COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 198
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 205
Не знам за какви тълпи от туристи бълнувате. Много хотели по Северното Черноморие  няма да работят.

# 17 206
  • София
За Мангъров от фейса. Знам, че ще подскокнете, ама човекът си има мотив, както и предполагах. Жалко, защото това което прави е ...няма да казвам какво.
Та не знам Мутафчийски, където го разкоствате колко взима, какъв е и що е , военен или лекар и т.н. , та той като директор значи вече не лекувал и ...страници тук четох и все едно и също.
Мангъров обаче..любимеца на други се оказва , че си има причина

от фейсбук
"Лаборатория - Медицински решения", която е собственост на Атанас Мангъров, е получила безвъзмездна помощ от 291 384 лв. Помощта е платена от европейски фондове и държавата за изпълнение на проект за "Създаване на условия за производство, разпространение и успешно налагане на българския и европейски пазар на иновативни продукти, насочени към подобряване на здравето и естетиката и с потенциал да окажат положителна роля за повишаване конкурентоспособността на българския здравен сектор."
Линк към информацията:
http://umispublic.government.bg/srchProjectInfo.aspx?id=70127&am … 2iV9cZHxBWZEe_xKg

А ти видя ли от коя година е проектът? И каква е целта му? И кога е получил парите? 2015 г. И каква точно му е причината? Тестове ли произвежда? Или лекарство?

# 17 207
Матурите и НВО са по-важни от бала и това вече го е осъзнавал всеки абитуриент. На много кандидат-студенти им пропада кампанията, та едва ли са седнали да плачат за изпуснатата възможност да отбележат завършването. В 12-ти клас много повече се притеснявах за матурите и без пандемия, отколкото се притеснявах за бала.
В сватбената група, на която съм член, една възмутена бъдеща булка вчера каза, че ще издири журналист, който да зададял въпрос на брифинга какво ще става със сватбените тържества, защото никой не се сещал за тази важна тема и двойките, които искат да се женят. Какъв ужас. Как да ти хрумне, че на фона на цялата галимация най-важните теми са абитуриентските балове и провеждането на сватбите?!

Ние получихме имейл от университета, че "в следващите дни бавно ще започне стартирането на университетската дейност". За Северна Германия иде реч.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 22:58 от Welt

# 17 208
Фани, тоз благ човек Мангъров не е ли в конфликт на интереси, като е шеф на отделение в държавна болница и върти частен бизнес с лаборатория? Почва да ме хваща яд на мисирките, които му дават трибуна, че и Цв.Ризова през ден, през два.
Няма конфликт на интереси, защото го канят като специалист. Той не заема длъжност никъде, която да не му позволява да се изказва. Тоо това важи и за доста други герои.
Не е проблем Мънгъров. Той в момента е като циркаджийска маймуна, затова го и канят. Няма цивилизация досега, приела и приложила неговия подход. Той не  цивилизационен, иначе си е учебниккарско клише за епидемия. С нищо не е иновативен.

# 17 209
  • Пловдив
Матурите са важни, Мутафчийски каза, че ще направят организация.

Горките абитуриенти. Със сигурност ще запомнят завършването си, без да имат бална вечер. Ще го разказват после на внуците и децата си, какъв прецедент е било. Някой от вас има ли абутуриент тази година? Как реагират на ситуацията?
За сега обсъждат дати за бал в края на юни заедно с получаване на дипломите.
Какво да кажат за ситуацията? Чакат МОН да измислят нещо адекватно, но като знам какви мозъци са там, едва ли.
Университети провеждат онлайн изпити, други изчакват. По- сложно е за тези, които са се насочили към чужбина, но и там променят сроковете за кандидатстване.

# 17 210
  • в страната на чудесата
Фани, тоз благ човек Мангъров не е ли в конфликт на интереси, като е шеф на отделение в държавна болница и върти частен бизнес с лаборатория? Почва да ме хваща яд на мисирките, които му дават трибуна, че и Цв.Ризова през ден, през два.
Не е.
Иво Петров в конфликт на интереси ли е като акционер в болницата, шеф на клиника и общински съветник. Че и трибуна за глупостите му дават. Не е.

# 17 211
Скрит текст:
По принцип ако сте забелязали в целия свят се правят едни и същи неща като мерки макар и понякога абсурдни, като се започне от карантинирането на здрави хора, декларациите, затварянето на магазини и градове, стадиони с легла, известни личност с ковид, дори ръкопляскането на медиците. Изумителен синхрон в целия свят едва ли можем да обвиняваме нашите хора, те следват общия тон
Всички страни са подписали споразумение със СЗО, включително и ние. Мерките сепрепоръчват от СЗО, налагат от държавните политики, според 13ата програма..споразумението го изисква СЗО.
...

Тези споразумения мисля, че подписват редовно на двугодишни периоди. Чак такъв забележителен синхрон наистина не се е наблюдавал и едва ли има нещо общо със споразумението.

Според СЗО няма доказателства, че след като един път някой е  имал ковид-19, той ще има имунитет за повторно заразяване. Не знам дали може да се вярва на това, ще чакаме потвърждение .....

Мисля, че може на 100 % да се вярва, че няма доказателства, докато доказателствата не се появят. А засега ги няма.

# 17 212
Ох, още ли някой се връзва на опорките на ПИК за лабораторията на Мангъров, която щяла да се облагодетелства от тестовете.
Тя няма дейност от доста години, вижте в ТР. Не могат да се намерят проекти за дейността и в момента, защото няма такива.
Освен това човекът е в гилдията и ако иска да му работи лабораторията има достатъчно познанства да си я задейства, хич не е опрял до телевизиите и интервютата, които да му генерират тонове хейт на главата.
Наистина си подбирайте източниците и не търсете врагове там, където ги няма.
Когато на някой специалист му скочат Блиц и Пик с такива разработки, значи още повече ми се издига в очите и вземам да се вслушвам в него.

# 17 213
  • София
Това на доброволен принцип за посещение на училище няма как да стане, защото един учител ще трябва вместо един час да преподава два (в училище и дистанционно).
Еми явно има как да стане. Във Франция точно така ще отворят училищата. Само по желание ще се присъства. въпрос на организация, а и видеочатовете не са ежедневие при тази система, за да се налага толкова драма. Да не говорим, че и ако са просто се прави видеочат от стаята и въпросът е решен. Няма как да задължат в подобна ситуация хората да си пуснат децата. Има деца с астма, близки с рак, автоимунии, възрастни и прочее. Не виждам никакъв зор да е задължително. И без това идеята е малките деца да се гледат, а големите да се научат. Т.е. онези, които са в невъзможност ги пускат, останалите не. За мен е неетично и това, но пък виждам, че и застъпниците на стадния имунитет имам желание децата им да ходят на училище, та мисля, че е справедливо да имат тази възможност. Не да се избира едно от двете, т.е. половината да бъдат ощетени.

А за шведите тепърва ще видим резултатите. Все пак там цели групи не получават интензивна грижа, а и тест. И въпреки това данните не са оптимистични.

Мисля, че у нас сме най-умерени откъм мерки и добре в резултатите, макар да мисля, че вероятно беше възможно с по-строги мерки за по-кратко време генерално да решим въпроса. Не е сигурно обаче дали щеше да стане така, т.е. дали си струва, та за момента нямам оплаквания. Освен от масовата драма по различни маловажни поводи – всеки има нужда на някъде да избие стреса.

# 17 214
  • София
За туризма уж умуват някакво общоевропейско решение.
ЕС може да пусне "паспорт Covid-19" и туристически коридори
Министрите на туризма от ЕС се споразумяха в понеделник да пуснат т.нар. паспорт Covid-19 и да обмислят отварянето на туристически коридори.
Идеята за "имунизационни паспорти" за хора, които са придобили имунитет срещу Covid-19, се обсъжда от известно време. Според Световната здравна организация (СЗО) обаче в момента няма доказателства възстановили се от коронавирус да са имунизирани срещу втора инфекция, дори и ако имат антитела.
Целият Европейски съюз обаче има интерес от туризма, който представлява 10 процента от брутния вътрешен продукт и осигурява работа на близо 12 процента от всички работещи.

Като знам обаче колко е "единна" Европа по други въпроси, много се съмнявам да постигнат общо решение и по този, така че накрая май всеки ще се оправя сам, а ние ще плащаме на всеки турист, който ни обвини, че сме го заразили.

# 17 215
Колежката има близнаци абитуриенти, каза, че онлайн не учат нищо обаче иначе си ходят на уроци. Тя е по-скоро за шведския модел ... на Мангъров модела. Иначе у нас вирусолози почти няма, Мангъров е инфекционист, Кунчев епидемиолог, Кантарджиев може и да мине за вирусолог, но е микробиолог, не виждам да има такава специализация.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 22:54 от pehoko

# 17 216
Няма конфликт на интереси, защото го канят като специалист. Той не заема длъжност никъде, която да не му позволява да се изказва. Тоо това важи и за доста други герои.
Не е проблем Мънгъров. Той в момента е като циркаджийска маймуна, затова го и канят. Няма цивилизация досега, приела и приложила неговия подход. Той не  цивилизационен, иначе си е учебниккарско клише за епидемия. С нищо не е иновативен.
Така е, но се намират хора, които му вярват, той е авторитет в своята област. Неговото изказване /всички интервюта, които е дал са абсолютно идентични/ е опозиция на това, което казва щаба. Така в публичното пространство се оформят два лагера, който намират привърженици. И се разделя обществото. Защо!

# 17 217
  • София
Да,видях годините. Ама това е информация обща и с какво друго се занимава и какъв интерес има. Ако има за тази година и прочета ще ви го сложа и него.
Какво? Да не би да си е закрил лабораторията?  Да не би да е спрял да се занимава и с това? Като го гледам колко скромен, слабоват и изобщо нещастно изглежда, пък...не му спира устата и все едно и също.
Кой друг поддържа тезата му от учените, лекарите, виросулозите в другите страни.
Аааа и колко е прегледа на този човек, тук някой писа , ама се въздържах.
При това за дете. Нали е в държавна болница, а?
Хайде като хапете Мутафчийски да си извадим и ние зъбките, така де.
Седнали да броят заплатата и колко взимал за чин генерал човека , къде на малкия му пръст не може да стъпят.
Пък този Мангъров ...бизнес, частни прегледи , програми европейски , ама....видиш ли...гении

Ами явно си развива бизнеса човека, кандидатствал е по европрограма, като хиляди други и е получил финансиране през 2012 г.  Ама страшен компромат изкарахте Grinning  Само не разбрах какво общо има това с коронавируса?
Второ - почти всички лекари имат и частни практики и не знам някой да преглежда без пари. Така, че по - добре не подценявайте икономическата страна на кризата.

# 17 218
Вие децата си и септември няма да пуснете, защото няма да има ваксина и лечение, а хората ще се разболяват. Какво ще правите тогава?
Калинка, права си. Някои няма да си пуснат скоро децата на училище от страх и това си е тяхно право.
Аз обаче искам да пускат училищата час по-скоро и от ден първи децата ми ще ходят. Защото дистанционното обучение не е еквивалент и децата изпускат страшно много. Защото държането под похлупак никога не е помагало, напротив. И защото вирусът май наистина ще се окаже поредния щам на настинка. Много шум за нищо.
Иначе нямам против да имат избор хората. Който го е страх да не тръгва на училище или работа, да стои вкъщи. Негово право е. При това положение обаче никак не намирам за уместно да им се осигурява и паралелно дистанционно обучение. Те учителите така едва се оправят, остава и отделно да трябва да преподават онлайн. Който си е вкъщи си готви детето у дома, само го изпитват онлайн и така. Иначе ще стане мазало.
Аз лично ще се подпиша навсякъде с две ръце за стартиране на училището час по-скоро, защото виждам, че така не стават нещата, родителите не сме учители все пак.

Не знам къде ги виждате тези 90 % без маски, при мен всички имат маски.

Добре, че и някои родители не са учители на децата си Simple Smile , за да не ги учат за пандемия, наречена  от родителите им “поредния щам на настинка”.

# 17 219
  • в страната на чудесата
Забранено ли е да има частна практика?
На Мутафчийски да, щото е военен, но на цивилните във ВМА не им е. Както и на Мангъров.
А цената на прегледа се определя от готовността на пациентите да я платят.
Много искате комунизъм, ама да сте само ползватели.

Общи условия

Активация на акаунт