COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 781
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 890
В работните колективи се вижда разпространение на вируса. После и семействата на заразените.
Изглежда НОЩ напипаха пулса на заразата и са в час, натрупаха опит.

# 16 891
Не разбирам изобщо необходимостта от лични и грозни нападки към ген. Мутафчийски. Колкото и да е несъгласен човек с казаното от него, има си граници на благоприличие. Той върши работата, която му е възложена и запазва необходимото спокойствие в тези неспокойни времена.

# 16 892
В щатите казаха, че има увеличение на инфаркти и инсулти с 200-300% спрямо предходни години.

# 16 893
  • София
В работните колективи се вижда разпространение на вируса. После и семействата на заразените.
Мен лично точно огнищата на зараза в предприятия ме притесняват, защото там хората не се заразяват заради едното общуване, което може в други случаи да се сведе до минимум, ами защото работят и няма как да не работят. Откриха зараза в ТЕЦ, а имаме и ВЕЦ, и АЕЦ - а те и подобни няма как просто да бъдат поставяни под карантина.

# 16 894
  • При семейството си
Къде могат да се видят забраните, които са наложени във връзка с ИП? Има ли ги на едно място?

Тук са заповедите на министъра на здравеопазването:

http://www.mh.government.bg/bg/normativni-aktove/zapovedi-pravil … itsi-instruktsii/

# 16 895
Мен лично точно огнищата на зараза в предприятия ме притесняват, защото там хората не се заразяват заради едното общуване, което може в други случаи да се сведе до минимум, ами защото работят и няма как да не работят. Откриха зараза в ТЕЦ, а имаме и ВЕЦ, и АЕЦ - а те и подобни няма как просто да бъдат поставяни под карантина.
а за РПУ Пещера, Бивол твърдят за 6 човека с бронхопневмония. Сигурно ще ги тестват днес-утре, щом е поставен въпроса на брифинг

# 16 896
  • Варна
За Варна:
"Морската градина и парковете във "Владислав Варненчик", "Възраждане", "Аспарухово" и "Младост" отварят във Варна, но при часовите зони и ограничения, наложени със заповедта на здравния министър Кирил Ананиев.
Само за разходки се отварят и плажът в Аспарухово и Централният плаж във Варна.
Всички микропаркове по кварталите, както и детските площадки, остават в забранителен режим."
https://bnr.bg/varna/post/101265968/otvarat-morskata-gradina-i-o … i-parka-vav-varna

Искам да похваля действията на кмета и общинските власти в тази ситуация - през цялото време методично дава отчети за свършената работа, с помощта на доброволци и по пощата раздадоха маски на всички пенсионери в града, дезинфекцират се спирките, подлезите и ромските махали. Държи се интелигентно и изказва благодарности към хората за спазването на мерките, а и, по моите наблюдения наистина се съобразяват повечето с дистанцията, носенето на маски, ограничаването на излизанията - и ето, че има резултат, въпреки, че бяхме един от първите градове с хора, дали положителна проба, някак за момента успяваме да поддържаме бройката и в продължение на дни няма нови положителни. Дано така се запази и занапред!

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 14:25 от chockolina

# 16 897
Това с цигарения дим може да има логика ако пушачът е вирусоносител. В другите държави май масово е забранено пушенето на открито, а ние много обичаме да си се събираме на по кафенце и цигара на обедните почивки. Няма да се учудя и така да става заразяването в колективите.
Прощавай, пуши се на открито, за да не е на закрито. Вие какво предлагате?

Кафенце с цигарка навсякъде обичат, не знам защо приписвате такива особености на "ние тука".

# 16 898
  • варна
Туко - що ми звънна учителката на сина ми от ДГ, имало анкета с каква нагласа са родителите да пуснат децата си от май, август или септември. Казах май, август и септември са ми много далече. Естествено, на дали някои може да ме задължи ако се откажа да го пусна май.Намислят нещо, ама ще видим.

# 16 899
  • София
"ВМА с горещ телефон за психологична помощ в условията на коронавирус.
Всички хора, които изпитват прекомерен страх, тревога или безсъние, свързани с пандемията от COVID-19, ще могат да се срещнат и да разговарят със специалистите от ВМА"

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/vma-s-goresht-telefon-za-p … ronavirus-2223385

# 16 900
  • Bulgaria
Това с цигарения дим може да има логика ако пушачът е вирусоносител. В другите държави май масово е забранено пушенето на открито, а ние много обичаме да си се събираме на по кафенце и цигара на обедните почивки. Няма да се учудя и така да става заразяването в колективите.
Прощавай, пуши се на открито, за да не е на закрито. Вие какво предлагате?

Кафенце с цигарка навсякъде обичат, не знам защо приписвате такива особености на "ние тука".

Защото предполагам, че и в момента се случва, въпреки мерките. Знаем, че с маска не може да се пуши. Не съм пушач, но предполагам пушенето на групички, както и храненето в общи помещения предразполагат към разпространението.

# 16 901
  • Germany
Положението в САЩ, Калифорния

И пак от Щатите

# 16 902
  • София
Русия задмина Китай по брой на заразени с COVID-19   
Броят на заразените с новия коронавирус в Русия нарасна през изтеклото денонощие с 6198 и в момента възлиза на 87 147 души в цялата страна. Така Русия задмина вече по брой на случаите Китай, където до момента са регистрирани 84 500. Това сочат последни данни на руския оперативен щаб за борба с инфекцията.
Според щаба 2693 от новооткритите заразени (43,4 на сто) нямат симптоми. Ръстът на броя на инфектираните за едно денонощие в Русия се е забавил до 7,66 на сто.

Като знаем, че и в двете страни обичат да замазват неудобните статистики - можем само да си представим какво е истинското положение на нещата.

# 16 903
  • София
Скрит текст:
Положението в САЩ, Калифорния

И пак от Щатите

Коя година е правена снимката с пренаселения плаж?

# 16 904
  • Там,където се събуждам щастлива.
Писа се, че в Швеция няма болни деца в училищата. След седмица ще има резултати две седмици в Дания. Почти предполагам, че ще е като в Швеция. И тогава не виждам причина защо да не е и за българските деца. Да, изисква промяна на работа, но се надявам колегите да не са изгубили ценни седмици, а вече да имат план.

(Споменавала съм, че в Нидерландия нямаме грипни ваканции. Не знам на какво се дължи, но децата тук се разболяват много рядко. Имам 230 ученика и до март имах максимум 10 ученика, които бяха максимум 3 дена вкъщи.)

Леля ми е в Сан Диего. Всички плажове са затворени.

Общи условия

Активация на акаунт