COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 650
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 145
  • Варна
Да, ще коригирам.

# 17 146
  • Пловдив
Малките ми деца категорично за мен трябва да ходят на училище есента. Баби и дядовци през седмицата така и така не ги гледат. Тази учебна година, обаче, е излишно да приключва за тях в училище, за 2 седмици е тъпо да се правят сложни организации. Големият ми син е 7 клас, все ми е едно дали ще изкара училището или не присъствено, но матурите държаа да са присъствени, не он лайн. И да си има материал и от 2 срок. Защо им спукват гьоновете сега, ако заради манго от Сунгурларе няма да има материал от цялата година? Не е честно някак си. Ама не вярвам да дойде някой да ме пита. Ще направят, както е угодно на някой, от който зависи.

# 17 147
  • Пловдив
Аз не знам защо сте решили, че от настинки, грип и пневмонии не умират хора...

Напротив. Умират. Защото подценяват риска. Това е просто вирус. От вирус не се умира. При вирус не се търси лекар. Вирусът не се лекува с антибиотик. Умира се. Как да не се умира. От "умни" съвети също се умира.

# 17 148
  • Пловдив
151 лекари в Италия са починали от Ковид 19 от 11 март насам. Е гати и настинката...
Те децата се заразяват от родител, после ще заразят съученик в училище и така по веригата.
Рано ми се струва това връщане в училище. Как ще се намали броят на децата в клас? У нас има все още доста училища, в които се учи на две смени или са две училища в една сграда.
Матура на стадион е безумно. Особено юни месец. 4 часа под слънцето. Не знам колко ще се заразят от Ковид 19,но ще има колабирали и с изгаряне. Може би всеки трябва да си носи чадър, дезинфекциран, а и да го мести на всеки 60 мин, че земята се движи и сянката се мести.

# 17 149
  • Там,където се събуждам щастлива.
Врабчо, то хубаво ще пускаш децата, ама не видя ли линка за англичаните. Все повече деца се разболяват се докладва и България не е изключение. При това не хронично болни деца, при това под 10г  има и над тази възраст, но... малки деца , които не се споменаваше , че боледуват от короната. Тази сутрин казаха за още деца заразени у нас, вчера също. Май 4г. е прието в болница. Не си водя точно статистика, но го чувам и това ме притеснява поне мен, че не е каквото се мислеше. А как и каква работа върши вируса в развиващ организъм...не знам , не съм лекар.

Значи няма да пускате детето си до април 2021?
А ще го ваксинирате ли?

# 17 150
Фанфанито, не знам за какво говориш. На никого не съм пожелавала да се заразява, а на мен тук от темата многократно ми го пожелаха, че и на семейството ми.
Та не чакам трупове да гледам, ама тук се потресох, че някой очаква тези дето спазваме мерките да се заразим, а другите без да спазват нищо да са здрави. Това вече...иначе е вярно, въпрос на късмет и организъм.

За болните деца, да, разбира се, че ще има такива, то и от грип и настинка се разболяват и усложняват деца. Аз лично съм правила тежък бронхит като усложнение от настинка (сигурно е бил някой от коронавирусите, знам ли). Разчитам на правилното хранене и спорта при моите. Грам не ми е минало през ума, че ще им се случи нещо лошо, наистина. То какви ли не по-лоши болести дебнат по тоя свят. Просто не искам да подчинявам живота си на страхове. Пак казвам, който иска да се страхува безкрайно, негово право е.
Мое право пък е да избера друго за себе си и семейството си. Така че в момента, в който се свалят мерките, смятам да живея точно както преди, без да се барикадирам или да изисквам някой да се съобразява с мен, да ме пази или обгрижва страховете ми.

# 17 151
  • София
Реално никой никога не е казвал, че децата не боледуват. Също реално нямаме данни как точно боледуват и какви поражения имат. Убедена съм, че на деца с потекъл от коронавирус нос, а и с ларингит, в либералните държави, в които има училище, никой не е правил рентген или скенер. Още в началото педиатри казаха, че и децата развиват интерстециална пневмония, въпреки че карат по леко, по 9-14 дни. Всеки, чието дете поне веднъж е имало атипична или вирусна пневмония ще разбере за какво говоря и как, за колко време и с какви рисскове протича една такава пневмония, макар детето да изглежда здраво и почти да не кашля. Та аз на легендата с децата не вярвам, защото наистина нямаме достатъчно данни и при тях как протича. Освен, че децата винаги пренасят и сеят зараза като никой друг. А за училището, казах и ще повторя – на доброволен принцип да бъде присъствието ако толкова много хора настояват децата им да посещават. Тъкмо по-лесно ще се осигури място в класните стаи, а и персонал, ако ще разделят класовете на групи от по 10 или 15.
Освен всичко останало, както много хубаво каза Джуди по-рано днес, аз не бих причинила на детето си да стои 6-8 часа с маска в клас. Да не говорим, че цялостната саможертва в случая намирам неоправдана меко казано, особено ако има възможност детето да е вкъщи – голямо е или има кой да го гледа. За 1 година няма да получи тежко социално изоставане на каквато и възраст да е.

# 17 152
Според данните, разпространението сред децата, не е толкова високо. Според мен, защото го карат безсимтомно, а някъде бях чела, че при безсимтомно прекарване на вирусът, не е чак толкова заразен. Китай си отворили училищата и градините тази седмица. Между другото там нямало информация, за карантиран град, та това вероятно е фейк новина.

# 17 153
  • София
Генералът Мутафчийки, подозирам, много вероятно е да си хвърли оставката скоро.

# 17 154
това което ще правят сега е лудост

Кривата е прекалено стръмна, за да цари такова спокойствие сред населението.

# 17 155
  • Пловдив
Не разбирам защо инстинкт за самосъхранение, в тази тема, е еквивалент на страх. Аз се страхувам от земетресение. Там си безпомощен ако светът се срути на главата ти. И нищо не можеш да направиш да го предотвратиш. При ковид 19 не е така. Няма гаранция, но си длъжен да опиташ. Дисциплината не е нещо чак толкова сложно и невъзможно.

# 17 156
Панираха се от липсата на приходи в бюджета. Просто е..
От единия край на махалото към другия отиваме..

Така ще се закопаем икономически много по-жестоко и по-дълготрайно.
Минава ми мисъл, че е целенасочено.  Да се надяваме поне гадния вирус да изчезне, че иначе става много лошо.

# 17 157
  • София
Икономиката, та икономиката.
Сега като се върнем на работа такъв икономически подем ни чака, че само си викам дано 😁

Блажени са вярващите, че сал нашето ИП води до проблеми в икономиката ни. Малък оазис в пустиня, изолирани от влиянието на чуждите икономики Simple Smile

Мангъра е точно толкова невъзпитано, колкото и "генерал секси". Малко е лицемерно потребителки, които сипят обиди на килограм към 'народа' сега да четат морал.
Злобата е доста вредна и за психическото здраве, и за имунитета. Дотолкова, че дори нон стоп обиколки в парка няма да компенсират.

# 17 158
Писала съм, че мен дистанционното обучение не ме бърка и си карам всички часове. 90% от децата се упражняват с мен, пишат домашни, преглеждам. ...
Ще ми е интересно да разкажеш за учителите при вас - как се справят, какво мислят за онлайн обучението, как реагират на това да са отново във физически контакт с толкова много други..

Скрит текст:
Защото в Австрия например преговорите не се водят между родители и министерство, а между профсъюза на учителите и държавата. Затова има и такива, които няма да преподават вътре в стаята например, а училището не се състои всеки ден. Между 18.05. и края на годината за моите деца е точно 13 дни общо. Та ако някой си мисли, че от професионална гледна точка изведнъж на родителите ще стане по-лесно... Вариант нямам, месеците май и юни ще са решителни.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 21:42 от Анонимен

# 17 159
Генералът Мутафчийки, подозирам, много вероятно е да си хвърли оставката скоро.

За парите, които взима, и през ум няма да му мине! За жалост.

Общи условия

Активация на акаунт