COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 306
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 430
  • Пловдив
Груповия имунитет е трудно изпълнима задача, виждаме дори и в Италия са далече от такъв. А това да стане бавно и на етапи е още по-невъзможно, защото е много трудно да се контролира потока на заразените. Видин ни е най-показателния пример как за 0 време успяха да подпалят цяла болница, старчески дом и кой знае още колко села и хора.
Е и? Като се подпалиха какво стана? Умряха ли? По улиците трупове ли има? Няма място в моргите ли? Хладилни камиони кръстосват улиците на Видин да прибират умрелите ли? Какво стана като се разболяха хора във Видин?

И кой можеше да предвиди с точност как ще се развият нещата? Примери за умиращи и претъпкани болници имаше достатъчно, още от Китай и Иран.
Хората са го казали - ти се готви за зима, пък нека да дойде лято.
Ако имаше повече умрели, сигурно точно ти щеше да пееш друга песен, за да си в контра на останалите.

# 17 431
Груповия имунитет е трудно изпълнима задача, виждаме дори и в Италия са далече от такъв. А това да стане бавно и на етапи е още по-невъзможно, защото е много трудно да се контролира потока на заразените. Видин ни е най-показателния пример как за 0 време успяха да подпалят цяла болница, старчески дом и кой знае още колко села и хора.
Е и? Като се подпалиха какво стана? Умряха ли? По улиците трупове ли има? Няма място в моргите ли? Хладилни камиони кръстосват улиците на Видин да прибират умрелите ли? Какво стана като се разболяха хора във Видин?
Във Видин не са се заразили всички масово, че да тръгнат да ги обират камиони. Болницата обаче е пламнала, което автоматично спира достъпа на хора с други здравословни проблеми. Например неврологичното отделение е затворено.

# 17 432
Всъщност защо никой не говори за заразените медици в Пирогов?
Скрит текст:
Там май се оказаха най-много. Ако във Видин са подценили вируса и не са носили маски, в Пирогов какъв е проблема? Или някой най-накрая ще си признае, че няма как да се предпазят само с маска и ръкавици ако попаднат на заразен пациент?
Ами, най-вероятно защото няма какво толкова да се говори....заразени, лекуват се, или просто чакат да им мине.
Или са длъжни да дават отчет ден по ден, какво правят и как точно се лекуват?

# 17 433
Аз пък не мога да разбера как искат да правят закон да се запазят КПП-тата, но да имало и туристически сезон. То двете неща са несъвместими.
Първо ще ги махнат.
Вчера е имало среща на европейските министри на Туризма.
Ангелкова е дала пресконференция тази сутрин.
Стартираме активен сезон на 1 юли, а започва подготовка на 15 юни.
Чакат Евр.комисия да уточни, дали туристите ще ги тестват или ще подписват декларация.

# 17 434
  • София
Вчера е изнесена информация за тестовете, направени през последната седмица в Смолян - от стотина теста за антитела отново близо 14% положителни. Това си е стабилна тенденция вече там - дотук са обявени 395 РСR пpoби и 420 бързи, 33 заразени и 13,6% с антитела.

# 17 435
Скрит текст:
Аз пък не мога да разбера как искат да правят закон да се запазят КПП-тата, но да имало и туристически сезон. То двете неща са несъвместими.
Първо ще ги махнат.
Чакат Евр.комисия да уточни, дали туристите ще ги тестват или ще подписват декларация.

Наистина ли? Значи ще има сезон? Това е супер, ще се ходи на море. Кой казваше, че няма да бъде същото и няма да има туристически сезон? Blush

# 17 436
За кои термометри говориш, аз използвам инфрачервен безконтактен термометър и винаги си е отчитал, толкова колкото и дигитален. Ако обаче си легнал на една страна и премериш температурата точно на тази страна, ще ти покаже с 1-2 градуса отгоре.

Тези дистанционните, които се използват от разстояние. Не знам точно какви са, доста са скъпи и реално не мерят вярно, защото мерят от разстояние. Казват ми го близки и познати, които на входа ги изкарват с температура около  35, ако въобще благоволят да я измерят.

Това не е така. Произвеждаме в заводите си такива инфрачервени модули за термометри. Изискванията за качество са _зверски_. Никакъв шанс да дават такива отклонения - ако ги има то се дължи на неправилно използване.

# 17 437
  • София
Скрит текст:
Първо ще ги махнат.

Наистина ли? Значи ще има сезон? Това е супер, ще се ходи на море. Кой казваше, че няма да бъде същото и няма да има туристически сезон? Blush

Да, но ще е много неприятно ако се подходи либерастски, с декларации само! Тогава септември пак ще стоим всички по къщята, ама няма да я има вече храната!

# 17 438
Къде го видяхте тоя прокрадващ се страх у оптимистите? На мен всички списващи от тази група ми звучат доста спокойни. Може би пък има вероятност да не се страхуват.

Проекция се нарича - проектират собствените си страхове върху останалия свят, нищо, че той не живее по техните правила и не изпитва същите чувства, като тях.
Аз пък смятам, че все повече хора се осъзнават, че паниката е в пъти повече от истинската опасност. И колкото повече продължават безумните мерки, от които смисълът е нулев, но пък вредите - сигурни, толкова повече последователи губят еднолично управляващите. Остава по някой паникьжр да поддържа огъня из теми, като тази и по някоя медия и толкоз.

Лимонче, и твоето е проекция. Много хора пиша в темате не поради твоите мотиви, а поради други. Например - за да дадат по-различна гледна точка от невротично-паникьорската, да споделят, че по света нещата не са така, както ги представят нашите манипулирани медии. Сами да се информират и за други гледни точки.
Вие може да си споделяте тук страховете, да си ползвате темата като отдушник или средство за самонавивка, но това не важи за останалите хора.
Мен къде ме слагаш? Далече съм от паника. Просто гледам трезво на нещата. Този вирус е нов и непознат, да може да не е толкова страшен, но може и да е. Нямам никакво намерение да тествам това върху себе си и за това се пазя и чакам да видя какво ще стане.
Нито съм изпаднала в паника, нито треперя нон стоп. Единствено притесненията ми идват от това, че знам как се организират нещата в района, в които живея. И знам, че тук е трудно да намериш помощ за каквато и да е друга болест доста преди да го има коронавируса.
Само казвам, че ако някой иска да живее нормално няма пречка в момента. Мен ако една тема не ме интересува не я следя.

# 17 439
Прощавайте за невежеството, но има ли място, на което бихме могли да оставяме въпроси за журналистите, които евентуално да се зададат впоследствие?

# 17 440
Ти, Лимонче, пишеш за конкретни мотиви, проектирайки ги върху хора, които не познаваш, обобшавайки.
Аз само напомням, че хората сме различни, мотивите ни - също. Ако твоите са едни, то моите може да са коренно различни.
Цитат
Ако не ги засяга или притеснява, ако не буди макар и лек страх у тях, няма да пишат в темата.
Това е типичен пример за проекция, учебникарски, направо.
Иначе настоящото положение засяга всеки, най-малкото с ограничаване на свободите на хората, често пъти нелогично и безсмислено. Но чак всеки да е притеснен и изплашен от този вирус /моят пост беше свързан с такъв цитат точно/- определено не е така. Едни са уплашени от него, други - от реалните икономически проблеми и ограничения на личните права и свободи, които срещат в момента и то съвсем реално, не някакви бъдещи страхове и заплахи.

А дали ти конкретно си в паника не съм обсъждала. За мен обаче е факт, че има невротици, които са се панирали в ситуацията. За щастие около мен дори в България, където целенасочено населението бива заливано с недопустими заплахи,  почти ги няма реално. Наличните такива постепенно оредяват и намаляват и скоро май съвсем ще се изгубят. Което е добре за здравето им.
Повечето са здравомислещи хора, които не намират настоящата ситуация за нещо особено страховито.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 12:08 от Judy

# 17 441
Предполагам, че КПП-тата ще фи премахнат след шести май или наааай-късно след 24 май.
Но, ако отворят планините-след шести май ги махат
И аз си мисля, че КПП ще паднат до 13,05 най-късно .

# 17 442
Скрит текст:
Първо ще ги махнат.

E, ще има,  но баш същото - няма да е. Ангелкова говори за социална дистанция на плажа, в хотелите и тн.  Разширяване на платената зона на плажовете (а това е трагедия). Общо взето, аз лично има огромен шанс да не отида на море, ако ще ми вземат свободната зона Joy и тази година ще е абсолютна лудница тук, защото много хора ще предпочетат да останат в България все пак, яка гъчканица навсякъде. Отписвам юга като опция със сигурност..ако ще ходя , ще си търся слабо населени плажчета на север. Мерси, ама да се бутам сред тълпи народ, режещи домати на плажа, определено не ми е в ТОП желанията Joy

# 17 443
Еха....че те са значи с повече заразени от италианските, френските, австрийските и немските огнища. Joy

Да бе, да!

# 17 444
E, ще има,  но баш същото - няма да е. Ангелкова говори за социална дистанция на плажа, в хотелите и тн.  Разширяване на платената зона на плажовете (а това е трагедия). Общо взето, аз лично има огромен шанс да не отида на море, ако ще ми вземат свободната зона Joy и тази година ще е абсолютна лудница тук, защото много хора ще предпочетат да останат в България все пак....
Всички туристи от България, по два пъти да се изредят, пак няма да напълним цялата хотелска база за целия двумесечен сезон. Wink Гъчканица не вярвам да има.
Но това за чадърите ме вбесява безкрайно много мен!  Да се била разширила платената зона с чадърите. За кого ще ги бучим тия чадъри не е ясно. По-логично е, ако имаме спад с 30%-50%-70% , съответно да ПРЕМАХНЕМ и толкова чадъри, а другите да ги радалечим едни от други.
Това и в професионалните групи, дето си пишем, също ме вбесява - "Колеги, какво правим с чадърите, как ще ги разместваме, то няма място!" Алооо, ти сериозно ли вярваш, че ще ни потрябват всички чадъри, които сме ползвали досега? Получава се парадоксът - хем се чудиш дали ще отвориш, защото имаш спад на резервациите, хем ще забучваш всички чадъри като за 100% запълняемост.
Гледам, че и министърката така разсъждава.

Чадърите трябва да са на 3м разстояние по принцип. Редуцират се през един и ето същата платена зона с 6м разстояние. Остава и същата безплатна зона.
Всички ще загубим от тази криза, няма как - и хотелиери, и консеционери, дори и туристите....

Общи условия

Активация на акаунт