COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 859
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 500
  • Bulgaria
Скрит текст:
Генерал Мутавчийски, такъв какъвто го виждам аз - попарен, посърнал, повехнал.

Попарен, че не се осъществиха черните сценарии ли? Вместо да се радва....
Видя се вече, че грипът не е толкова смъртоносен, колкото го изкарваха. Явно българите сме яко племе и този грип ще мине и ще замине и няма да успее да ни приключи. Жилави хора сме. Дори старчески дом беше заразен, наскоро писаха, забравих къде беше и сега не ми се търси, но дори и там нямаше смъртни случаи.
Май нещо не се уточниха западняците кои случаи да пишат Ковид и кои - не и така допринесоха за истерията.
Сега гледам, че белгийците щели да почнат да пишат както навсякъде другате - изследваните и доказани случаи, а не както до сега да слагат в бройката и тези, за които само са предполагали, че са починали от вируса.

Не са се осъществили, докога? Коя е държавата, която с мерки като нашите успява да се предпази от черния сценарий? Не ми давайте за пример Швеция и Беларус, защото стана ясно, че и там нещата са много по-зле, отколкото се представят. Най-силен ще е ревът като започнем да имаме нужда от болница, а място там - няма и смъртните случаи се увеличат. Старческият дом е заразен от няколко дни, но не бързайте с изводите, хората не са излекувани, а не знам дали вече са тествали всички настанени там и персонала. Аз лично не вярвам да останат само с 4 случая. Независимо какво пишат в статистиката, мъртвите хора няма да се върнат и това, че не са влезли в статистиката поради липса на тест няма да ги съживи. Нищо, че в Италия има градове, където смъртността е нараснала с 300%, какво като едва 1/3 от тези хора са с доказан Covid-19.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 21:45 от Не се сърди, човече

# 16 501
  • София
Абе, хората ви казват в Испания, че от утре могат до 1 час, до 1 км от дома да се разхождат, при това само Един родител с децата.

Как ще се чувствате ако СЛУЧАЙНО в юни месец, когато е 30+ градуса, ни затворят до разходка до магазина веднъж на 3 дни, а? Питам бе, питам? Или вие ще сте на мнение, че такова нема, и снимките от Италия, Испания, Англия, Ню Йорк са менте!

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 22:29 от Не се сърди, човече

# 16 502
Според теб Савова не живеят ли хора в Бояна, Драгалевци, Бистрица, Княжево

Според нея хора живеят само в имигрантските крайни квартали в Лондон   Simple Smile
Щом W1 не е Лондон, а София е сиво петно...

# 16 503
На испанците ще бъде разрешено да тренират и да се разхождат от следващия уикенд, заяви премиерът Педро Санчес в събота, предаде АФП.

Правителството ще представи във вторник плана си за по-широко заключване, който вероятно ще бъде приложен в действие през втората половина на май, каза той.

"Ако пандемията продължава да се развива, както досега, от 2 май, индивидуалната физическа активност ще бъде разрешена, както и разходките с хората, с които живеете", каза той.

Испания регистрира 224 000 случаи и 23 000 починали, с което се нарежда на второ място.

Е, как да не мрънкам Rage
За кое по-точно? Че от днес испанските деца могат да излизат от вкъщи, или че на възрастните испанци скоро ще им разрешат разходки?
Тц, че при 1300 заразени и 57 починали в парка не може.

Ми, аз и сега излизам веднъж седмично до магазина, и с кола.

# 16 504
Абе, хората ви казват в Испания, че от утре могат до 1 час, до 1 км от дома да се разхождат, при това само Един родител с децата. Вие - мрън-мрън-рмън, та мрън. Та наеВахте темата с вашите вопли.

Как ще се чувствате ако СЛУЧАЙНО в юни месец, когато е 30+ градуса, ни затворят до разходка до магазина веднъж на 3 дни, а? Питам бе, питам? Или вие ще сте на мнение, че такова нема, и снимките от Италия, Испания, Англия, Ню Йорк са менте!
А представяш ли си, да въведат у нас вечерен час като в съседните ни страни?

# 16 505
  • Bulgaria
Скрит текст:
По Нова Мутафчийски каза, че нашата социална дистанция ще е най уникална в света. Всичко ще да ни е разрешено, даже и допълнителни свободи ще ни дават.
Разказа че е получавал имейли с всякакви обиди и нецензурни обръщения. Даже се е наложило да го закрие..
Велики сме ние българите.

Какви допълнителни свободи?

МК, защо трябва работодател да се разделя с работник, който е преболедувал ковид? Тази болест не е срамна или.... де да знам и аз каква вече. Дори не мога да си представя, че на някого би му хрумнала подобна идея. Disappointed

Не знам. Предполагам просто. Аз лично не бих се изненадала. Може да не е срамна болест, но може да те изкара от строя за дълго време и се чудя човек, който се е разминал на косъм дали ще посмее да се върне на работа? Дали роботодателят, който не иска страхливи служители ще бъде съпричастен с нещо подобно, едва ли?

# 16 506
По Нова Мутафчийски каза, че нашата социална дистанция ще е най уникална в света. Всичко ще да ни е разрешено, даже и допълнителни свободи ще ни дават.
Разказа че е получавал имейли с всякакви обиди и нецензурни обръщения. Даже се е наложило да го закрие..
Нямам думи. Flushed

# 16 507
  • София
Скрит текст:
Не могат всички в парка, не.
Отварят парковете за конкретна група, приоритетна за обществото, все още е такава за мое щастие и нечие съжаление. Целта е да не се получават струпвания на хора, по-малко допуснати - по-малко струпвания. Последното би трябвало да е разбираемо за възрастни хора, като им се обясни на достъпен език.
защо не отворят и кръчмите за конкретна група?
Зависи коя. Ама постепенно, нали уточнихме, не може изведнъж. То и да ги отворят, дали ще си счупят краката от втурване клиентите... Едва ли ще е икономически изгодно за кръчмарите.

А и аз пак си държа, че заведенията са най-големият развъдник на всякакви зарази. Най-добре да се остави отварянето им за догодина.

enigmatta, почвам да си разплитам чорапите Sunglasses

# 16 508
Мине не мине стотина мнения и някой изважда чувалите.

# 16 509
Испанците може да отдъхнат леко, след 1 седмица ще им е разрешено да излизат от къщите семейно за разходка за 1 час. А ние ревем, че сме имали карантина - това нещо у нас никога не е било забранявано.

# 16 510
Най-добре ще са живеещите в близост до парк и то с детски колички, от които детето нищо не може да докосне. Доста хора няма да искат да използват метро и автобус, специално до парк. Кола на разположение много ще имат или след 18.30 или през уикендите. Значи 1-2 пъти седмично разходка. Направо ще си чакам следваща поетапна мярка - "отваряне" на междублоковите площадки и полянки.

# 16 511
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Какви допълнителни свободи?

МК, защо трябва работодател да се разделя с работник, който е преболедувал ковид? Тази болест не е срамна или.... де да знам и аз каква вече. Дори не мога да си представя, че на някого би му хрумнала подобна идея. Disappointed

Не знам. Предполагам просто. Аз лично не бих се изненадала. Може да не е срамна болест, но може да те изкара от строя за дълго време и се чудя човек, който се е разминал на косъм дали ще посмее да се върне на работа? Дали роботодателят, който не иска страхливи служители ще бъде съпричастен с нещо подобно, едва ли?
Е, тези, които се разминават на косъм са доста малко, всъщност, и обикновено вече са пенсионери. Наблягам на "обикновено", а не "всички са пенсионери". Повечето го карат леко или средно тежко. А някои дори не разбират, че са били болни.

# 16 512
Ми, аз и сега излизам веднъж седмично до магазина, и с кола.

Това кой ти го е наредил?
Щаба ли?
Излизай всеки ден, пеш.

Като мрънкаш и хвалиш Испания, редно е да кажеш, че на техните деца беше забранено, напълно, да напускат домовете си досега. 2 месеца.
Бъди коректна и го допълни в поста си.

# 16 513
На испанците ще бъде разрешено да тренират и да се разхождат от следващия уикенд, заяви премиерът Педро Санчес в събота, предаде АФП.

Правителството ще представи във вторник плана си за по-широко заключване, който вероятно ще бъде приложен в действие през втората половина на май, каза той.

"Ако пандемията продължава да се развива, както досега, от 2 май, индивидуалната физическа активност ще бъде разрешена, както и разходките с хората, с които живеете", каза той.

Испания регистрира 224 000 случаи и 23 000 починали, с което се нарежда на второ място.

Е, как да не мрънкам Rage
Мрънкай, но не забравяй, че испанците бяха буквално затворени за цели 6 седмици.

# 16 514
А така, в Германия се препоръчва повече активност и здравословно хранене срещу вируса. То е ясно и аз мисля така.
Кой те е спрял да си активна и да се храниш здравословно? Аз също гледах този репортаж и кадрите бяха предимно на трениращи в къщи хора. Wink Хиляди професионални спортисти го правят у дома си всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт