COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 751
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 470
  • София
Тук в близките дни май нищо друго освен паркове няма да може да се обсъжда.
Да, щото българинът масово тича в парка, гледа и снима дърветата, а не кеси по пейките с цигарката и биричката, не се друса по късни доби и не се натиска по пейките. Мхм, да. Joy Как можаха да ни спрат парковете.

# 16 471
Гледам го сега Мутафчийски на нова и започвам да му съчувствам. Очевидно не му харесва накъде вървят нещата, спомена за политическите решения,  че хората не спазват вече никак правилата. Звучи много разочарован, че мерките са собри, а контролът хич.

Тези кибици не са наред, но пък добре описват нивото на част от софийското население. Зор да видят, брей!

Какво каза в началото? Аз го хванах от обсъждането за училищата, демек съвсем накрая?

# 16 472
Не знам дали сте коментирали,но аз съм впечатлена от скупчилите се кметичка,щаб и журналя в парка,докато разлабват режима.Всички както се казва,гъз до гъз.

# 16 473
Гледам го сега Мутафчийски на нова и започвам да му съчувствам. Очевидно не му харесва накъде вървят нещата, спомена за политическите решения,  че хората не спазват вече никак правилата. Звучи много разочарован, че мерките са собри, а контролът хич.

Тези кибици не са наред, но пък добре описват нивото на част от софийското население. Зор да видят, брей!
В Европа започнаха протести срещу изолацията (ако следите процесите) и нашият разхлабва каишката. Решението е политическо.

# 16 474
Е те този Робокоп само си го представете в ясен слънчев ден на около 26 градуса как гони някое невръстно 3-годишно с пълно бойно снаряжение, щото е стъпило в тревата или е докоснало "свещената" пейка. Ми той ще припадне от задушаване, преди да е направил 5 крачки.

Скрит текст:
Ама да не си представяте, че докато Мимето се е спряла да обсъди клюките с Лилето, и полицаите ще им тичат подир децата,  ще ги дърпат от пейките и изваждат от тревата?

# 16 475
Гледах ББ  с маската, ама докато говори пред журналистката я държи смъкната  😂

# 16 476
  • Bulgaria
"Мармалада", както се изразиха тук във форума много скоро няма да е само в парковете. Никак не се връзва разхлабване на мерките с ограниченото тестване и вътреболничните инфекции, заразения персонал на фона на планови операции, имунизации и т.н.

# 16 477
Генерал Мутавчийски, такъв какъвто го виждам аз - попарен, посърнал, повехнал.
Дано и ние не повехнем след месец.

# 16 478
По Нова Мутафчийски каза, че нашата социална дистанция ще е най уникална в света. Всичко ще да ни е разрешено, даже и допълнителни свободи ще ни дават.
Разказа че е получавал имейли с всякакви обиди и нецензурни обръщения. Даже се е наложило да го закрие..
Велики сме ние българите.

# 16 479
Аз друго си представям, как Мимето гони две годишното си дете и репликира "не тук", "не това", "не се качвай на пейката" и точно след 5 минути Мимето ще каже "Прибирам те щом не слушаш, наказан си". Та така... според мен повечето Мимета, просто няма да отидат, а може би това е идеята.

ББ постоянно носи маската на брадичка, е за това и масово хората го правят.

# 16 480
Мутафчийски обясни, че с ББ си се виждат всяка сутрин , преди брифингите и често са на различни позиции.
ББ още, като го докара в МС, показа кой е главатаря. За брифингите.
Много съчувствам на Мутафчийски, имам го за хуманен  и честен човек, а го набутаха на пост, дето хем да отнася негатива, хем да не е наясно кой какви ги плещи, хем после той да отговаря за чужди решения. Сам го каза, няма съгласувяне. Той сутрин казва , препоръчва, отговаря, после тюлен Бу се изказал някъде.
Ми не става така.
Бил назначен от правителството. Ми я се отзначи. Да излиза ББ да обяснява какво и как вижда и какво има предвид. А не този етичен и възпитан човек, който си е леккар и не му е мястото там. Вече.

# 16 481
  • София
Ами, на Мимето това й е работата- да си контролира поколението, така че да не е в разрез с обществените норми.

# 16 482
Генерал Мутавчийски, такъв какъвто го виждам аз - попарен, посърнал, повехнал.

Попарен, че не се осъществиха черните сценарии ли? Вместо да се радва....
Видя се вече, че грипът не е толкова смъртоносен, колкото го изкарваха. Явно българите сме яко племе и този грип ще мине и ще замине и няма да успее да ни приключи. Жилави хора сме. Дори старчески дом беше заразен, наскоро писаха, забравих къде беше и сега не ми се търси, но дори и там нямаше смъртни случаи.
Май нещо не се уточниха западняците кои случаи да пишат Ковид и кои - не и така допринесоха за истерията.
Сега гледам, че белгийците щели да почнат да пишат както навсякъде другате - изследваните и доказани случаи, а не както до сега да слагат в бройката и тези, за които само са предполагали, че са починали от вируса.

# 16 483

...

Енигматта, проблема в България е, че има много малко паркове в градовете, а за селата да не говорим изобщо.

Не мога да се съглася. Нашите паркове са общодостъпни и разпръснати из целия град, докато в повечето европейски столици голяма част от парковете и градините са с ограничен достъп (частни, с огради). Относно селата не ми е ясно, там всички имат зелени дворове и са обградени от природа, забранено ли е на децата да излизат навън?
Тук тотално се обърка Simple Smile. За кой град в България ми говориш?

Ти виждала ли си примерно Лондон от птичи поглед? На всякъде е пълно с паркове. Точно до нас на 5 Мин път имам 3.

За София.
А Лондон съм го гледала десетина години - от септември 89-та почти до края на 90-те. Живеехме до Marble Arch и точно за него си мислех, докато пишех за оградените частни градини, докато стигнеш до Хайд парк или Риджънтс . Ако говориш за Есекс или Съри, да, там има доста поляни, голф игрища и пр. на 5 минути околовръст, но и у нас извън града започва природата.
Лондон не е марбъл арч Simple Smile , няма квартал където да нямаш поне един парк.
Отвори една карта и виж бе жена. А София отгоре погледната е сива и има само едно зелено петно.

# 16 484
  • София
Попарен е заради това, че дори хлабавите мерки не се спазват - населението не слуша, а контролиращите ги няма. И е прав, колкото и да не ми е приятно. Според мен се развали хубавата работа с началните мерки, всичката ни работа такава!

Общи условия

Активация на акаунт