериозно, стига лаф-мухабет!

# 14 202
  • Bulgaria
А за починалите от коронавирус защо не поговорим? Тях има ли кой да ги погребе изобщо? Това не е по-малко тежка ситуация, даже 1000 пъти по-тежка.

# 14 203
А за починалите от коронавирус защо не поговорим? Тях има ли кой да ги погребе изобщо? Това не е по-малко тежка ситуация, даже 1000 пъти по-тежка.
всъщност каква е процедурата в случая?

# 14 204
MK
За претоварването...

Covid 19  е доста по-заразен и скрит, щом цял свят осъзна, че блокирането е решението на този етап, явно не е just the flu. Симптомите са различни, инкубационнит период- дълъг. Грипът,  е съвсем различен и лесно уловим. Освен това с ваксина всяка година. Не казвам, че е малко зло, но познато.

Кога е последната обявана пандмия?

Мерките не са измислица на света, губят се милиарди. Но ако  държавите не ги бяха въвели, щяха да се загубят и милиони животи.

Общи условия

Активация на акаунт