COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 340
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 960
  • София
Не видях дали е коментирано, че в световен мащаб положението към момента е най-зле в щата Ню Йорк, където починалите на милион са над 1100, а конкретно в град Ню Йорк - 1250. Това е повече от двойно от другия "рекордьор" Белгия.

# 15 961
  • Street of Dreams
Ок, сега..че Тръмп е идиот, го знаем, ама тия хора какво им става? Ма сериозно ли има американци, де са го послушали и са пили дезинфектант.. Има ли facepalm емотиконка тук? Май няма..а тя е най - подходяща

https://www.ladbible.com/news/news-rise-in-calls-to-us-emergency … 5?source=facebook

Sorry за цинизма, ама...за тази група хора ще ми е по-малко мъчно...

Ирина - тъкмо и аз погледнах, че една трета от случаите са в Щатите. Не им се изплъзват кошмарни клипчета както от Ухан, но положението едва ли е розово...

# 15 962
  • София
Ирина - тъкмо и аз погледнах, че една трета от случаите са в Щатите. Не им се изплъзват кошмарни клипчета както от Ухан, но положението едва ли е розово...
Брат ми и семейството му са именно в град Ню Йорк и положението там наистина е зловещо.
Ето едно от нещата, които ми пише: "на час по 20 души умират, и то след като броят малко поспадна през последните 5-6 дена. Миналата седмица бяха по над 30 на час."

# 15 963
  • София
А пък Борис Джонсън щял да връща скъпоценния футбол на англичаните. Wink
Премиер лигата в края на Май/Юни. Ест. на празни трибуни, но все пак...

До тук само две футболни първенства в Европа са канселирани.
Тези на Белгия и Нидерландия.

# 15 964
Интересна информация относно вирусите и ковид-19 (на руски):
https://www.youtube.com/watch?v=flz849ue3RE
Експертът каза нещо любопитно - в 90% от случаите когато вирус попадне в тялото ни не се случва нищо. Той трябва да успее да мутира за да може да се възпроизведе в тялото ни. Ковид-19 се разнася от т.нар. суперразспространители и може да се проследи кой кого точно е заразил според генома който е уникален. Излиза чисто теоретично, че ако тези лица се идентифицират и изолират то пандемията ще премине леко. Друг важен аспект - експертът каза, че всяка мярка (носене на маска, дистанция и т.н.) дават ефект защото свалят с десетки проценти шанса за разпространение на вируса и когато коефициентът на разпространение падне под 1 то епидемията е овладяна.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 01:25 от pehoko

# 15 965
  • Street of Dreams
Брат ми и семейството му са именно в град Ню Йорк и положението там наистина е зловещо.
Ето едно от нещата, които ми пише: "на час по 20 души умират, и то след като броят малко поспадна през последните 5-6 дена. Миналата седмица бяха по над 30 на час."
...
Не знам как се преживява психически такова нещо, но дано брат ти и семейството му се опазят от вируса и всичко да остане една история за пред внуците...

# 15 966
  • София
Американците на кой ден са? Ако приемем за някакъв маркер това, което Ирина написа за казаното от брат й, че по-малко умират за час.

# 15 967
  • Street of Dreams
Американците на кой ден са? Ако приемем за някакъв маркер това, което Ирина написа за казаното от брат й, че по-малко умират за час.

Първи случай на 20. Януари, малко над три месеца, във Вашингтон. В Ню Йорк е било чак на първи март (едит).

Мислиш, че 20 на час е някакъв напредък ли?

# 15 968

Първи случай в щата Ню Йорк - 1ви Март.

Първи случай в Америка като цяло 20 Януари

# 15 969
  • София
Благодаря ти, OnDiNe_. Дано.
Да, 20 на час никак не са малко, при това, пак подчертавам, само в град Ню Йорк.

# 15 970
Не е мое лично мнение, че срещу нещо, срещу което няма натурален имунитет по принцип, трудно ще направиш ваксина.

Тетанус например - има успешна ваксина.

# 15 971
Не е мое лично мнение, че срещу нещо, срещу което няма натурален имунитет по принцип, трудно ще направиш ваксина.

Тетанус например

Бяс

# 15 972
UK преминаха 20 000 мъртви в болниците, като казват че пика е преминал.
Бо Джо се връща на работа в понеделник.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-52424413
Извън коронавируса са намалели спешните случаи с 23% спрямо март 2019г., 29% са намалели хоспитализираните - около 1,5млн, а са били 2,2млн март 2019г.
Хората със симптоми за сърдечен удар са намалели на половина от началото на март - от 300 на ден до 150 на ден.
https://www.bbc.co.uk/news/health-52232941

# 15 973
  • на пистата
Стигнах до 1036 страница и ме заболяха очите(утре ще ви дочета)Може да е поствано,но вижте отговора на Кантарджиев за боледувалите от грип тази година.

# 15 974
За ваксината експертът каза принципа - вкарва се в тялото на човек мъртви вируси (имитират заразяване на клетки), които тялото възприема за живи и изработва антитела. Но се искат много тестове и проверки на ваксината за да докаже ефикасност без странични ефекти. Това е най-грубо обяснено като за лаици. На мен лично ми е интересен другия важен аспект - как след като казват, че нямало доказателства излекуваните да имат имунитет ваксината може да работи? Нали тези антитела се предполага, че ще успеят да ни запазят?

Общи условия

Активация на акаунт