COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 105
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 610
  • София
На нова ще говори директорката на НСФГ в София. за образованието.

# 17 611
Смъртните случаи от коронавируса за един ден:

Норвегия 1
Дания 7
Швеция 81

На кой от трите стратегията работи най-добре се пита в задачата.

# 17 612
За Нидерландия: ако нямаше натиск, нямаше да затворят училищата.И беше по-лесно да затворят, за да се концентрират върху здравеопазването. Несъмнено по отношение на образованието имаше моменти на проба -грешка (например, първо щеше да има матури, а след това ги отмениха), но това са неща, които са от второстепенно значение и леко могат да се поправят.

Съвсем друго е, когато се вкарва правило, два дена се глобява наред или ти се карат и на третия се отменя. Поне за мен.

Аз съм абсолютно убедена, че в едни страни моментите на проба-грешка принципно са обосновани, оправдани и изобщо второстепенни и маловажни, а в други страни същите принципно са за порицание. Всичко зависи от гледната точка на пишещия, не от страната или от мерките.

Но изобщо не споря, че в България сме отличници в неумението да поднасяме информация. Вероятно затова си измислихме плашилото НОЩ.

# 17 613
  • София
Понякога и така става:
Как Сингапур внезапно се провали в битката с COVID-19
Примерът на Сингапур е предупреждение за всички. Само за две седмици в страната проиграха онова, което беше постигнато с карантината. А сега втората вълна на инфекцията буквално залива града.
И наистина, градът-държава отрано взе мерки: започна масови тестове за коронавирус, изолира заразените, проследи веригите на техните контакти и наложи карантина. Дълго време Сингапур се смяташе за пример в битката срещу инфекцията. И тогава изведнъж случаите започнаха да нарастват: само за месец броят на заразените скочи от 600 на над 13 000.
Междувременно на хората се разрешава да излизат на улицата само поединично, а контактите с хора извън семейството се санкционират с глоба от 10 хиляди долара или 6 месеца затвор. При повторно нарушение санкцията се удвоява.
Особено безпрепятствено се разпространява вирусът там, където социалната дистанция е невъзможна: в общежитията за работници от чужбина. В покрайнините на града в такива общежития живеят повече от 200 000 нископлатени надничари от Бангладеш, Индия и Китай, които са заети по строежите и в сектора на услугите. Често в тези общежития живеят по 12 души в едно помещение с легла на два етажа и в тях е трудно да се спазва каквато и да било дистанция.
В неделя (26.4) имаше 993 нови случая, като 888 от тях бяха сред чуждестранните работници.

Намеквам, че докато кроим планове за море, не е лошо да знаем какви работи стават понякога.
За справка - Сингапур има 5.8 млн. жители. Е, ние си нямаме общежития с чуждестранни работници, но пък си имаме други едни гета и много силно се надявам нашите управници да ги държат под контрол, та да не се удавим и ние на края на Дунава.

# 17 614
  • гр.Видин
==
Това не е вярно. В Швеция ресторантите и кафетата са пълни. В някой щати в САЩ като Джорджия вчера отвориха ресторанти, фитнеси, всичко се напълни. Нормалните хора не ги е страх от този грип. В момента се извършва комунистическа репресия и диктатура над пазарната икономика и свободите на хората, и много скоро здрави хора ..
=====

Нищо лично  към това мнение .
Прави ми впечатление обаче че тези които живеят в други държави не спират  да определят какво е нормално и какво  не .
Не спират да ни поучават в тая насока .
Избрали сте да живеете на друго място . Ще живеете както там се живее.
А ние тук ще живеем както  ние си искаме . .
Да имаме разногласия , но ще си изберем пътя в новите условия .
Бъдете здрави!
+ 1, дето се казва.Преди незнам колко си страници помолих от всякакви чужбини да не ни поучават.Живеят там да се съобразяват, ние не им даваме насоки.Моля Габито от Германия с неадекватните си постове , Калинка от Нидерландия, дето набива , като че ли сме ѝ малоумните ученици да въздържат откъм неадекватни съвети.Бъдете здрави!
Ама стига с тази комплексарщина. На мен пък ми е интересно какви мерки се вземат в другите страни и е добре да се научават от хора които са там. Аз не намирам нашите мерки за супер адекватни. И не мисля, че прехваления генерал е компетентен да управлява в тази ситуация.  На мен пък вашите постове не са ми интересни и са доста злобни. Вие няма защо да говорите от името на живеещите в България.

# 17 615
  • Bulgaria
Постовете на пишещите от чужбина са полезни и нямаше да дразнят толкова, ако липсваше този тон на порицание и сравнение с нашите мерки. Има много хора, които пишат какво е при тях без да размахват назидателно пръст на българите и българските мерки, сравнявайки ги със страната, в която живеят. Те лично за мен са далеч по-приятни за четене.

# 17 616
  • София
Еее, най-после някой да говори смислено за образованието и какво ще се случва! накратко - чакайте 10 май, когато всичко ще стане ясно за матурите като организация и за материала.

# 17 617
Тук слагам два линка за мнението на хора, които си разбират от работата.

https://m.zdrave.net/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%94 … 4%D0%B8---/n13029

И
https://m.24plovdiv.bg/mnenia/article/8510934

# 17 618

Ама стига с тази комплексарщина. На мен пък ми е интересно какви мерки се вземат в другите страни и е добре да се научават от хора които са там. Аз не намирам нашите мерки за супер адекватни. И не мисля, че прехваления генерал е компетентен да управлява в тази ситуация.  На мен пък вашите постове не са ми интересни и са доста злобни. Вие няма защо да говорите от името на живеещите в България.
И на мен. Специално на Gabito1504 влизам в публикациите й да ги чета/ нямам време да следя цялата тема/, защото тя публикува изследванията, които правят германските специалисти. На тях имам доверие, хората работят непрекъснато, правят всякакви  изследвания и са най близо до истината. Поне за мен.

# 17 619
Нещо неприятно пак.
Снощи тук в темата беше пуснато видео с Борис Джонсън говорел  за децата и нови  притеснителни открития направени  там от лекарите.
Сега видях статия за Великобритания и това за което май говореше Джонсън.

"В съобщението се казва, че в интензивни отделения в Лондон и други части на Великобритания са лекувани много болни деца "с необичайни симптоми". Сред тях има едновременно "възпаление на няколко системи" и симптоми, наподобяващи тези при болни от грип. Някои, но не всички, деца са били с позитивен PCR тест за COVID-19.

Стивън Поуис, медицински директор на NHS England, казва, че "едва през последните дни видяхме такива съобщения и поискахме от нашите експерти спешно да ги проверят".

статията  подробно
https://nakratko.bg/category/25/192550/?fbclid=IwAR1LXqm9HvO2GOo … 5TOLzXmNb9Lplt8NE

# 17 620
  • Там,където се събуждам щастлива.
Еее, най-после някой да говори смислено за образованието и какво ще се случва! накратко - чакайте 10 май, когато всичко ще стане ясно за матурите като организация и за материала.

Няма ли да имате много кратки срокове за правене на планове (правите ли сега такива?) и изпълнение? Имате ли право да работите според вашето учебно заведение или всички се водят по една директива?

# 17 621
  • гр.Видин
Постовете на пишещите от чужбина са полезни и нямаше да дразнят толкова, ако липсваше този тон на порицание и сравнение с нашите мерки. Има много хора, които пишат какво е при тях без да размахват назидателно пръст на българите и българските мерки, сравнявайки ги със страната, в която живеят. Те лично за мен са далеч по-приятни за четене.
Ами там просто е по-нормално… Управляващите подкрепят хората, благодарят им и споделят с тях ПЛАН за действие.
А тук ББ винаги с маска на врата и хвалби аз, аз, аз… И после казва маските действат… той как е разбрал?
В същото време ние сме длъжни да носим маски.
Мутафчийски вече няколко пъти си сменя напълно мнението / за това дали е опасен вируса, за това дали маската е полезна или не/ и нито веднъж не обясни защо, например научих нови факти или нещо друго. Само гледа високомерно и се репчи. Щабът не виждам да имат план за действие. Стойте си в къщи не е план. Трябва да има стратегия – докога, как ще се излиза и това по дати.

# 17 622
  • Шумен
Нямаше да е зле докторът от линка да каже като как тоя вирус се явява един "букет от вируси". Или поне да го бяха попитали.

# 17 623
1399 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

1399 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 3 са в област София и 9 в област Видин. Лабораториите продължават да работят.

287 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 39 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

По отношение на общата картина – към 28 април: 697 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 702 на жени.

Към 28 април, 17.00 часа, регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград – 42; Бургас – 47; Варна – 26; Велико Търново – 22; Видин – 82; Враца – 3; Габрово – 5; Добрич – 13; Кърджали – 13; Кюстендил – 63; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 26; Перник – 11; Плевен – 125; Пловдив – 50; Русе – 12; Силистра – 5; Сливен – 42; Смолян – 33; София – 694; Стара Загора – 36; Хасково – 16; Шумен – 4, Ямбол – 9.

150 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 58.

# 17 624
  • MI
Метнах новина, че в Германия вече е започнал да расте Ro след отпускането на мерките. Някой да знае нещо повече?

Общи условия

Активация на акаунт