COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 448 255
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 600

Боже..от къде дойдоха тия 110 "преболедували и изградили антитела" Grinning , щото и аз гледам същия сайт и такова нещо - няма :  https://www.labtestcovid19.com/dashboard

Общ брой тестувани с бързи тестове - 2713

1) Хора с положителни проби само за антитела IgG: 58, което е 2.14%. Тук има изградени антитела
2) Хора с положителни проби за антитела IgМ и IgG: 27, което е 0.99% . Тук е започнало изграждането на антитела, но хората са още във фаза на инфекция.
3) Хора с положителни проби само за антитела IgМ: 41, което е 1.51% . Тук антитела няма. Тук е фаза на настояща инфекция.

И това всичко е базирано на бързи тестове, дето се свалят с липсата си на достоверност? Simple Smile

И той си пренася някви данни, които са взети от 17 лаборатории, пръснати из цяла България, в които тестове отиват да си правят главно хора с реални съмнения, че им има нещо? И пак са толкова ниски процентите?

Тая статия и разсъждения са вече някаква подигравка...

# 15 601

Ако правилно тълкувам текста, не виждам особен повод за радост - доколкото разбирам се търсят юридически възможности за бързо налагане на рестрикции или задължения при нормални условия, без да е необходимо ИП.

# 15 602
Да споделя,може да е интересно на някой.Бях писала за съпругът ми,който е тираджия и трябва да се прибере отпуска.Та,в самолета е имало много цигани,прибиращи се от Белгия (самолетът е излетял от Холандия). Били са нагъчкани един до друг хората,а е имало свободни места. В София са му измерили Т и е попълнил декларация,до 12 часа трябва да се прибере на адреса,който е посочил.Прибра се с влак(10 часа пътува)и с ок.половин час надвиши 12-те часа.Аз през цялото време поддържам връзка с местната полиция (живеем в село в Русенско),за да знам какво да правя.Като се прибрахме звъннахме на дежурния полицай и след ок.10 Мин дойде полицейската кола.Нищо не са говорили с нас,взеха само копие от декларацията, защото се завеждала папка на съпругът ми.Отделили сме се с три от децата ни на 3 ЕТ.Родителите ни с големия ни син-13 г.(той преди 9 г.беше на химиотерапии,а и майка ми е онкоболна,баща ми диабетик),са на 2 ЕТ.Дори сме заключили вратата някой от малките да не слезе при тях.Така че има и отговорни прибиращи се,ама надали всички са така.

# 15 603
Скрит текст:
Скрит текст:
Това, което прави впечатление, е че се иска да се откажем от мерките за ограничаване на заразата, а в същото време да се раздават пари на кило. Ми няма как да стане, както ще оцеляват заболелите на база естествен подбор, така да си оцелява и бизнеса пък.
И Горанов така каза. да не очакват пари хората. Нямало как да стане.
Не съм го слушала, но то е ясно че бюджета не е бездънна яма. Пък и ако няма официални рестрикции за бизнеса, за какви компенсации да говорим - това е естествен подбор.
с малко побутване е подбора.
Има си официална информация кои и колко фирми са подпомогнати в сайта на НСИ, четете там.
Иначе ме навихте за тотален естествен подбор. Вече не си представям как едните ще помогнем на уязвимите да оцелеят, а същевременно ще спасим и всички бизнеси, макар и с лишения като например намалени заплати и доходи. Всеки да се спасява поединично по законите на джунглата.

# 15 604
  • София
Това интервю е интересно – https://fakti.bg/bulgaria/468643-laboratoren-lekar-nama-epidemia
Има ли някакви по-специални изисквания относно тези тестовете за коронавирус, които по-малките лаборатории не покриват?

# 15 605
Това пък с тия паркове и контролираната дистанция е поредния цирк на Фандъкова. То много ясно, че за експеримента всички ще са чинно на по 2 метра, а иначе ще им е все тая и за дистанция и за всичко. Даскалицата иска да се изживява като учител по физическо.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/eksperiment-v-nedelja-shte-pokaz … -za-razhodka.html

# 15 606
  • Буркина Фасо
Това пък с тия паркове и контролираната дистанция е поредния цирк на Фандъкова. То много ясно, че за експеримента всички ще са чинно на по 2 метра, а иначе ще им е все тая и за дистанция и за всичко. Даскалицата иска да се изживява като учител по физическо.
кметовете (каквато е и Фандъкова) трябва да докажат по някакъв начин на щаба, че могат да се спазват правилата на щаба за да се отмени забраната.  ясно е, че и това е формалност, но трябва да се мине през нея. та даскалицата не се изживява като учител, а като кмет. след месец и даскалите ще имат свои предложения вероятно.

# 15 607

В Нидерландия е така от самото начало на обявената там епидемия. А там си беше епидемия, т.к. тестваха и установиха много случаи реално.
Никой не ходи маскиран, парковете не са затворени, но реално точно на това се осъществява вече месец и половина контрол - хората да са на допустимо отстояние един от друг. На практика се оказа, че хората свикват и сами си спазват дистанцията.
Напълно е възможно, стига да се направи организация.
Но за да се направи такава е нужно акъл и работа. По-лесно е пълната забрана.
Моят син си спазва това, защото пък оценява, че там си има свободата, от която би бил лишен тотално тук.

Много е сладко мнението, че излизащите днес ще се натръшкат и после стоящите вкъщи ще излизат свободно и ще "настане такъв живот, че само си викам дано"Grinning Само че шансът това да се случи клони към нула.
Започва вече да ми писва и на мен, макар че като цяло се стремя да спазвам някакви мерки.
🤣🤣🤣 Нали?!
Добре, че днес като излязох на хубавото слънце, видях много хора, почти всички без маски, усмихнати. Оживена улица, с две думи, хората си живеят нормално. Само тук някаква депресия и паническо разстройство.

Споделям същото от цяла седмица вече. Специално оглеждам кой какво прави, понеже ми е интересно. Безполезната мярка не се спазва. Но хората си говорят наистина от по-голямо разстояние, на опашките спазват дистанция отвън, в закрити помещения по институциите, напр. в местните данъци и такси, са си с маски, в банката. Днес гледах в Спиди опашка - ми наредили се хората на 2 м, без някой да ги кара насила. Стоят си, без маски, разбира се, пекат се на слънце и чакат. Когато влязат, слагат си маската - всички го направиха днес пред мен това. Човек разбира кое е нужно и кое - не. Без да му нарежда някакъв счетоводител.
Все пак са стресирани по тротоарите и по улиците хората и се оглеждат за полицейски коли, да не ги глоби някой. Понеже до един са с подбрадници на обяд. Най-много 3-4 по-възрастни жени да има в пълно бойно снаряжение.
Иначе снощи, примерно, минахме прокрай едно голямо ромско семейство - ни един не бе маскиран дори с подбрадник. Да, тези хора бяха спокойни.
Иначе извън града ходят много хора семейно, за да движат и да дишат.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 15:03 от Judy

# 15 608
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Kitajska-vaksina-sreshtu- … jmuni_148873.html
Този път са си дали източниците, дано да е така.

# 15 609
Много интересно: вчера маски до 13 май, днес- ББ има вероятност ИП ще падне преди 13 май🤥🤥🤥
Едното не изключва другото. Просто забраните ще идват като заповеди от здравния министър.

# 15 610
Фанфанито, интересна статия. Всъщност, уреди за интравенозна озонотерапия има в Бг. Дали е някакъв специален за едновременност с вит Ц?ц

# 15 611
кметовете (каквато е и Фандъкова) трябва да докажат по някакъв начин на щаба, че могат да се спазват правилата на щаба за да се отмени забраната.  ясно е, че и това е формалност, но трябва да се мине през нея. та даскалицата не се изживява като учител, а като кмет. след месец и даскалите ще имат свои предложения вероятно.
Кмет. Ако беше кмет щеше един път поне да ги измие тия улици, да се дезинфекцира. Това са показни акции, пропаганда, от които има нужда само тя за да се натегне на Баце. Те ще го направят този "експеримент" само един път, за да отбият номера. Да не мислиш, че после някой ще контролира дистанциите. Сиктир.

# 15 612
Скрит текст:
кметовете (каквато е и Фандъкова) трябва да докажат по някакъв начин на щаба, че могат да се спазват правилата на щаба за да се отмени забраната.  ясно е, че и това е формалност, но трябва да се мине през нея. та даскалицата не се изживява като учител, а като кмет. след месец и даскалите ще имат свои предложения вероятно.

Кмет. Ако беше кмет щеше един път поне да ги измие тия улици, да се дезинфекцира. Това са показни акции, пропаганда, от които има нужда само тя за да се натегне на Баце. Сиктир.

Всъщност май си ги мият. Аз на 2 пъти попадам ей на тези камиончета, дето пръскат из цяла София посреднощ с нещо, което не е вода..

# 15 613
Скрит текст:

Кмет. Ако беше кмет щеше един път поне да ги измие тия улици, да се дезинфекцира. Това са показни акции, пропаганда, от които има нужда само тя за да се натегне на Баце. Сиктир.

Всъщност май си ги мият. Аз на 2 пъти попадам ей на тези камиончета, дето пръскат из цяла София посреднощ с нещо, което не е вода..

Интересно, не знам за кой район е това. В центъра и в моя квартал не съм виждала да е мито от месеци.

# 15 614
Fanfanito Flowers Tulip Наши учени от БАН не са открили начин на лекуване. ОзоноТерапията не е новост за медицината както и ефективността от нейното приложение при различни лечения. .
Нашите учени в отворено писмо дават публичност на пренебрегвани, проведени, отчетени и доказани медицински изследвания от началото на пандемията,  успешно приложение на терапии в резултати, отчитащи превенция на смъртността в борбата с коронавируса, и питат управляващите на какво основание нямаме публично обсъждане на възможността да спасим човешки животи.. та това им е основното задължение...

СЗО дори нямат думата в случая и основание да се намесят в подобно  решение ...Тук примера идва основно от Италия, Испания и други..

Аз и преди се мятах (щото съм проста) между 5 G влиянието на хемоглобина, недостигът на кислород, изменянето на клетки ли, какво става и т.н.
Бях чела и споделих тук някои лекари (във фейса са ми приятели и следях те какво си пишат по страниците) за нещо, като насищане на стаите на болните с озонови уреди ли ..бе обяснявах си го, сега не мога научно тук, но...

Наши учени от БАН били открили начин на лекуване, евтин и ефикасен. Обаче, не им изнася много на СЗО , не го приемат и не гледат май сериозно, а има логика поне за мен.
https://www.burgasnovinite.bg/2020/04/blog-post_958.html?spref=f … CVnEAG0cqaNdsIAgQ

Общи условия

Активация на акаунт