COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 650
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Много е страшно и който не вярва,да мине през интензивното на някоя болница
с пациенти лекувани от вируса..и после да продължи, където пожелае..
Ами да минем и през отделения, където се лекуват раковоболни, през отделение, където се лекуват хора с психични разстройства, някъде, където лежат пострадали от катастрофи....
Няма хубава и не страшна болест, не можеш да избегнеш всяка опасност , а накрая може и пиян наркоман да те отнесе на някое кръстовище .
Изводът # stayhome
За протокола- подкрепям мерките и спазвам .
Разликата е огромна, до сега не съм чула някой да се е заразил с рак или бъбречна недостатъчност, само защото са работили в отделение с раково или бъбречно болни. Обаче за сметка на това, хора които работят с ковид пациенти се заразяват и умират.

Ами то и от Инфлуенца се заразяват и умират. Но чак такъв вой не съм чула да се надава...просто светът вече се е срещал с инфлуенцата и вече минава по-леко, за тези, които не са починали от него, разбира се, защото и такива има в днешно време. И с Коронавирусът така ще стане, още малко време и съвсем ще го омаломощим, гадината му с гадина.
По време на пандемии (с Инфлуенца) може да се поразят от 30 до 50% от населението на Земята. От тук:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%BF
Говорила съм с хора които са работили повече от 30 години в интензивно отделение на голяма болница и никога не са виждали такова чудо.

В днешно време му казват...грип. И не са го виждали, защото не са искали да го видят. Майка ми го видя, преди 3 години и от него почина - хвана грип, после стана пневмония и я отнесе. Разбира се, докторът и със сто тояги да го удариш, пак нямаше да напише в смъртния акт, че е починала от грип. Вместо това написа - сърдечна недостатъчност. Логично, за жена на 83 години...нали? А сега пък всички пишат - Коронавирус. Айде бе! Хора над 80 години починали от...Коронавирус?! Много интересно - не примерно от пневмония, причинена от Коронавирус, а директно Коронавирус.
Вие лично изкарали ли сте грип и коронавируса?Аз - и двете да. Молете се да не хванете короната.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 00:16 от Не се сърди, човече

# 16 651
  • Пловдив
Не може да се сравнява Швеция с Италия и Испания нито по гъстота на населението, нито по темперамент и начин на живот. Бих сравнявала с Дания и Норвегия.

Ън, не е от лакомия, а от страх. ББ винаги се поддава на натиск и при най-малкото мрънкане обръща палачинката.
Дано слънчевото време помогне.
В Пловдив има райони без нито един отворен парк, сред които и районът с най - много жители, чудно.

# 16 652
Мен ме мъчи един въпрос. Безсимптомните са носители и разпросранители на вируса. Разболяват ли се някога - след 1,2....6 месеца......? Изключвам суперразпространителите, които никога няма да се разболеят.
Отговорът е в бъдещето. Не е минало толкова време. Предполага се, че тези хора, както и всички преболедували изграждат имунитет, но колко и какъв още няма категоричност.

Ън, не е от лакомия, а от страх. ББ винаги се поддава на натиск и при най-малкото мрънкане обръща палачинката.
Дано слънчевото време помогне.
В Пловдив има райони без нито един отворен парк, сред които и районът с най - много жители, чудно.
От какво го е страх! Да не му падне рейтинга или Европа да ни отсвири. Не може да клякаш при всеки натиск.

# 16 653
  • При семейството си
Мен ме мъчи един въпрос. Безсимптомните са носители и разпросранители на вируса. Разболяват ли се някога - след 1,2....6 месеца......? Изключвам суперразпространителите, които никога няма да се разболеят.

Как си го представяте някой безсимптомен да се разболее след 6 месеца?

# 16 654
Аз се чудя как тези, които мислят КВ за грип са спокойни, че точно те няма да се заразят или в най-лошия случай, ще го изкарат леко или даже без да разберат?
Кое им дава тази увереност?!

# 16 655
За вируса: новите данни са, че той действа тромбозно ( така ли е на български?). Тоест съсирва кръвта  образувайки тромби, които не позволяват окисляването и преминаването на кръвта по кръвоносните съдове. Затова и петната по тялото (снимките, които бях пуснала преди време). Става запушване на по-малките кръвоносни съдове. При малкото направени аутопсии са видяли, че на много органи е имало именно запушване на кръвоносните съдове с тромби.

Това е ужасна информация. Как се предполага да се справят с тези тромбози? Страшно коварно е, вероятно на това се дължат внезапните смъртни случаи на хора, които са уж в добро състояние. Вероятно не при всеки се образуват все пак.

Отчасти се справяха, разбира се според възможностите на съответното здравно заведение - това е причината за всички инфаркти, инсулти и белодробни емболии,  госпожа, които към момента се приписват всички на вирусчето. Запушване на съдове, които кръвоснабдяват съответния орган - сърце, мозък и бял дроб. 
Вие някаква здравна култура не сте ли придобила в съзнателния си живот до момента -  биология и анатомия изучават ли се все още в средните училища?

# 16 656
# 16 657
Скрит текст:
Коронавирус: Германия сбърка, а Швеция се оказа права? Копирайте целия линк

https://www.dw.com/bg/коронавирус-германия-сбърка-а-швеция-се-оказа-права/a-53159567?fbclid=IwAR30BrtHBusXHMRFVO-DNCFiTK0BuMjSD8OHL2fBd3HMibIbNtrS8ekFq0k

Статията е от преди 10 дни, а нещата се променят бързо.
Да го пусна пак, че понякога една картинка казва повече от 1000 думи...

Скрит текст:

Добре де, тази картинка какво точно ни доказва? Че Швеция без сериозни мерки се движи  по - добре от Испания и Италия с локдаун. Малко им е по-рошава линията, но все още не са стигнали висотите на двете държави.

Забележи кога започват кривите на Испания и Италия. Особено италианската започва края на февруари. Има почти месец разлика с Швеция. Пикът на Италия е бил началото на април. Тоест началото на май би трябвало да е пикът в Швеция, ако заразата и смъртността в двете държави се развиват еднакво. Разбира се, че няма как да са еднакви, защото Италия бе ударена първа, без предупреждение, а дори и шведите имаха време да въведат някакви мерки, които Италия нямаше време да въведе. Тази диаграма е много обезпокоителна даже за шведите. В момента Швеция е на 9-то място в света по смъртност на 100 хиляди население. Това изобщо не е повод за радост или въздишки на успокоение.

И отново - и италианци, и испанци закъсняха с въвеждането на мерки. Швеция не закъсня, но мерките им са по-хлабави от мерките на съседите. Затова и резултатите са такива. Ето, сега ще затварят кръчми в Швеция, защото хората седяли и се веселяли много нагъсто.

# 16 658
  • София
Някой от вас досега прави ли си бърз или бавен тест?
Имаше една потребителка, на която й купуваха антибиотици и се съмняваше за ковид, ако не греша. Какво стана?

# 16 659
Аз се чудя как тези, които мислят КВ за грип са спокойни, че точно те няма да се заразят или в най-лошия случай, ще го изкарат леко или даже без да разберат?
Това, че всички починали са с хронични заболявания и са били к 1 крак в гроба преди короната. А те са с 2 извън гроба и най-много короната за ги вкара с 1 в него , но едва ли

# 16 660

Как си го представяте някой безсимптомен да се разболее след 6 месеца?
Нищо не се знае. При ХИВ например можеш да развие СПИН след година или след 10. Дали са го знаели преди 30 години? Затова ви казвам, липсва ни опит. И е толкова страшно защото е непознато, непредвидимо.

# 16 661
Това, че всички починали са с хронични заболявания и са били к 1 крак в гроба преди короната. А те са с 2 извън гроба и най-много короната за ги вкара с 1 в него , но едва ли

Както каза днес един немски политик, Конституцията не ни гарантира, че няма да умрем.

# 16 662
  • София
Що се отнася до мен – общата характеристика на тежко заболелите дотук.

Иначе КВ официално се води грипоподобно заболяване, не е нужно Пенка или Иванчо да го мислят за такова.

# 16 663
  • Street of Dreams
Единствената причина още да не съм се тествала в страхът да не се заразя точно там...

# 16 664

В Испания имаше, а и не само там, млади хора без никакви хронични заболявания.

В предните теми съм споделяла за лични познати, едно момче на 25 и жена на 52, които си отидоха за 10 дни, от пневмония, вследствие на неправилно лекуван вирус. Даже не знам дали е било грип.

Общи условия

Активация на акаунт