COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 507
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 440
  • на пистата
Пълна простотия е тази заповед.Моето иска да си кара тротинетката в парка и да си прави триковете.Ама е на 13г и това не се води спорт.Аз пък искам да отворят стадионите,детето ми да тича там.Не да си играе,да тича,защото му е нужно за спорта,койтоо тренира..и не само за неговия.

# 16 441
  • София
Като родител на три деца,  едното тийнейджър, намирам тази заповед за безумна и дискриминационна. С какво и на кого ще навредим, ако се разхождаме петимата? Едното ми дете, при така написана заповед, изобщо няма право на достъп до парк.
И аз по това разсъждавах, защото и аз имам един тийнейджър. Мисля си следното - те могат да влезат в графата "Единично спортуващи" и, примерно, да си карат колела. След 18.30 даже е по-добрият часови диапазон. Което пък ми навежда мисълта на следното: родителят е на работа, как ще си изведе децата преди между 9,30 и 18,30?

# 16 442
И какво забелязвам - такива като мен , нямат място в парковете. За нас забраните си остават.
Но тези, за които беше издадена тази заповед, че и в дапазон 9,30- 18, 30 ПАК недоволни Flushed
Ми наистина сме странен народ.
Чета цял ден темата и няма нито един оплакал се действително дискриминиран. Нима , ако не си кучкар, спортист и родител, нямаш нужда от парк. Имаш. Но ето, тази огромна група на евентуално правоимащи, си мълчи.

Много ми е забавна темата, за мен майка на малко дете е било като респект, винаги с уважение и толерантност , особено към мъниците. Но това, което чета, леко и все по силно, взе да ме сащисва.
Нали искахте разходки , за децата. Ох.
Кетчър, ние и досега нямахме място там. Но тези, които вече им дадоха зелена светлина, пак недоволни.
Аз си трайкам. Чудя се как ще ходя до работа през парка с колелото, то сигурно е ръждясало в мазето, но другият ми вариант е ГТ. Ще се нося батмански преди 9, 30 , ама паркът, през който трябва да мина, е затворен , и двата , всъщност. Амаа какво им пука на правоимащите .

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 18:13 от tays

# 16 443
А който просто иска да се разходи след работа, без да е с анцуг, и няма лигави деца, на които не може да откаже нищо, щото нали.. детенцето?

Заповедта е глупава и дискриминираща. Необмислена и ще всее много разделение у народа.
Hands Plus1 Hands Plus1 Hands Plus1

Моля хората с деца и кучета, които нямат възможност да ги разхождат, да не се притесняват, по цял ден мога да ги разхождам в този най-прекрасен сезон от годината.

# 16 444
  • София
Пък в Западен парк е разрешена разходката само през най-разкопаните алеи. Гениално.

Тъкмо ще играете ролята на естествени валяци - ще утъпчете и изравните терена, нали сте по маршрути.

# 16 445
  • Bulgaria
Как си представяте един хипотетично преболедувал човек, например жена от шивашкия цех да се върне на работа отново? И след колко време може да се случи това, ако боледуването отнеме 2 месеца и е нужно и допълнително време за възстановяване? Дали работодателят няма да предпочете да се раздели с такива служители в последствие? Страхът от евентуално второ заразяване дали няма да повлияе на хората, които не са го прекарали толкова леко? В крайна сметка антителата предпазват ли от всички щамове? Ние дори нямаме идея колко щама има в България.

# 16 446

Основно ще отпаднат всички плащания, свързани с подкрепа на бизнеса и частните лица, в това число мярката 60/40, безлихвените кредити, които още не са започнали да се изплащат, ще започнат работа колекторските фирми, съдилищата и ще започнат да събират данъци!
Всичко, което е обвързано като срок с "до края на ИП"..., а да, заплатите на парламента и правителството също!
Други промени може и да няма. Пак ще носим маски, пак ще сме ограничени...

Май ще стане "ела зло, че без тебе по зло.
Наистина отпадането на ИП ще бъде много неприятна изненада за някои хора, които толкова го жадуват.

# 16 447
  • София
А който просто иска да се разходи след работа, без да е с анцуг, и няма лигави деца, на които не може да откаже нищо, щото нали.. детенцето?

Заповедта е глупава и дискриминираща. Необмислена и ще всее много разделение у народа.

Ми да, а аз като искам да се разходя гола и да се попека на ливадката? Ама през деня разни майки ще ме гледат навъсено и ще викат, че давам лош пример, а вечерта некви чичковци ще ме зяпат, пък и вече няма да има слънчице за тен. Пълна диктатура е тва значи. Дискриминация! Фашизъм! Оставка!

# 16 448

Е, не може сега всичко да е разрешено. Разхождаш си се из града, ако искаш в парка - с анцуг, подтичваш, приклякваш...

# 16 449
И какво забелязвам - такива като мен , нямат място в парковете. За нас забраните си остават.
Но тези, за които беше издадена тази заповед, че и в дапазон 9,30- 18, 30 ПАК недоволни Flushed
Ми наистина сме странен народ.
Чета цял ден темата и няма нито един оплакал се действително дискриминиран. Нима , ако не си кучкар, спортист и родител, нямаш нужда от парк. Имаш. Но ето, тази огромна група на евентуално правоимащи, си мълчи.

Много ми е забавна темата, за мен майка на малко дете е било като респект, винаги с уважение и толерантност , особено към мъниците. Но това, което чета, леко и все по силно, взе да ме сащисва.
Нали искахте разходки , за децата. Ох.
tays, стана ясно, че от българина по-мрънкащо същество няма.
Като не му дават нещо-ама защо, нарушават му правата...като му разрешат -ама не може ли и това....все мръкване!!
С една дума ту му млякото горещо ту друго нещо ... абе няма угодия!!

# 16 450
Само ще вметна, че мрънкането от мрънкащите пак ви прави мрънкащи Joy

В случая не мога да приема чак такава обида, опитват се да дадат възможност на децата да са навън сред парка, в случая те са важжните. Не мисля, че ако някое семейство се разхожда с децата си, едното от които е на 14примерно, някой ще се заяде.

# 16 451
  • на пистата
Аз си искам стадиона!Да тичам както всеки ден със сина ми.Живея точно срещу стадиона и един от най-големите паркове в нашия град.Нямаме врата 😁(живеем в къща).Познавам спортуващите на стадиона по имена.Познавам по физионамия всички които ходят в парка...гледам ги по цял ден.Ще ми бъде интересно като пуснат парка колко."пришълци" които никога не са го посещавали,ще дойдат 🤣
Повечето в темата със сигурност последните години не са стъпвали в парк..ама иначе вой до небесата,че са затворени.
Искам си стадиона 😁

# 16 452
  • BG
Знаете ли защо се "мрънка", както го наричате вие. Аз му казвам задаване на нормални въпроси. Защото доверието в това правителство и този парламент има-няма 20 %. Без, разбира се, да взимаме предвид поръчковите проучвания на ПИК. Вие вярвате ли на точно този човек, който си сменя настроението през 5 мин., разпорежда се еднолично, екскурзиантства всеки ден с джипката с маска под носа в ИП и 5 логически свързани изречения няма? Или пък на цялата му услужлива кохорта от щабове и министри, които правят и казват каквото той им каже? Наистина ли вярвате, че тези хора имат капацитет да управляват кризи? Къде другаде има всеки ден и всяка вечер брифинги, на които се гледа строго и надменно или пък се говори за чували и трупове по детските площадки?
Именно! Да не говорим за уж помощите, за които има хиляди условности и направо са подигравка като сума. А  за далаверите нямам думи -последно с тази фурмите чупи тъпомера.
Моите познати в чужбина не мрънкат, защото всякакви сметки, кредити и прочие ще им бъдат разсрочени, отделно при повечето поне единият работи и така връзват двата края. Които са самотни родители чакат на социалката, която не е смешните 40 лв. и то ако дохода ти не е над 400 лв.! Затова няма мрънкане, защото я няма тукашната несигурност.Въобще тези, които са в чужбина и са легални и си плащат данъците знаят, че държавата ще се погрижи за тях!
.

# 16 453
Само ще вметна, че мрънкането от мрънкащите пак ви прави мрънкащи Joy

В случая не мога да приема чак такава обида, опитват се да дадат възможност на децата да са навън сред парка, в случая те са важжните. Не мисля, че ако някое семейство се разхожда с децата си, едното от които е на 14примерно, някой ще се заяде.
Аз мрънкам срещу това, че мамите с децата ще окепазят и това изпълнене и разхлабване на мерките, затова си мрънкам. Дават им шанс, ама ще се опорочи. Сигурно е.

# 16 454
Ох, пернишката паркова трагедия се разраства преди да е започнала. Следващите дни ще четем предимно репортажи коя майка къде кривнала от маршрута и как детето на другата много искало да отиде на пързалката  и му развалили рахата. Зная че форумът е за майки, но не всички имаме малки деца, а когато сме имали, сме знаели как да ги ограничаваме без да ореваваме орталъка. Триста поста коя колко деца имала и в какви часове й е удобно или не да се разхожда, заедно с характеровите особености на всяко от децата. Байгън дето се вика.

Общи условия

Активация на акаунт