COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 560
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 110
Уейв Китай също не си затвори границите за своите граждани и такива с право на пребиваване.
Защото Китай вече не е комунизъм в пълния смисъл на думата. За едно време говоря като не се е шавало насам натам свободно.

# 16 111
Гоним пика, а ще разхлабват мерките. Нямало да тестват туристите и да ги ограничават. Обричат ни на масова зараза, без да са ни тествали. Някои курорти нямат и поликлиники. Кой ще лекува чуждестранните туристи?
Неадекватно управление, без ясна посока.
Никой на нищо не те обрича, знаеш рисковете и преценяваше ще ходиш или не на туризъм и съответно си носиш последствията от действията. Отиваш на място без лекар, разболяваш се, оправяй си. Защо все някой да мисли за хората - това е присъщо на диктатурите, а не на демокрациите и да кои хора да мисли и да обрича болните, безработните, здравите, спортистите, кои точно хора.

# 16 112
  • Буркина Фасо

На плажа чадъри през 2 метра безплатни, като всяко смейство ползва. Във водата се надявам да се спазва някаква дистанция.
те и до сега тези разстояния ги имаше. май бяха 3м чадър от чадър.
спасителите, те как ще са екипирани? - като лекарите ли ? Smiley

# 16 113
  • София
За летния туризъм – стикаме палци, който има вила, апартамент на морето или къща на село да може да отиде там и да не затворят напълно плажовете и евентуално каравани. Дори това ми изглежда нереалистично, но да не губим надежда. Иначе сезон няма да има, който мисли нещо друго ще бъде дълбоко разочарован. Ако пък има бизнес и ще претърпи още по-големи загуби, заради неумението си да води кризисен мениджмънт. Не ме бийте, ако стане друго ще се радвам най-много, но просто не излизат сметките в момента, а от правителството няма да го кажат, защото трябва да дадат пари на туристическия бранш, че там ще има глад и огромни дългове.

# 16 114
Бояна, изобщо не се съмнявам, че немски туристи ще отидат на почивка в България, ако е позволено. Още повече че в Италия и Испания няма да има наистина сезон май.

# 16 115
  • Варна
Zari65, неразумно е Хасан или Клаус с вирус да почива свободно. А аз, живуща на метри от морето да се крия с маска. Меркел препоръча вътрешния туризъм, тук няма ясна стратегия.

# 16 116
Zari65, неразумно е Хасан или Клаус с вирус да почива свободно.

От какво се предполага, че Хасан и Клаус имат вирус?

# 16 117
  • Варна
От данните за зоразоносители. Не разчитам на трезвата им мисъл и съвест. Случаят в Банско, с англичанина е показателен. Защо трябва да поемаме излишен риск?

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 11:47 от Viviana91

# 16 118
  • София
Франсоаз, ако бяхме по време на комунизма всички граници щяха да се затворят веднага и нямаше нито един болен да влезне в държавата Wink демокрацията и либералността ни докараха дотук. Не случайно най-либералните държави са пламнали най-много. Разбира се, не ме разбирайте погрешно, ако трябва да избирам пак бих избрала да сме демократична държава. Просто казвам един друг поглед на нещата. Simple Smile

По време на Хонконгския грип през 1968-69 г. в България умират хиляди, а в цял свят около милион. Тогава пиле не можеше да прехвръкне през границата, но явно за грипа не е проблем. По времето на комунизма всяка зима имаше грипна вълна и нито една не се е зародила в България.

# 16 119
  • София
Бояна, изобщо не се съмнявам, че немски туристи ще отидат на почивка в България, ако е позволено. Още повече че в Италия и Испания няма да има наистина сезон май.
Аз не просто не се съмнявам, а съм убедена, че ако отворят баровете и дискотеките те ще се напълнят и без германски туристи, но такова нещо просто няма да стане. Същото и с ресторантите, хотелите и вероятно плажовете поне във вида шезлонг, плажен бар и прочее. Болнична стая може да се дезинфекцира, но хотелска не може. И това е най-малкото. Туризъм не се предвижда никъде, говори се в Гърция, но и там критиките са, че това е просто популизъм и реално няма да се случи. 
Засега не могат да измислят детските градини и началните училища как да работят безопасно, за да се върнат хората на работа, ние наистина като малки деца искаме на море и не си представяме, че няма да има. И на мен ми е трудно емоционално да си го представя и да го приема, но фактите засега налагат такава парспектива.

За парковете като мисирка да питам, защото не гледах, деца до 12 включително или не Simple Smile

# 16 120
⚠ Добро утро! Напомняме Ви, че забраната за разходки в паркове и градини продължават, докато не бъдат получени други указания от Националния оперативен щаб.

📌Софийския оперативен щаб подготвя организация и правила за поетапно отваряне на големите паркове: първо, само за разходки на малки деца в определени часове.

📌Днес екипите на Аварийната дирекция на Столична община, доброволци и представители на полицията ще проведат обучение за прилагане на терен на създадената организация. ❗ В обучението няма да участват граждани!

⚠В момента в страната ни се регистрира ръст на заболеваемостта и всички въведени забрани, в това число и тези за парковете, остават в сила.

🏠Призоваваме Ви да си останете вкъщи! Важно е, за да можем скоро да излизаме и да се радваме на хубавото време. 👉https://---shoretner923-3eVANTg

Пишат за големите паркове. Ако другите останат затворени как ще контролират струпването. Ако важи за всички- полицаи навсякъде ли ще има и изобщо как ще се контролират децата.

# 16 121
  • Шумен
Аз също подозирам, че докато съчинят измислената ваксина периодично ще се повтаря това с карантината, колкото им дойде наум. Просто брилянтен номер  е това с опасния коронавирус!

# 16 122
  • Bulgaria
Аз мисля, че отварянето на парковете ще трае ден до пладне. Невъзможно е да се спазва каквато и дистанция, когато напливът е огромен. А, да не се докосват никакви повърхности, сигурно трябва да сложат белезници на децата и да ги завържат за родителите. Много нереалистично е, освен това голяма част от родителите си водят децата по пързалки и люлки и ще продължат да го правят. Нямаме никакъв ресурс за контрол на нещо толкова мащабно.

# 16 123
  • Буркина Фасо
Аз мисля, че отварянето на парковете ще трае ден до пладне. Невъзможно е да се спазва каквато и дистанция, когато напливът е огромен. А, да не се докосват никакви повърхности, сигурно трябва да сложат белезници на децата и да ги завържат за родителите. Много нереалистично е, освен това голяма част от родителите си водят децата по пързалки и люлки и ще продължат да го правят. Нямаме никакъв ресурс за контрол на нещо толкова мащабно.
може би им е ясно(на правителството), че няма да се спазва дистанцията, но поне ще са опитали. и после ще кажат вие сте си виновни.

# 16 124
  • Bulgaria
Така е. Има два варианта в случая. Да ги затворят отново, защото е невъзможно да се спазва дистанция или да си затворят очите и да оставят хората да се поепидемчат, както казва Мангъров.

Общи условия

Активация на акаунт