COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 879
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 965
Вие децата си и септември няма да пуснете, защото няма да има ваксина и лечение, а хората ще се разболяват. Какво ще правите тогава?

Сигурна съм, че ще е така. И това ще е резултат от масовата психоза около този вирус. Не съм оптимист, че изобщо учениците ще се върнат в клас и през другата учебна година. Май дълго, ако не и завинаги ще си останат на дистанционно обучение.
Уау! УАУ!
Викате - завинаги ще си стоим под карантина вкъщи, а някой ще мята със самолети пари, за да се храним.
Бихте ли споделили, с всички нас, откъде тази оптимистична прогноза?
Ама не знам от един момент нататък парите дали ще вършат работа,като никой нищо не произвежда....

# 16 966
https://www.vesti.bg/bulgaria/koga-shte-zapochne-letniiat-turist … zon-u-nas-6108793
Освен като върховна наглост не знам как да определя политиката на борда по туризъм да кани без визи руски и турски туристи на нашето черноморие, като нямало да се изисква здравен сертификат или някакво доказателство, че не са болни. При положение, че съседна Гърция изисква такова нещо от нашите туристи. Определено това лято мисля да не се омешвам с тези почиващи, но пък да му мислят нашенци по морето, дето великденските софиянци ги застрашиха....

# 16 967
Това от ЕС удобрено ли е? Simple Smile СЗО? ООН? От вчера СЗО алармира че имунизационен паспорт не трябва да се въвежда.. нема гаранция, че вируса не повтаря
https://www.vesti.bg/bulgaria/koga-shte-zapochne-letniiat-turist … zon-u-nas-6108793
Освен като върховна наглост не знам как да определя политиката на борда по туризъм да кани без визи руски и турски туристи на нашето черноморие, като нямало да се изисква здравен сертификат или някакво доказателство, че не са болни. При положение, че съседна Гърция изисква такова нещо от нашите туристи. Определено това лято мисля да не се омешвам с тези почиващи, но пък да му мислят нашенци по морето, дето великденските софиянци ги застрашиха....

# 16 968
Ма каква друга учебна година? 7ми и 12ти клас се връщат и те сега в училище. Майка ми е учителка и се чудят как точно да стане. Но и те не знаят кога точно ще бъде така или иначе.
https://www.peticiq.com/263785?s=71120654&fbclid=IwAR1FsheNo … MnrVLaojYdHf6INK4
Има петиция против връщането на децата в училище. Това е страшно малоумие да събереш децата накуп точно 3 седмици преди матурите, та да се изпоразболеят баш за НВО.

Тия хора продължават да творят ненадминати недомислици! Що за идеи изобщо? И те виждат бял свят? Поне да не ги споделят публично, че излагацията е голяма.
Нали е страшно, ужасно, трагично, пик следва, след него - още един, сигурно и т.н. - незнайно, поне у нас, до кога!
И що ще си пускаме хлапетата в училище преди НВО и ДЗИ точно? Някой да може поне на това едно логично обяснение да бутне, че с него венецът на смешките окончателно се изви и засия.
Да, има и петиции, и писма. Не знам кой акъл го роди това пък творение с "физическото" връщане на седмокласнитие и 12-токласниците в училище. Някой шампион в дисциплината ще да е. Не всеки може да измисли такова нещо, признавам. Да не са обявили обществена поръчка за идейни весели проекти напоследък?
Значи в условията на пандемия и само на една изпитна дата за 7-ми клас, децата ще отидат 2 седмици преди нея, незнайно защо /отчитаме буен напредък и успех на дистанционното обучение у нас, да припомним/, че да се разболеят и да не могат да отидат на единствения си изпит!
Чудеса всеки ден бълват с камиони у нас. Чудеса, казах, не друго!

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 17:10 от Judy

# 16 969
О, milittana, те турците така са се разбързали баш за нашето море, като че си нямат, та и симпатично. Мани.. 😂

# 16 970
Не съм писала много напоследък, но искам да кажа следното на хората, които продължават да твърдят ,че имат право да правят това, което искат, защото то засята тях и техните близки.
Всъщност нарушават основното правило, негласно утвърдено в обществото: живей както искаш, стига да не застрашаваш живота на околните. Оказва се ,че тези хора застрашават живота не само на околните, но и на обществото като цяло. Защото дори не може да си кажа просто така: тази живее напълно неразумно, но пък тя е някъде в София, аз живея в Пловдив и какво ме интересува, да му мислят хората около нея. Е, не е вярно. Някой от София, Плевен,  Враца или Долно Уйно може да ми навреди, защото не иска да се съобрази с неписаното правило: живей така, че да не вредиш на околните.
Какво да се прави при това положение?
Основно провило: с безсмъртни не се спори. Те толкова си могат.  Игнорирай ги!
 Убедих се ,че е загуба на време и енергия да се обяснява на голяма група от народа за какво става дума.
Затова който може да си позволи, трябва да се дистанцира максимално от безсмъртните. С всички средства. Каквото и да му струва това в парично изражение. В професионално отношение. В социален живот. Докато е взривоопасно поне. Обстановката ще се промени, но трябва време. Не чак толкова колкото си представят някои. Едва ли повече от 1-2 месеца още. Да тръгне надолу кривата.
Единственото ,което искам да имам като информация е как върви този процес. За съжаление и управлението е на нивото на безсмъртните и лъже и маже като за световно. Остава да се ориентирам спрямо движението на нещата в Европа, поне да се види в най-общ план. Съвсем незадоволително, но няма друго.

# 16 971
Управляващите май ще си чукат главата след това масово психясване на народа. Получава се интересен прецедент -  мерките ще паднат, обществените институции ще отворят врата, а наплашения народ ще продължи да се "самоспасява", изолирайки децата и  себе си. Предстоят интеесни времена.
Тук една дама предложи да  алтернатива на ординарното образование да е онлайн такова. Вероятно не се замисляте колко много труд се хвърля за дистанционно обучение от страна на преподавателите, за да подготвят материалите с които да презентират уроците. Всеки ден.  Кка биха съвместили двата вида образование? Или предлагате да се увеличи двойно учителския апарат -  щото в образованието пари бол...

# 16 972
  • BG
Или да се връщат всички, или никой. Така не е справедливо спрямо 7 и 12 клас, какво като имат матури,  те в у-ще се скъсват да ги подготвят, добре че ходят на частни уроци, че е жив зян училищната подготовка за матури. Какво се правят от МОН, че не знаят как стоят нещата.

# 16 973
  • Индия/България
Индия:
Тук тестваха на 3 етапа в 3 различни болници едно лекарство против сепсис. Индийски лекари са открили прилика между Ковид19 и  Gram-negative sepsis (предполагам е някакъв вид отравяне на кръвта), при което предложиха да проведат пробно лечение с лекарството Sepsivac. Резултатите от него са били добри, поради което са получили разрешение от съответната здравна институция да го въведат към протокола за лечение на тежки случаи. Имаше разговор с 2ма специалисти , които споменаха, че при над 50% от критичните пациенти се установило подобрение и особено при пациентите, които са стигнали до органна недостатъчност. Фаталният край при тях е бил предотвратен.  Замислям се дали това с вируса и кръвта/хемоглобина наистина няма нещо общо...за да се търси решение и в тази област...
Тук също има статия по въпроса.
http://www.biospectrumindia.com/news/73/16277/dcgi-approves-seps … 19-treatment.html

# 16 974
Ма каква друга учебна година? 7ми и 12ти клас се връщат и те сега в училище. Майка ми е учителка и се чудят как точно да стане. Но и те не знаят кога точно ще бъде така или иначе.
https://www.peticiq.com/263785?s=71120654&fbclid=IwAR1FsheNo … MnrVLaojYdHf6INK4
Има петиция против връщането на децата в училище. Това е страшно малоумие да събереш децата накуп точно 3 седмици преди матурите, та да се изпоразболеят баш за НВО.
Тия продължават да творят ненадминати недомислици!
Да, има и петиции, и писма. Не знам кой акъл го роди това пък творение с "физическото" връщане на седмокласнитие и 12-токласниците в училище.
Нали изпитите щяха да включват само материала от 1 срок? Какво ще постигнат като ги върнат в училище за 2-3 седмици отгоре?! Пълни хахавели...

# 16 975
Управляващите май ще си чукат главата след това масово психясване на народа. Получава се интересен прецедент -  мерките ще паднат, обществените институции ще отворят врата, а наплашения народ ще продължи да се "самоспасява", изолирайки децата и  себе си. Предстоят интеесни времена.
Тук една дама предложи да  алтернатива на ординарното образование да е онлайн такова. Вероятно не се замисляте колко много труд се хвърля за дистанционно обучение от страна на преподавателите, за да подготвят материалите с които да презентират уроците. Всеки ден.  Кка биха съвместили двата вида образование? Или предлагате да се увеличи двойно учителския апарат -  щото в образованието пари бол...

Ако онлайн обучението стане честа практика, това няма да натовари толкова много допълнително учителите. Материалите се подготвят веднъж. В началото е най-трудно. После се повтаря, може да има записи с учителките, които да обясняват. Това има предимство - ако нещо не си чул, пускаш пак. Домашни също могат да се проверяват автоматизирано, ако има зададен темплейт. Ще има предмети, по които няма да може, но затова също може да се помисли в крачка, като се видят къде са пропуските.

# 16 976
https://m.dir.bg/dnes/svyat/vtora-valna-na-koronavirusa-nay-novi … manski-virusolozi
Мисля, че статията е информативна относно носенето на маски и преживяемостта на Короната.

# 16 977
  • Пловдив
Покрай 1-ви май пак ли ще има затваряне на София и затегнати мерки?

# 16 978
  • София
Интервю с Татяна Дончева, както винаги право в целта.

"Виждате, все повече хора си задават много въпроси, както откъде дойде това, какво го движи, какви последици ще има?"

# 16 979
Ето, някакви хора там казват, че чакаме "втора вълна".
Докато не видим деветия вал, няма спирка!
И пак не разбрах - при това тежко и страшно положение какви ще ги правят децата в училище? Ще висят в жегите с парцали по устата? По 8 часа дневно? Що? За да научат в повече какво? Мили Боже, не съм вярвала, че можем да стигнем до подобни низини на мисълта.
...
Аз харесвам дистанционното обучение. Освен липсата на социални контакти, други негативи поне аз не виждам при него. Да, и невъзможността за обективна проверка на знанията, но тя често и в училище я няма.
Конкретно моето дете така успява да си прочете на спокойствие материала, да си отдели това, което не разбира, да пише на учител и да пита, да получи отговор.
Голяма грешка е обаче онлайн изпитването и то за състезателни изпити за гимназии /НВО/ и матури /ДЗИ/. Ако питам племенника, дето е в детската градина, сигурно и той ще обясни защо - защото тогава състезанието ще е между родители и учители, а не между деца.
Да ги изпитат по училищата на обявените дати и да приключваме с учебната година след това. Няма нужда ни от смяна на дати, ни от смяна на формати специално за изпитите.
За два изпита и за 3 часа все ще изкарат децата с маските. Но да ме прощават - аз детето си на куче две седмици по осем часа няма да правя. То човек така и с кучетата си не постъпва.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 19:10 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт