COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 376
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 735
Здравейте. Аз съм с детето и кучето в парка. Обещах ви да проверя. Четвърти пореден ден идваме, не съм срещнала проверяващи. Е, не се бутам в хората. Има начин. Затвориха заради струпвания та.

# 15 736
Barbabeau престани с тази гъстота, ако става дума гъстотата на Париж е 20000 д/км2, но има 3000 бройки заразени.

https://www.ovulation-calculators.com/coronavirus/fr/paris/

Население    2 140 526 души (2019)
20 309 души/km²

# 15 737
Здравейте. Аз съм с детето и кучето в парка. Обещах ви да проверя.
Направи анализ, да мирнем.

Пс- радвам се , че си добре. Heartbeat

# 15 738
Ами това е, кучетата пускат. След дни и децата. Стига с тоя спеч.

# 15 739
Регион Стокхолм е с:
- население - 2 155 475
- гъстота на населението - 330,65 д/km2

Агенцията за обществено здраве твърди, че към 1 май - 26% от населението на регион Стокхолм ще е със стаден имунитет.

Брой случаи в Стокхолм: 7 148
Брой смъртни случаи в Стокхолм: 1 208
Това не е ли висока смъртност! В останалата част на страната е наполовина, но пак не е малко.
26% не е стаден имунитет, трябват поне още толкова.

# 15 740
Barbabeau престани с тази гъстота, ако става дума гъстотата на Париж е 20000 д/км2, но има 3000 бройки заразени.
Извинявай много, че не си ме разбрала, но и аз това казвах: че не вярвам в сравнения по гъстота и температура на въздуха, които в два реда да водят до обективно сравнение.

# 15 741
# 15 742
Но примерно от таблицата на PURE ми направи впечатление, че от всичките им 18 хил. случая имат хоспитализирани само 1000. В Италия хоспитализирани vs. домашно лечение вървяха 50/50. От хоспитализираните, в интензивно бяха 10% и това беше много стабилен тренд. (В момента спадат, затова говоря в минало време). От друга страна в Швеция в интензивно са 25% от хората в болница. На мен това ми звучи като сериозна разлика как се търсят случаи и как се третират, без да ми е ясно за каква разлика става дума и кое е по-добре.

Ако говорим за тези на интензивно лечение, цифрите са следните:

- досега през интензивните отделения са минали общо 1 280 души.

- в момента в интензивните отделения има 556 души. Тук цифрата все се върти между 500 -550 (кой умира, кой оздравява), но полевата болница в Стокхолм все още е празна. Тук да кажа, че хора над 90 години, както и голяма част от заболелите във възраст 80-89, както и 70-79 не всички получават интензивно лечение, а само палиативно лечение. Само половината интензивни легла са заети с пациенти с ковид-19, останалите пациенти са с други диагнози. Интензивните легла бяха увеличени двойно след появата на ковид-19.

- иначе има и около 2 200 хоспитализирани с ковид-19 на болнично лечение, които не са в интензивните отделения.

# 15 743
Здравейте. Аз съм с детето и кучето в парка. Обещах ви да проверя. Четвърти пореден ден идваме, не съм срещнала проверяващи. Е, не се бутам в хората. Има начин. Затвориха заради струпвания та.
В кой град си,кой парк?Излизам,ходя само пеш по малки улички.Спазвам разстояние.Няма начин да се затворя,докато великият щаб,пуска народа напред/назад да разнася каквото дойде из цялата страна.

# 15 744
  • София
Мда, с доста от написаното съм съгласна.

# 15 745
Флейм, на тези тестове не им знаем характеристиките. Да, има разлика с тези от частните лаборатории, но при толкова малки проценти даже може и всички да са фалшиво положителни, зависи от точността на теста. Според мен единственият извод, който можем да направим, е че много малко хора са се срещали с вируса.

# 15 746
Флейм, на тези тестове не им знаем характеристиките. Да, има разлика с тези от частните лаборатории, но при толкова малки проценти даже може и всички да са фалшиво положителни, зависи от точността на теста. Според мен единственият извод, който можем да направим, е че много малко хора са се срещали с вируса.

Тези тестове са също от частните лаборатории, но по-големите. Дам, общо взето изводът е малък досег с вируса.

# 15 747
Цитат на: Mama_Nana
26% не е стаден имунитет, трябват поне още толкова.
СЗО алармира, че няма доказателства, че човек преболедувал ковид-19 придобива имунитет. За стадния имунитет мисля по-назад се изяснихме - немският експерт епидемиолог каза, че такъв може евентуално да се появи след 25г.

# 15 748
Народа навън само си е  отпуснал мерките, без маски ходят, по дворовете се виждат купони от 7-8 човека на маса с бутилки и музика, баби излизат от супера  с 3 торби и без маски също,само някои спазват , а планините са им в очите 

# 15 749
В кой град си,кой парк?Излизам,ходя само пеш по малки улички.Спазвам разстояние.Няма начин да се затворя,докато великият щаб,пуска народа напред/назад да разнася каквото дойде из цялата страна.
София.

Общи условия

Активация на акаунт