COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 936
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 045
Като със 60/40....."Ние даваме, ама не сме виновни, че не отговаряте на условията!".

Условията на които се оказа, че масово не се отговаря е да имат намаление от 20% на приходите и да нямат данъчни задължения.
Първото е просто и логично, няма как държавния бюджет да се раздава за благотворителност или субсидии.
Второто е морален критерий, защото там са парите на всички.

Ти изобщо познаваш ли хора, които са се възползвали? Аз познавам - един месец той и още 250 като него ще си стоят в къщи, като си получават заплатите.
С 80хил. са се увеличили безработните от началото на пандемията, а още толкова са си запазили работата, благодарение на 60/40, това са 80хил, които не са на борсата.
Логично е да има и да са такива условията. Моята фирма отговаря на тях, но няма да кандидаствам по тази програма. Отделно това е и критерий къмто работниците кои работодатели държат на тях. После след кризата тези, дето си изхвърлиха хората на улицата като мръсни котета не кажат "леле, ма то няма кой да ми работи"!  Като например комплекс Старосел...

# 15 046
    При тази безработица защо да няма кой да им работи после?

# 15 047
    Спам е, но Старосел май е собственост на руснаци, поне така съм чувала като бях там.

# 15 048
    Англичаните пробват ваксина върху първите пациенти

https://www.bbc.com/news/health-52394485?SThisFB&fbclid=IwAR … k6WPY1jQ7JPjmRXmI

# 15 049
    Караниколов в ефира на бТВ: Да не броим фурмите от ОАЕ, ще отидат за нуждаещи се

Представяте ли си само колко много се нуждаят нуждаещите се точно от фурми?!?Нямам думи!
    Да бяха дали пилешкото на нуждаещите се. Това беше много добър бартер!

# 15 050
    Спам е, но Старосел май е собственост на руснаци, поне така съм чувала като бях там.
    Нищо чудно, много български земи изкупиха. Като се продават...

# 15 051
      При тази безработица защо да няма кой да им работи после?
      Един екип много трудно се събира, не е все тая кой ще ти работи!
      Собствениците са българи, има статия в Капитал за последните им колосални инвестиции - над 20 млн лв. Но беше фрашкано с народ, правеха яки мангизи.
      Да не е спам, ето и статия за мангъровите дивотии, 26 % от преболедувалите придобиват антитела:
      https://offnews.bg/zdrave/institutat-pastior-edva-26-ot-preboled … anti-727306.html#

# 15 052
      • София
      Англичаните пробват ваксина върху първите пациенти

https://www.bbc.com/news/health-52394485?SThisFB&fbclid=IwAR … k6WPY1jQ7JPjmRXmI

Ваксина не се пробва в/у пациенти, а в/у здрави хора.

# 15 053
      Чужденци могат да са собственици на недвижими имоти, но не и на земята под тях! Особено не извън ЕС, май имаше нещо за граждани на ЕС да могат. Дори подобни инвестиции да има, те са смесено дружество с > 50 % българско участие.

# 15 054
      • Bulgaria
      ColorIndex, добре че Мангъров не е достигнал още до тази информация, че утре ще излезе да каже, че 1 милион българи вече са го преболедували. Smile

# 15 055
      • София
      Коронавирус: две фундаментални грешки в Швеция
      Шведски изследователи явно са допуснали две фундаментални грешки - при това напълно независимо един от друг. Едно изследване на Каролинската академия в Стокхолм, в което се твърдеше, че в 11% от изследваните проби на дарителска кръв са били открити антитела срещу коронавируса, междувременно беше оттеглено. По този начин се обезсилва предположението, че голяма част от шведите (20% до 30%, според изследователите) вече са развили имунитет срещу коронавируса.
      Главният епидемиолог на страната Андерс Тегнел също бе принуден да признае грешка. Опирайки се на едно изследване, здравните власти в страната бяха предположили, че на всеки доказан случай на зараза с коронавирус в Швеция се падат по 999 неоткрити случаи, при които заболяването преминава незабележимо. Но при над 6000 заболели само в столицата Стокхолм, това би означавало повече от 6 милиона заразени. Известно е обаче, че в шведската столица живеят не повече от 1 милион души.

Това са изчисления в стила на нашия форумен експерт по статистика - правиш така, че да получиш това, което искаш. Та последно - какво става със стадния имунитет на шведите?

# 15 056
      Чужденци могат да са собственици на недвижими имоти, но не и на земята под тях! Особено не извън ЕС, май имаше нещо за граждани на ЕС да могат. Дори подобни инвестиции да има, те са смесено дружество с > 50 % българско участие.
      Аз имам друга информация, но не споря. Не ме интересува особено. Преди имаше дадена статистика в темата за Русия. Кой какво си купува, не е моя работа.

# 15 057

Eдна от много близките ми приятелки е учителка. Преподава в частно училище на 4ти клас. Интересното е, че тя твърди, че учебният процес върви много добре, има интерес от учениците, както и постоянство. За сметка на това, че тя изнемогва вече, защото по цял ден води часовете, после сяда и почва да прави файловете за следващия ден, да изпраща домашни, да преглежда домашни, да изпраща всичко, което е преподала обобщено. И, че (не се обиждайте) родителите я побъркват с постоянно звънене Joy
      Този начин на преподаване не е само с частните училища. В нашия малък град, всички учители се мобилизираха още първата седмица. Първоначално в Зуум, а след това и в Тиймс. Децата не изпускат материал. Друг е въпросът, че ежедневно обяснявам на Моите калпазани, че не са ваканция, а учат по различен начин.

# 15 058
      Гледам в уърлдометъра. Испания + 6740 нови случаи. Защо става така?

# 15 059
      Гледам в уърлдометъра. Испания + 6740 нови случаи. Защо става така?
      Обикновено като има такъв скок, добавят случаи от предни дни. Иначе общото впечатление е, че Испания и Италия постигат с изолацията доста по-лоши резултати от очакваното. Не знам за какви облекчения мислят, като им е толкова зле положението.

Общи условия

Активация на акаунт