COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 495
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 415
Скрит текст:
За познаване, познавам, но тя е в чужбина и вече оздравя. Прекара го с грипоподобни симптоми, беше и предписан и антибиотик. Но няма усложнения, нито нещо ужасно страховито и се е случило. Държим връзка по Вайбър, става дума за моя приятелка в Париж.
В Бг обаче болни не познавам, в София съм.
Нито се смятам за недосегаема, нито се крия, нито нищо. Напротив, досегаема съм и го осъзнавам. С вируса ще се срещна, ако не сега, по-нататък.
Как ми нарисувахте портрет, ей-така, от нищото...., без да се познаваме..Joy Joy
И аз познавам няколко колеги, които се заразиха. Единия вече от месец в интензивното и двама умряха. За една от колежките, които почина е малко съмнително дали беше ковид, но пък остави близначета на 8 месеца... също така имаме и родилка починала от ковид.
Много голяма трагедия. Това къде се е случило? Изглежда да са млади хора засегнати .. За майаката на блзиначетата защо не е сигурно..
В Англия, повечето ми колеги вече се заразиха и са в изолация. Интересното е, че заразените са предимно азиатци, а белите и чернокожи продължават да ходят на работа. И като имаш предвид, че именно белите бяха подложени на пряк контакт с ковид и никой от тях не се зарази.
За колежката ми е неудобно да разпитвам, просто се чуват неща, но нищо не е сигурно.
За бременната все още има разследване, но там се знае, че е дошла в тежко състояние и ковид.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 13:06 от Не се сърди, човече

# 14 416
  • Другата България
Всички, които критикуват по собствени субективни причини, прочетохте ли постовете на трите момичета от САЩ? Които на мен ми бяха много полезни? Прочетохте ли мерките там, това, че не се тества достатъчно, че контактните не се тестват? Изобщо всичко написано?
Или това е между другото?

# 14 417
Ами то за вируса още всичко в крачка се открива, а вие искате да не мъцваме срещу нищо и да умираме от страх.
Приемете, че хората сме различни и виждаме нещата различно.
Не знам значението на подчертаната дума, но предполагам "съпротивляваме".
Защо не се прави разлика между предпазливост и страх? Не е задължително човек да бъде страхлив за да иска да си спести неприятни преживявания.

# 14 418
  • София
Аз пък не виждам как ще си пратя детето  на училище.

# 14 419
Всички, които критикуват по собствени субективни причини, прочетохте ли постовете на трите момичета от САЩ? Които на мен ми бяха много полезни? Прочетохте ли мерките там, това, че не се тества достатъчно, че контактните не се тестват? Изобщо всичко написано?
А мислите ли, че в Англия тестват? Освен ако не сте Борис Джонсън. От всичките ми колеги тестваха само 4-5 човека и то защото са на началнически позиции, другите никой не им обърна внимание.

# 14 420
Аз не мисля че на някой му е до молове в момента и че това му липсва.
Аз лично си слагах маска като ходех на лекар още преди извънредното положение и съм и от тези дето мразеха вирусите и бактериите от детската градина дотам че да си спирам детето прекалено често. Но сега се чувствам ограничена - с намалени доходи, без перспектива, арестувана в къщи без вина, а детето ми вързано за компютъра да доказва че дистанционното обучение е ефективно и да се намали възможността му да се движи на открито дори и с маска и на дистанция и да е вързано за екрана от тези които уж му мислят доброто.
Знам че имам достатъчно самосъзнание ако бъда информирана за наличието на вирус да си сложа маска, да спазвам дистанция, да избягвам многолюдни места и да пазя възрастните си роднини без да ме обявяват за камикадзе, следят и глобяват с невъзможни за плащане глоби. И съм сигурна че не само аз се чувствам така.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 14:10 от Sparkles

# 14 421
Президентът на Световната медицинска асоциация остро е разкритикувал задължителното носене на маски в Германия, а използването на шалове и кърпи за целта нарича смехотворно. От хирургическите маски имало смисъл, ако се носят по всички правила, иначе бил още по-голям риска да се заразиш. Освен това те карат да се чувстваш сигурен и да не спазва дистанция, което е по-опасно от не носенето на маска.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 13:50 от Не се сърди, човече

# 14 422
  • Другата България
А мислите ли, че в Англия тестват? Освен ако не сте Борис Джонсън. От всичките ми колеги тестваха само 4-5 човека и то защото са на началнически позиции, другите никой не им обърна внимание.
Не мисля, знам, че не тестват.
Написах горния пост именно защото трета тема тук се пише и критикува това, което се прави у нас, трета тема аз твърдя, че така е навсякъде по "белите държави", но все пак не съм там. И ето, съфорумки на място го потвърждават. Затова го написах. Защото при нас нищо, което се прави не е прецедент, вкл. и относно мерките.
На американците им затворили Гранд Каньон, ние за Витоша оревахме света....

# 14 423
Президентът на Световната медицинска асоциация остро е разкритикувал задължителното носене на маски в Германия, а използването на шалове и кърпи за целта нарича смехотворно. От хирургическите маски имало смисъл, ако се носят по всички правила, иначе бил още по-голям риска да се заразиш. Освен това те карат да се чувстваш сигурен и да не спазва дистанция, което е по-опасно от не носенето на маска.

Смехотворно е подчертаното, да. От десет дни го обсъждаме. Това е подобие на мярка. И щом се допуска, без значение от каква материя, в каква форма и какъв вид е парцалът /за парцал става въпрос - парче плат просто, другото не е важно/, то това означава, че не е от значение каква е реалната му функция, а е важно просто нещо да се отчете.
Това е нещото, което дразни много хора, обичащи да мислят по-самостоятелно и не под строй.
Смехотворна е и мярката, при която едни хора не пътуват никъде, други си пътуват където си щат, вкл. през граница и без да се изследват при завръщане, а като се декларира каквото трябва и първите могат да си пътуват. Пак без значение носители на вирус ли са, болни ли са от него или нищо им няма. Е какво постигаме с тоя хаос? Ни контролирано управление на разпространението на заразата, ни защита на икономиката. Нищо.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 14:02 от Не се сърди, човече

# 14 424
Тука никой не е затворен. Винаги може да изляза до по-далечен хр.магазин пеш, по улички с цъфнали дървета и зеленина. Срещам и майки с деца, така ги разхождат.
Нямаме полицейски час, както има в Турция. Там 4 дни ще са затворени и хранит. магазини.

# 14 425
Това е снимка от 1918 година. Маските едва ли са били сертифицирани. Вирусът едва ли е бил по едър.
https://gdb.rferl.org/D603547E-9182-4FC9-815C-D19C7F1810B5_w1023_s.jpg

Не ми харесва и на мен носенето на маски, особено по безсмисления начин, който се вижда по улици и в магазини, но пък не мога да отрека, че щом това се прави от години назад, та до днес, има причина.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 13:51 от Не се сърди, човече

# 14 426
Важно е не че нещо се правело някога си, а какво точно се прави, как, по какви причини и реално какво се постига с това.
То, иначе, и атомни бомби са пускати, и с хлор са тровели войниците.
На практика човек всичко прави и всичко опитва.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 14:28 от Judy

# 14 427
Това е снимка от 1918 година. Маските едва ли са били сертифицирани. Вирусът едва ли е бил по едър.
https://gdb.rferl.org/D603547E-9182-4FC9-815C-D19C7F1810B5_w1023_s.jpg

Не ми харесва и на мен носенето на маски, особено по безсмисления начин, който се вижда по улици и в магазини, но пък не мога да отрека, че щом това се прави от години назад, та до днес, има причина.
Аз лично бих си сложила маска на обществено място ако се предполага риск от заразяване с опасен вирус, неведнъж съм била и в къщи с маска през зимните месеци за да предпазя близките си, но никога когато съм пазила детето си от вируси не сме спирали разходките навън - спирах го от детска градина, не ходехме по детски площадки и магазини, но ходех с него на разходка по парковете, без да се навирам в групички с други хора. Това ми е най-абсурдното в момента.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 13:52 от Не се сърди, човече

# 14 428
С тази народопсихология, много трудно да се направи каквото и да било. В Бг масово има случаи на българи завърнали се от чужбина, които не се изолират за 2 седмици, ами си обикалят свободно.

# 14 429

А, този човек защо третира хората като малоумни и неспособни да се научат как се носи маска, и на прости правила за дистанция на ниво 5 годишно?
Ей това ми е интересно на мен, защото на него почива цялата му теза за "вредността" на маските.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 13:52 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт