COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 425
Ахахахха, ужас..ще я допълни вероятно спокойно, така беше забравил кучетата в предната заповед и реално не ни беше позволено, НО..НО! ако някой желае 30кг мъжко куче (овчарка,та гарантирам и пазене от всякакви нарушаващи 2.5м дистанция хора), мога да предоставя такова, аз спя до 11, та така или иначе не мога да използвам позволения прозорец за нас Grinning Grinning Grinning
Чудесно-аз бих го взела Blue Heart,но съм далече от София ....даже по 2 пъти на ден Simple Smile

# 16 426
  • София
Скрит текст:

Аз питам какво ги правим 13 и 14-годишните деца, които също кипят от енергия, отнет им е спорта, парковете са за малките денем. Да ги пускаме в 18:30 с тълпата възрастни да тичат ли?
И аз това искам да знам.Сина ми е на 13г..активно спортуващ до преди два месеца.Занимава се и прафесионално със спорт.Той какво,няма нужда от разходка ли?
Все недоволни има...първо що затворили,сега що така..българина угодия няма.
Аз не видях в заповедта да пише че е разрешено за спортуващи. Само за деца до 12 г в единия часови диапазон, и за кучета в другия. Деца над 12 и възрастни без кучета са дискриминирани.  ами и моите деца искат да покарат колелета на безопасно място с чист въздух.

https://www.sofia.bg/web/guest/routes-parks-covid-19?inheritRedirect=true

"Единично спортуващи
и собственици на кучета могат да използват парка до 9.30  и след 18.30 ч."

# 16 427
Пък в Западен парк е разрешена разходката само през най-разкопаните алеи. Гениално.

# 16 428
Аааа,не...Трябва в закона да впишат почивните дни парковете да са без майки с  деца.Само за работещи.Ми и аз да помрънкам .

# 16 429
Явно ще настане пълен мармалад в парковете.

# 16 430
  • Там,където се събуждам щастлива.

Нормално, в чужда държава са, отишли са там и им приемат законите, ако не им харесват, стават и се прибират. Гражданите на съответните държави си протестират обаче.
Тук сме си в нашата държава и имаме право да сме недоволни и да протестираме.
Ами не знам дали е нормално. Чета няколко групи на чужденци в България, които не спират да опяват и да плюят нашите мерки. Затова се замислих, че ние като чужденци сме най-доволните чужденци сякаш.

Поколението чужденци, родено след 1960, е израстнало с идеята “свободна страна, свобода на словото и т.н.” Те спазват законите (винаги има различни, но са малцинство), но ако някоя тяхна лична свобода им бъде отнета (или имат чувството за отнета свобода) ще се надигнат / изкажат и т.н. Това се култивира в западното общество от най-ранна възраст. Да си изкажеш мнението независимо кой е срещу теб: по-възрастен, по-влиятелен и т.н. Родените преди това са обект на възпитание на родители родени преди или по време на войната. Те са онези, които са свикнали да слушат и изпълняват   при всякакви обстоятелства.

Поколението българи,които сега са в чужбина, а са родени до 1989: поколение, което е свикнало да се подчинява на закони (въпреки вечното търсене на вратички). Много от тези хора, обаче, са и с възпитание за подчинение, но и мисловно израстване след 1989. Тоест те знаят каква евентуално би била ситуацията при мърморене срещу правила, в които виждат логика и мисъл.

Родените след 2000 година ще са подобно поколение на тези след 1960 на запад. Те ще мърморят, ако имат чувството, че нещо нелогично се прави и им се ограничава свободата.

Това е моето обяснение.
Няма нищо общо с боготворене на една държава.

# 16 431
Какъвто министъра на здравеопазването, такава и заповедта - неадекватна.

# 16 432
Скрит текст:

Аз питам какво ги правим 13 и 14-годишните деца, които също кипят от енергия, отнет им е спорта, парковете са за малките денем. Да ги пускаме в 18:30 с тълпата възрастни да тичат ли?
И аз това искам да знам.Сина ми е на 13г..активно спортуващ до преди два месеца.Занимава се и прафесионално със спорт.Той какво,няма нужда от разходка ли?
Все недоволни има...първо що затворили,сега що така..българина угодия няма.
Аз не видях в заповедта да пише че е разрешено за спортуващи. Само за деца до 12 г в единия часови диапазон, и за кучета в другия. Деца над 12 и възрастни без кучета са дискриминирани.  ами и моите деца искат да покарат колелета на безопасно място с чист въздух.

https://www.sofia.bg/web/guest/routes-parks-covid-19?inheritRedirect=true

"Единично спортуващи
и собственици на кучета могат да използват парка до 9.30  и след 18.30 ч."
Този сайт не ми се отваря. Аз гледам заповедта на министъра на сайта на МЗ. Там няма единично спортуващи.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 18:24 от Arizona

# 16 433
Мислите ли че тази управляваща клика може да "брои" правилно жертвите на епидемията?

Доплаква Ви се? ... нищо... спомняйте си всеки път- отрезвяващо действа.
80 години терор, кръв, насилие, произвол... и "по равно поделяне на бедността и мизерията".

Същото е и на малката островна държавица УК. Само дето има асфалт. Вижте тук, 3:57  50-60 годишна, татуирана "като маймунка", или - 4:00 и 4:09- боса по асфалта и детенцето и босо по асфалта- няма обувчици там, просто, в УК:

Каква е разликата Китай/УК? Аааа... УК бил "финансов център"... мерси. Каквото те правят в Китай, правят и всички други (особено в малката островна държавица с име УК- там пък, просто, починалите по домовете не ги броят).

УК, 68 млн население    Заразени      126.140          Починали  20.319 ( свободно... +10-15% (минимум) отгоре)
Япония, 128млн               Заразени      10.019            Починали  348

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 17:55 от Birdie

# 16 434
Явно ще настане пълен мармалад в парковете.
Естествено. Не знам как ще озаптят народа да се движи в коридори, по часове. Все ще има някой неразбрал, ревящи деца, фучащи тротинетки и всички сбутани в маршрута, за да не влязат в тревите на пикник, по пейките или по площадките. И всичко това с маска, под която си текат конденз и сополи Joy
Аз лично ще си спестя такава разходка.
Сега по улиците ми е по-добре. Даже може и да се поопразнят, ако всички се юрнат към парковете. Но се съмнявам, защото със сигурност и други мислят като мен.

# 16 435
  • Варна
Като родител на три деца,  едното тийнейджър, намирам тази заповед за безумна и дискриминационна. С какво и на кого ще навредим, ако се разхождаме петимата? Едното ми дете, при така написана заповед, изобщо няма право на достъп до парк.

# 16 436
Да попитам, ако детето ви се затръшка, че иска играчката на друго дете, а то не си я дава как ще му обясните, че не може? Тогава няма ли да ви се развали разходката? Или важен е принципа аз искам това което не може.
Знам, че не го искате моят съвет. Само го прочетете и ако искате, забравете.
Първите 7 години не забравяйте. Какво значи да се затръшка детето? Това, че ще ви се развали разходката ли е най-важно? Колко още неща бихте му позволили и "простили" в бъдеще?
Преди разходка обяснете на детето как ще е чудесно днес да има възможност да прави някои неща и какво би попречило много на мама да бъде щастлива, съответно какво ще се случи, ако то случайно миличкото се обърка и забрави какво сте си говорели. Очертайте му границите . При първото му тръшкане,  ако не спре да реве, кръгом/по Радев/ и в къщи . Утре пак така. Все си мисля, че трети път може би ще има само леки наченки и спокойствие. Децата са големи манипулатори:)
Ако детето се справи през деня с трудните изисквания, похвалете го и му обещайте утре отново да е на разходка. Всичко разбират милите но и много добре знаят как да ни се качват на главата.
Дано не ми се сърдите, че ви давам съвети. Те са от от живота, не от книгите.

# 16 437
Като родител на три деца,  едното тийнейджър, намирам тази заповед за безумна и дискриминационна. С какво и на кого ще навредим, ако се разхождаме петимата? Едното ми дете, при така написана заповед, изобщо няма право на достъп до парк.
Пише без ограничения на броя деца, вярно е двусмислено до 12 год. Не мисля, че някой ще ви направи проблем, ако си спазвате дистанция.

# 16 438
Ооо, я стига сте мрънкала, защо сте си родила едното дете преди 16 години, никой не ви е виновен. Joy
Както и на мен, че нямам.
Добре, че има добри хора тук, та си предлагат децата и кучетата. Има надежда и аз да се разходя в парка. Grinning

# 16 439
  • Ispania
Испания от днес:
Може да се излиза с три деца на веднъж под 14 години(14 годишни-не!) и само с един възрастен, за един час на ден, и до един км от дома.
Вьзрастния през цялото време трябва да е до децата, за да може да ги контролира.
Абсолютно са забранени паркове, градинки и подобни, както и срещи с други деца и възрастни . Децата могат да носят собствени играчки , и разбира се в никакъв случай да пипат/ взимат чужди.
Ако са повече от три деца, по възможност да се извеждат на два пъти, по две/три.
Болни или деца със симптоми е забранено да излизат.
Мисля че не пропуснах нищо 🤔.
(Тьлкуването на заповедта води до това че децата от 14 до 18 години могат да излизат сами, но реално никъде не го пише, а се обяснява с кого могат д а излезнат децата под 14 години. С възрастен който живее или работи в дома им, над 18 години).

Общи условия

Активация на акаунт