COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 666
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 680
  • София
Попадна ми от фейса. Южният парк. Не ви ли прилича на двора на затвор, в който всеки момент ще пуснат затворниците на разходка?

Скрит текст:

Ами не. Прилича ми на това, доста да са се постарали да се създаде организация, така че хем да няма струпвания и да се мешат хората, хем да може да се използва паркът. Даже мисля да им уважа труда и да се възползвам тия дни.

# 16 681
Скрит текст:

От друга страна й викам да се ограничава с тия безброй български сайтове, които бълват информация, която е определено с цел. И тя не се ограничава. И на моменти изперква. И не може да разбере майка ми, която е рискова група, обаче, е пълното спокойствие. А, както вече съм казвала..мама няма телевизор, няма интернет и не си купува вестници. Слуша радио отвреме навреме. И виждам разликата в нагласата.
Едната живее в пълно информационно затъмнение, а другата е прекалила с информацията. Страхотно.

И се радвам от цялото си сърце, че е в затъмнение. Знае мерки и толкова. Не й трябва нито да знае кой пациент е починал с какви заболявания (Бог да го прости!), нито какво ЩЕ стане (ама не се знае дали ще стане), нито за чували.
Наслаждава се на цъфналите дървета, птичките и факта, че си има интереси.
Не го написах с ирония, напротив. Много малка част от информацията, коята ни се "стоварва" на главата е необходима, останалото е талаш. Леля ти се затруднява да отсее необходимото, а това наистина влудява на моменти. Майка ти е по добрия вариант, но когато влезеш във водовъртежа - леля ти, трудно се излиза, като зависимост е.

# 16 682
Това за тромбозите не е потвърдено от сериозни източници май. Но бързаме да се паникьосаме в аванс. Ще стане като с теорията за изядения от вируса хемоглобин, т.е. едно голямо нищо.
Ето една страна практически без мерки - Беларус: https://bnr.bg/post/101264902
9000 заразени и 63 жертви. Не е апокалипсис, като се има предвид, че реално заразените са поне 10 пъти повече.
Потвърдено е за тенденцията за образуване на тромби. Аз го чух от токсиколог, работещ в лаборатория ниво 3 на сигурност. В Ухан е ниво 4 най-високото.
Та истинноста е на високо ниво.

Явно е много "висока" сигурността, след като споделя с вас, а вие на свой ред в обществено достъпен форум.
Мда ... всичко е точно.

# 16 683

Немци пеят тази песен от солидарност към Италия ... която се освободи точно от немците през Втората Световна.

Ето това е Европа днес.

Те не бяха ли съюзници? 🤣

Друг е въпросът, че няма нищо общо между тези немци и италианци и втората световна война, камо ли с настоящата ситуация.

# 16 684
С тия тромбози се сетих за "Щамът Андромеда" на Крайтън.. там една космическа сонда се връща на Земята с неочакван "пътник" в повече - някакъв вирус, който има свойството да съсирва кръвта.. избива цяло градче близо до мястото на приземяване, но един старец и едно бебе остават невредими. Бегъл спомен имам, че ставаше въпрос за киселинността в организма. Чудя се дали има някакви анализи на pH-то на кръвта на преболедували и починали от Covid пациенти.. Wink

P.S. Ето тук кратък пасаж..
https://chitanka.info/text/582/27

# 16 685
На "частно" какво отиваш, че ми стана интересно?

# 16 686
  • София
Попадна ми от фейса. Южният парк. Не ви ли прилича на двора на затвор, в който всеки момент ще пуснат затворниците на разходка?

Скрит текст:

Ами не. Прилича ми на това, доста да са се постарали да се създаде организация, така че хем да няма струпвания и да се мешат хората, хем да може да се използва паркът. Даже мисля да им уважа труда и да се възползвам тия дни.

Дъщеря ми (11) реагира със следните думи: А кой ще иска да се разхожда в такъв парк?

# 16 687
Някой спомена, че се дава на заразени аспирин. Това официална информация ли е и в коя държава? Доколкото знам аспиринът разрежда кръвта. Дали превантивното приемане на лекарства за разреждане на кръвта имат благоприятен ефект?
Ти чуваш ли се какво говориш? Лекарства за разреждане на кръвта се пият за определен период от време след поставяте на стендове например. При първия възможен случай се спират, щото и един съвсем лек удар, стават ужасни кръвоизливи. От аспирин ще си разбиеш стомаха, трябва да го вземаш с ИПП. Божееее, боже!
Хората с изкуствени клапи на сърцето пият лекарства за разреждане на кръвта до края на живота си.

# 16 688

Болница/ци където приема става само срещу заплащане и то не малко.

# 16 689
Някой спомена, че се дава на заразени аспирин. Това официална информация ли е и в коя държава? Доколкото знам аспиринът разрежда кръвта. Дали превантивното приемане на лекарства за разреждане на кръвта имат благоприятен ефект?
Ти чуваш ли се какво говориш? Лекарства за разреждане на кръвта се пият за определен период от време след поставяте на стендове например. При първия възможен случай се спират, щото и един съвсем лек удар, стават ужасни кръвоизливи. От аспирин ще си разбиеш стомаха, трябва да го вземаш с ИПП. Божееее, боже!
Хората с изкуствени клапи на сърцето пият лекарства за разреждане на кръвта до края на живота си.
Така е. Има лекарства, които се пият до живот, а МК какви заболявания има? Предполагам, ама ще си замълча.

# 16 690
Виетнамски деца са дарили 20 хиляди маски на Великобритания от пари за джобни, които са спестили

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/vietnamese-child … age-a9483276.html

Виетнам, съседка на Китай - 95 милиона жители, имат 270 случая и 0 смъртни случая. Наскоро обявиха, че са овладяли епидемията.

# 16 691

Болница/ци където приема става само срещу заплащане и то не малко.
Няма как да те лекуват на частно от Ковид. Пак ще  е по пътека.

# 16 692

Хора след инсулт/инфаркт и такива с определени аритмии, също.

Някои много смело се изказват за неща, които не разбират.

# 16 693
Скрит текст:
Аз се чудя как тези, които мислят КВ за грип са спокойни, че точно те няма да се заразят или в най-лошия случай, ще го изкарат леко или даже без да разберат?
Кое им дава тази увереност?!
Това, че всички починали са с хронични заболявания и са били к 1 крак в гроба преди короната. А те са с 2 извън гроба и най-много короната за ги вкара с 1 в него , но едва ли

В Испания имаше, а и не само там, млади хора без никакви хронични заболявания.

В предните теми съм споделяла за лични познати, едно момче на 25 и жена на 52, които си отидоха за 10 дни, от пневмония, вследствие на неправилно лекуван вирус. Даже не знам дали е било грип.

То и тук уж имаше един, дето е на 41 без никакви придружаващи заболявания. След като екстубираха беше изпаднал в необичайно дълъг делир. Усъмниха се, че нещо не е наред, и изненада: оказа се зависим към някакви вещества(не знам какви точно, не съм разпитвала за подробности). Жена му ги намерила в тях в последствие. Та изобщо не съм много сигурна, че тея, дето уж са без никакви заболявания или зависимости, всъщност в действителност са така.

Иначе да, вирусната пневмония си e опасна по принцип, не само при корона.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 00:18 от Gabito1504

# 16 694
аз като гледам и Русия нещо менти относно умрелите от вируса

А Индия? Yum

Общи условия

Активация на акаунт