COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 579
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 310

Мангъров при Цветанка Ризова, каза че имал деца пациенти с коронавирус.

Брейй, браво на Мангъров.
А къде ги лекува децата? В болница, в лаборатория, в дома им?
Не че нещо, ама нали децата само се заразявали, карали леко, ей-така им минавало.
Как ги лекува тогава не разбирам.

Не знам кой лекува Мангъров. До този вирус не съм чувала за него. Другите са се появявали и са ми познати поне визуално, ама точно този. Не, че е от значение това, ако е добър в професията си и се опитва да помогне. Но за мен не е ни едно от двете, съжалявам. По-лошото е , че хората му вярват, защото им харесва какво говори. Това вече не мога да му простя, а мисля е наясно какво следва от това, много добре разбира. Какъв му е интереса обаче, та да рискува толкова невинни хора.
Щом е по инфекционист или там какво е, само за деца ли лекува. Че то и възрастните имаме инфекции. Това на педиатър ми прилича по-скоро, че и по-надолу. Пък един хирург му намерихте недостатък, че не разбирал... еми...чудя си се.
Ма няма ли коя да го опраши този Мангъров, просто ме вбесява този човек. Пфууу. Шведите са против тяхното Менгеле или какъв е там (аз си обръщам имената, ама тук ме триха и порицаха, това ми е навик) Тенгеле... Казват , че много учители и деца имало заразени и се мълчало, това във фейса. Шведите сами си спазват препоръките, достатъчно е да се кажело и те не протестират. Тук обаче...мъка. Само мигрантите цапали картината. Не са добре в Швеция хич, не знам защо тук все ги хвалите. Поне във фейса така пишат хора там живеещи.  Ма и те си имат такъв по опрашването , та...закъсали са го хората, мани-мани.((
Joy ох, оправяш ми деня с твоите постове. Иначе темата е тежка и само чета, защото се притеснявам от вируса и занапред как ще е с това отслабване на мерките.
Фанфанито, ти оправи ли се? Прави ли тест?

# 17 311
  • София
Скрит текст:

Мангъров при Цветанка Ризова, каза че имал деца пациенти с коронавирус.

Брейй, браво на Мангъров.
А къде ги лекува децата? В болница, в лаборатория, в дома им?
Не че нещо, ама нали децата само се заразявали, карали леко, ей-така им минавало.
Как ги лекува тогава не разбирам.

Не знам кой лекува Мангъров. До този вирус не съм чувала за него. Другите са се появявали и са ми познати поне визуално, ама точно този. Не, че е от значение това, ако е добър в професията си и се опитва да помогне. Но за мен не е ни едно от двете, съжалявам. По-лошото е , че хората му вярват, защото им харесва какво говори. Това вече не мога да му простя, а мисля е наясно какво следва от това, много добре разбира. Какъв му е интереса обаче, та да рискува толкова невинни хора.
Щом е по инфекционист или там какво е, само за деца ли лекува. Че то и възрастните имаме инфекции. Това на педиатър ми прилича по-скоро, че и по-надолу. Пък един хирург му намерихте недостатък, че не разбирал... еми...чудя си се.
Ма няма ли коя да го опраши този Мангъров, просто ме вбесява този човек. Пфууу. Шведите са против тяхното Менгеле или какъв е там (аз си обръщам имената, ама тук ме триха и порицаха, това ми е навик) Тенгеле... Казват , че много учители и деца имало заразени и се мълчало, това във фейса. Шведите сами си спазват препоръките, достатъчно е да се кажело и те не протестират. Тук обаче...мъка. Само мигрантите цапали картината. Не са добре в Швеция хич, не знам защо тук все ги хвалите. Поне във фейса така пишат хора там живеещи.  Ма и те си имат такъв по опрашването , та...закъсали са го хората, мани-мани.((
Като те чета, ти ще си най - компетентната по всички въпроси и вируси. Добре, че има и разумни хора и не всички се ръководят от паниката, че иначе трябва да си правим бункери или направо да лягаме и да умираме за по - сигурно, че ако се заразим само ще се мъчим.

# 17 312
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинка, в Холандия не затвориха ли училищата ?

Имам спомени, че щяха да гонят стадрн имунитет и после рязко дадоха назад. Барове и ресторанти работят ли?

Училищата са отворени за деца на родители с различни професии, които няма кой да гледа (сигурно само от един определен етнос бабите гледат. Иначе не.). Средните училища са отворени за нас. По всяко време можем да ходим. В момента на нашето се прави ремонт и има работници.
Барове и ресторанти са затворени за посетители, но си работят с храна за вкъщи. Хотели не всички. Масово магазините си бяха отворени. (В Амстердам по-малко, за да не привличат пазаруващи). Фризьорски салони са затворени.

Тук никога не са се отказвали от изграждане на масов имунитет, но контролиран. Няма забрана за излизане, разходки, виждане с до 3 човека. Църквите може да са отворени до 30 човека (нашето православно манастирче има лимит до 15, изчислено до 1.5 метра) . Няма маски.

Набляга се на думата “интелигентно”. Днес е денят на краля и винаги има голям празник с базари, музика. Тази година ги няма, но всички градове имаха по квартали организирани неща, като хората не напускаха градините си отпред. Кралското семейство имаха празнуването онлайн. Още по-популярни станаха.

Децата не са спирали да си играят с други деца (до 2-3 в групичка). Моите 230 ученика, без драстично ограничаване на контакти, са всички здрави, както и семействата им.
С една дума градим имунитет.

А,да. Ако има проблеми със спазване на дистанция и групички са предимно замесени мароканци или други арабски общности (Уви!)

# 17 313
Не съм гледала последното интервю на Мангъров, наистина не мога да си го причиня втори път.
Относно вируса и децата. Навсякъде се пише, че те го изкарват леко, безсимптомно и т.н. ОК , но какви следи оставя той в развиващия се организъм при деца и тийнейджъри? Не намирам никаква информация за това. Тогава как да махна с ръка и да ми е все едно дали ще се разболеят, щото щели да го изкарат леко?!?
Споко, децата са подрастващи организми и няма да имат големи щети. Заболяването е ново затова са и всичките страхове, дробове, органи могат да се възстановят.

# 17 314
Таис, в туризма ще има интересни сценки ако има вирус и тук го лепнат височайши чужди туристи. Очаквам драми от най-неприятно естество, ама наште хотели го заслужават, така че хак им е. Аз няма да се омешвам с тълпата тази година.
Ще  се прочуем. Пак. Бедна държава, дупедавска. Дано само да гледаме отстрани. Интересни времена предстоят.
Не съм съгласна .Мерките ,които нашата държава прилага са съвсем правилни,от първия ден до сега,и са резултат от правилно анализиране на ситуацията.България гледа какво правят другите държави,но и те гледат от нас.Всяка държава опипва почвата и пробва ,никой не е сигурен кое е правилното решение засега.Само у нас магазинчетата и фризьорските салони не бяха затворени.Другите държави едва миналата седмица ги отвориха. При нас се въведе задължителното носене на маски-това според мен е абсолютно задължително,каквото и да говорят разни ,,капацитети‘‘ или защитници на законите(пример са  Китай и Корея ).В Западна Европа нашите гастарбайтери,които се появиха с маски на Лондонското летище (не съм сигурна дали беше то или някое друго,без значение е това) ,местните ги гледаха странно и ги мислеха за болни,което е пълна простотия.
За правилна мярка смятам отварянето на парковете,би трябвало  да отворят и Витоша.Разбира се ,трябва да се следи за спазването на правилата по строго.Колкото повече се разхлабват мерките,толкова по-наложителни трябва да бъдат глобите за тези,които не ги спазват. Няма как тоя народ да стои затворен между  4-ри стени с месеци.Очевидно е ,че ще живеем с този вирус в следващите 1-2 години (докато не преболедуват 70% от населението).Очевидно е ,при това положение да има периодично разхлабване и затягане на мерките,за да се контролира разпространението на вируса.Няма друг начин засега.Ако започне рязко да се увеличава броя на заразените,след разхлабването на мерките,пак ще въведат карантина за определен период,за да не допуснат евентуално препълване на болниците. Така,че в следващите месеци,а може би година-две, ще има периодично разхлабване и затягане на мерките ,и трябва да свикнем с това.
Единственото ,което ме притеснява е,че определени групи от хора,не подлежат на дисциплиниране( и нямам предвид само малцинствата).По време на най-строгата карантина съм виждала по 7-8  младежи(13-15 годишни) в трамвая ,да не спазват никава дистанция,някои бяха и с бири.Не често ,но се виждат понякога такива неща и затова казвам ,че нарушителите трябва да се глобяват с най-голяма строгост,за да не отиват напразно усилията на съвестните граждани .

# 17 315
fanfanito, ако ти се съберат всички постове за Мангъров, една книга ще може да се издаде Grinning

Иначе има една потребителка с Аватар коте, която съобщава и положителните тенденции.
Моля, моля))
Мангъров изобщо не го закачах до тази вечер. Но във фейсбук масово се цитира и хората му вярват и се надъхват.
А тук ме провокира една потребителка антифенка на Мутафчийски. При това неблагоразумно го сравни и подцени спрямо Мангъров (за мен поне)
Лично аз симпатизирам на Мутафчийски. Харесва ми изказа му, маниера му, тона му. Неща , които тук не одобрявате и сте се хванали за първата му реч, когато се появиха и обявиха , че има епидемия, че има опасност за здравето на хората. Невиждана била, ще загубим близки, еми...прав е. Кога цял свят е бил така, аз не съм била свидетел, а не съм  първа младост. Толкова заболели, толкова починали, няма лекарство, лекари заразени и починали, мед.персонал, те нищо ли са за вас. От коя болест са умирали толкова лекари и така масово? Дори от уважение към тях трябаше да се примъчите за 1-2 часа докато пазарувате да сте с маски. Да продължавам ли...
Хич не ме е грижа за Мангъров, ама това че стана медийна звезда и хората му вярват и съвсем вече не слушат и отчитат какво може да ни се стовари вече ми идва много.
Тук фенките на Мангъров са много. Отстъпвам им го , не искам да ме опрашва тоз.

# 17 316
Kalinka, как така са здрави, да няма някаква грешка, тук всеки го е страх да пусне детето на училище. Или са затворени училищата и са здрави по къщите?

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 01:10 от Notaris

# 17 317
Ох, Fanfanito, айде поспри се малко с морализаторстването, защото така като размахваш пръст и ни четеш конско, че нямаме уважение към лекарите, дали знаеш на кой какъв му е случаят, та толкова смело ръсиш обвинения?

# 17 318
  • София
fanfanito, ако ти се съберат всички постове за Мангъров, една книга ще може да се издаде Grinning

Иначе има една потребителка с Аватар коте, която съобщава и положителните тенденции.
Моля, моля))
Мангъров изобщо не го закачах до тази вечер. Но във фейсбук масово се цитира и хората му вярват и се надъхват.
А тук ме провокира една потребителка антифенка на Мутафчийски. При това неблагоразумно го сравни и подцени спрямо Мангъров (за мен поне)
Лично аз симпатизирам на Мутафчийски. Харесва ми изказа му, маниера му, тона му.
Неща , които тук не одобрявате и сте се хванали за първата му реч, когато се появиха и обявиха , че има епидемия, че има опасност за здравето на хората. Невиждана била, ще загубим близки, еми...прав е. Кога цял свят е бил така, аз не съм била свидетел, а не съм  първа младост. Толкова заболели, толкова починали, няма лекарство, лекари заразени и починали, мед.персонал, те нищо ли са за вас. От коя болест са умирали толкова лекари и така масово? Дори от уважение към тях трябаше да се примъчите за 1-2 часа докато пазарувате да сте с маски. Да продължавам ли...
Хич не ме е грижа за Мангъров, ама това че стана медийна звезда и хората му вярват и съвсем вече не слушат и отчитат какво може да ни се стовари вече ми идва много.
Тук фенките на Мангъров са много. Отстъпвам им го , не искам да ме опрашва тоз.
Затова ли била цялата драма? Не е тайна, че за не малко дами, Мутафчийски е като сексимвол. Разликата е че който се е вслушал в Магъров, включително и аз, не го оценяваме по осанка, изказ и маниери, а по знанията му.

# 17 319
  • Там,където се събуждам щастлива.
Е, как така са здрави, да няма някаква грешка, тук всеки го е страх да си пусне детето, ама ха.

Много български майки са изумени как нидерландските деца от бебешка възраст са с боси крака и ръце. За 17 години не видях дете с жилетка или пуловер. Масово са по къс ръкав през декември, януари. Имат един за каране на ски в Австрия. Хрема и кашляне изключително рядко. (Най-разболяващата ми се ученичка е полякиня). Много от тях живеят на 7-8 км от училището и дъжд, вятър (ежедневие тък, защото съм до море), буря..Карат и не им прави впечатление. С мокри дънки идват и 8 часа изкарват. На другия ден нищо им няма. От бебета лапат всичко паднало. Няма мокри кърпички на всеки пет минути. Пълно спокойствие в отглеждането и свобода. Не съм чула “Не ходи там, че ще паднеш. Ама аз казах ли ти да не ходиш там? Идвай тука.”
Калени до дупка. Вече са масово с къси панталони. Аз замятам жилетка.

Явно, тази каленост им помага.

# 17 320
  • Street of Dreams
Всеки път като отворя и ви видя да роптаете компетентно срещу всеки и всичко възможно, се сещам за тази картинка.

Скрит текст:

# 17 321
На мен пък изобщо не ми допада лекари да ръсят неща от сорта на: няма чували за трупове, няма място в моргите, няма къде да ви сложим, ако умрете, ще платите ли на лекарите обезщетения за това, че сте ги заразили, защото сте се разходили в парка. И други подобни, не ги помня всичките. Не подобава на лекар да говори така. Всички лекари покрай мен(и аз, де, да не се цепя от колектива) бяха меко казано потресени от тези изказвания. Close

# 17 322
И защото вирусът май наистина ще се окаже поредния щам на настинка. Много шум за нищо.

Vrabcho, какви ги дрънкаш ! Нима хилядите жертви са научна фантастика?
Разбирам, че не можеш с някои неща да се справяш и ти е трудно, но да обявяваш  нещо толкова сериозно за настинка едва ли не, направо ме изумява!
Някои хора вече ги изби на тотален отказ от реалността. Да, настинка е. Не, няма умрели, това само сте го сънували. Няма вирус. Не сме били ние, които седяхме 7 седмици в къщи, аз не съм аз, вие не сте вие... Мисля, че ако почета още малко в тая тема ще развия шизофрения верно.

# 17 323
Ох, Fanfanito, айде поспри се малко с морализаторстването, защото така като размахваш пръст и ни четеш конско, че нямаме уважение към лекарите, дали знаеш на кой какъв му е случаят, та толкова смело ръсиш обвинения?
Ами аз не съм им почитател и загубих близки не един и двама през годините и не ми се пишат отчети защо и как.Но има и редки случаи в които им дължа благодарност и поклон. Не е темата за това.

В случая не си ме разбрала. Благодарността ми е към тези , които са на първа линия в борбата с вируса. За мен поне те са за уважение. И това е към лекарите изобщо. Такива, като тези в Италия разкази за лекари са ме просълзявали. Не се превземам. Много ме докосна. Като си помисля, че и тук може така да стане и... не знам, дано имаме и ние такива лекари и хора.

# 17 324
Китайски деца на училище след карантината.

Общи условия

Активация на акаунт