COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 408
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 325
От бебета лапат всичко паднало. Няма мокри кърпички на всеки пет минути. Пълно спокойствие в отглеждането и свобода.
Хаха, вярно е. Такива зелени сополи като на холандско дете друг път не съм виждала. Ама те сталактит направили от лява и дясна ноздра до ръба на устните, а майката седи и го гледа и въобще не се впечатлява! Помня, че ми идеше да извадя мокрите кърпички Joy, затова се сетих.

# 17 326
Сетих се нещо : в болницата при нас (не знам за цяла Германия дали е така, но предполагам, че е) не носят лекарите гащеризони и шлемове. Само очила, маска ffp2 в приемно, ffp3 в клиниката за ковид. И нормалните предпазни престилки. Е, има и сестри, които слагат шлемове, защото ги е страх.

# 17 327
  • Там,където се събуждам щастлива.
Сетих се нещо : в болницата при нас (не знам за цяла Германия дали е така, но предполагам, че е) не носят лекарите гащеризони и шлемове. Само очила, маска ffp2 в приемно, ffp3 в клиниката за ковид. И нормалните предпазни престилки. Е, има и сестри, които слагат шлемове, защото ги е страх.
И тук няма. Само в отделенията с Ковид пациенти.
Зъболекарите отвориха масово от днес. Има мерки как точно да влизаш и какво да пипаш или не пипаш.

Зелени сополи, ама не кекаво дете. Wink Зависи какви приоритети имаш.

Такива прегради като на снимката в Китай са сложили в някои училища тук, но не знам дали бяха за всеки ученик.
Интересно колко е пълен класа в Китай и са много близо един до друг. При нас дори в обикновена ситуация са по-разделечени. Не мисля, че до края на учебната година ще имаме пълни класове (не заради родителите, а начин на работа.).

# 17 328
Нали като се презапасим ще им пращаме. Може да си нямат още.
В Америка им забраняваха да носят дори свои маски по едно време. Но сега им раздават.

# 17 329
  • При семейството си
Ако правилно преброих, китайчетата са 35, видима физическа дистанция от 2-2.5 м. няма, има май прегради (само отпред) и носят маски (с каква ли продължителност са им заниманията).

# 17 330
Ако правилно преброих, китайчетата са 35, видима физическа дистанция от 2-2.5 м. няма, има май прегради (само отпред) и носят маски (с каква ли продължителност са им заниманията).
Не е само отпред. П-образна е преградата.
Не знам за вас, но аз не мога да си представя училищата в Европа организирани по този начин.

# 17 331
Скрит текст:
Нали като се презапасим ще им пращаме. Може да си нямат още.
В Америка им забраняваха да носят дори свои маски по едно време. Но сега им раздават.

Хахахха хаха, да, може, може. В приемно имат един шлем и го взима този, който най-много го е страх.

# 17 332
  • При семейството си
Не е само отпред. П-образна е преградата.
Не знам за вас, но аз не мога да си представя училищата в Европа организирани по този начин.

През телефон снимката не с вижда толкова добре, може би са наистина П-образни,

# 17 333
  • София

Мангъров при Цветанка Ризова, каза че имал деца пациенти с коронавирус.

Брейй, браво на Мангъров.
А къде ги лекува децата? В болница, в лаборатория, в дома им?
Не че нещо, ама нали децата само се заразявали, карали леко, ей-така им минавало.
Как ги лекува тогава не разбирам.

Не знам кой лекува Мангъров. До този вирус не съм чувала за него. Другите са се появявали и са ми познати поне визуално, ама точно този. Не, че е от значение това, ако е добър в професията си и се опитва да помогне. Но за мен не е ни едно от двете, съжалявам. По-лошото е , че хората му вярват, защото им харесва какво говори. Това вече не мога да му простя, а мисля е наясно какво следва от това, много добре разбира. Какъв му е интереса обаче, та да рискува толкова невинни хора.
Щом е по инфекционист или там какво е, само за деца ли лекува. Че то и възрастните имаме инфекции. Това на педиатър ми прилича по-скоро, че и по-надолу. Пък един хирург му намерихте недостатък, че не разбирал... еми...чудя си се.
Ма няма ли коя да го опраши този Мангъров, просто ме вбесява този човек. Пфууу. Шведите са против тяхното Менгеле или какъв е там (аз си обръщам имената, ама тук ме триха и порицаха, това ми е навик) Тенгеле... Казват , че много учители и деца имало заразени и се мълчало, това във фейса. Шведите сами си спазват препоръките, достатъчно е да се кажело и те не протестират. Тук обаче...мъка. Само мигрантите цапали картината. Не са добре в Швеция хич, не знам защо тук все ги хвалите. Поне във фейса така пишат хора там живеещи.  Ма и те си имат такъв по опрашването , та...закъсали са го хората, мани-мани.((
Няма лошо, че те вбесява. Но... Малко уважение трябва, дори не си чувала за него преди вируса. А ако целта е да се изкажеш на всяка цена, успя да се представиш.

# 17 334
Такива прегради като на снимката в Китай са сложили в някои училища тук, но не знам дали бяха за всеки ученик.
Интересно колко е пълен класа в Китай и са много близо един до друг. При нас дори в обикновена ситуация са по-разделечени. Не мисля, че до края на учебната година ще имаме пълни класове (не заради родителите, а начин на работа.).

30 деца на са снимката, много са за един клас. В Белгия са много по малко, обикновено до 15, често по малко, ако са повече е изключение и е в някое начално училище в някое село, поради временна липса на кадри.

# 17 335
Дори и да се организират така класните стаи (нови чинове, нова фирма на наши хора, стара работа Wink ), аз не мога да си представя как децата ще бъдат контролирани междучасията? Или няма да има междучасия и всеки ще ползва WC само след разрешение? А влизането за първи час, а тръгването след последен час? А физическото? Трябва да строим тенискортове за да играят по двама и далеч един от друг...

Училищата както и да е, а детските градини как ще бъдат преградени?

п.с. На снимката виждам 6 реда х 6 колони = 36 деца

# 17 336
Щатите натискат за масови тестове и май  ще се справят в даден момент докато ние все още ще слушаме бюлетина за нивото на река Дунав.

# 17 337
Дори в часовете да са разделени, в междучасията ще си е прегръдки и целувки. Освен, ако госпожата не ходи до тоалетна и има здрави гласни струни.

# 17 338
Не се втелявайте толкова, децата нека си обменят бацилите за да си каляват имунната система. Досега у нас нямаме смъртен случай на дете от ковид, опазил ни господ.

# 17 339
  • Немция
Е, как така са здрави, да няма някаква грешка, тук всеки го е страх да си пусне детето, ама ха.

Много български майки са изумени как нидерландските деца от бебешка възраст са с боси крака и ръце. За 17 години не видях дете с жилетка или пуловер. Масово са по къс ръкав през декември, януари. Имат един за каране на ски в Австрия. Хрема и кашляне изключително рядко. (Най-разболяващата ми се ученичка е полякиня). Много от тях живеят на 7-8 км от училището и дъжд, вятър (ежедневие тък, защото съм до море), буря..Карат и не им прави впечатление. С мокри дънки идват и 8 часа изкарват. На другия ден нищо им няма. От бебета лапат всичко паднало. Няма мокри кърпички на всеки пет минути. Пълно спокойствие в отглеждането и свобода. Не съм чула “Не ходи там, че ще паднеш. Ама аз казах ли ти да не ходиш там? Идвай тука.”
Калени до дупка. Вече са масово с къси панталони. Аз замятам жилетка.

Явно, тази каленост им помага.

Само да добавя, че имам позната в Германия, чието семейство изкара коронавируса без усложнения, тоест не се наложи влизане в болница. Първо детето е било с висока температура. После майката е загубила вкус и обоняние, по това са се присетили, че може да е ковид. За таткото не разбрах какво е било положението.
Разказах го, за да не се твърди, че децата го карат безсимптомно.
Има такива, които развиват симптоми, макар и по-рядко.

В Щатите ще се "справят" на гърба на сума жертви.
Оказва се, че там има повече починали от официалните данни.
От началото на март до началото на април в САЩ има обявени 15 400 обявени смъртни случая в повече в сравнение с предишни години.
8128 са доказани с ковид. Въпросът е при другите 7000 каква е причината.
Има тъмна цифра от починали по домовете си или в старчески домове, които не са изследвани за ковид.

https://www.fr.de/politik/corona-krise-usa-donald-trump-twitter- … -zr-13651059.html

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 02:24 от Бибит

Общи условия

Активация на акаунт